SDA-All about

jefff

#33351 Re: SDA-All about

Post by jefff »

malakh wrote:
palermo wrote: a gdje ja rekoh raspad zemlej bez SDA ?

Nego, samo upitah u čemu je pozitiva ovih događanja ? Evo, ako ti nije zahmetli, ti meni reci pozitivu.....a ja ću ti reći u čemu ja vidim opasnosti....
Image

kada ti bude usput, svrati i priupitaj der ih šta je pozitiva u tome što se međusobno kolju. pa nam prenesi impresije, kako je letjeti sa trećeg sprata kroz zatvoren prozor.
Kaba. Allah naletosum. :|
palermo

#33352 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote:

Nego, samo upitah u čemu je pozitiva ovih događanja ? Evo, ako ti nije zahmetli, ti meni reci pozitivu.....a ja ću ti reći u čemu ja vidim opasnosti....
Image

kada ti bude usput, svrati i priupitaj der ih šta je pozitiva u tome što se međusobno kolju. pa nam prenesi impresije, kako je letjeti sa trećeg sprata kroz zatvoren prozor.
što ja pobogu da pitam ??? ja čak i ne znam koja je ovo zgrada, sve i da hoću da pitam ?

Nego, imaš li ti meni reći koja je pozitiva ?
JThomas

#33353 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

jesi se nasekirao :mrgreen:
aratet

#33354 Re: SDA-All about

Post by aratet »

Jeste offtopic, ali vidim da ste se raspisali, da li ima na netu gdje kakva knjiga o tom kraju u drugom svjetskom ratu?
Heller

#33355 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Djed mi je iz sela pored Doboja i prico mi je da je bilo svaba tu, i italijana koji su bili uhljupi mrtvi.
Banksy

#33356 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:Ništa od 'brze ceste'...
Image
:mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33357 Re: SDA-All about

Post by malakh »

palermo wrote:
što ja pobogu da pitam ??? ja čak i ne znam koja je ovo zgrada, sve i da hoću da pitam ?

centrala sda, ulica mehmeda spahe 14, u sarajevu. blizu federalnog ministarstva finansija, iza centralne banke. dođeš u sarajevo, preciznije na skenderiju, tj na tramvajsku stanicu kod doma sindikata. i pićiš samo pravo i prođeš gimnaziju obalu, i prvo skretanje lijevo, prođeš pored suda sa kontra strane i dođeš kod bbi, pa onda ideš onom desnom trakom i ne ideš lijevo na glavnu, već nastavi pravo, onom uskom uličicom i prati tu ulicu i naći ćeš ju. jednosmjerna ulica, ne možeš fuliti.

eto dobio si dovoljno informacija čija je zgrada i kako doći do nje.

baš me zanima šta će ti reći koja je pozitiva u ovom unutarstranačkom klanju i previranju.
Heller

#33358 Re: SDA-All about

Post by Heller »

malakh wrote:
palermo wrote:

centrala sda, ulica mehmeda spahe 14, u sarajevu. blizu federalnog ministarstva finansija, iza centralne banke. dođeš u sarajevo, preciznije na skenderiju, tj na tramvajsku stanicu kod doma sindikata. i pićiš samo pravo i prođeš gimnaziju obalu, i prvo skretanje lijevo, prođeš pored suda sa kontra strane i dođeš kod bbi, pa onda ideš onom desnom trakom i ne ideš lijevo na glavnu, već nastavi pravo, onom uskom uličicom i prati tu ulicu i naći ćeš ju. jednosmjerna ulica, ne možeš fuliti.

eto dobio si dovoljno informacija čija je zgrada i kako doći do nje.

baš me zanima šta će ti reći koja je pozitiva u ovom unutarstranačkom klanju i previranju.
Mogo si napisat samo kod Sloge :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33359 Re: SDA-All about

Post by malakh »

Heller wrote:
nije čo'ek iz sarajeva.
Zlocin&Kazna

#33360 Re: SDA-All about

Post by Zlocin&Kazna »

zippoo87 wrote:da bi Kukic oslabio,mora mu se uzeti glavni alat iz kojeg crpi moc tj. novac...a to je rudnik
Kako mu uzeti rudnik kad čovjek zvanično ne obnaša nikakvu funkciju u rudniku (ni uprava ni odbori)... Čovjek vlada iz sjene.
palermo

#33361 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Heller wrote:
U pravu si, mogao je napisati kod Sloge, ja sve mislio pokazuje mi neku sliku iz Tuzle....
Heller

#33362 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Zlocin&Kazna wrote:
zippoo87 wrote:da bi Kukic oslabio,mora mu se uzeti glavni alat iz kojeg crpi moc tj. novac...a to je rudnik
Kako mu uzeti rudnik kad čovjek zvanično ne obnaša nikakvu funkciju u rudniku (ni uprava ni odbori)... Čovjek vlada iz sjene.
Sklonis sve njegove ljude iz odbora i uprave
kolegione

#33363 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Jos malo pa gotovo? :)

Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića
http://www.klix.ba/clanak/180217103
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33364 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

kolegione wrote:Jos malo pa gotovo? :)

Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića
http://www.klix.ba/clanak/180217103
viđu čuda, diskoteka digla ruku sama na sebe.

ko i onaj Zukićev konj.
emirolini

#33365 Re: SDA-All about

Post by emirolini »

Zlocin&Kazna wrote:
Posaljes poreznu
mahalik

#33366 Re: SDA-All about

Post by mahalik »

dream team
Kukić+SBB+Lijanovići vde vladu TK
Trio za tvorza
ultima_palabra

#33367 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Šta veli zemlja, raspad bez SDA :D

Ne znam kako bih to preživio, iz ovakve idile i blagostanja u neizvjesnost i zebnju zbog slabljenja ( nadam se raspadu, al dobogda ) SDA :(

Kad malo bolje razmislim, sve je ugroženo zbog ovih dešavanja :(
a gdje ja rekoh raspad zemlej bez SDA ?

Opasnost lezi u tome da Banovici formiraju svoj entitet :D
palermo

#33368 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
i to četvrti..... :D

haj dobro, kad je već tako da prestanem sa ovim upitom, još će netko reći da trolam.....
almir90

#33369 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

A ovi iz Gradačca ne zna se koji je gori. :lol: :lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#33370 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Meni se čini da je Senad dobro najavio veliki rat: SDA vs SBB.

Ova priča u TK ima smisla ako bi se posmatrala kao grupni prelaz iz SDA u SBB, mislim da je to SDA već frameovala na taj način.
Sad neće smjeti smijeniti Kiflu jer bi se mogla formirati nova vlada bez SDA?
ultima_palabra

#33371 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
i to četvrti..... :D

haj dobro, kad je već tako da prestanem sa ovim upitom, još će netko reći da trolam.....
Evo ozbiljno... sad se vidi da je Tihic bio kao Josip Broz, tolike godine drzao rogove zajedno u vreci, relativno sretne...
megaman4

#33372 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

palermo wrote:
malakh wrote:

Image

Hajmo malo ozbiljno pricati. Postoji realna opasnost da Radoncic i njegova ikebana od stranke SBB preuzmu ulogu zastitnika Bosnjackih interesa u BiH, sto moze biti pogubno, ako se zna da Beogradski igrac, nesto slicno kao Covic.

Ako su se ova previranja u SDA morala bas sada desiti, bolje da je ostalo unutar njih, a ne ovako, da citava drzava ispasta i jedan narod, mislim na Bosnjake.

Sto se prije SDA rijesi ljudi koji su tu iz licnog a ne iz drustvenog interesa, lakse ce se rijesiti ova kriza, jer cim Radoncic laje, to znaci da je protiv BiH i njenog prosperiteta.

Smrad iz Crne Gore je najveci neprijatelj Bosnjaka kao i njegova novina Avaz koja je raspirac mrznje prema BiH i Bosnjacima.

Normalno ne zelim sa SDA skidati krivnju, jer vec 27 godina ne znaju napraviti drzavu.
jefff

#33373 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Mi govirimo o SDA. Tema o SBB postoji.
MuaDib

#33374 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Brzo su bombe počele sjevati. Biće veselo, samo se nadam bez ljudskih žrtava.
SDA treba da se zapita ko je slijedeći u redu za odlazak.
Samo se bojim da je ovo relizacija priče koja se neposredno nakon rata raspredala, da će SDA nakon 20-tak godina sama da se ugasi i lagano povuće s vlasti, kada se stvori dovoljan broj tajkuna i novkomponovanih bogataša na račun države.
almir90

#33375 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

ultima_palabra wrote: Evo ozbiljno... sad se vidi da je Tihic bio kao Josip Broz, tolike godine drzao rogove zajedno u vreci, relativno sretne...
Nije klempo nikoga držao pod kontrolom, već je bilo para i državne imovine koja je se mogla krmčiti u ona doba, pogotovo nakon uvođenja PDV-a. Ali je bara danas pretijesna za sve krokodile koji su se nakotili u njoj - čitaj, nema više para u opticaju kao što ih je bilo tada.
Post Reply