Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
perfect_guy

#3326 Re: Gras all about

Post by perfect_guy »

ne uspjevam na telefonu vidjeti kolonu cijene, ali svakako hvala
man_464

#3327 Re: Gras all about

Post by man_464 »

perfect_guy wrote:ne uspjevam na telefonu vidjeti kolonu cijene, ali svakako hvala
U opcijama gore idi na
Request desktop site....

I kod mene se ne vidi na pregledu za telefon...

:zoka:
supercali

#3328 Re: Gras all about

Post by supercali »

Ne znam kako ide ti rasporedi
Al evo pitam sada kako je rijeseno to u grasu ako krece u 8 do krajnje stanice treba 25 minuta a nazad polazi za 5 minuta ili kako?
Ako mu je u rasporedu 5 minuta prije pocetka voznje a on dodje 10 minuta prije onda krsi red voznje
man_464

#3329 Re: Gras all about

Post by man_464 »

supercali wrote:Ne znam kako ide ti rasporedi
Al evo pitam sada kako je rijeseno to u grasu ako krece u 8 do krajnje stanice treba 25 minuta a nazad polazi za 5 minuta ili kako?
Ako mu je u rasporedu 5 minuta prije pocetka voznje a on dodje 10 minuta prije onda krsi red voznje
Ne krši.
Red vožnje je bez vremenski određenog itinerera.
Ako je npr
Željeznička 21 i 30
Rajlovac 22 i 00

On moze doci u Rajlovac vec u 21 i 50... I nije nista prekršio. Samo tu mora čekati 22 00 a ne smije okrenuti odmah pa brzo se vratiti na Željezničku pa da ima 20 min pauze.

Tolika polemika oko covjeka.
Nek radi šta hoće dok polazi po redu voznje.

I meni je bilo cudno prvi put kad sam vidio.. Ali lik bas drzi do reda vožnje i zadnji je o kome se treba pričati i polemisati.
supercali

#3330 Re: Gras all about

Post by supercali »

man_464 wrote:Samo ti imaj kartu pa nazivaj sta hoćeš. :thumbup:
supercali wrote:Ne znam kako ide ti rasporedi
Ne krši.
Red vožnje je bez vremenski određenog itinerera.
Ako je npr
Željeznička 21 i 30
Rajlovac 22 i 00

On moze doci u Rajlovac vec u 21 i 50... I nije nista prekršio. Samo tu mora čekati 22 00 a ne smije okrenuti odmah pa brzo se vratiti na Željezničku pa da ima 20 min pauze.

Tolika polemika oko covjeka.
Nek radi šta hoće dok polazi po redu voznje.

I meni je bilo cudno prvi put kad sam vidio.. Ali lik bas drzi do reda vožnje i zadnji je o kome se treba pričati i polemisati.
Pa valjda imaju i usputne stanice pa da na pofalicima bude u 21:33 tamo ona raskrsnica prema zraku 21:40 itd a ne jednom u 2140 jednom u 2137 a jednom 2142 zato jer se vozacu ili zuri ili ga boli briga pa lagano
supercali

#3331 Re: Gras all about

Post by supercali »

Valjda ima neki red i za medjustanice jebem ga a ako se desi udes i sl to je ipak van dometa vozaca i zato je kasnjenje opravdano
Ako je tako onda ne valja ni raspored vozacu kako je napravljen al s obzirom da to pravi vjerovatno neki sa prestiznog univerziteta u travniku nije ni cudo
man_464

#3332 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Nema reda za međustanice za autobuse minibuse i trole (Vozači imaju otkucane polaske sa završnih i početnih stanica). Ukoliko ima neka pauza ona je i otkucana na tom papiru. Uglavnom su redovi vožnje takvi da nema većeg odmora od 5-10 minuta ako se prati red vožnje sa papira. Ima dosta linija gdje npr radi 3 od 5 autobusa i glupo je da prate red vožnje 10, 10:15, 10:30, pa onda 10:45, 11:00 ništa, pa 11:15, nego se razvuku ova 3 od 5 potrebnih na 20-25 minuta ravnomjerno. Izuzetak je par linija na Ilidži koje imaju poveće pauze izmišljene od strane dispečera (Linije 30,33)

Tramvaji imaju međustanice označene... Svaki tramvaj ima svoj red i npr kod trojki ima označeno vrijeme nailaska kroz stanice Nedžarići, A. most, Čengić vila, Muzeji, Skenderija.... pa Baščaršija...
O'zone
Globalni moderator

#3333 Re: Gras all about

Post by O'zone »

TESLA_EDISON wrote:Izgleda da su se zajebali u Klixu. Upravo sam provjerio. Nije zalijepljeno u kancelarijama CTS-a već je rječ o drugim kancelarijama koje se nalaze u istoj zgradi. Sad još trebaju da članak isprave.
Ne mogu da shvatim da portal "broj 1" u BiH pravi ovakve greške. Mogla je mrtva glava pasti zbog njihove neozbiljnosti.
Koliko god volio ili ne volio CTS, za ovo bi im trebalo složiti tužbu da jednom za sva vremena nauče šta je novinarstvo i kako se pišu članci.

Nažalost i ova greška portala koja je sasvim prirodno, moralno i racionalno izazvala reakciju kakvu je izazvala, pokazuje koliko je ovaj forum zatrovan i bolestan i kakvi sve bolesnici ovdje pišu i iznose stavove. Čim se zločinac spomuo krenule su odbrane dotičnog i opravdanja ovakvog čina. Treba nama jos 3-4 genocida da dođemo pameti ali opet kad malo bolje pogledam, da nakon 10 genocida od istog naroda nismo došli sebi, čisto sumnjam da bi smo se i nakon tri dodatna opametili.
TESLA_EDISON wrote: Pročitaj članak. Pola familije mi pobio dotični. Da je istina ono što, nažalost još uvijek piše (još nisu ispravili), bio bih spreman na sve. Ista reakcija bi bila i da je Gras, Islamska zejednica, ili bilo ko treći spomenut u tom članku na način na koji je CTS spomenut. Još kvazi novinari počeli nabrajati pojedinačno svakog subjekta koji se tu nalazi da je lijepio te plakate.

Bolestan portal, bolestan forum, bolesni učesnici na forumu. Dokaz o tome imas dva posta iznad.

I za kraj, tebi pametnjakoviću. Ja za razliku od tebe i tebi sličnim, kada pogriješim uputim izvinjenje, kada sam pogrešno informisan, istražim i napišem to, kada me pogrešno optuže, napišem demant sa argumentima. To se zove MORAL i to je MORALNA OBAVEZA! Ako ne znaš šta je to, imaš na internetu definicije i objašnjenja.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» TESLA_EDISON

Mjesec
man_464

#3334 Re: Gras all about

Post by man_464 »

https://faktor.ba/vijest/zajedno-s-putn ... omo-286903
Zajedno s putnicima: Vozač GRAS-a majku s bolesnim djetetom odvezao u Hitnu pomoć

Da svi, prije svega, moramo biti ljudi potvrđuje primjer vozača autobusa GRAS-a Edina Bećirevića, koji je sinoć bez imalo razmišljanja pritekao u pomoć ženi sa teško bolesnim djetetom i odvezao ih do Hitne pomoći.

Kako saznajemo iz GRAS-a, vozač Bećirević koji je vozio na liniji Rajlovac – Željeznička stanica, u momentu dok se autobus nalazio na okretnici Rajlovac, uočio je ženu koja je u naručju držala dijete i djevojčicu koja je stajala pored nje, vidno uznemirene i uplašene.

Na pitanje da li može pomoći, žena mu je odgovorila da čeka nekog od članova svoje porodice kako bi odvezao dijete do Hitne pomoći, ali se on nije pojavio.

S obzirom na to se radilo o bolesnom djetetu kojem je trebala hitna ljekarska pomoć, pozvao je Hitnu pomoć, ali su mu kazali da trenutno nemaju niti jedno vozilo koje bi poslali na mjesto događaja. Bez puno razmišljanja, nakon što je obavijestio dispečera, vozač je prevezao majku sa djetetom do Hitne pomoći, te pozvao ljekare da preuzmu bolesno dijete.

Ovakav gest vozača, putnici koji su se nalazili u autobusu, svesrdno su podržali, uz komentar da ovaj i slične primjere trebamo svi slijediti.
:thumbup:
trambusek88

#3335 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

Od sutra do 14. maja neće raditi trolejbusi na relaciji Švrakino selo-Skenderija

Biće u funkciji linije Dobrinja-Švrakino selo-** No links ** trolejbusa, Trg Austrije-Jezero, a na liniju Nedžarići-Dobrinja biće uključen najmanje jedan dodatni autobus, eventualno dva.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#3336 Re: Gras all about

Post by liaar »

trambusek88 wrote:Od sutra do 14. maja neće raditi trolejbusi na relaciji Švrakino selo-Skenderija

Biće u funkciji linije Dobrinja-Švrakino selo-** No links ** trolejbusa, Trg Austrije-Jezero, a na liniju Nedžarići-Dobrinja biće uključen najmanje jedan dodatni autobus, eventualno dva.
Radovi na transferzali ili ?
trambusek88

#3337 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

liaar wrote:
trambusek88 wrote:Od sutra do 14. maja neće raditi trolejbusi na relaciji Švrakino selo-Skenderija

Radovi na transferzali ili ?
Da
insaneinthebrain

#3338 Re: Gras all about

Post by insaneinthebrain »

Koja je logika da dvije dvice idu jedna za drugom. To konstantno vidjam. Valjda bi trebalo biti nekog rasporeda. Krenes na Ilidzu a onda zaredaju dvojke :-) :run:
trambusek88

#3339 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

To je ujutru, druga dvica je ustvari petica za remizu. Ima bar 10 godina kako kad rade zadnji krug ujutru, već u Nedžarićima promijene oznaku u 2.

Prave dvice idu mislim svako 11-13 minuta ako se ne varam.
Probaj vidjeti na onim karticama koji su redovi vožnje, prvi broj na kartici je broj linije, drugi broj je broj reda vožnje.
insaneinthebrain

#3340 Re: Gras all about

Post by insaneinthebrain »

zato znaci u nedjaricima stoje dvice na kruznom. a ja se pitam sto li :-)
man_464

#3341 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Istanbul donirao GRAS-u 15 autobusa
http://www.klix.ba/clanak/180521130

Zaključno sa ovih 15 zakljucena je donacija od ukupno 60 autobusa.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3342 Re: Gras all about

Post by konektovan »

man_464 wrote:Istanbul donirao GRAS-u 15 autobusa
http://www.klix.ba/clanak/180521130

Zaključno sa ovih 15 zakljucena je donacija od ukupno 60 autobusa.
Otpad zivi dobijemo, i još lafo promociju naprave. :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3343 Re: Gras all about

Post by mk ultra »

jesu li eur4
konektovan

#3344 Re: Gras all about

Post by konektovan »

mk ultra wrote:jesu li eur4
Kako nisu. Hoce da im ugrade fap filtere. :mrgreen:
man_464

#3345 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Naravno da nisu Euro 4, kao što je poznato od 2014., kad je prva pošiljka stigla, vozila su Euro 2. S obzirom da su poklon, izuzimaju se od uredbe.

Kod svih vozila je kao i prethodnim pošiljkama, totalno obnovljen enterijer i eksterijer, vozila su opremljena klima uređajima, koji vjerovatno barem kod polovine neće raditi jer se ionako istrošeni motori pregrijavaju ljeti, ali zato imaju lufter na svakom prozoru.

Da li su otpad ili nisu teško je procijeniti, jer ni jedan (100% sigurnost) od posiljke iz 2016 do danas nije stao ili bio dugo u kvaru. Svih 15 radi. Za vozila sa 20 godina staža može se reći fenomen, uz minimalna sredstva koja GRAS dobiva za održavanje dobro rade. Onih 30 iz 2014 ima već nekoliko potpuno rashodovanih i barem 10 još u kvaru.

Ova vozila nisu dugoročno rješenje sigurno, jer bez 30 potpuno novih autobusa nema značajnije stabilizacije autobuskog sektora za neki duže vremenski period.

Uključujući ovih 15 gras sada na raspolaganju ima više od 100 autobusa (80-85) ispravnih...

Promocija, ekvivalentno promociji privatnog prijevoznika koji je vozila iz 2002. predstavio kao NOVA. :run:
Sodom1

#3346 Re: Gras all about

Post by Sodom1 »

Ako ja kakvu grobinu dobijem iz Europe ocu ja to moci uvesti? :lol:
man_464

#3347 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Ukoliko dobiješ dozvolu identičnu onoj koju je dobio GRAS moći ćeš.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3348 Re: Gras all about

Post by bitanga_sa_otesa »

Sodom1 wrote:Ako ja kakvu grobinu dobijem iz Europe ocu ja to moci uvesti? :lol:
privremeni uvoz na ata carnet :lol:
konektovan

#3349 Re: Gras all about

Post by konektovan »

Ja sam neki dan vidio turcina, naheren na jednu stranu maximalno, a nije bio krcat. Ja ne bi smio uci u ono i voziti se sa jednom od najskupljih karti u evropi.
Sodom1

#3350 Re: Gras all about

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Sodom1 wrote:Ako ja kakvu grobinu dobijem iz Europe ocu ja to moci uvesti? :lol:
privremeni uvoz na ata carnet :lol:
I ja bi privremeno uvezo grobova :)
Post Reply