Višak informacija donosi i višak straha.ovo_malo_duse wrote: ↑13/04/2023 09:00
Ovako prvo ja sam Laik, amater i ako moram priznat do sad mi je ovo islo...I smatram dok god se budem gledao tako da sam laik i da veze nemam da moram bit pazljiv da ce ic kako treba...Jer u voj trgovini je ko u pokeru umislis se da znas pa te otrese lola i onda si gotov to je prvo pravilo. Ne znas i prvo istrazi pa onda ulazi..
Mislim da je u cijeloj priči najbitnije znati pročitati finansijski izvještaj, razmisliti kuda ide djelatnost kojom se bavi firma, kako stoji među firmama koje se bave istom djelatnošću, koliko ima vanjskog utjecaja i donijeti zaključak da li je značajno podcjenjena njena vrijednost. Ako jeste kupuj.
Treba uletiti u pravom trenutku. Kad je stigla korona i popadale dionice u Njemačkoj, ja bratu kažem kupuj al nije me poslušao. Te u koje bi ja uložio su poslije pola godine vrijedile više nego duplo. Al i ja sam pogriješio što nisam brzo reagovao, prodao dionice koje ovdje imam na ovoj statičnoj berzi i kupio te koje sam imao na nišanu. Mogao za pola godine uduplati ovaj moj bosanski portfelj.