BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
-
emirolini
#3301 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa naravno da je promocija i jacanje imidza, niti jedna firma nece raditi nesto sto joj nece jacati imidz i samopromociju, to se nikada nije i nece desiti. Ali licno smatram da je tema koju su izabrali dobra jer kuze koliko zena za njih radi i smatram da je to sasvim pristojno od Binga. Nazalost ne postoji bas puno izbora sta mogu uraditi osim ove donacije i skupljanja potpisa, ali je meni ovo bolje nego da su podjelili po karanfil svojim radnicama, mada su i to mogli. Moze bolje, ali dobro je za pocetak. Vjerujem da ce ovo napraviti i naredne godine jer se nista nece pomjeriti do naredne godine u zakonu za zastitu zena.
-
intro
#3302 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa donirali su 1 milion za sigurne kuće, piše u članku.Ironmen wrote: ↑09/03/2025 11:20 Odluka o obustavi rada od 30 minuta za 8 mart u znak borbe protiv nasilja nad zenama je sasvim ok, ali sigurno da bi bilo bolje da je kompanija Bingo od 146 miliona profita iz 2024 godine donirala 1-2 miliona u sigurne kuce sirom BiH to bi dalo vise efekta ovako su mozda malo i opravdani komentari da su radili na samo promociji i reklami.
- studeni76
#3303 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ma bitno je srat a da se ne informiše uopšte.intro wrote: ↑09/03/2025 12:09Pa donirali su 1 milion za sigurne kuće, piše u članku.Ironmen wrote: ↑09/03/2025 11:20 Odluka o obustavi rada od 30 minuta za 8 mart u znak borbe protiv nasilja nad zenama je sasvim ok, ali sigurno da bi bilo bolje da je kompanija Bingo od 146 miliona profita iz 2024 godine donirala 1-2 miliona u sigurne kuce sirom BiH to bi dalo vise efekta ovako su mozda malo i opravdani komentari da su radili na samo promociji i reklami.
Ovo je simboličan gest u animiranju ljudi da obrate pažnju na situaciju a i pokušaj uticaja na vlast da donesu nove zakone. Veći je efekat donošenje i provođenje zakona nego davanje novaca, novci se potroše i to je to.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3304 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pogotovo u Zenici, da su dali Sabihi u Medicu da može sebi kupiti kakvog mercedesa...Ironmen wrote: ↑09/03/2025 11:20 Odluka o obustavi rada od 30 minuta za 8 mart u znak borbe protiv nasilja nad zenama je sasvim ok, ali sigurno da bi bilo bolje da je kompanija Bingo od 146 miliona profita iz 2024 godine donirala 1-2 miliona u sigurne kuce sirom BiH to bi dalo vise efekta ovako su mozda malo i opravdani komentari da su radili na samo promociji i reklami.
-
Hakiz
#3305 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Mogla je kompanija odabrati 100 siromašnih porodica pa zaposliti po jednu ženu iz svake od tih porodica?emirolini wrote: ↑09/03/2025 11:26 Pa naravno da je promocija i jacanje imidza, niti jedna firma nece raditi nesto sto joj nece jacati imidz i samopromociju, to se nikada nije i nece desiti. Ali licno smatram da je tema koju su izabrali dobra jer kuze koliko zena za njih radi i smatram da je to sasvim pristojno od Binga. Nazalost ne postoji bas puno izbora sta mogu uraditi osim ove donacije i skupljanja potpisa, ali je meni ovo bolje nego da su podjelili po karanfil svojim radnicama, mada su i to mogli. Moze bolje, ali dobro je za pocetak. Vjerujem da ce ovo napraviti i naredne godine jer se nista nece pomjeriti do naredne godine u zakonu za zastitu zena.
Na primjer.
I to da se ne reklamira. Prava dobročinstva se ne guraju u facu drugima, rade se iz uvjerenja, ne zbog reklame.
Čekamo kada će za paradu ponosa logo ofarbati u dugine boje. Taj jedan dan.
-
akcija007
#3306 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kaze direktorica da zena za friziderom ima platu 1700 maraka
-
Rizvan
#3307 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Prije 10 godina veza ti je trebala za bilo kakav posao gdje si regularno prijavljen i primas redovno platu.izvrsni direktor wrote: ↑09/03/2025 07:49Zadnjih 10 minimalno. Ti kao da zivis na drugoj planeti pa ne znas kad su se veze trazile da se dodje u bingo.tramvajtrojka wrote: ↑09/03/2025 01:14Naravno ipak pricamo o liku koji je poslovnu imperiju izgradio na mizernim platama k vecinski zenskoj uposlenoj populacijiThorgerson wrote: ↑09/03/2025 00:53 Valjda je jasno da je ovo samo jos jedna reklamna kampanja, ne da bi se pricalo o zenama, nego o Bingu.
Mislim mogu iz Binga reci da nije to tako, ali naravno da jeste. Da nije, postoji milion drugih nacina kako su mogli stvarno pomoci zenama.tek zadnje dvije tri godine nemaju mizerne uslove pa se krenuli busati kao da su plate iz nase
Ali u odnosu na druge vece lance uslovi su im bili medu losijim. Tek zadnje tri cetiri godine s povecanjem plata pretekli su ostale lance i cinjenica da za razliku od Konzuma/Mercatora koji je skresao broj radnika, pa sad imaju objekte gdje na preko 500 kvadrata imaju po 2 radnika u smjeni, u Bingu ima znatno vise radnika po objektu i samim tim je lakse i raditi i radnici ne moraju obavljati 5 razlicitih poslova u toku smjene.
-
made_in_sarajevo
#3308 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Mislim da manje ima, tipa do 1500. Nesto su ih podijelili na neke kategorije pa i od toga zavisi. Isto tako nije se direktorica pohvalila da godisnji odmor izvlace datume i to ti je, nema zamjene, a ljetni godisnji pocinje 01.04. pa eto na more u aprilu je zivotni san realno
U biti digao je fino plate zahvaljujuci lidlu i sto niko nije htio da mu radi. Sad odjednom on super posteni, svi treba da pljescemo i kupujemo u bingu bez obzira na cijene. Ali ga jebe mentalitet piljare, ova direktorica, razni sefici gdje se izivljaju nad radnicima jer nisu njihovi i tako.
Samo postaje mi smijesan sa ovim nazor reklamiranjem po tv-u, klix, da li smo 13 platu, povecali smo 100KM i slicno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3309 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Cim o tome govore
Tresu im se gace
Tresu im se gace
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3311 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Delikates
-
gozila555
#3312 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
pa dobro ta zena i mora imat dobru platu jer konstatno mora rezat salame,sireve....,cistit masine za sjeckanje,unos cijena. ima tu dosta posla
-
bumerangss
#3313 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Mislim da nije Delikates nego bas na frižiderima tamo gdje smrznuti program sladoledi, ribe, povrće, pite... i rashladne vitrine (jogurti, sirevi, jaja, kolaci, salame...) jer ti vecinom rade u rukavicama jer se smrzośe u pola ljeta
-
Lain Coubert
#3314 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ovakvi ili onakvi znam da u samo 7 dana na 5,6 artikala nabralo se sigurno marku, svaki poskupio za 5,10 ili 15 pfeninga.
Razlika je još veća ako poredim sa nekim drugim marketom.
Ne znam za svih 16548 artikala u prodaji ali ono što kupujem tako mi dođe.
Razlika je još veća ako poredim sa nekim drugim marketom.
Ne znam za svih 16548 artikala u prodaji ali ono što kupujem tako mi dođe.
- konektovan
-
bumerangss
#3316 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
Dokle ce sve ovo ici..? Ogromna je inflacija i pad vrijednosti novca. Prije 5 godina 1000 KM je zvucalo fina cifra.
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...
Ali ni vegetarijanstvo nije jeftinija opcija jer kilo mladog lula je 8 KM, paprika 5 KM, šampinjoni 7 KM...
Dokle ce sve ovo ici..? Ogromna je inflacija i pad vrijednosti novca. Prije 5 godina 1000 KM je zvucalo fina cifra.
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...
Ali ni vegetarijanstvo nije jeftinija opcija jer kilo mladog lula je 8 KM, paprika 5 KM, šampinjoni 7 KM...
- konektovan
#3317 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ići ce sve dok ne stane.. 
-
gozila555
#3318 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
zvucala bi ti 1000 dobra cifra da nisu doprinosi 730, to je sve zbog debila niksica koji nam je pored svijetske inflacije,napravio i internu inflaciju,gdje povecao minimalac a nije smanjio doprinose,i sad imamo otkaze i povecanje cijena iz dana u dan. to su ti ekonomski magovi niksic i vojin. u harvardu proucavaju uredbe i odluke njivebumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...![]()
-
Trappist
#3319 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Sta sad odjednom direktorica iz paštete iskace? Jucer je vidio u bccu naređuje ženama nešto pred onaj protest 
-
made_in_sarajevo
#3320 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
gozila555 wrote: ↑09/03/2025 19:09zvucala bi ti 1000 dobra cifra da nisu doprinosi 730, to je sve zbog debila niksica koji nam je pored svijetske inflacije,napravio i internu inflaciju,gdje povecao minimalac a nije smanjio doprinose,i sad imamo otkaze i povecanje cijena iz dana u dan. to su ti ekonomski magovi niksic i vojin. u harvardu proucavaju uredbe i odluke njivebumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
Danas otisao na autopijacu i kupio kravljeg mladog punomasnog sira 13 KM/kg nesto malo jace od 2kg tj za 30 KM. Uzeo kilo jareće syelje 25 KM i malo jsce od kile suhog mesa 45 KM. Okruglo ode 100 KM za 2,5kg suhog mesa i 2 kg kravljeg sira. Stvarno postalo luksuz...![]()
Eh pa vidim ja od minimalne plate cijene skocile. Ono u januaru po troje kolica gurao, sad vec jedna. Niksicu niksicu lopino stara
- Chloe
- Photo mod
#3321 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ovo je nešto drugo bilo.Hakiz wrote: ↑09/03/2025 16:37Mogla je kompanija odabrati 100 siromašnih porodica pa zaposliti po jednu ženu iz svake od tih porodica?emirolini wrote: ↑09/03/2025 11:26 Pa naravno da je promocija i jacanje imidza, niti jedna firma nece raditi nesto sto joj nece jacati imidz i samopromociju, to se nikada nije i nece desiti. Ali licno smatram da je tema koju su izabrali dobra jer kuze koliko zena za njih radi i smatram da je to sasvim pristojno od Binga. Nazalost ne postoji bas puno izbora sta mogu uraditi osim ove donacije i skupljanja potpisa, ali je meni ovo bolje nego da su podjelili po karanfil svojim radnicama, mada su i to mogli. Moze bolje, ali dobro je za pocetak. Vjerujem da ce ovo napraviti i naredne godine jer se nista nece pomjeriti do naredne godine u zakonu za zastitu zena.
Na primjer.
I to da se ne reklamira. Prava dobročinstva se ne guraju u facu drugima, rade se iz uvjerenja, ne zbog reklame.
On redovno donira u humanitarne svrhe, a pored Binga, znam ih još X koji redovno doniraju novac, a nikad se nigdje ne spominju na njihov zahtjev.
Čitam doduše, o nekima na forumu samo uvijek u negativnom kontekstu.
Nego, probudio si mi radoznmalost, sa nekim upisama na temi neradne nedjelje a evo i sad spominjanje siromašnih obitelji,
koliko si na terenu, koliko si među baš običnim narodom, siromašnima, ne samo u Sa nego i šire?
-
Hakiz
#3322 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Boldirano je bilo uopšteno, ne o Bingu konkretno.Chloe wrote: ↑10/03/2025 13:10Ovo je nešto drugo bilo.Hakiz wrote: ↑09/03/2025 16:37Mogla je kompanija odabrati 100 siromašnih porodica pa zaposliti po jednu ženu iz svake od tih porodica?emirolini wrote: ↑09/03/2025 11:26 Pa naravno da je promocija i jacanje imidza, niti jedna firma nece raditi nesto sto joj nece jacati imidz i samopromociju, to se nikada nije i nece desiti. Ali licno smatram da je tema koju su izabrali dobra jer kuze koliko zena za njih radi i smatram da je to sasvim pristojno od Binga. Nazalost ne postoji bas puno izbora sta mogu uraditi osim ove donacije i skupljanja potpisa, ali je meni ovo bolje nego da su podjelili po karanfil svojim radnicama, mada su i to mogli. Moze bolje, ali dobro je za pocetak. Vjerujem da ce ovo napraviti i naredne godine jer se nista nece pomjeriti do naredne godine u zakonu za zastitu zena.
Na primjer.
On redovno donira u humanitarne svrhe, a pored Binga, znam ih još X koji redovno doniraju novac, a nikad se nigdje ne spominju na njihov zahtjev.
Čitam doduše, o nekima na forumu samo uvijek u negativnom kontekstu.
Nego, probudio si mi radoznmalost, sa nekim upisama na temi neradne nedjelje a evo i sad spominjanje siromašnih obitelji,
koliko si na terenu, koliko si među baš običnim narodom, siromašnima, ne samo u Sa nego i šire?
Ma, ja ti ne izlazim iz kuće, nisam ni sa kim u dodiru.
-
Naslovnica
#3323 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Vazda sam se pitao ko kupuje mlijeko i mliječne prerađevine na autopijaci.bumerangss wrote: ↑09/03/2025 19:04 Svaki dan nove veće cijene vecine artokala...
A i onu suhovinu.
-
preludezalude
-
noviclan
#3325 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
I to joj neka sredio sa toplim od 3 km