BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Herr Flick

#3326 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Samo da je u prvih 25 minuta zabit gol,Slovaci ce se izgubit i to je nasa sansa za jos poneki gol :D :D :bih: :bih:
nKrkan

#3327 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Sad kad nas Sušić iznenadi i namjerno povuče naše na našu polovinu jedno 45 minuta da ispita situaciju
MOSALJOZE

#3328 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

Image
RAZLIGU
Herr Flick

#3329 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Sad se 12 objavljuje nova rang lista.Za ocekivat je da cemo spast 3-4 pozicije,jos ako ne pobijedimo(nedo Bog) ispast cemo iz top 20 i vejrovatno necemo bii u 1 sesiru u kvalifikacijama za Evropsko :o :o
mO k3

#3330 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

MOSALJOZE wrote:Image
RAZLIGU
ko je on ? :shock:
DaysleepeR

#3331 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DaysleepeR »

imam problema da shvatim logiku po kojoj će se Slovaci predati u Žilini pred nama, a onda se napaliti protiv Grčke i uzeti njih...
condy

#3332 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

Lično mislim da nemamo ekipu, za prve pozicije u grupnoj fazi, već da su naši objektivni dometi baraž.

Šansu i dalje za prvu poziciju imamo samo zato što igramo u veoma lakoj grupi, sa Grčkom koja da je u jačoj grupi, ovakva kakva jest ne bi bila konkurent niti za baraž. BiH nema ekipu niti toliko kvalitetne igrače, da može u kontinuitetu dugo vremena igrati na najvišem nivou.

Čak mislim da igramo i bolje nego što možemo, zbog odnosa prema reprezentaciji i svemu što ona nosi sa sobom jer ona je prvorazredni i najvažniji događaj kad igra u državi i van nje. Igrači u reprezentaciji daju dosta više, nego što objektivno oni mogu. Nemamo mi objektivno super svjetske igrače, iako su oni za nas " svjetski ". Više manje su to igrači koji igraju u prosječnim i ispod-prosječnim evropskim ekipama izuzev par iuzetaka ( Džeke, Ibiševića, Spahića, Pjanića i Lulića ).

Nisam pesimist, gledam sve utakmice reprezentacije na stadionu, išao sam i van BiH gledati ih, i radujem se dobrim igrama reprezentacije ali nisam ni euforičan do te mjere da ne želim vidjeti naše stvarne mogućnosti. U Žilini najviše što možemo izvući je remi.

Pobjediti sigurno nećemo.

:)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#3333 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Faruk »

nadam se pobjedi ali će biti x :sad:
sumirprimus

#3334 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by sumirprimus »

mislio sam ne komentirat do utorka,al hebaji ga..
elem, nekako tipicno "naški" kad pukne guma gurnemo auto u kanal...
ono sto sam vidio u petak,meni izgleda da smo procitani,sto u sustini i nije tesko,jerbo nemamo puno prostora za vratolomije,i nakon lose partije,jebiga desi se,kola krenula nizbrdo,ono balkanski,jednom ne ide i potop i teorije zavjera...
nije dosta toga stimalo,i da nije bilo bega,primili bi jos koji...
da te volim duša zna... :bih:
frngla

#3335 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by frngla »

Kako splasnu euforija u sekundi... :bih:
ultima_palabra

#3336 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ultima_palabra »

Dobro je i rekao... 2 miliona ljudi pametuje, a na stadionu 200 ljudi daje glasa od sebe.
condy

#3337 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

frngla wrote:Kako splasnu euforija u sekundi... :bih:
Brzo će se euforija vratiti, ne brini :D
sumirprimus

#3338 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by sumirprimus »

i jah,ne budite pizdeci,otkud toliki pesimizam,ko da su sve ladje potonule,nikako mi ne ide u glavu?nervirat se vama,nama zajedno i ovu i sve naredne tekme i kvalifikacije...
ima jos 90 minuta da ih sjebemo..pa kako god makar i na guzove :D :bih:
mO k3

#3339 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:i jah,ne budite pizdeci,otkud toliki pesimizam,ko da su sve ladje potonule,nikako mi ne ide u glavu?nervirat se vama,nama zajedno i ovu i sve naredne tekme i kvalifikacije...
Najveci pesimisti su iskusni i pazljivi optimisti ;)
condy

#3340 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

ultima_palabra wrote:Dobro je i rekao... 2 miliona ljudi pametuje, a na stadionu 200 ljudi daje glasa od sebe.
Na stadionu nema one navijačke atmosfere...sjećam se nekada kada je Čelik, doduše to je bilo veoma davno :D , napunio par puta stadion i atmosfera je bila puno bolja, nije bilo ovog sad tipičnog teferića, krkanjca, kojeg ima dosta na stadionu. Da se razumijemo, ti ljudi na stadionu vole reprezentaciju i dosta njih je dalo dobre pare za kartu na crnom tržišti ali oni nisu pravi fudbalski navijači, koji mogu " zapaliti " sve na stadionu kao što to rade manijaci, horde, robijaši i sl.
condy

#3341 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

mO k3 wrote:
sumirprimus wrote:i jah,ne budite pizdeci,otkud toliki pesimizam,ko da su sve ladje potonule,nikako mi ne ide u glavu?nervirat se vama,nama zajedno i ovu i sve naredne tekme i kvalifikacije...
Najveci pesimisti su iskusni i pazljivi optimisti ;)
:thumbup:
korisnik101

#3342 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

jeza u ledja wrote:Ovdje ima ljudi koje nikad nisam vidio na fudbalskim temama, sad svaki drugi post njihov. :-) :-)

Ovaj korisnik101 ubi se covjek od pesimizma jbt. Smiri se ba, ima i drugih stvari osim fudbala.

@ TRENT, ne znam ko ti je to na avataru, ali me ta slika navodi na izljeve bijesa. Nije to sto sam Balkanac, nego vise sto mi nije jasno zasto si bas takvu sliku izbarao za avatar? Nebitno, baca me u depru. :D Zivciras mnoge sa pricom o Dzeki al bar nesto znas i konkretno napisat. Promjeni avatar pa cemo te shvatati ozbiljnije. :D :kiss:

A sad malo ozbiljnije. :D

Sto se tice uzvrata. Nazalost i ja mislim da je najrealniji ishod remi. Tako sam mislio i prije debakla u petak. Mislim da normalno ima sanse i da pobjedimo, kao i da izgubimo, ali nekako se remi cini realan. U svakom slucaj bice antologijska utakmica, ali ono bas, jer objema ekipama bas treba pobjeda.

Sto se tice same taktike, izgleda da se mnogi koji su pogledali snimak slazu sa mnom - da i nismo bas toliko lose izgledali u prvom, a da smo u drugom grohnuli pravo, pogotovo nakon izmjena. Mescini, da su nam nazalost upravo te izmjene umjesto pozitivnog napravile negativan efekat i da je to donekle i odlucilo utakmicu, isto kao i protiv SAD. Mi nazalost u ovim ponudjenim izmjenama nemamo puno opcija. Zbog toga, mislim da Susic pravi gresku u tom smislu da nam s klupe trebaju neki dzokeri. Znaci to je taj plan B. Mi krenemo sa svim sto imamo od prve, i ako to ne upali, nemamo odgovor. Ubacivanje Stevanovica i Visce koji su nekoliko stepenica nize od Misimovica ili Medunjanina jednostavno nije odgovor. Nama treba neko BOLJI sa klupe. Istovremeno, onaj koji je nominalno LOSIJI moze poceti iz pocetka. Njemu jednom medju ostalih 10 startnih igraca ce se biti lakse uklopiti i doprinjeti pozitivno, nego obratno. Zbog toga, slozicu se i ja sa Pjanic-Misimovic hejterima i predloziti da jedan od njih, Misimovic, ostane na klupi. Umjesto njega - na pravom desnom krilu - Hajrovic. To ce pomoci i odbrani i napadu. E pa ako zatreba dodatni impuls u drugom onda ubaciti Misketa, isko kao protiv Bjelorusije ako se ne varam. Ako ne njega, onda izbaciti Ibisevica, pa ako nam zatreba da ganjamo rez u drugom, ubaciti njega umjesto Misimovica. Uglavnom, nesto tako. Znaci Hajrovic ili umjesto Misketa, ili umjesto Ibisevica. Poslije ubaciti Misketa umjesto jednog od ove dvojice ako zatreba. U slucaju pozitivnog rezultata, oko 60 minute ubaciti Rahimica, opet umjesto Misimovica ili Ibisevica, i oko 80e i Zahirovica. Pa da ga jebes. To je to. Sto se tice same taktike, e to je vec malo teze. Neko je vec napisao bez ubacaja balon lopti (tipa Spahic na Dzeku, po hiljaditi put). Od toga nema koristi. Takodje, ako vec ne igraju zajedno Misimovic, Pjanic i Medunjanin, bez dugih lopti po zemlji kroz sredinu. Dzeko i Ibisevic su slabi u primanju istih. Znaci to moze proci samo na relaciji ovih veznjaka. Sto se tice ubacaja od krila, samo ubacuj. To su fifti-fifti lopte i nema nikakvog razloga da mislimo da ce svaku pokupiti njihovi stoperi, pogotovo kraj nasih glavonja. Sto se tice zalaganja, opet , mi smo se zalagali u prvom i trcali za loptom, u drugom lipsali. To bojim se nece se moci promjeniti, zato nam mozda u svakom slucaju u drugom treba defanzivni vezni.

@ Leclerc, sto si brate zapeo za defanzivnog veznog? Koja konkretno korist od njega u petak? Da li bi lakse dali gol da je igrao Rahimic umjesto Medunjanina? Mozda ga ne bi primili, ali to sto smo ga primili je manje bitno od cinjenice da ga nismo dali. Cijela slovacka postava je bila iza lopte cijelo prvo poluvrijeme. Znaci svih 11 igraca u svojoj polovini. Spahic i Bicakcic se igrali centranog veznog 60 minuta utakmice. Oni su prakticno igrali na Rahimicevom mjestu vecim dijelom utakmice. Sta ce ti tu Rahimic?

Pesimista sam, jer ne vidim kako cemo pobjediti Slovake u Utorak. Pogotovo kad Susic kaze da nece mjenjati taktiku..
Ja sam toliko skrhan od tog poraza od Petka, da ne vjerujem kako cu gledati ovu utakmicu u Utorak. Ja ne mogu. Nek gledaju mladji.

Mada se sa tvojom analizom potpuno slazem.!
Mi moramo napraviti razliku u 70oj minuti. A jedan Stevanovic ni u tri zivota nece napraviti razliku.
MIsimovic bi bio idealan. Ili cak Ibisevic. Hajrovic.
U te momke se uzdam.
sumirprimus

#3343 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by sumirprimus »

pa nismo mi englezi,vezano za navijanje,pomirite se stim,ovde je uvijek forma bila vaznija od sadrzaja...
JThomas

#3344 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

previše to gledate kroz emocije. prije utakmice je bila priča k'o da su oni lihtenštajn, a sad je priča k'o da smo mi lihtenštajn. naravno ni jedno ni drugo nije realno.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#3345 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Faruk »

nadam se da ih nećemo morati napadati jer oni moraju napadati nas :D
ovo ispade kao citat iz alan forda

da vidimo sad kako oni trče i napadaju te kako se ponaša njihova zadnja linija kad ostanu 1-1 sa Džekom, Pjanićem itd
Gandalf

#3346 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Gandalf »

Faruk wrote:nadam se da ih nećemo morati napadati jer oni moraju napadati nas :D
:thumbup: Naša prednost je što su njima apetiti porasli, tako da će i oni morati biti malo kreativniji, od standardnog bunkera i kontre koju igraju, a što ostavlja našim ofanzivcima malo više prostora ispred njihovog gola
Last edited by Gandalf on 09/09/2013 10:01, edited 1 time in total.
statixx

#3347 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by statixx »

Faruk wrote:nadam se da ih nećemo morati napadati jer oni moraju napadati nas :D

da vidimo sad kako oni trče i napadaju te kako se ponaša njihova zadnja linija kad ostanu 1-1 sa Džekom, Pjanićem itd
Oni sigurno nece promjeniti taktiku, igrat ce strpljivo i cekati gresku nase odbrane, kao i u Zenici. Navala moze biti iza 75 min., ako rezultat bude nerijesen.
ultima_palabra

#3348 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:previše to gledate kroz emocije. prije utakmice je bila priča k'o da su oni lihtenštajn, a sad je priča k'o da smo mi lihtenštajn. naravno ni jedno ni drugo nije realno.
Ma svakako, u prvom poluvremenu su Slovaci izgubili 5-6 puta loptu na svojoj polovini kao kakvi amateri. Pred protivničkim golom se slabo snalaze, od šanse prave polušanse, a fulaju i zicere. Gol su dali slučajno.

Taktički su dobro odigrali, ali Safet im je išao skroz na ruku... ako odigramo kako treba, pobjeda je sasvim realna.
nKrkan

#3349 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Image
Jack Be Nimble

#3350 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Jack Be Nimble »

Sutra pobjeda, Latvija takodjer uzima sva 3 boda, vracamo se na stari put a to je pobjeda u Zenici 11.10 i direktan let 8-)
Locked