Jeli tebi stititi dostojanstvo pljuvanje po razlicitostima u svom korpusu? Pa tvoj se svijet svodi na dio tvoje carsije gdje se jos vjeruje u zablude i iluzije,.. a svako ko nije u tome, slucajno vecina gradjana - etnotorovci, ovce, grozni dijasporci, bosnjacki nacionalisti,...Škobo Habu wrote: ↑18/12/2019 15:09@Haznadaru, ne sisamo ni mi vesla ovamo.hAZNADAR wrote: ↑18/12/2019 14:59
Tumacis da li je neka stranka probosanska ili pro-neka druga drzava - na osnovu nepotizma?Daj Sobo ne farbaj,... to sto ti i slicni pricate nije ni politika ni toboze postenje - to je stanje svijesti.
Naravno da cu uciti ne samo od svedskih, danskih vec inih drugih socijalista u svakom uspjesnom drustvu svijeta.
Da smo imalo nalik na najuspjesnije i najmodernije narode danasnjice - odavno bi i SDA, i SDP i SBiH i SBB i DF, i NS, i SDU i .... uvijek nastupali zajedno u nekim sferama kao u sferi garda prema separatitima. I na drzavnom i lokalnom nivou,.. Borba se moze voditi u drugim sferama ali u nekima se mora zajedno i to je u svijetu default - a tebi etnotorovski ba, jao primitivno ba,.. No sta ja znam, ti si pametniji i dio vrlo uspjesne politike pretpostavljam?
Za mene je pro-bosansko-hercegovačka stranka svaka ona stranka koja štiti interes vlastitih građana i njihovo dostojanstvo.
Ali kako ja tebi da to plastično dokažem kada ti živiš u jednoj od socijalno i ekonomski najuređenijih država na svijetu?
Interes vlastitih gradjana? Po cemu je interes tvoje manjine bitniji?
Idi molim te, nepotizma, korpcije, kradje,.... imas u sve i jednoj drzavi i u sve i jednom sistemu. Imas li ijednu jacu probosansku stranku u BiH koje je okusila vlasti - da je skroz postena?
Biti za BiH ili protiv BiH je stvar privatnog opredjeljenja. Svijest nasih ljudi nije na tom nivou da se svaka kradja smatra antidrzavnim cinom.