Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

#33276 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Italijani su naše redovne mušterije :oops:

Klapili smo ih na Koševu poslije rata, ne vidim razlog da ih ponovo ne okrenemo.
ultima_palabra

#33277 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote: 07/06/2024 01:10 Italijani su naše redovne mušterije :oops:

Klapili smo ih na Koševu poslije rata, ne vidim razlog da ih ponovo ne okrenemo.
Najjaca utakmica, Manijaci na jugu, Horde na sjeveru i jebu sve jedni drugima na kamaru... a ovamo igraju Maldini, Albertini, Zola, Dino Baggio, Chiesa i ostali :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#33278 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by konektovan »

Bio sam na utakmici,..nezaboravna atmosfera, posebno za sve nas koji smo rat proveli u Sarajevu. :bih:
Edin H.

#33279 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote: 07/06/2024 16:14

Najjaca utakmica, Manijaci na jugu, Horde na sjeveru i jebu sve jedni drugima na kamaru... a ovamo igraju Maldini, Albertini, Zola, Dino Baggio, Chiesa i ostali :mrgreen:
:thumbup: :D :bih:
Laplace

#33280 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

Što bi rekli komšije:

Image
oldtajmer

#33281 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oldtajmer »

island odma zabi englezima a mi gol nismo ni na slici vidjeli ccc
NediM17

#33282 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NediM17 »

2016. na EP su ih Islandjani izbacili u osmini finala. :-D
Magarece_godine

#33283 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Magarece_godine »

ultima_palabra wrote: 07/06/2024 16:14

Ja se ne sjecam da je bilo psovanja HZ Manijaci tada. Furale se one jakne spitfire...pola sjevera narandzasto...ja pobjegao iz skole... Hasan ga haman zabio za nas...Bilo lijepo vrijeme, puno naboja i emocije...
last mohicans

#33284 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Zanimljivi rezultati, 53 minuta: Svabe-Grčka 0:1,Engleska -Island 0:1 Poljska-Ukrajina 3:1.
Last edited by last mohicans on 07/06/2024 22:07, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#33285 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

Rumunija - Lihtenštajn 0-0, statistika u šutevima 35-1 :mrgreen:
amidzazeher

#33286 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amidzazeher »

oldtajmer wrote: 07/06/2024 21:00 island odma zabi englezima a mi gol nismo ni na slici vidjeli ccc
Ih lako im je kad smo mi Engleze umorili trkom :D
NediM17

#33287 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NediM17 »

Island je Brazil za nas.
Edin H.

#33288 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

oldtajmer wrote: 07/06/2024 21:00 island odma zabi englezima a mi gol nismo ni na slici vidjeli ccc
Imali smo ih i mi, ali em’ se bojimo istrčati i zabiti, em’ nemamo snage za cijelu utakmicu.

Šta teći osim - gazi Bosno, gazi. :D
Logovan

#33289 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

U zadnjih pet utakmica Englezi pobijedili samo nas. :D
Edin H.

#33290 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 08/06/2024 00:00 U zadnjih pet utakmica Englezi pobijedili samo nas. :D
Nama plate i mi odradimo posao. :D
last mohicans

#33291 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Edin H. wrote: 07/06/2024 23:51
Imali smo ih i mi, ali em’ se bojimo istrčati i zabiti, em’ nemamo snage za cijelu utakmicu.

Šta teći osim - gazi Bosno, gazi. :D
Samo se mi useremo dobiti ove velike, čak i kad smo u Valensiji Špance vodili, ne dadoše dušmani suci. Ne znam, niko nije očekivao neku lepršavu igru sa dosta novih igrača, ali mentalno smo slabi i nemamo taj kult bez obzira na nedostatak kvalitete. Mi i da smo kojim slučajem zabili Englezima, ne bi se usudili do kraja to izdržati. Uzmi Srbe za primjer koji pojedinačno imaju igrače jednake kvalitete kao Hrvati, ali nemaju taj kult reprezenatcije, dobrog selektora. Baš je Kolarov o tome govorio neki dan. Evo počeli su Piksija razapinjati prije nego je i počelo evropsko. Ako Barba za godinu, dvije izgradi taj klut, da se fajtamo sa sebi ravnima i da pođahkad iznenadimo velike, ja zadovoljan. Treba biti realan, jbg.
zecko_kupuz

#33292 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zecko_kupuz »

Ne znam za vas, ali ja sam pod utiskom da je reprezentativni fudbal zadnjih godina u velikom qu*cu. Vjerovatno ima veze sa "internacionalizacijom" klubova gdje svaki tim ima igrače iz svakog ćoška svijeta. Kvalitet nije više koncentrisan kao prije.

Čast izuzecima tipa Francuske, Argentine ili Engleske (barem na papiru), ali gdje su ti all-star timovi Italije, Njemačke, Nizozemske, Španije, Brazila, Nigerije i sl.
Drago mi je da su barem Japan ili J.Koreja ozbiljno napredovali u skorije vrijeme.
Jedino smo mi onako standardno neuspješni, bez obzira na sastav, uvijek pouzdano izgubimo na kraju. :skoljka:
sinuhe

#33293 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

Ova Liga nacija je lijepa prilika za barem jednu pobjedu protiv najboljih.
Dugarry

#33294 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dugarry »

zecko_kupuz wrote: 08/06/2024 15:35 Ne znam za vas, ali ja sam pod utiskom da je reprezentativni fudbal zadnjih godina u velikom qu*cu. Vjerovatno ima veze sa "internacionalizacijom" klubova gdje svaki tim ima igrače iz svakog ćoška svijeta. Kvalitet nije više koncentrisan kao prije.

Čast izuzecima tipa Francuske, Argentine ili Engleske (barem na papiru), ali gdje su ti all-star timovi Italije, Njemačke, Nizozemske, Španije, Brazila, Nigerije i sl.
Drago mi je da su barem Japan ili J.Koreja ozbiljno napredovali u skorije vrijeme.
Jedino smo mi onako standardno neuspješni, bez obzira na sastav, uvijek pouzdano izgubimo na kraju. :skoljka:
Slazem se! Nema mnogo reprezentacija koje mnogo odskacu od nekog standarda. U evropi su to samo Francuska i Engleska, a sljedecih 5 reprezentacija nije mnogo bolje od narednih 10. Razlike u kvaliteti nije kao prije 20 godina.

Mislim da je razlog i to sto generalno u klubovima nema mnogo vanserijskih igraca. Sutra da Chelsea hoce da dovede top napadaca, nebi imali mnogo izbora. Imas Mbappea, Halanda, Vilniciusa..... i to je to. Imas naravno jos dovbrih, ali nije to ni blizu svjetskog nivoa, barem onog nekadasnjeg. Prije si imao 10 top napadaca. Skoro svaki veliki klub je imao jednog ili dvojicu. Mozes krenuti od engleske lige, gdje su igrali Rooney, Nistelroy, Drogba, Henry, Adebayor, Anelka, Berbatov., Torrres. U Itlaliji Ibra, Trezegeut, Shevchenko....U Spaniji Ronaldinho, Etoo, Messi, Villa..... Sigurno sam ih mnogo zaboravio. Svi su igrali u isto vrijeme.

Danas nemas mnogo napadaca te klase. Ovo samo spominjem zato sto pokazuje kako razlike izmedju ekipa nisu velike, i zato ovaj Dortmund moze igrati finale LP. Realno Dortmund nije neka top ekipa, ali dovoljno dobra da se moze nositi sa svim top klubovima. Tako je i sa repkama, Ako imas igrace koji su fizicki na nekom internacionalnom nivou, uz dobru taktiku mozes igrati sa skoro svima.
spree

#33295 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Point. wrote: 07/06/2024 00:53
Stani, tebi smeta rahljavi Ibričić kako ga zoveš a ne smetaju ti Tin Sušić i Anel (remember those?) koji su preko štele (čitaj nepotizam Papeta) povedeni u Brazil za koje je Senijad lično Krojf i Pele?

I ne znam otkud sad priča o Džeki, i neigra protiv Italije.
Ma govorilo se o Džeko, pa zato se spominjao i njegov nepotizam i moc. U pravu si da je ibricic puno bolji igrač od obojice. I kad se o tome govori puno vise su mi smetala njih dvojica nego ibricic. Na kojeg se na kraju pape i pokenjao, jer mu nije dao minute.

Nego talijani su generalno karine u prvim utakmicama na prvenstvima, a možda budu i na pripremama. Valjalo bi napraviti domar rezultat, da nam se malo moral digne.
Karikaturist

#33296 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Karikaturist »

Ko da je jebeni Ronaldo Ibricic, i njega je u repku gurao haver Dzeko.
Point.

#33297 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

spree wrote: 08/06/2024 20:26
Point. wrote: 07/06/2024 00:53
Stani, tebi smeta rahljavi Ibričić kako ga zoveš a ne smetaju ti Tin Sušić i Anel (remember those?) koji su preko štele (čitaj nepotizam Papeta) povedeni u Brazil za koje je Senijad lično Krojf i Pele?

I ne znam otkud sad priča o Džeki, i neigra protiv Italije.
Ma govorilo se o Džeko, pa zato se spominjao i njegov nepotizam i moc. U pravu si da je ibricic puno bolji igrač od obojice. I kad se o tome govori puno vise su mi smetala njih dvojica nego ibricic. Na kojeg se na kraju pape i pokenjao, jer mu nije dao minute.

Nego talijani su generalno karine u prvim utakmicama na prvenstvima, a možda budu i na pripremama. Valjalo bi napraviti domar rezultat, da nam se malo moral digne.
Po mom mišljenju, taj poziv Tinu i Anelu je pokrenuo downfall reprezentacije. Bezveze je taj bio potez Papeta, digla se nepotrebna prašina i mahalska priča.
luckylaka

#33298 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Cega se sve ljudi sjecaju.Jeste najveci problem BiH reprezentacije je pozivanje Ibricica iTina,sve ostalo je med i mlijeko.Kakvih je sve tarabica proslu kroz ovu reprezentaciju ova dvojica su jos i igraci(bili u tom trenutku)
Cernes

#33299 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Cernes »

Thorgerson wrote: 04/06/2024 22:06
dječak sa šibicama wrote: 04/06/2024 16:20 Nepostojanje bilo kakve strategije u bh nogometu i rezultira rezultatima kakve imamo.
Ne moze ti jedina strategija biti "idemo pronaci dva tri dijasporca koji ce igrati za nas", i ocekivati ikakve rezultate.

Nema dobrog rezultata ni uspjeha bez ulaganja u sport, a danas su to pare pa puno rada talent je samo mali dio uspjeha, i bez jake lige. Koji igrac iz domaceg prvenstva je uopce kadar za bilo koju reprezentaciju. Od Dzeke nije napravljen dobar igrac iz BH lige, Modrica necu racunati jer prolazna mu je stanica a realno i Dzeki je prolazna stanica bila. On je u Ceskoj isklesan.

Kako to navijaci zamisljaju jaku reprezentaciju a klubovi u rangu Andore i vrhunac transfera je nekakva treca turska liga i slicno.
Dace dijaspora nesto, ha ja
Upravo tako.

Narocito je tesko ocekivati od ove sad dijaspore, jer su to djeca haman druga haman generacija koja je rodjena vani. Ti ljudi tesko mogu osjecati Bosnu svojom.

Znam, imam i sam mladjih rodjaka od 16-20 godina. Bilo im zanimljivo dolaziti u Bosnu dok su imali 10 godina, vec sad preskoci se i po 2 godine nego sto dodju.

Raja, skola, cure, sve im je tamo.

Naravno da nam je crna buducnost ako se samo na to budemo oslanjali.
Uzmi u obzir koliko nasih ljudi napusta drzavu zadnjih godina. Mi cemo u buducnosti imati sve vise i vise igraca iz dijaspore.

I ne moraju osjecati Bosnu svojom. Igrat ce za nas jer nece biti opcija za druge. Evo i sada imas Huseinbasica i Burnica koji ne igraju zbog velike ljubavi prema BiH za nas, vec jer nemaju mjesta u Njemackoj.
propojeilijas

#33300 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by propojeilijas »

amidzazeher wrote: 07/06/2024 22:15
Ih lako im je kad smo mi Engleze umorili trkom :D
komentar ti je extra :lol:
Post Reply