Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#33351 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Evolution_IV »

ja igram to sa sestrom,dosli smo do pola i sad ceka raspust zimski :D

vrh igra :thumbup:

RX580 8GB se ne zali 8-)
House

#33352 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

:thumbup: jedini minus je loša optimizacija.
aditon

#33353 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

čuj HZD liči na Witcher 3? Po čemu? Mislim da se te dvije igre ne mogu staviti u istu rečenicu.

Inače bila je nagradna igra, a danas je izvlačenje, za najbolje in-game screenshot-ove a nagrada je custom PC (vjerovatno na temu HZD)

Meni je igra ok, završio sam main story. Sada još da završim frozen wilds ekspanziju mada mi je sama igra već zamorna postala, imam preko 67 gameplaya...inače nalijepio sam i 1.05 patch ali jednostavno ne rješava probleme štekanja u mom slučaju i baš me nervira..
Veigar

#33354 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Majke mi nekad imam osjećaj da ovu anketu štimate da 'vako ispadne. iako sam i ja klikno na "chmoljo naporan si", nije zar toliko baš naporan? :-D :-D

Mislim, ja sam klikn'o, i na bivšem i na ovom profilu, radi fore i samog nadimka, ono chmoljo dođe ko neki naporan lik, chmoljo. :D
SanskiBiser

#33355 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 21/09/2020 09:24 čuj HZD liči na Witcher 3? Po čemu? Mislim da se te dvije igre ne mogu staviti u istu rečenicu.

Inače bila je nagradna igra, a danas je izvlačenje, za najbolje in-game screenshot-ove a nagrada je custom PC (vjerovatno na temu HZD)

Meni je igra ok, završio sam main story. Sada još da završim frozen wilds ekspanziju mada mi je sama igra već zamorna postala, imam preko 67 gameplaya...inače nalijepio sam i 1.05 patch ali jednostavno ne rješava probleme štekanja u mom slučaju i baš me nervira..
The Witcher je svjetski fenomen evo i Lady Gaga ga ovjerila u novom spotu Lambert iz mladjih dana :D - ko god poredi nesto sa TW fransizom hoda po tankom ledu bas ono tri puta mjeriti pa jednom sjeci sto se kaze :lol:

Image
arnes_king

#33356 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ja sam taj Witcher 3 jedno 3-4 puta pocinjao i svaki put odustao, nije me drzalo. Vidjet cu opet kad izadje next gen verzija da probam, odbijalo me i to sto je dosta zastarila pa ce sigurno biti igrivija.
SanskiBiser

#33357 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

arnes_king wrote: 21/09/2020 10:50 Ja sam taj Witcher 3 jedno 3-4 puta pocinjao i svaki put odustao, nije me drzalo. Vidjet cu opet kad izadje next gen verzija da probam, odbijalo me i to sto je dosta zastarila pa ce sigurno biti igrivija.
Ne znam imam osjecaj da i ovako urade NEXT GEN verziju da je ti opet neces igrati bice opet neki izgovor, ne lezi ti igra sta se moze, IMO na silu ne treba nista igrati tj. samo zato sto drugi igraju...

arnes_king

#33358 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

SanskiBiser wrote: 21/09/2020 11:03
arnes_king wrote: 21/09/2020 10:50 Ja sam taj Witcher 3 jedno 3-4 puta pocinjao i svaki put odustao, nije me drzalo. Vidjet cu opet kad izadje next gen verzija da probam, odbijalo me i to sto je dosta zastarila pa ce sigurno biti igrivija.
Ne znam imam osjecaj da i ovako urade NEXT GEN verziju da je ti opet neces igrati bice opet neki izgovor, ne lezi ti igra sta se moze, IMO na silu ne treba nista igrati tj. samo zato sto drugi igraju...

https://www.youtube.com/watch?v=keEzKzF6_Cs
Bas volim taj tip igre, svidja mi se i setting, i tematika i sve samo je graficki a pogotovo gameplay-om, odnosno kontrolama zastarila. I dalje imam zelju da je odigram, samo je stvar i sto sam stalno imao neke bolje igre pa nisam se stigao posvetiti.
Averus

#33359 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Sto puta rečeno: Odigraj i prođi quest sa Bičakčićem i nećeš odustajati više :D

I ja sam je iz trećeg pokušaja odigrao
Veigar

#33360 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

arnes_king wrote: 21/09/2020 11:10

Bas volim taj tip igre, svidja mi se i setting, i tematika i sve samo je graficki a pogotovo gameplay-om, odnosno kontrolama zastarila. I dalje imam zelju da je odigram, samo je stvar i sto sam stalno imao neke bolje igre pa nisam se stigao posvetiti.
Za game play se ne mogu složiti al nikako, meni teče fluidno na compu bez problema i to sa starijom konfiguracijom. Il ti ne valja kompjuter il konzola, ne znam na čemu igraš, pa ti izgleda kao da game play nije fluidan. Da se razumijemo ni ja je nisam završio a 4 put sam počinjao.
arnes_king

#33361 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Veigar wrote: 21/09/2020 11:51

Za game play se ne mogu složiti al nikako, meni teče fluidno na compu bez problema i to sa starijom konfiguracijom. Il ti ne valja kompjuter il konzola, ne znam na čemu igraš, pa ti izgleda kao da game play nije fluidan. Da se razumijemo ni ja je nisam završio a 4 put sam počinjao.
Nisam mislio na fluidnost nego na samo kretanje lika kao i borbu (ukoceno, sporo, jedva nekako). Da sam igrao 2016 bilo bi mi OK, ali puno se stanje popravilo u godinama poslije tako da se tesko naviknuti na to. Nadam se da ce next gen verzija i na tome poraditi.
SanskiBiser

#33362 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Neke "Bolje igre" pod navodnicima sve dok ne odigras TW3 mislim ne mozes tek tako porediti i tvrditi mislim napasce te ljudi nisi ni izasao iz tutorial zone White Orchard i vec su tamo neke bolje igre. TW3 gigantska igra od oko 250 sati da kompletiras sve sa ekspanzijama ono competionist gameplay, igra tek pocinje nakon nekih 12 do 13 sati igranja dok ne predjes u Velen, sve do tad je tutorijal. Ja obicno kazem i vec sam ti prije pisao, ako te Bloody Baron kvest ne uvuce i ne privuce igri mozes komotno prestati igrati i zauvijek zaboraviti na igru a do tog kvesta minimum 10ak sati igranja na pocetku. :-) Mislima dzaba ja pisem, neces ti to nikad odigrati ni kad na PS6 remastered remaster izadje. :lol:
Averus

#33363 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

A realno @SanskiBiser iako se slažem 90% s tobom, istina je i da si jedini koji bi ga baš "napao" :lol:
Ti baš imaš neku emotivnu povezanost sa tom igrom :D
Veigar

#33364 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

arnes_king wrote: 21/09/2020 11:53
Veigar wrote: 21/09/2020 11:51

na samo kretanje lika kao i borbu (ukoceno, sporo, jedva nekako).
Pa o ovome ti i govorim, ni blizu nije kako ti govoriš, jer i ja mrzim kad sve djeluje ukočeno i sporo. to ti nešto definitivno nije uredu sa konfiguracijom, framerate ti mali pa ti izgleda tako.
SanskiBiser

#33365 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 21/09/2020 12:57 A realno @SanskiBiser iako se slažem 90% s tobom, istina je i da si jedini koji bi ga baš "napao" :lol:
Ti baš imaš neku emotivnu povezanost sa tom igrom :D

Ja znam od prije da Arnes nije odigrao ni 5-6 sati igre prakticno ni prolog nije zavrsio , kucao mu ja biblije da ga natjeram da pregura u Velen nekako i nista :roll: i znam da je igrao odmah nakon HZD igre koja je ostavila izuzeno jak utisak na njega. Meni je HZD u rangu sa TitanFall 2 s tim da mi TF2 opet ima meni znatno zanimljiviju pricu ali obe igre imaju odlicne borbe, akciju i pruzaju veliku mogucnost kombinacija i improvizovanja tokom borbe koja je jako fluidna i dinamicna. HZD ako se ne igra na barem Very Hard meni nije zanimljiva.

Emotivnu povezanost imam samo sa The Long Dark, najbolja igra koju nikad nece niko od vas igrati. Čudo iz malog kanadskog studija Hinterland. :D
Image

Last edited by SanskiBiser on 21/09/2020 13:35, edited 2 times in total.
Averus

#33367 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Jel ovo @SanskiBiser ?
SanskiBiser

#33368 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 21/09/2020 13:34 Jel ovo @SanskiBiser ?
da samo bude na akciji po 5 Eura. :D

Kad je TellTale studio zatvoren dobar dio radnika je zaposlen u Hinterland i citavu igru su preradili nanovo to je kad je Redux objavljen inace indie studio i igra ali work of love sto bi se reklo sa kikiriki budzetom ali prica, atmosfera i kvalitet simulacije vremenskih prilika i radost kad u ladici neke napustene kuce nadjes duge gace koje ti omoguce da izdrzis na -33 C da predjes do naredne kuce bez promrzlina je neopisiva.

Last edited by SanskiBiser on 21/09/2020 13:44, edited 1 time in total.
Averus

#33369 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

pa što kažeš neće niko od nas igrati? :zoka:
SanskiBiser

#33370 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Averus wrote: 21/09/2020 13:41 pa što kažeš neće niko od nas igrati? :zoka:
Pa googlaj Klix The Long Dark pa vidi ko je spominjao igru i koliko puta na ovoj temi :D
SanskiBiser

#33371 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

SanskiBiser wrote: 21/09/2020 13:46
Averus wrote: 21/09/2020 13:41 pa što kažeš neće niko od nas igrati? :zoka:
Pa googlaj Klix The Long Dark pa vidi ko je spominjao igru i koliko puta na ovoj temi :D

Last edited by SanskiBiser on 21/09/2020 13:57, edited 1 time in total.
Veigar

#33372 Re: Vaše voljene PC igre

Post by Veigar »

savsvoj wrote: 16/09/2011 14:28
Jeff Bingham wrote:Ima li neko da igra DotA-u? i da nestrpljivo ocekuje dvicu? :)
ima ima kako nema.
Mogli smo organizvati jednu noc okupljanje na tf2 forumasa. Zadnji put kad sam igrao ga server je bio poprilicno prazan.
Samo LoL i to na EUNE. :D
DonieBrasco

#33373 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kad smo vec kod The Long Dark kad ce nova epizoda ? Inace su oduzili igru sa ovim do sada sadrzajem.
aditon

#33374 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja bi mogao probati ovu igru the long dark...

što se W3 tiče, pokreti i combat su sve samo ne "ukočeno i sporo"

Mnogi će se možda sjetiti da i ja nisam doživio Witcher u svom prvom igranju, a tada sam imao 10tak sati gameplaya i jednostavno odustao...onda sam ipak se dublje uključio u priču, a nakon Edhem Bičakčić questa, više nije bilo povratka. Dok sam igrao W3, ništa drugo nije postojalo, i na kraju sam igru zaključio s blizu 170 h gameplaya. Za preko 25 godina gaminga, odigrao sam nebrojeno mnogo igara, uz isto tako se super zabavio, mnoge igre su bile zaista ekstra, međutim W3 je posebna klasa i kategorija jer dublju i kompleksniju priču nisam imao priliku doživiti. Moja jedina zamjerka prema W3 je u smislu tehničke izvedbe odnosno konačnog proizvoda u tom smislu. HZD se zaista ne može porediti s W3, jednostavno ne može..HZD je dobra igra, međutim, ne bih je zaista ni u kom smislu poredio s W3

CP2077 kako najavljuju iz CDPR će imati nešto kraću priču a sve zbog toga što su imali mnogo pritužbi na dužinu W3 te kako je isti ustvari nikad nisu završili...Mislim da ti koji su se žalili nisu nikad ni trebali započeti s igrom jer od svih mogućih zamjerki, to mi je zadnje na pameti (izrazio bih se i drugačije, ali nije primjerno za forum :lol: )...i nakon 170 sati igre mi je bilo žao što je sve gotovo...
ExNihilo

#33375 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

ferratilis wrote: 21/09/2020 13:27 Ovo ce biti :izet:

Ah ti majke.
Post Reply