Kod mene ide 42 pa 44..bas cudnocrnivrag wrote:Upravo sam provjerio i kanal najnormalnije ide na poziciji 043 i na frekvenciji 698000 Mhz u originalnoj digitalnoj Telemach ponudi u Sarajevu.veliki_ah wrote:Prva plus? Iko?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
veliki_ah
#33376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#33377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li u pitanju modul ili resiver ? Jesi li pokusao sa ponovnim skeniranjem kanala ?veliki_ah wrote: Kod mene ide 42 pa 44..bas cudno
- aura lajt
#33378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
- TheWatcher
#33379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako sutraaura lajt wrote:Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
-
rizibizi
#33380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci sto bi rekli penzioneri sto igraju domina u mjesnoj zajednici duplo golo.Benq wrote:Ako si znaci dobio update na resiver , znaci da sad trebas sacekat da ti znaci aktiviraju te usluge i kroz sistem znacirizibizi wrote:Znaci dobio update i znaci nista od VOD i 72 sata unazad jel to znaci da znaci ko da nista nisam dobio nakon update i da sad trebam cekati neku sinhronizaciju znaci? Inace stigla i nova brzina ne ureklo se
- odmor
#33381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vec je objavio @Telemach..aura lajt wrote:Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
Starta Nat Wild HD i Televizija5 !
- Rugafet
#33382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo doslo je, nije bilo ni interneta...al' slike su ne'do Bog nikomHerr Flick wrote:Officer Crabtree wrote:bhb ... ma njih šta god pitaš kažu ne znamo ništa, od kako je telemach najavio da je kupio, "niko ništa ne zna", ni kad će nam uvesti telemach ponudu... enivej, kontakt telefon je bio neki u lukavcu a ovi lokalni (u drugom gradu) odlaze nakon 4... tako da... iako mislim da je ovo što sad šteka negdje i iznad samog našeg grada, na malo većem problemu
Kod mene nema 2 sata kablovske BHB,Doboj East
- aditon
#33383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.Telemach wrote:NOVI TV I RADIO KANAL U TELEMACH PONUDI
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.
Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.
Uživajte uz Telemach
-
rizibizi
#33384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nek su oni meni zivi i zdravi i nek meni sve radi kako treba samo im ovaj update i dodavanje novih kanala traljavo ide. Sta su to "pravi" korisnici Telemacha bolji od nas ostalih, sto su u Zapadnoj Hercegovini veci katolici od ovih u Bosni? Kako to neki operateri mogu korisnicima omoguciti "otkljucavanje" zatamnjenih kanala ispod ruke za koje kao niko ne zna (doduse to je jedino sto imaju da valja) a neki kao satro postuju neke zakone i pravila?
- odmor
#33385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji resiver koristis?aditon wrote:Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.Telemach wrote:NOVI TV I RADIO KANAL U TELEMACH PONUDI
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.
Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.
Uživajte uz Telemach
- Benq
#33386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam na HS-u , koristim Trio Grande Extra paket i danas sam dobio update na resiver D3 V2.0 , u Video Klub kad udjem imam sve filmove i serije ali ne mogu nista pokrenuti jer izbacuje error i pise da usluga nije aktivna pa cekam da to srede.rizibizi wrote: Znaci sto bi rekli penzioneri sto igraju domina u mjesnoj zajednici duplo golo.Update sam dobio zato sto imam PDS3121 ali posto sam na HS infrastrukturi od usluge nema nista kao do kraja mjeseca kako rekose aBd. Nije im kao jasno odakle mi update. Pitao za Fiber pakete i to je aBd nekad uskoro, samo sto nije do tada duplo golo. Pitao za HRT 2 eto samo u zapadnoj Hercegovini znate sta cemo jedino tako moze. Uglavnom ko sto rekoh duplo golo. A sto se tice ove takse e tu je svima njima duplo golo od mene. Odjavim uslugu i odjavim sve skupa ionako tv gledam trci trci pa tv, djeca su navikla da gledaju sta se njima svidja tako da im tv uopste nije zanimljiv. A da vidim ko ce me natjerati da platim neku taksu na 50" monitor. Jebem li im agendu i reforme da im jebem.
Dzaba druze , svi su obavezni placati taksu , ali ja cisto sumnjam da ce Telemach usvojiti da se preko njih naplacuje , da je to drzavna firma ne bi bio problem , ali posto je privatna.. Ja je svakako placam jer mi inkasant dolazi na vrata.
- TheWatcher
#33387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hocu i ja Tv Nova iz hrvatske

- Benq
#33388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi ti trazio niti je bilo ko na forumu ali zato su ljudi napravili peticiju i prikupili preko 1600 potpisa , pametan potez.aditon wrote: Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
Posto se postovi gube u brdu drugih postova , do sada si vec mogao nazvati 1360 i da ti naprave reklamaciju i da tehnicari dodju na adresu i poprave sta treba.
-
lokalni_razdjevicar
#33389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Smarate nas sa seljobersko-narodnjačkim i vjerskim kanalima. Ima li išta za normalnu raju od tih kanala?
-
veliki_ah
#33390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Receiver, d3 mini.. Probao soft restart, nije uspjelo.. Vidjecu sutra da uradim hard, al mi mrsko opet kanale slagatiBenq wrote:Je li u pitanju modul ili resiver ? Jesi li pokusao sa ponovnim skeniranjem kanala ?veliki_ah wrote: Kod mene ide 42 pa 44..bas cudno
- Benq
#33391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh da , to zna biti pegla ali sta ces.. Samo otidji u tehnicka podesavanja i klikni na vracanje na pocetne postavke , nakon toga ce se resiver resetovati i pokrenuti skeniranje kanala.veliki_ah wrote: Receiver, d3 mini.. Probao soft restart, nije uspjelo.. Vidjecu sutra da uradim hard, al mi mrsko opet kanale slagati
- crnivrag
#33392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijest:
Krenuli su kanali Nat Geo Wild HD, Televizija 5 i Radio Dalmacija u okviru originalne digitalne Telemach ponude u Sarajevu:
1. Nat Geo Wild HD - pozicija 336 putem resivera - frekvencija 562000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
2. Televizija 5 - pozicija 163 putem resivera - frekvencija 570000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
3. Radio Dalmacija - pozicija 421 putem resivera - frekvencija 714000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
4. RTV BIR - Izmjena pozicije na resiverima sa 431 na 089 - frekvencija 642000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
5. Kanal Saudi Qu'ran više nije dio Telemach digitalne ponude.
Napomene:
1. Kanal Nat Geo Wild HD emitira identičan program kao i SD verzija ovog kanala, s tim da HD verzija ide u full HD rezoluciji - 1080i.
2. Ukoliko niste u stanju pronaći kanale, sačekajte do ujutro i kanali će biti dostupni na ovim pozicijama i frekvencijama.
3. HS i HKB korisnicima će vjerovatno Televizija 5 biti postavljena na drugu frekvenciju, pošto ovim korisnicima nije aktivna frekvencija 570000 MHz, dok će ostali kanali vjerovatno biti dostupni na ovim istim frekvencijama, međutim korisnik Benq će vas vjerovatno ujutro obavijestiti o frekvenciji ovog kanala.
Krenuli su kanali Nat Geo Wild HD, Televizija 5 i Radio Dalmacija u okviru originalne digitalne Telemach ponude u Sarajevu:
1. Nat Geo Wild HD - pozicija 336 putem resivera - frekvencija 562000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
2. Televizija 5 - pozicija 163 putem resivera - frekvencija 570000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
3. Radio Dalmacija - pozicija 421 putem resivera - frekvencija 714000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
4. RTV BIR - Izmjena pozicije na resiverima sa 431 na 089 - frekvencija 642000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.
5. Kanal Saudi Qu'ran više nije dio Telemach digitalne ponude.
Napomene:
1. Kanal Nat Geo Wild HD emitira identičan program kao i SD verzija ovog kanala, s tim da HD verzija ide u full HD rezoluciji - 1080i.
2. Ukoliko niste u stanju pronaći kanale, sačekajte do ujutro i kanali će biti dostupni na ovim pozicijama i frekvencijama.
3. HS i HKB korisnicima će vjerovatno Televizija 5 biti postavljena na drugu frekvenciju, pošto ovim korisnicima nije aktivna frekvencija 570000 MHz, dok će ostali kanali vjerovatno biti dostupni na ovim istim frekvencijama, međutim korisnik Benq će vas vjerovatno ujutro obavijestiti o frekvenciji ovog kanala.
-
AdrianMole
#33393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TV 5 je i za bivše korisnike HS-a na 570 Mhz.Dakle,mogu pustiti frekvenciju,a pravo pitanje je zašto nema i ostalih kanala sa te frekvencije... 
- Benq
#33394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi
.
- crnivrag
#33395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi.
- Benq
#33396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je onda to drug.crnivrag wrote:U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi.
-
edosab
#33397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li upgrade box-ova za Mostar ?
- chakany
#33398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je trenutno ovakav slučaj:
1. Dobio sam Radio Dalmacija
2. Izbacili su mi sa STINGRAY MUSIC kanal 2000s
3. Dobio sam NAT GEO WILD HD
4. CI Modul mi uopće nije očitao Televiziju 5, ne znam zbog čega.
5. Ne mogu ručno da tražim pojedine frekvencije, jer sam prije par mjeseci nešto zeznuo sa tim, tako da samo automatsko traženje frekvencija mi televizija podržava.
5. Ne mogu ručno da tražim pojedine frekvencije, jer sam prije par mjeseci nešto zeznuo sa tim, tako da samo automatsko traženje frekvencija mi televizija podržava.
- Benq
#33399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam provjerio i Stingray 2000s vise nije dio sheme. Za Televiziju 5 bi najbolje bilo da skeniras tv ponovo jer je taj kanal pusten.chakany wrote:Kod mene je trenutno ovakav slučaj:
- chakany
#33400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko će redati kanale ponovoBenq wrote:Sad sam provjerio i Stingray 2000s vise nije dio sheme. Za Televiziju 5 bi najbolje bilo da skeniras tv ponovo jer je taj kanal pusten.chakany wrote:Kod mene je trenutno ovakav slučaj:
A mogli su nam uvesti i ostale kanale sa te frekvencije: RTS 1, B92 INFO, TV VISOKO, TV JASMIN i TV VI-NET.
Šta bi im falilo, i onda mirna Bosna