Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
veliki_ah

#33376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

:roll:
crnivrag wrote:
veliki_ah wrote:Prva plus? Iko?
Upravo sam provjerio i kanal najnormalnije ide na poziciji 043 i na frekvenciji 698000 Mhz u originalnoj digitalnoj Telemach ponudi u Sarajevu.
Kod mene ide 42 pa 44..bas cudno :roll:
Benq

#33377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

veliki_ah wrote: Kod mene ide 42 pa 44..bas cudno :roll:
Je li u pitanju modul ili resiver ? Jesi li pokusao sa ponovnim skeniranjem kanala ?
aura lajt

#33378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aura lajt »

Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
TheWatcher

#33379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

aura lajt wrote:Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
kako sutra :?: kod mene radi odavno :oops:
rizibizi

#33380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Benq wrote:
rizibizi wrote:Znaci dobio update i znaci nista od VOD i 72 sata unazad jel to znaci da znaci ko da nista nisam dobio nakon update i da sad trebam cekati neku sinhronizaciju znaci? Inace stigla i nova brzina ne ureklo se :D
Ako si znaci dobio update na resiver , znaci da sad trebas sacekat da ti znaci aktiviraju te usluge i kroz sistem znaci :mrgreen:
Znaci sto bi rekli penzioneri sto igraju domina u mjesnoj zajednici duplo golo. :D Update sam dobio zato sto imam PDS3121 ali posto sam na HS infrastrukturi od usluge nema nista kao do kraja mjeseca kako rekose aBd. Nije im kao jasno odakle mi update. Pitao za Fiber pakete i to je aBd nekad uskoro, samo sto nije do tada duplo golo. Pitao za HRT 2 eto samo u zapadnoj Hercegovini znate sta cemo jedino tako moze. Uglavnom ko sto rekoh duplo golo. A sto se tice ove takse e tu je svima njima duplo golo od mene. Odjavim uslugu i odjavim sve skupa ionako tv gledam trci trci pa tv, djeca su navikla da gledaju sta se njima svidja tako da im tv uopste nije zanimljiv. A da vidim ko ce me natjerati da platim neku taksu na 50" monitor. Jebem li im agendu i reforme da im jebem.
odmor

#33381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

aura lajt wrote:Nat Geo Wild od sutra, konacno, starta.
Vec je objavio @Telemach..
Starta Nat Wild HD i Televizija5 !
Rugafet

#33382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Herr Flick wrote:
Officer Crabtree wrote:bhb ... ma njih šta god pitaš kažu ne znamo ništa, od kako je telemach najavio da je kupio, "niko ništa ne zna", ni kad će nam uvesti telemach ponudu... enivej, kontakt telefon je bio neki u lukavcu a ovi lokalni (u drugom gradu) odlaze nakon 4... tako da... iako mislim da je ovo što sad šteka negdje i iznad samog našeg grada, na malo većem problemu :D

Kod mene nema 2 sata kablovske BHB,Doboj East :-)
Evo doslo je, nije bilo ni interneta...al' slike su ne'do Bog nikom
aditon

#33383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote:NOVI TV I RADIO KANAL U TELEMACH PONUDI

Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.

Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.

Uživajte uz Telemach
Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
rizibizi

#33384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Nek su oni meni zivi i zdravi i nek meni sve radi kako treba samo im ovaj update i dodavanje novih kanala traljavo ide. Sta su to "pravi" korisnici Telemacha bolji od nas ostalih, sto su u Zapadnoj Hercegovini veci katolici od ovih u Bosni? Kako to neki operateri mogu korisnicima omoguciti "otkljucavanje" zatamnjenih kanala ispod ruke za koje kao niko ne zna (doduse to je jedino sto imaju da valja) a neki kao satro postuju neke zakone i pravila?
odmor

#33385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

aditon wrote:
Telemach wrote:NOVI TV I RADIO KANAL U TELEMACH PONUDI

Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.

Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.

Uživajte uz Telemach
Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
Koji resiver koristis?
Benq

#33386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote: Znaci sto bi rekli penzioneri sto igraju domina u mjesnoj zajednici duplo golo. :D Update sam dobio zato sto imam PDS3121 ali posto sam na HS infrastrukturi od usluge nema nista kao do kraja mjeseca kako rekose aBd. Nije im kao jasno odakle mi update. Pitao za Fiber pakete i to je aBd nekad uskoro, samo sto nije do tada duplo golo. Pitao za HRT 2 eto samo u zapadnoj Hercegovini znate sta cemo jedino tako moze. Uglavnom ko sto rekoh duplo golo. A sto se tice ove takse e tu je svima njima duplo golo od mene. Odjavim uslugu i odjavim sve skupa ionako tv gledam trci trci pa tv, djeca su navikla da gledaju sta se njima svidja tako da im tv uopste nije zanimljiv. A da vidim ko ce me natjerati da platim neku taksu na 50" monitor. Jebem li im agendu i reforme da im jebem.
I ja sam na HS-u , koristim Trio Grande Extra paket i danas sam dobio update na resiver D3 V2.0 , u Video Klub kad udjem imam sve filmove i serije ali ne mogu nista pokrenuti jer izbacuje error i pise da usluga nije aktivna pa cekam da to srede.

Dzaba druze , svi su obavezni placati taksu , ali ja cisto sumnjam da ce Telemach usvojiti da se preko njih naplacuje , da je to drzavna firma ne bi bio problem , ali posto je privatna.. Ja je svakako placam jer mi inkasant dolazi na vrata.
TheWatcher

#33387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

hocu i ja Tv Nova iz hrvatske :oops: :oops:
Benq

#33388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
Nisi ti trazio niti je bilo ko na forumu ali zato su ljudi napravili peticiju i prikupili preko 1600 potpisa , pametan potez.
Posto se postovi gube u brdu drugih postova , do sada si vec mogao nazvati 1360 i da ti naprave reklamaciju i da tehnicari dodju na adresu i poprave sta treba.
lokalni_razdjevicar

#33389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

Smarate nas sa seljobersko-narodnjačkim i vjerskim kanalima. Ima li išta za normalnu raju od tih kanala?
veliki_ah

#33390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Benq wrote:
veliki_ah wrote: Kod mene ide 42 pa 44..bas cudno :roll:
Je li u pitanju modul ili resiver ? Jesi li pokusao sa ponovnim skeniranjem kanala ?
Receiver, d3 mini.. Probao soft restart, nije uspjelo.. Vidjecu sutra da uradim hard, al mi mrsko opet kanale slagati :(
Benq

#33391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

veliki_ah wrote: Receiver, d3 mini.. Probao soft restart, nije uspjelo.. Vidjecu sutra da uradim hard, al mi mrsko opet kanale slagati :(
Eh da , to zna biti pegla ali sta ces.. Samo otidji u tehnicka podesavanja i klikni na vracanje na pocetne postavke , nakon toga ce se resiver resetovati i pokrenuti skeniranje kanala.
crnivrag

#33392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavijest:

Krenuli su kanali Nat Geo Wild HD, Televizija 5 i Radio Dalmacija u okviru originalne digitalne Telemach ponude u Sarajevu:

1. Nat Geo Wild HD - pozicija 336 putem resivera - frekvencija 562000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

2. Televizija 5 - pozicija 163 putem resivera - frekvencija 570000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

3. Radio Dalmacija - pozicija 421 putem resivera - frekvencija 714000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

4. RTV BIR - Izmjena pozicije na resiverima sa 431 na 089 - frekvencija 642000 Mhz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

5. Kanal Saudi Qu'ran više nije dio Telemach digitalne ponude.

Napomene:

1. Kanal Nat Geo Wild HD emitira identičan program kao i SD verzija ovog kanala, s tim da HD verzija ide u full HD rezoluciji - 1080i.

2. Ukoliko niste u stanju pronaći kanale, sačekajte do ujutro i kanali će biti dostupni na ovim pozicijama i frekvencijama.

3. HS i HKB korisnicima će vjerovatno Televizija 5 biti postavljena na drugu frekvenciju, pošto ovim korisnicima nije aktivna frekvencija 570000 MHz, dok će ostali kanali vjerovatno biti dostupni na ovim istim frekvencijama, međutim korisnik Benq će vas vjerovatno ujutro obavijestiti o frekvenciji ovog kanala.
AdrianMole

#33393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

TV 5 je i za bivše korisnike HS-a na 570 Mhz.Dakle,mogu pustiti frekvenciju,a pravo pitanje je zašto nema i ostalih kanala sa te frekvencije... :-)
Benq

#33394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi :).
crnivrag

#33395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi :).
U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.
Benq

#33396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi :).
U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.
To je onda to drug.
edosab

#33397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edosab »

Ima li upgrade box-ova za Mostar ?
chakany

#33398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Kod mene je trenutno ovakav slučaj:

1. Dobio sam Radio Dalmacija
2. Izbacili su mi sa STINGRAY MUSIC kanal 2000s
3. Dobio sam NAT GEO WILD HD
4. CI Modul mi uopće nije očitao Televiziju 5, ne znam zbog čega.
5. Ne mogu ručno da tražim pojedine frekvencije, jer sam prije par mjeseci nešto zeznuo sa tim, tako da samo automatsko traženje frekvencija mi televizija podržava.
Benq

#33399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote:Kod mene je trenutno ovakav slučaj:

5. Ne mogu ručno da tražim pojedine frekvencije, jer sam prije par mjeseci nešto zeznuo sa tim, tako da samo automatsko traženje frekvencija mi televizija podržava.
Sad sam provjerio i Stingray 2000s vise nije dio sheme. Za Televiziju 5 bi najbolje bilo da skeniras tv ponovo jer je taj kanal pusten.
chakany

#33400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Benq wrote:
chakany wrote:Kod mene je trenutno ovakav slučaj:

Sad sam provjerio i Stingray 2000s vise nije dio sheme. Za Televiziju 5 bi najbolje bilo da skeniras tv ponovo jer je taj kanal pusten.
Ko će redati kanale ponovo :lol:

A mogli su nam uvesti i ostale kanale sa te frekvencije: RTS 1, B92 INFO, TV VISOKO, TV JASMIN i TV VI-NET.
Šta bi im falilo, i onda mirna Bosna :D
Locked