BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- madesa
#3326 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingo plate ko u opstini 
- aCme
#3327 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Privatnik si, daješ fine plate, bajramluk, novogodišnjica , razne pomoći, obilježavaš praznike kao ovo sad za 8. Mart i onda ti se kaže ti to sve radiš zbog reklamisanja, okani se toga nego nam spusti cijene
Lično pomislim za takve osobe da bi otvorili piljaru u kvartu i imali prodajnu cijenu manju od nabavne.
Lično pomislim za takve osobe da bi otvorili piljaru u kvartu i imali prodajnu cijenu manju od nabavne.
-
Nokian808
#3328 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
To je ta SDA mafijaska spika....Niksic je uradio odlican potez i to je zapravo najbolji potez bilo koje vlade FBIH u zadnjih 10 godina. Moralo se presjeci...gozila555 wrote: ↑09/03/2025 19:09zvucala bi ti 1000 dobra cifra da nisu doprinosi 730, to je sve zbog debila niksica koji nam je pored svijetske inflacije,napravio i internu inflaciju,gdje povecao minimalac a nije smanjio doprinose,i sad imamo otkaze i povecanje cijena iz dana u dan. to su ti ekonomski magovi niksic i vojin. u harvardu proucavaju uredbe i odluke njivebumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
Dokle ce sve ovo ici..? Ogromna je inflacija i pad vrijednosti novca. Prije 5 godina 1000 KM je zvucalo fina cifra.
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...![]()
Ali ni vegetarijanstvo nije jeftinija opcija jer kilo mladog lula je 8 KM, paprika 5 KM, šampinjoni 7 KM...
- Thorgerson
#3329 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Bingo je sve izgradio na upravo kontra od toga sto si napisao.aCme wrote: ↑10/03/2025 21:57 Privatnik si, daješ fine plate, bajramluk, novogodišnjica , razne pomoći, obilježavaš praznike kao ovo sad za 8. Mart i onda ti se kaže ti to sve radiš zbog reklamisanja, okani se toga nego nam spusti cijene![]()
Ne tako davno niti su imali fine plate, niti su imali bonuse, niti bajramluke, i svaki jebeni praznik su radili. Svaki.
Tek zadnjih par godina vidimo ovo.
Stoga, hajmo malo spustiti loptu i prestati predstavljati Bingo kao da je Google. Jer nije.
Jbt ufatili se i docepali medija i prodaju pricu da su nema haman olicenje postenja i super mjesta za rad.
Mislim, svaka cast pa su prepoznali da moraju malo gledati ljude, da se desio taj klik kod vlasnika i da je ocito prepustio pametnijima od sebe da vode neke poslove. Ali necemo sada pretjerivati. Ima i drugih domacih firmi koje imaju puno, puno bolje uslove.
- perfect_guy
#3330 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
na stranu što je luksuz, ali kako se usudiš te stvari tamo uzimati? Samo što taj dan stoji na vanjskim uslovima, u najmanju ruku je sumnjivo koliko može biti ispravnobumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
Dokle ce sve ovo ici..? Ogromna je inflacija i pad vrijednosti novca. Prije 5 godina 1000 KM je zvucalo fina cifra.
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...![]()
Ali ni vegetarijanstvo nije jeftinija opcija jer kilo mladog lula je 8 KM, paprika 5 KM, šampinjoni 7 KM...
-
Trappist
#3331 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Thorgerson wrote: ↑11/03/2025 05:23Bingo je sve izgradio na upravo kontra od toga sto si napisao.aCme wrote: ↑10/03/2025 21:57 Privatnik si, daješ fine plate, bajramluk, novogodišnjica , razne pomoći, obilježavaš praznike kao ovo sad za 8. Mart i onda ti se kaže ti to sve radiš zbog reklamisanja, okani se toga nego nam spusti cijene![]()
Ne tako davno niti su imali fine plate, niti su imali bonuse, niti bajramluke, i svaki jebeni praznik su radili. Svaki.
Tek zadnjih par godina vidimo ovo.
Stoga, hajmo malo spustiti loptu i prestati predstavljati Bingo kao da je Google. Jer nije.
Jbt ufatili se i docepali medija i prodaju pricu da su nema haman olicenje postenja i super mjesta za rad.
Mislim, svaka cast pa su prepoznali da moraju malo gledati ljude, da se desio taj klik kod vlasnika i da je ocito prepustio pametnijima od sebe da vode neke poslove. Ali necemo sada pretjerivati. Ima i drugih domacih firmi koje imaju puno, puno bolje uslove.
-
gozila555
#3332 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
kakva sda spika,o cemu ti,radim u realnom sektoru,povecali se svi troskovi.nema ko nije digao cijene zbog debila niksica i njegovog ekonomskog maga vojina. jedini ko je zadovoljan tom odlukom su politicari i uhljebi poput tebeNokian808 wrote: ↑11/03/2025 05:10To je ta SDA mafijaska spika....Niksic je uradio odlican potez i to je zapravo najbolji potez bilo koje vlade FBIH u zadnjih 10 godina. Moralo se presjeci...gozila555 wrote: ↑09/03/2025 19:09zvucala bi ti 1000 dobra cifra da nisu doprinosi 730, to je sve zbog debila niksica koji nam je pored svijetske inflacije,napravio i internu inflaciju,gdje povecao minimalac a nije smanjio doprinose,i sad imamo otkaze i povecanje cijena iz dana u dan. to su ti ekonomski magovi niksic i vojin. u harvardu proucavaju uredbe i odluke njivebumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
- nivla
#3333 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
firma koja godinama otpusta trudnice kad trebaju na porodiljsko odjednom na prvoj liniji borbe za prava zena, bolje nismo ni zasluzili
-
gozila555
#3334 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
nisam nesto za bingo,al nisu vam oni socijalna ustanova ,profit i samo profit ih zanima. na nama je izbor ,hocemo li tamo ic kupovat ili cemo ih bojkotovat.
Last edited by gozila555 on 11/03/2025 11:08, edited 1 time in total.
- perfect_guy
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3336 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Od kolege žena zatrudnila i čim je došla sa porodiljskog dobila je otkaz. Država je plaćala doprinose za nju pa se poslodavcu isplatilo, ali čim je došla sa porodiljskog ajmo noga...
Nije Bingo, al sličan modus operandi pretpostavljam.
Kuma čim je zatrudnila nije joj produžen ugovor (nije bila za stalno) i kifeli kući. Radi se o jednoj jakoj osiguravajućoj kući.
Kuma čim je zatrudnila nije joj produžen ugovor (nije bila za stalno) i kifeli kući. Radi se o jednoj jakoj osiguravajućoj kući.
- nivla
#3337 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
da je kako treba firma ne bi davali po tri godine produzavanje ugovora i razne malverzacije cinili da nikad ne dobijes na neodredjeno, a znam da je osoba (zena)koja je imala na neodredjeno dobila otkaz jer je bila na bolovanju, rodbina u pitanju
tako da njihove kurceve borbe i navodi da stoje uz zene mozemo okaciti macku o rep jer se radi o klasicnim balijskim ublehama
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3338 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kako je kod mene rodica troje djece rodila i jos uvijek radi u bingu?? Ne pisi lazi, zivota ti i ne izmisljaj neke stvari..
Naravno da bingo nije "zlatan" kao i mnogi poslodavci ali ovdje se pisu totalni neprovjerene stvari.
-
gozila555
#3339 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
sve nesto rekla kazala,masa neprovjernih informacija se daje po forumima,jednostavno ako vam se ne svidja bingo,fino ga bojkotujes i kraj price.ima drugih marketa,nije bingo jedan jedini u bh.konektovan wrote: ↑11/03/2025 11:31Kako je kod mene rodica troje djece rodila i jos uvijek radi u bingu?? Ne pisi lazi, zivota ti i ne izmisljaj neke stvari..
Naravno da bingo nije "zlatan" kao i mnogi poslodavci ali ovdje se pisu totalni neprovjerene stvari.
- nivla
#3340 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
pitam rodjaka kako mu je zeni u bingu jer znam da je dugo nesto bolovala i bila na bolovanju, kaze ne radi ona vise tamo, dali joj otkaz poslije povratka sa operacije, na neodredjeno je radila, nasla je srecom posao u drugoj firmi, nikakvo rekla-kazala vec cinjenicnogozila555 wrote: ↑11/03/2025 11:34sve nesto rekla kazala,masa neprovjernih informacija se daje po forumima,jednostavno ako vam se ne svidja bingo,fino ga bojkotujes i kraj price.ima drugih marketa,nije bingo jedan jedini u bh.konektovan wrote: ↑11/03/2025 11:31Kako je kod mene rodica troje djece rodila i jos uvijek radi u bingu?? Ne pisi lazi, zivota ti i ne izmisljaj neke stvari..
od drugog je bila na odredjeno i nije dobila produzenje zbog trudnoce
u peniju opet rodjak radio po tri mjeseca u penny plus pa penny doo, isto radno mjesto ali nije ista firma, nikad dobiti na neodredjeno
Last edited by nivla on 11/03/2025 11:38, edited 1 time in total.
- Casual's
#3341 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kakva crna borba. Zene im paletare vozaju u 16 i brasno utovaraju i istovaraju. Nekome iz marketinga naumpalo ajmo se mi kao boriti nesto.
Place im nisu kako je ova spomimjala, nego minimalac - 1200 KM. Onih po 1000 KM im jest isplacivano jednom godisnje, kao i regres 2x po 200 KM u toku godine.
-
gozila555
#3342 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
bingo je uzeo prevelik kolac,prevelik broj trznih ima,mali i velikih prodavnica,magacina.valja sve to organizovat a mislim da jos nemaju tog kvalitetnog menadjerstva,pogotovo u manjim sredinama.pa zato i dolazi do takvih situacija. jos uvijek mi je bingo nekako seljacki vodjen,mada se vidi neki napredak.
- Laplace
- Laplace
#3344 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ako doniraš a ne objavljuješ javno, ljudi pričaju kako zarađuješ milione a ne pomažeš siromašnima, dakle zmija u džepu.Chloe wrote: ↑10/03/2025 13:10Ovo je nešto drugo bilo.Hakiz wrote: ↑09/03/2025 16:37Mogla je kompanija odabrati 100 siromašnih porodica pa zaposliti po jednu ženu iz svake od tih porodica?emirolini wrote: ↑09/03/2025 11:26 Pa naravno da je promocija i jacanje imidza, niti jedna firma nece raditi nesto sto joj nece jacati imidz i samopromociju, to se nikada nije i nece desiti. Ali licno smatram da je tema koju su izabrali dobra jer kuze koliko zena za njih radi i smatram da je to sasvim pristojno od Binga. Nazalost ne postoji bas puno izbora sta mogu uraditi osim ove donacije i skupljanja potpisa, ali je meni ovo bolje nego da su podjelili po karanfil svojim radnicama, mada su i to mogli. Moze bolje, ali dobro je za pocetak. Vjerujem da ce ovo napraviti i naredne godine jer se nista nece pomjeriti do naredne godine u zakonu za zastitu zena.
Na primjer.
I to da se ne reklamira. Prava dobročinstva se ne guraju u facu drugima, rade se iz uvjerenja, ne zbog reklame.
Čekamo kada će za paradu ponosa logo ofarbati u dugine boje. Taj jedan dan.
On redovno donira u humanitarne svrhe, a pored Binga, znam ih još X koji redovno doniraju novac, a nikad se nigdje ne spominju na njihov zahtjev.
Čitam doduše, o nekima na forumu samo uvijek u negativnom kontekstu.
Nego, probudio si mi radoznmalost, sa nekim upisama na temi neradne nedjelje a evo i sad spominjanje siromašnih obitelji,
koliko si na terenu, koliko si među baš običnim narodom, siromašnima, ne samo u Sa nego i šire?
Ako doniraš i pohvališ se, ljudi pričaju kako je to samopromocija.
Kako god, ne možeš da budeš dobar narodu.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#3345 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ne placa bingo doprinose! Sve to radnici zarade. Godisnji odmor, bolovanje, sve je u kalkulaciji. Osim ako bingo ne vode onigozila555 wrote: ↑09/03/2025 19:09zvucala bi ti 1000 dobra cifra da nisu doprinosi 730, to je sve zbog debila niksica koji nam je pored svijetske inflacije,napravio i internu inflaciju,gdje povecao minimalac a nije smanjio doprinose,i sad imamo otkaze i povecanje cijena iz dana u dan. to su ti ekonomski magovi niksic i vojin. u harvardu proucavaju uredbe i odluke njivebumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
bas bas posebni ljudi. Ne samo bingo.
-
giannibelif
#3346 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Sve im je lakše raditi nego konkretno nešto. Postrojavaj žene po kasama, pucaj peticije po radnjama, ali nemoj da se priča o cijenama, jer "dodje i meni da bacim kesu kad bacim vidim cijene". Kakva šuplja priča se prodaje, posljednji krik mode pijačarskog marketinga. Ne znam, ja stojim iza svojih cijena i rada i kalkulacija troškova i kad bi rekao radnicima ili kupcima usluga da i meni dodje da bacim laptope u Miljacku, ne bi se više bavio svojim poslom.
- Chloe
- Photo mod
#3347 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Laplace wrote: ↑11/03/2025 17:20Ako doniraš a ne objavljuješ javno, ljudi pričaju kako zarađuješ milione a ne pomažeš siromašnima, dakle zmija u džepu.SpoilerShowChloe wrote: ↑10/03/2025 13:10Ovo je nešto drugo bilo.Hakiz wrote: ↑09/03/2025 16:37
Mogla je kompanija odabrati 100 siromašnih porodica pa zaposliti po jednu ženu iz svake od tih porodica?
Na primjer.
I to da se ne reklamira. Prava dobročinstva se ne guraju u facu drugima, rade se iz uvjerenja, ne zbog reklame.
Čekamo kada će za paradu ponosa logo ofarbati u dugine boje. Taj jedan dan.
On redovno donira u humanitarne svrhe, a pored Binga, znam ih još X koji redovno doniraju novac, a nikad se nigdje ne spominju na njihov zahtjev.
Čitam doduše, o nekima na forumu samo uvijek u negativnom kontekstu.
Nego, probudio si mi radoznmalost, sa nekim upisama na temi neradne nedjelje a evo i sad spominjanje siromašnih obitelji,
koliko si na terenu, koliko si među baš običnim narodom, siromašnima, ne samo u Sa nego i šire?
Ako doniraš i pohvališ se, ljudi pričaju kako je to samopromocija.
Kako god, ne možeš da budeš dobar narodu.
- Laplace
#3348 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Polovni ili novi laptopi? Ima li šta povoljno za kolege sa foruma?giannibelif wrote: ↑11/03/2025 18:41 Sve im je lakše raditi nego konkretno nešto. Postrojavaj žene po kasama, pucaj peticije po radnjama, ali nemoj da se priča o cijenama, jer "dodje i meni da bacim kesu kad bacim vidim cijene". Kakva šuplja priča se prodaje, posljednji krik mode pijačarskog marketinga. Ne znam, ja stojim iza svojih cijena i rada i kalkulacija troškova i kad bi rekao radnicima ili kupcima usluga da i meni dodje da bacim laptope u Miljacku, ne bi se više bavio svojim poslom.
-
zippoo87
#3349 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
A zar nije napredak kada se ovi iz crne zone poprave i pocnu raditi sve suprotno...tj. bolje nego sto su radili.
Meni je to lijepa vijest,ne znam ostalim.
Naravno da je Bingo prije bio obicni lihvar sa pijacarskim nacinom upravljanja ali nekako kada su izgradili onaj prvi veliki shoping centar u Tuzli,BCC,pocelo je da se malo drugacije radi i upravlja sa firmom. Onda je kao kec na desetku dosla korona i sva ova inflacija i to su najvise od svih iskoristili SVI maloprodajni lanci u BiH. Pa jbte,prije korone Mega diskont,Crvena jabuka (Ne mislim dio u RSu) i jos puno lanaca nisu ni postojali.
Sada imaju po 10+ trznih centara. Sve za 3-4 godine...kako ako svi rade na "minimalnoj marzi"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3350 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Tiranin losih cijena