Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#33376 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovakva Italija, jos ako se ne oporavi Barella, moze do titule samo ako svi ostali fasuju neki virus.
Tanak je ovo roster, od onakvih napadaca unazad 20-30 godina spali na Scamacu.
Tanak je ovo roster, od onakvih napadaca unazad 20-30 godina spali na Scamacu.
- Plavo-bijeli
#33377 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni fakat nisu jasni naši stručnjaci što po forumima što po komentarima...
Prvo kad nam pogledaš ekipu shvatiš da nam je ekipa na nivou neke ekipe koja se bori za opstanak u Bundesligi. Ekipa koja bi ispala iz Engleske Premier Lige.
Znači kad kreneš od toga odmah svaki komentar je suvišan.
Kad na to dodaš novog trenera i ekipu koja faktički se tek upoznaje, da bi imao ikakvu kritiku bi morao biti ili Guardiola ili Mourinho, ili potpuna neznalica koja samo vidi iz jednog ugla sve i na osnovu toga donosi zaključke.
Ovi imaju 4 igrača iz Juventusa a nama sa klupe ulazi igrač koji igra za Juventus ali U23...
Njima brani Donnaruma nama brani lik iz AEK Larnace...druga opcija je lik iz Druge Bundeslige... kaze imamo golmana iz Bundeslige, jeste ali druge
Blago se nama što ako nemamo igrača barem imamo stručnjaka, trenera, puna drzava

Prvo kad nam pogledaš ekipu shvatiš da nam je ekipa na nivou neke ekipe koja se bori za opstanak u Bundesligi. Ekipa koja bi ispala iz Engleske Premier Lige.
Znači kad kreneš od toga odmah svaki komentar je suvišan.
Kad na to dodaš novog trenera i ekipu koja faktički se tek upoznaje, da bi imao ikakvu kritiku bi morao biti ili Guardiola ili Mourinho, ili potpuna neznalica koja samo vidi iz jednog ugla sve i na osnovu toga donosi zaključke.
Ovi imaju 4 igrača iz Juventusa a nama sa klupe ulazi igrač koji igra za Juventus ali U23...
Njima brani Donnaruma nama brani lik iz AEK Larnace...druga opcija je lik iz Druge Bundeslige... kaze imamo golmana iz Bundeslige, jeste ali druge
Blago se nama što ako nemamo igrača barem imamo stručnjaka, trenera, puna drzava
-
Dugarry
#33378 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja mislim da ima veze sa hrabrosti.Urchin wrote: ↑09/06/2024 22:28Teško je igrati hrabro kad nemaš veznjake koji su opušteni kod posjeda lopte i koji istu znaju izvući prema naprijed. Ovo je naša stvarnost. Ovako igraju tehnički slabije ekipe jer jedino tako je moguće. Ovako će i Albanci igrati protiv Talijana za par dana. Nije to stvar hrabrosti već sposobnosti. Hrvati i Španjolci će igrati onako kako ti zamišljaš jer mogu i znaju.
S ovakvim igračima bi bilo puno gore od 1-0 da sad izađemo Talijanima na megdan i da se furamo da smo im ravni u tom smislu.
Evo ti konkretan primjer. Ahmedhodzic je 100 puta vratio loptu golmanu umjesto da je dodavao loptu naprijed. Mogao je dodavati Gazibegovicu mnogo puta, ali uopste niti jedan od njih nije razmisljao o igri prema naprijed. Umjesto da probijaju po boku, lopta bi se vracala golmanu, i on bi je izbijao
-
palermo
#33379 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa tesko je ovo gledati al mozda je ovo jedini nacin. Napraviti neki sistem igre u kojoj prosjecni igraci mogu dobro odigrati i yrkacki se suprosyaviti ostalim. Bilo bi ovo puno bolje sa Dedicem i Seom...
Nazalost neke syvari cemo morati sacekati, nekog nnovog Pjanica koji moze zadrzati loptu i kreirati sansu, da ne govorim o Dzeki. Doduse nije da su i njih dvojica ikad valjali nasoj navijackoj masi.
Nazalost neke syvari cemo morati sacekati, nekog nnovog Pjanica koji moze zadrzati loptu i kreirati sansu, da ne govorim o Dzeki. Doduse nije da su i njih dvojica ikad valjali nasoj navijackoj masi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33380 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mi čemo slaviti kada prvi gol zabijemo a to se neće u bliskoj budućnosti desiti...eto na to smo spali 
- Edin H.
#33381 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
AmiĐa_Idriz wrote: ↑09/06/2024 22:32 Veliko mi je razočarenje od strane Barbareza ovo sa Demirovićem, pa ne mogu da vjerujem da mu je dvije utakmice igrao kao usamljeni napadač. Čovjek je čitavu karijeru najbolji kao mezzapunta, u tandemu. Veliki minus za Barbareza. Demirović - Tabaković je morao biti napadački dvojac, tada bi nešto i dobili od Ermedina.
Kakva neznalica ili kukavica, hajd’ ga znaj, bar probaj, kao da ima veze ako izgubimo sa više golova razlike.
Uglavnom u dvije prijateljske utakmice smo postigli nula golova.
- Logovan
#33382 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nešto kao protiv Engleske, sekundu bolji večeras. Slabo, bezidejno, drugo poluvrijeme gluho bilo i daleko.
Hajde jebat ga, nema veze, dosta je novih igrača, većina su mlađi, novi selektor, a njemu prvi posao u ovim vodama.
Šteta što je Tabaković zapostavljen. Možda bi se trebao upariti sa Demirovićem.
Šteta što je Tabaković zapostavljen. Možda bi se trebao upariti sa Demirovićem.
- luckylaka
#33383 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vico da prati ovaj forum jos vecers bi Barba bio bivsi.Ocekuju ljudi da se igramo sa englezima i italijanima a momci se prvi put sreli u zivotu.Mjenjaj vico,ispuni im zelju
-
Dugarry
#33384 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma kakvi, ja podrzavam Barbu i njegovu ekipu jer vole reprezentaciju, mnogo su motivisani i siguran sam da ce uraditi dosta dobrog.
Medjutim ovo sto sad gledamo nije najbolje. Znam da je pocetak, ali neke stvari se mogu ocekivati od pocetka. Ne vidim samopouzdanje i hrabrost kod igraca. Ne vidim da uzimaju odgovornost. Siguran sam da ce se to promjeniti na bolje.
Meni se onaj Huseinbasic veceras svidio.
Inace, mnogo ce nam znaciti kad se vrate Dedic i Kolasinac.
- p206
#33385 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi smo u najbolje vrijeme imali 10-11 igraca,pa eto najvise 14 Ovo je Pape izjavio... Tako da cim nema jednog nije to to. Sad imamo mozda 3 ostalo tek treba da de dokaze.
-
svi u napad
#33386 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Dobra strana je jedino da su momci trcali i borili se koliko su mogli. Trebalo bi organizovati tekmu sa San Marinom ne bi li zabili koji gol i malo podigli samopouzdanje igracima. na kraju da ponovim ono sto sam ranije pisao a to je da moramo igrati sa dva spica. Zivjeli
Dobra strana je jedino da su momci trcali i borili se koliko su mogli. Trebalo bi organizovati tekmu sa San Marinom ne bi li zabili koji gol i malo podigli samopouzdanje igracima. na kraju da ponovim ono sto sam ranije pisao a to je da moramo igrati sa dva spica. Zivjeli
- Plavo-bijeli
#33387 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam za to da igramo sa 3 spica protiv Engleza i Talijana, nebitno sto su nam amateri u veznom redu, nebitno sto nemamo krila, nebitno sto nam je neuigrana citava ekipa... da zabijemo 1 i napravimo koju vise priliku da raja bude zadovoljna, to je sada prioritet.
Još jedan prijedlog je da se od sad pred svaku utakmicu napravi anketa ko da igra i to se preda Barbarezu.
Još jedan prijedlog je da se od sad pred svaku utakmicu napravi anketa ko da igra i to se preda Barbarezu.
- luckylaka
#33388 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Izvini ja tebe ovdje i nista ne kontam.i da sa dva napadaca moramo igratisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
-
svi u napad
#33389 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
- Edin H.
#33390 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Demirović nije pokazao ništa da bi morao biti starter osim promašaja protiv Ukrajine koji nas je najvjerovatnije koštao plasmana na Evropsko prvenstvo.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 01:07 Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
S obzirom da je prijateljska utakmica ako je Barbarez već htio jednog napadača trebao je krenuti sa Tabakovićem, pa ako primimo gol pokušati i zajedno sa Demirovićem. Bar bi vidjeli kako to izgleda.
- Plavo-bijeli
#33391 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa valjda gledaš nekog igrača prvo u njegovoj ligi i pogledaš o kojoj je ligi riječ. Jedan igra u drugoj ligi Svijeta i jedan je od najboljih napadača, drugi je isto tako jedan od najboljih napadača ali u dvadesetoj ligi svijeta po jačini...Edin H. wrote: ↑10/06/2024 01:51Demirović nije pokazao ništa da bi morao biti starter osim promašaja protiv Ukrajine koji nas je najvjerovatnije koštao plasmana na Evropsko prvenstvo.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 01:07 Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
S obzirom da je prijateljska utakmica ako je Barbarez već htio jednog napadača trebao je krenuti sa Tabakovićem, pa ako primimo gol pokušati i zajedno sa Demirovićem. Bar bi vidjeli kako to izgleda.
Valjda je jasna razlika, ili si i ti jedan od onih koji bi Bilbiju mozda gurnuli umjesto Demirovica, da vidimo kako to izgleda?
- Edin H.
#33392 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da treba pogledati igrača iz koje lige i kluba dolazi, ali niko ne smije imati sigurno mjesto u timu ukoliko kvalitet ne pokazuje na terenu.Plavo-bijeli wrote: ↑10/06/2024 02:14Pa valjda gledaš nekog igrača prvo u njegovoj ligi i pogledaš o kojoj je ligi riječ. Jedan igra u drugoj ligi Svijeta i jedan je od najboljih napadača, drugi je isto tako jedan od najboljih napadača ali u dvadesetoj ligi svijeta po jačini...Edin H. wrote: ↑10/06/2024 01:51Demirović nije pokazao ništa da bi morao biti starter osim promašaja protiv Ukrajine koji nas je najvjerovatnije koštao plasmana na Evropsko prvenstvo.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 01:07 Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
Valjda je jasna razlika, ili si i ti jedan od onih koji bi Bilbiju mozda gurnuli umjesto Demirovica, da vidimo kako to izgleda?
Konkurencija mora uvijek postojati.
- p206
#33393 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ko je ocekivao da cemo u ovakvom stanju poslije ko zna koliko poraza dati gol Eng ili Ita onda ne igra fudbal ni na terminu.
Fudbal je postao fizički sport, golovi se daju na svježinu. Mi ni za milion godina nećemo biti fizički na nivou kao ove dvije reprezentacije. Ali možemo i moramo biti na nivou ovih manjih reprezentacija koje nemaju veliku bazu igrača. Da odemo na svako 2-3 evropsko treba biti prezadovoljan. Za svjetsko mislim da nemamo šanse premalo ekipa ide.
Mislim da Barbarez ima dobar stav, fali mu iskustva i nadam se da nas neće tu puno koštati... Meni je najveća bojazan da rušitelji nacionalnog sporta ne odluče da ga smijene kad rezultati budu zadovoljavajući, jer česte promjene ništa dobro ne donose... A mi smo povodljiv narod, bez strpljenja... To ne prolazi u modernom fudbalu.
Fudbal je postao fizički sport, golovi se daju na svježinu. Mi ni za milion godina nećemo biti fizički na nivou kao ove dvije reprezentacije. Ali možemo i moramo biti na nivou ovih manjih reprezentacija koje nemaju veliku bazu igrača. Da odemo na svako 2-3 evropsko treba biti prezadovoljan. Za svjetsko mislim da nemamo šanse premalo ekipa ide.
Mislim da Barbarez ima dobar stav, fali mu iskustva i nadam se da nas neće tu puno koštati... Meni je najveća bojazan da rušitelji nacionalnog sporta ne odluče da ga smijene kad rezultati budu zadovoljavajući, jer česte promjene ništa dobro ne donose... A mi smo povodljiv narod, bez strpljenja... To ne prolazi u modernom fudbalu.
- mayab
#33394 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja kad čujem od komentatora za vrijeme utakmice na TV-u,
obično negdje oko šezdesete minute kako počne srat da "su igrači umorni , nisu svježi" ,
istog momenta gasim , i u sebi pomislim da im predložim da probaju promijeniti sport kojim se bave , npr. za šah ili tavlu
obično negdje oko šezdesete minute kako počne srat da "su igrači umorni , nisu svježi" ,
istog momenta gasim , i u sebi pomislim da im predložim da probaju promijeniti sport kojim se bave , npr. za šah ili tavlu
- aCme
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#33396 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradilisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
- armin071
#33397 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je ono sinoć bilo dobro. Max zalaganje, patriotizam na nivou, nema više “bolikura.a” iz SH komponente a bogami i ovih iz B komponente. Momci su mladi, neuigrani ali želja i htjenje im se ne može osporiti. E sad što neki forumski stručnjaci još uvijek misle da smo mi sila koja se može nadigravati sa Eng ili ITA to je drugi par cipela. Meni je dovoljno da vidim zajedništvo kako na klupi tako i u timu… Rezultat će doći kad tad… Smjene generacija su u svakoj reprezentaciji bolne..
-
svi u napad
#33398 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dragi direktore de napisi sta je pogresno napisano u mom komentaru. Dodji sa nekim kontra argumentom tj. pokazi nam da je Demirovic dobio bar 2 duela ili da je 3 puta primio loptu te je proslijedio dalje. Mozda nisi gledao tekmu pa ti savjetujem da je pogledas i vidis kako su igrali Talijani.izvrsni direktor wrote: ↑10/06/2024 08:06Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradilisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Fudbal nije atomska fizika i ovo je forum gdje se diskutuje a fudbal je uvijek interesantan za diskusiju. Ja bih zaista zelio da diskutujemo sa argumentima (ne samo o fudbalu) a ne onako po bosanski vidi mu glave ili kao ovo tvoje "Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradili." Ovdje na forumu se moze procitati i dobrih komentara i nadam se da neko iz staba povremeno baci pogled i na ovaj forum. Nadam se da neces pogresno shvatiti moju repliku te da cemo nastaviti diskusiju u pravom smjeru. Nemoj sta hatoriti i ako sam nesto pogresno napisao tj. vidio iz sinosnje tekme molim te ukazimi na to. Ziv i zdrav mi bio.
- Thorgerson
#33399 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma znam, al onako kontam ne moze dijete odraslo u stranoj drzavi imati neki osjecaj za drzavu u kojoj nije odrastao.Cernes wrote: ↑09/06/2024 01:37Uzmi u obzir koliko nasih ljudi napusta drzavu zadnjih godina. Mi cemo u buducnosti imati sve vise i vise igraca iz dijaspore.Thorgerson wrote: ↑04/06/2024 22:06Upravo tako.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2024 16:20 Nepostojanje bilo kakve strategije u bh nogometu i rezultira rezultatima kakve imamo.
Ne moze ti jedina strategija biti "idemo pronaci dva tri dijasporca koji ce igrati za nas", i ocekivati ikakve rezultate.
Nema dobrog rezultata ni uspjeha bez ulaganja u sport, a danas su to pare pa puno rada talent je samo mali dio uspjeha, i bez jake lige. Koji igrac iz domaceg prvenstva je uopce kadar za bilo koju reprezentaciju. Od Dzeke nije napravljen dobar igrac iz BH lige, Modrica necu racunati jer prolazna mu je stanica a realno i Dzeki je prolazna stanica bila. On je u Ceskoj isklesan.
Kako to navijaci zamisljaju jaku reprezentaciju a klubovi u rangu Andore i vrhunac transfera je nekakva treca turska liga i slicno.
Dace dijaspora nesto, ha ja
Narocito je tesko ocekivati od ove sad dijaspore, jer su to djeca haman druga haman generacija koja je rodjena vani. Ti ljudi tesko mogu osjecati Bosnu svojom.
Znam, imam i sam mladjih rodjaka od 16-20 godina. Bilo im zanimljivo dolaziti u Bosnu dok su imali 10 godina, vec sad preskoci se i po 2 godine nego sto dodju.
Raja, skola, cure, sve im je tamo.
Naravno da nam je crna buducnost ako se samo na to budemo oslanjali.
I ne moraju osjecati Bosnu svojom. Igrat ce za nas jer nece biti opcija za druge. Evo i sada imas Huseinbasica i Burnica koji ne igraju zbog velike ljubavi prema BiH za nas, vec jer nemaju mjesta u Njemackoj.
Mislim, to def nije recept za uspjeh i da se pravi neki kult reprezentacije. Nije nemoguce, ali evo ocito ne ide.
Plus, sto ovi sto sad odu, odu puni mrznje u sebi prema ovoj drzavi. Ja imam prijatelja koji je otisao u Njemacku prije 7 godina, nijednom nije dosao u BiH. Niti jednom. Takvih imas na stotine. Ako su im roditelji ovdje, dolaze dok su zivi i tjt.
-
Dugarry
#33400 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne treba uopste komentarisati ove koji misle da se ne smije diskutovati uopste na temu reprezentacije.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 09:17Dragi direktore de napisi sta je pogresno napisano u mom komentaru. Dodji sa nekim kontra argumentom tj. pokazi nam da je Demirovic dobio bar 2 duela ili da je 3 puta primio loptu te je proslijedio dalje. Mozda nisi gledao tekmu pa ti savjetujem da je pogledas i vidis kako su igrali Talijani.izvrsni direktor wrote: ↑10/06/2024 08:06Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradilisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Fudbal nije atomska fizika i ovo je forum gdje se diskutuje a fudbal je uvijek interesantan za diskusiju. Ja bih zaista zelio da diskutujemo sa argumentima (ne samo o fudbalu) a ne onako po bosanski vidi mu glave ili kao ovo tvoje "Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradili." Ovdje na forumu se moze procitati i dobrih komentara i nadam se da neko iz staba povremeno baci pogled i na ovaj forum. Nadam se da neces pogresno shvatiti moju repliku te da cemo nastaviti diskusiju u pravom smjeru. Nemoj sta hatoriti i ako sam nesto pogresno napisao tj. vidio iz sinosnje tekme molim te ukazimi na to. Ziv i zdrav mi bio.
Sto se tice tvog komentara. Demirovic jeste igrao lose. Bolje receno, nista pokazao nije. Cinjenica je isto tako da je imao ektremno lose uslove.
Negdje sam procitao da je Tabakovic bio povrijedjen i da zato nije igrao, sto mi je nekako logicno.
Generalno gledano, Demirovic je napadac koji ima najvise potencijala i slazem se sa selektorom da gradi ekipu oko njega, kao napadaca.
To izgleda veoma losa sada, ali zato treba raditi na tome kako bi pronasli nacin da Demirovica najbolje iskoristimo.