Željko Komšić - Komšo

Locked
MorningStar

#3301 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/12/2019 14:48
MorningStar wrote: 18/12/2019 14:39
oaza85 wrote: 18/12/2019 14:36
Ja ba, i lafo partizani o drzavi za co’jeka, sam’ sto nije.
Sekunda falila da se izbori jos jedna najveca pobijeda nakon one iz’45, al’ eto, zajeba Komso.
Kuku nama, zivot nam vise nema smisla, ode forto. :D
Sekunda falila da se napokon promijeni kurs i beznadje kantona sarajevo u kojem se gusi posljednih 25 godina. Tracak nade, krenulo se sa pozivanjem na odgovornost od direktora preko pravnika , pravnih lica ,politicara , nadzornih odbora - krenulo se u reviziju nabavki i tendera. Krenulo se u transparentan rad, tracak nade u sumornoj dolini. Ali eto sve spomenuto naravno je prijetnja po samu srz SDA.

Uhljebi,drzavni sluzbenici,neradnici svih klasa po upravnim odborima i nepostojecim radnim mjestima i oni privatnici koji hajruju preko sda a pri tome naravno torta se dijeli ce da imaju naravno misljenje slicno tvom.
Beznadje Kantona Sarajevo?
Kanton sa vecim budzetom od drzave i protokom vise para nego svi ostali skupa? Pa nista, preselis u unsko-sanski, tamo je bolja klima. Sta da se radi...
Vidis tu glupost mozes da prodajes nekome sto je upravo u opancima sisao da glasa za sda. KS ima budzet koji je priblizan (mozda i veci) od drzavnog jer jaran Dodik ne da marke vise vec 10 godina prema povecanju istog.Pogledaj plate u granicnoj policiji,vojsci,sipi pa uporedi sa federalnim mupom i tako. Mi imamo drzavni budzet koji opsluzuje zajednicke institucije a RS potkopava istu kako stigne - u dogovoru sa jaranima. Onda imamo entitetske budzete, pa onda u federaciji kantolalne, pa onda opet u oba entiteta opstinse.

E sad uzmes taj famozni budzet od milijardu, pa vidis koliko ima "viska" za projekte kada poplacas administraciju,zacepljas rupe po javnim preduzecima gdje curi na sve strane i tako dalje, pa pogledas kredite (za koje treba 20 godina da se vrati glavnica samo) a u vlasnistvu su kantona. Pa onda pogledas stanje saobracajnica,infrastrukture i tako dalje. Pa onda se lupis ciglom u glavu mozda ti dodje pameti jer ti je sda uzela ili kupila istu.

Pa onda jos malo valjda osvijesten promuckas glavom, pa pogledas da sve sto nije na budzetu bjezi kako stigne,firme se guse pod poreskim i ostalim nametima.
Škobo Habu

#3302 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 18/12/2019 14:47
Kukamo, ovo što ja pišem nije kukanje nego ukazivanje na nezakonito djelovanje najviše instance u državi koju mediji u glavnom gradu namjerno prešućuju a onda se sutra kunu u ljubav prema domovini...
DF je u koaliciji sa HDZ - om na državnom nivou.
spreca

#3303 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

oaza85 wrote: 18/12/2019 14:50
oaza85 wrote: 18/12/2019 14:40

Super, ne znam sto onda kukate, sve vam se poslozilo. Eto, uboli ste black jack. :D
Kukamo, ovo što ja pišem nije kukanje nego ukazivanje na nezakonito djelovanje najviše instance u državi koju mediji u glavnom gradu namjerno prešućuju a onda se sutra kunu u ljubav prema domovini...
Ozbiljno? Bas ukazujes na nezakonito djelovanje?
Pa dje si bio kad je aluminij gorio?
Blizu,grijo rucice :mrgreen:
hAZNADAR

#3304 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote: 18/12/2019 13:34 SDA je jedino i isključivo probošnjačka i to onih Bošnjaka koji su po mjeri SDA.
A za sta su ti Bosnjaci - za BiH drzavu i da BiH drzava postoji ili da BiH vise ne postoji?

Svake evt glupe upadice poput oce Bosnjooci da je BiH Turska, Arabija, dzamahirija, bosnjacki hegemonizam na cijelu BiH i sl - zahtijevaju relevantne dokaze.

Moze li neko ovdje dokazati na ijedan moguc i relevantan nacin da Bosnjacima nije stalo do BiH i da je nece? Pa onda mozemo upirati prst u neku probosnjacku stranku i reci da nije probosanska.
Škobo Habu wrote: 18/12/2019 13:32
hAZNADAR wrote: 18/12/2019 13:24
Nisam ja rekao da je SDA najbolji izbor vec samo da je uz sve svoje mane probosanska politika i da se tesko moze izbjeci.
Pro-bosanska?

Šta je probosansko u Biseri Turković i Nedžadu Brankoviću, osim da su dio operativne strukture plemena Izetbegovića u diplomatiji i državnoj vlasti.

Bisera je u diplomaciji još do Alije, zaposlila pola familije u istoj, a Branković ojadio pola bošnjačkog korpusa, koji je nakon njegove vladavine masovno krenuo na pečalbu za Sloveniju.

Drži se švedskih socijalista.
Tumacis da li je neka stranka probosanska ili pro-neka druga drzava - na osnovu nepotizma? :lol: Daj Sobo ne farbaj,... to sto ti i slicni pricate nije ni politika ni toboze postenje - to je stanje svijesti.

Naravno da cu uciti ne samo od svedskih, danskih vec inih drugih socijalista u svakom uspjesnom drustvu svijeta.

Da smo imalo nalik na najuspjesnije i najmodernije narode danasnjice - odavno bi i SDA, i SDP i SBiH i SBB i DF, i NS, i SDU i .... uvijek nastupali zajedno u nekim sferama kao u sferi garda prema separatitima. I na drzavnom i lokalnom nivou,.. Borba se moze voditi u drugim sferama ali u nekima se mora zajedno i to je u svijetu default - a tebi etnotorovski ba, jao primitivno ba,.. No sta ja znam, ti si pametniji i dio vrlo uspjesne politike pretpostavljam?
Hafis

#3305 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 14:55
Malo je to pretenciozno reći. SDA je u koaliciji s HDZ-om, a DF je tu mala raja, čekaju što će ih zapasti od SDA iz bošnjačke ''hise''.
Last edited by Hafis on 18/12/2019 15:02, edited 1 time in total.
Kolinda

#3306 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 14:55
Ko ti to reče, SDA je u koaliciji sa DF-om a HDZ surađuje sa SDA, da je ovo točno kazuje činjenica da je DF dobio ministarsko mjesto koje pripada Bošnjacima.
MorningStar

#3307 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 14:59
Bloo wrote: 18/12/2019 13:34 SDA je jedino i isključivo probošnjačka i to onih Bošnjaka koji su po mjeri SDA.
A za sta su ti Bosnjaci - za BiH drzavu i da BiH drzava postoji ili da BiH vise ne postoji?

Svake evt glupe upadice poput oce Bosnjooci da je BiH Turska, Arabija, dzamahirija, bosnjacki hegemonizam na cijelu BiH i sl - zahtijevaju relevantne dokaze.

Moze li neko ovdje dokazati na ijedan moguc i relevantan nacin da Bosnjacima nije stalo do BiH i da je nece? Pa onda mozemo upirati prst u neku probosnjacku stranku i reci da nije probosanska.
Škobo Habu wrote: 18/12/2019 13:32
hAZNADAR wrote: 18/12/2019 13:24
Nisam ja rekao da je SDA najbolji izbor vec samo da je uz sve svoje mane probosanska politika i da se tesko moze izbjeci.
Pro-bosanska?

Šta je probosansko u Biseri Turković i Nedžadu Brankoviću, osim da su dio operativne strukture plemena Izetbegovića u diplomatiji i državnoj vlasti.

Bisera je u diplomaciji još do Alije, zaposlila pola familije u istoj, a Branković ojadio pola bošnjačkog korpusa, koji je nakon njegove vladavine masovno krenuo na pečalbu za Sloveniju.

Drži se švedskih socijalista.
Tumacis da li je neka stranka probosanska ili pro-neka druga drzava - na osnovu nepotizma? :lol: Daj Sobo ne farbaj,... to sto ti i slicni pricate nije ni politika ni toboze postenje - to je stanje svijesti.

Naravno da cu uciti ne samo od svedskih, danskih vec inih drugih socijalista u svakom uspjesnom drustvu svijeta.

Da smo imalo nalik na najuspjesnije i najmodernije narode danasnjice - odavno bi i SDA, i SDP i SBiH i SBB i DF, i NS, i SDU i .... uvijek nastupali zajedno u nekim sferama kao u sferi garda prema separatitima. I na drzavnom i lokalnom nivou,.. Borba se moze voditi u drugim sferama ali u nekima se mora zajedno i to je u svijetu default - a tebi etnotorovski ba, jao primitivno ba,.. No sta ja znam, ti si pametniji i dio vrlo uspjesne politike pretpostavljam?
Znaci mozes biti "pro-Bosanski" i u isto vrijeme krasti od te bosne i naroda jos ukopavati drzavu ?

Norod zno
Kolinda

#3308 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

oaza85 wrote: 18/12/2019 14:50
oaza85 wrote: 18/12/2019 14:40

Super, ne znam sto onda kukate, sve vam se poslozilo. Eto, uboli ste black jack. :D
Ozbiljno? Bas ukazujes na nezakonito djelovanje?
Pa dje si bio kad je aluminij gorio?
Baš su te dvije stvari za usporedbu :thumbup:
Last edited by Kolinda on 18/12/2019 15:04, edited 1 time in total.
oaza85

#3309 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

MorningStar wrote: 18/12/2019 14:52 Vidis tu glupost mozes da prodajes nekome sto je upravo u opancima sisao da glasa za sda. KS ima budzet koji je priblizan (mozda i veci) od drzavnog jer jaran Dodik ne da marke vise vec 10 godina prema povecanju istog.Pogledaj plate u granicnoj policiji,vojsci,sipi pa uporedi sa federalnim mupom i tako. Mi imamo drzavni budzet koji opsluzuje zajednicke institucije a RS potkopava istu kako stigne - u dogovoru sa jaranima. Onda imamo entitetske budzete, pa onda u federaciji kantolalne, pa onda opet u oba entiteta opstinse.

E sad uzmes taj famozni budzet od milijardu, pa vidis koliko ima "viska" za projekte kada poplacas administraciju,zacepljas rupe po javnim preduzecima gdje curi na sve strane i tako dalje, pa pogledas kredite (za koje treba 20 godina da se vrati glavnica samo) a u vlasnistvu su kantona. Pa onda pogledas stanje saobracajnica,infrastrukture i tako dalje. Pa onda se lupis ciglom u glavu mozda ti dodje pameti jer ti je sda uzela ili kupila istu.

Pa onda jos malo valjda osvijesten promuckas glavom, pa pogledas da sve sto nije na budzetu bjezi kako stigne,firme se guse pod poreskim i ostalim nametima.
Samo ti zagalami, dodaj red sda doslja, red cigli, upali to...

https://www.profitiraj.ba/u-fbih-najvec ... nje-u-sbk/

Za sest stoja sijes kolegu iz srednjobosanskog prosjecnom bruto platom. A vazda neko beznadje. Jebeno.
Škobo Habu

#3310 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:01
Malo je to pretenciozno reći. SDA je u koaliciji s HDZ-om, a DF je tu mala raja, čekaju što će ih zapasti od SDA iz bošnjačke ''hise''.
Htio sam reći kako HDZ ima poluge vlasti kada je riječ o imenovanjima. Neka pokrenu revizije po ambasadama.

Nema potrebe za kuknjavom.
Škobo Habu

#3311 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 18/12/2019 15:01
Ko ti to reče, SDA je u koaliciji sa DF-om a HDZ surađuje sa SDA, da je ovo točno kazuje činjenica da je DF dobio ministarsko mjesto koje pripada Bošnjacima.
Vidi pod Hafisom.
Hafis

#3312 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Nikako mi ne ide u glavu taj izraz ''probosanski''. Obično se radi o strankama čije članstvo i glasače gotovo 99% slučajeva čine Bošnjaci, a skocentrirani su isključivo i jedino u područjima gdje Bošnjaci čine apsolutnu većinu.
Mislim, lijepo zvuči kao neka samoreklama, da ne kažem samoobmana, ali vjerujte mi nitko živ van tog kruga ne puši taj fol.
hAZNADAR

#3313 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:02
Znaci mozes biti "pro-Bosanski" i u isto vrijeme krasti od te bosne i naroda jos ukopavati drzavu ?

Norod zno
A gdje to nema korupcije, nepotizma, kradje,... ?

Ima li ijedne od jacih probosanskih stranaka u BiH koje su okusile vlast - a da nije bilo kradje?

Vraga je tebi toboze postenje na prvom mjestu - na temi o YU imas malo iskrenije nastupe.
MorningStar

#3314 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/12/2019 15:04
MorningStar wrote: 18/12/2019 14:52 Vidis tu glupost mozes da prodajes nekome sto je upravo u opancima sisao da glasa za sda. KS ima budzet koji je priblizan (mozda i veci) od drzavnog jer jaran Dodik ne da marke vise vec 10 godina prema povecanju istog.Pogledaj plate u granicnoj policiji,vojsci,sipi pa uporedi sa federalnim mupom i tako. Mi imamo drzavni budzet koji opsluzuje zajednicke institucije a RS potkopava istu kako stigne - u dogovoru sa jaranima. Onda imamo entitetske budzete, pa onda u federaciji kantolalne, pa onda opet u oba entiteta opstinse.

Za sest stoja sijes kolegu iz srednjobosanskog prosjecnom bruto platom. A vazda neko beznadje. Jebeno.
I to pripisujes uspjesnoj vladavini :lol: Pa skoro svaki glavni grad na svijetu ima bolji standard od ostatka zemlje,koncentracija svega je uvijek tu.Procitaj opet sto sam ti napisao (mada nema efekta SDO NOROD ZNO) i jos se podsmjehujes drugim kantonima koji nisu u katastrofi nego u havariji sirokih razmjera u kojim opet vecinom vlada SDA... Krajinu je bake iselio a to ni mladicu nije uspjelo... svaka cast norod zno.
Last edited by MorningStar on 18/12/2019 15:09, edited 1 time in total.
Kolinda

#3315 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 15:05
Kolinda wrote: 18/12/2019 15:01
Vidi pod Hafisom.
Ti misliš da je Hrvatima stalo do toga da ispravljaju nezakonitosti člana predsjedništva kojeg su izabrali Bošnjaci, eto ga vama nek vam i dalje udara šupljake i javno krši zakon. To što vam ne smeta je do vas a ne Hrvata...
MorningStar

#3316 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:06
A gdje to nema korupcije, nepotizma, kradje,... ?

Ima li ijedne od jacih probosanskih stranaka u BiH koje su okusile vlast - a da nije bilo kradje?

Vraga je tebi toboze postenje na prvom mjestu - na temi o YU imas malo iskrenije nastupe.
Opet pro-Bosanske a ogolise bosnu , iselise narod, uselise kriminal .Pro-Bosanske, znas to pro bosanski znaci teletu reci "mi se borimo za bosnu,nedamo dodiku da se ocJepi , onda mahnes zastavom (pretezno naopako okrenutom,ljiljanima mozes ako nije erdogan u posjeti) , a ako oces bas da ono budes jos i pravi bosnjak slikas se u prvom safu u djamiji i eto ga "Pro Bosanac"
Škobo Habu

#3317 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 14:59

@Haznadaru, ne sisamo ni mi vesla ovamo.

Za mene je pro-bosansko-hercegovačka stranka svaka ona stranka koja štiti interes vlastitih građana i njihovo dostojanstvo.

Ali kako ja tebi da to plastično dokažem kada ti živiš u jednoj od socijalno i ekonomski najuređenijih država na svijetu?
hAZNADAR

#3318 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:06 Nikako mi ne ide u glavu taj izraz ''probosanski''. Obično se radi o strankama čije članstvo i glasače gotovo 99% slučajeva čine Bošnjaci, a skocentrirani su isključivo i jedino u područjima gdje Bošnjaci čine apsolutnu većinu.
Mislim, lijepo zvuči kao neka samoreklama, da ne kažem samoobmana, ali vjerujte mi nitko živ van tog kruga ne puši taj fol.
Vrlo jednostavno - probosanski tu znaci da si za drzavu BiH, da postoji, opstane i da je bolja.

Alternativa je zeliti cijepanje BiH drzave i da ti je susjedna drzava bitnija. To svakako nije probosanski. Pa se nadji.

E sad, to sto neki teneki tvrde da Bosnjaci nisu probosanski i da oce raspad - je vec dosta interesantno. :D
Kolinda

#3319 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:06 Nikako mi ne ide u glavu taj izraz ''probosanski''. Obično se radi o strankama čije članstvo i glasače gotovo 99% slučajeva čine Bošnjaci, a skocentrirani su isključivo i jedino u područjima gdje Bošnjaci čine apsolutnu većinu.
Baš bi volio da se nađe neki baja na ovom forumu pa da nam napravi spisak ovi probošnjačkih stranaka, pardon probosanskih...
Škobo Habu

#3320 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 18/12/2019 15:08
Ti misliš da je Hrvatima stalo do toga da ispravljaju nezakonitosti člana predsjedništva kojeg su izabrali Bošnjaci, eto ga vama nek vam i dalje udara šupljake i javno krši zakon. To što vam ne smeta je do vas a ne Hrvata...
Pa što si se razgoropadila onda?

Što kukate?
oaza85

#3321 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

Otkrio si toplu vodu.
Fakat niko do sad nije znao da van tog kruga Bosne nema ni do podne. Ljudi rat vodili da je ne bude, zatrli joj svaki trag u svojim prcijama, i eto tebe da nas jos jednom podsjetis kako je mrzis. Svaka cast, najjaci si.
Škobo Habu

#3322 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 18/12/2019 15:11
Baš bi volio da se nađe neki baja na ovom forumu pa da nam napravi spisak ovi probošnjačkih stranaka, pardon probosanskih...
Zavičajne socijaldemokrate Mile Marčete.
Hafis

#3323 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:10
Vrlo jednostavno - probosanski tu znaci da si za drzavu BiH, da postoji, opstane i da je bolja.

Alternativa je zeliti cijepanje BiH drzave i da ti je susjedna drzava bitnija. To svakako nije probosanski. Pa se nadji.

E sad, to sto neki teneki tvrde da Bosnjaci nisu probosanski i da oce raspad - je vec dosta interesantno. :D
Ne bih se složio, Svi smo mi za BiH, ali je možda ne vidimo na isti način.
Normalno je da su sve postojeće bošnjačke stranke (pa i one ''privatne'', tj. jednog lica) sebe proglasile ujedno i ''probosanskim'' jer bošnjačka filozofska misao smatra da jedina ona ima monopol nad istinom, to jest da je vizija ''Bosne'' kakvu ona zamišlja jedina isprvna, a sve su ostale ''separatističke'', ustaške, četničke, nacionalističke i ostala preseravanja. Zato između njih nema nikakve razlike, osim u obimu kriminala kojim pljačkaju već 25 godina svoje biračko tijelo. Jednostavno, krpelji kao i oni ''drugi''.
MorningStar

#3324 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:10

A za drzavu si da opstane bude bolja i radi tako sto krades preko privatizacije,donacija,tendera.Sisas drzavne pare uz pomoc privatnika koji su ti u zagrljaju , postavljas idiote neobrazovane na fotelje,instaliras podobne poslusnike po pravosudju da nebi slucajno odgovarao za lopovluke,medije poklopis i tako.

A alternativa je ako se ne slazes sa tim onda si kontra bosne :lol: - kao da slusam glasnogovornika sda.
oaza85

#3325 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:07
oaza85 wrote: 18/12/2019 15:04

I to pripisujes uspjesnoj vladavini :lol: Pa skoro svaki glavni grad na svijetu ima bolji standard od ostatka zemlje,koncentracija svega je uvijek tu.Procitaj opet sto sam ti napisao (mada nema efekta SDO NOROD ZNO) i jos se podsmjehujes drugim kantonima koji nisu u katastrofi nego u havariji sirokih razmjera u kojim opet vecinom vlada SDA... Krajinu je bake iselio a to ni mladicu nije uspjelo... svaka cast norod zno.
Pa nema skoro svaki glavni grad na svijetu bolji standard od ostatka drzave. Ko ti je to rek’o?
I sto si ti glavni grad?
Da se malo mijenjamo, et ja bih da bude malo Buzim.
Nek malo oni u “beznadje”, de sad ti umanji platu 600 maraka a njemu povecaj.
Locked