Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ricken

#33226 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Pitar sa Kariba wrote: 05/11/2020 08:25 Slavil' se i danas remi? :mrgreen:
Mi uopšte ne slavimo remi, nego se smijemo vama. :D To je bitna razlika.

Mi se 60 minuta sklanjali i molili da nas konačno pobjedite, i vi ne znate. :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33227 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Fala vi! :mrgreen:
Dead Man Walking

#33228 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Je li ostao negdje neki pitar da nas ne ubjedjuje da slavimo remi? Jel ovo po sistemu ako ti trojica kazu da si pijan lezi i valjaj se, ili se fakat negdje slavi a da me niko nije pozvao i obavjestio? :? Da nam nije Vijetnamac sta organizovao? Ipak treba proslaviti bod protiv ekipe kojoj si zadnje dvije utakmice strovalio osam laganih komata, ne desava se to svaki dan. Stoga bih zamolio da me se pozove na slavlje.
Logovan

#33229 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote: 05/11/2020 06:20 Ovi ko nesto podjebavaju umjesto da se zapitaju zasto danas nisu ovjerili titulu.
Pa nije kraj sezone za dva kola.
animus

#33230 Re: Sarajevski derbi

Post by animus »

Zahvalite Handzicu i sreci koju ste iscrpili juce da niste potop dozivili. Stativa se statisticki ne racuna u šuteve u gol. Prije stative igraca Želje lopta pogadja u ruku što se moglo svirati ali sudija nije htjeo iz nekog svog razloga.
Nije ni bitno. Mi smo krivi, kad iz onoliko šansi daš samo jedan gol onda nisi zaslužio ni bod.

Hanžić je pokazao da je njegova budučnost u Olimpiku. Mi smo pehovi uvijek kad igramo protiv Želje. Ahmet se povrijedi u 15 minuta protiv Krupe što je odigrao a nije trebao niti ulaziti. Miličević do sada igrao svaku minutu i medju najboljim bio ali pred derbi se čovjek povrijedi.
Prošli derbi Hebibović, pretprošli pola tima.

Nema veze 4 boda prednosti ostaju i dalje, valjda bude više sreće u slijedećem derbiju. Ostajemo i dalje jedini neporaženi tim. Valjda izguramo do kraja godine pa da i to ostane zapisano da cijelu godinu nismo izgubili.
studiorum_tuzlaensis

#33231 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tuzla Kity i Sisoje ima priliku da konačno odgovori na žalbu, tako da tipujem na +1 do reprezentativne pauze. :D

Vlado Jagodić, lost in translation.
Pitar sa Kariba

#33232 Re: Sarajevski derbi

Ma samo lazi, mitomanija, i tako ta filozofija. Mogao bih se kladiti da se sad zarovimo u raspored ispalo bi da smo mi imali zgusnutiji raspored ili je razlika u jednoj utakmici...
JoeyTribbiani

#33233 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

animus wrote: 05/11/2020 09:00 Zahvalite Handzicu i sreci koju ste iscrpili juce da niste potop dozivili. Stativa se statisticki ne racuna u šuteve u gol. Prije stative igraca Želje lopta pogadja u ruku što se moglo svirati ali sudija nije htjeo iz nekog svog razloga.
Nije ni bitno. Mi smo krivi, kad iz onoliko šansi daš samo jedan gol onda nisi zaslužio ni bod.

Hanžić je pokazao da je njegova budučnost u Olimpiku. Mi smo pehovi uvijek kad igramo protiv Želje. Ahmet se povrijedi u 15 minuta protiv Krupe što je odigrao a nije trebao niti ulaziti. Miličević do sada igrao svaku minutu i medju najboljim bio ali pred derbi se čovjek povrijedi.
Prošli derbi Hebibović, pretprošli pola tima.

Nema veze 4 boda prednosti ostaju i dalje, valjda bude više sreće u slijedećem derbiju. Ostajemo i dalje jedini neporaženi tim. Valjda izguramo do kraja godine pa da i to ostane zapisano da cijelu godinu nismo izgubili.
Šta ćeš zapisivat, nije se igralo pola godine nikako.

Meni je smrdilo na 0:0 na početku, kiša, prazan stadion, vi ko imate neku inicijativu bez prilika. Kasnije ste nas mogli natrpat, ali džaba kad ne znate bez Ahmetovića dat go. U drugom ste pali fino. 4 boda razlike, ganjamo se još.
Melbourne_Australia

#33234 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Sta kaze Vinko na presici sinoc :lol: Od straha od Zelje smo se nesvjesno povukli..E zamisli kad ti to trener izjavi :lol:
Blixen

#33235 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

borben derbi
fino je sto se ovdje prica o igri, a ne o sudijskim odlukama
Peljto dobar sjedi 3
steta kisa je natopila teren, opet sreca da nije bilo povreda
Zelji svaka cast za drugo poluvrijeme
poslije onakvog debakla u prvom, vrate se i odigraju borbeno
kao navijac Sarajeva, ja vam zelim da Amar sto prije ode :D i da se vrati Grande Miske sa novom kamatnom stopom
nasao bi vam on vec nekog Krcmarevica ili Samprasa
ovako Amar prepozna sta i kako te neutralise nasu dominaciju iz prvog
Alispahic majstorski (nije bezze nas bivsi igrac :D )
Lendric je napadac jos samo na papiru
prvo sut ravno u Vladana, a onda 90 min :roll:
mozda jedini losiji napadac od njega je Handzic :D
od tri sanse, lik fuli pet
nije mi jasan Pejovic
sa 30 m u kontri tri na dva, lik se odlucuje da suta i to vrlo lose
Krste pogodi stativu :evil:
Dupovac fata volej na 0:0 :D , da je bio bilo ko drugi .......
Stila i Bekric dva pokusaja iz slobodnog, oba u zivi zid
Djokanovic ce biti igracina

mi prvi :D
bila plata svima u klubu
para se fala bogu ima, a sad je vakat da se dovede novi napadac
Blixen

#33236 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

Melbourne_Australia wrote: 05/11/2020 09:21 Sta kaze Vinko na presici sinoc :lol: Od straha od Zelje smo se nesvjesno povukli..E zamisli kad ti to trener izjavi :lol:
evo kompletne izjave naseg trenera

moramo vam ukazivati na to da imate ruznu tendenciju da lazete i petljate
nije to lijepo :D

"Utakmica je bila dosta dobra. Mi smo odigrali vrhunsko prvo poluvrijeme u kojem smo imali mnogo šansi. Vodili smo 1:0, ali smo imali dovoljan broj prilika da damo još jedan ili dva gola i da utakmicu odvedemo u drugom smjeru", kaže Marinović i nastavlja:

"Počeli smo brzati, gubiti loptu i protivnik je polako stezao obruč oko nas i došao izjednačenja. Nismo se planski povukli, htjeli smo da igramo kao i u prvom poluvremenu. Trebali smo kontrolisati igru, ali došlo je do grešaka, nekoliko izgubljenih lopti i samoinicijativno smo se vratili nazad. Derbi je uvijek takav. Mogli smo dosta toga riješiti u prvom poluvremenu, ali obično kad promašite šanse budete kažnjeni", govori Marinović.

Marinović je na susretu napravio samo dvije izmjene, što je iznenadilo mnoge navijače Bordo tima.

"Željezničar je opasan iz prekida, pa smo morali držati na terenu neke igrače da im možemo visinom parirati prilikom prekida. Nažalost, neki igrači nisu bili spremni za susret i da su bili tu imali bismo još izmjena", rekao je Marinović.
Melbourne_Australia

#33237 Re: Sarajevski derbi

Laz.Spomenuo je strah i nemoj mi tih fora sa Pala..Znaci nigdje ovdje ne pise da je rekao a rekao je "strah se uvukao" Znaci nemoj lagati..
Blixen

#33238 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

postavi video na kojem Vinko kaze STRAH ili zavezi labrnju

dosta vise vasih lazi, i petljavina
sami sebe lazete i onda pocnete vjerovati u to
Blixen

#33239 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

Melbourne_Australia wrote: 05/11/2020 09:30 Znaci nigdje ovdje ne pise da je rekao ..
:D :D :D
ne zna procitati vijest na stranici na cijem forumu siri lazi
s kim ja pricam
https://www.klix.ba/sport/nogomet/marin ... /201104163
Last edited by Blixen on 05/11/2020 09:36, edited 1 time in total.
saabsa

#33240 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

Ricken wrote: 04/11/2020 23:25
Pitar sa Kariba wrote: 04/11/2020 23:22 Nema druze sta ko zvati (i ti to dobro znas), automatizmom ako ne platis prispjele redovne obaveze ukupan dug dospjeva na naplatu.
Ali eto sacekat cemo, mozda je u postupku....
Ja ne znam jeste vi prespavali zadnje zakonske izmjene u pogledu izvršenja?
A u svakom ugovoru o reprogramu duga prema poreznoj ne stoji da neplaćanje jedne rate povlači automatski raskid ugovora o reprogramu? :skoljka:
Didier

#33241 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Trener Sarajeva Vinko Marinović je dao svoje svoje viđenje utakmice.

"Mislim da je utakmica bila dosta dobra. Što se nas tiče odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme, vodili smo 1:0, ali trebalo je to biti sa više razlike. U drugom poluvremenu smo počeli brzati, protivnik nas je pritisnuo i stigli su do izjednačenja. Pokušali smo uraditi nešto prema naprijed, ali nismo uspjeli", rekao je Marinović o utakmici.

Sarajevo je odigralo loše drugo poluvrijeme, ali plana da se povuku nije bilo.

"Nismo se htjeli povući. htjeli smo da igramo. Izgubili smo tri-četiri lopte koje smo trebali zadržati. Onda smo se iz nekog straha se vratili nazad".

https://sportsport.ba/fudbal/vinko-mari ... ava/381088

Šteta što nema video da vidimo šta je tačno rekao, ali ne vjerujem da bi Sportsport tek tako stavio to i u naslov i u izjavu.
Melbourne_Australia

#33242 Re: Sarajevski derbi

Didier wrote: 05/11/2020 09:38 Trener Sarajeva Vinko Marinović je dao svoje svoje viđenje utakmice.

"Mislim da je utakmica bila dosta dobra. Što se nas tiče odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme, vodili smo 1:0, ali trebalo je to biti sa više razlike. U drugom poluvremenu smo počeli brzati, protivnik nas je pritisnuo i stigli su do izjednačenja. Pokušali smo uraditi nešto prema naprijed, ali nismo uspjeli", rekao je Marinović o utakmici.

Sarajevo je odigralo loše drugo poluvrijeme, ali plana da se povuku nije bilo.

"Nismo se htjeli povući. htjeli smo da igramo. Izgubili smo tri-četiri lopte koje smo trebali zadržati. Onda smo se iz nekog straha se vratili nazad".

Šteta što nema video da vidimo šta je tačno rekao, ali ne vjerujem da bi Sportsport tek tako stavio to i u naslov i u izjavu.
Ma rekao je tacno tako.Iz nekog straha ..Znaci ima presica i to covjek govori..
Didier

#33243 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Ona zadnja akcija kad je Lendrić promašio je tačno pokazatelj tog straha jer se lopta odbijala od njih i vraćala našim igračima konstantno.

Da je bilo još pet minuta, zabili bismo ga 100%.
Blixen

#33244 Re: Sarajevski derbi

Post by Blixen »

Didier wrote: 05/11/2020 09:38 Šteta što nema video da vidimo šta je tačno rekao
:D
znaci tvrdite da je rekao, ali ne mozete da dokazete
i onda vjerujete sami sebi
poslije nekog vremena ide prica Vinko se tresao od straha pred nama

moramo vam skretati paznja na lazi u koje vjerujete
tako ce te postati bolji ljudi
Fuzzy Dunlop

#33245 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Usrali se ko grlice, još imali sreće da ne izgube. Ali gdje će to biti, nije moguće. Lakše je vjerovati da je Amar drogirao igrače na poluvremenu. :D
Pitar sa Kariba

#33246 Re: Sarajevski derbi

E cuj " ne vjeruje da bi sa GG.ba slagali"!? :lol:

F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#33247 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Nadam se da ste poslali cvijece Handzicu na vrata. Da je pogodio i da nije srao kolko je srao na kraju bi ste zavrsili sa barem jos 2 gola ali eto.
Spasimo vas poraza.

Uspjeh je bod protiv Sarajeva, pa vam cestitam.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#33248 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Kako se zove ovaj poremecaj kod Amara koji se manifestovao sinoc na pressici?
Patoloski lazov?
Sizofrenija?
Ili je mozda kombinacija ovo dvoje

Image
Ricken

#33249 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Blixen wrote: 05/11/2020 09:35
Melbourne_Australia wrote: 05/11/2020 09:30 Znaci nigdje ovdje ne pise da je rekao ..
:D :D :D
ne zna procitati vijest na stranici na cijem forumu siri lazi
s kim ja pricam
https://www.klix.ba/sport/nogomet/marin ... /201104163

Hajd sad uputi demanti sportsport.ba prestani vrijeđati forumaše, stalno nekome nešto pametuješ!
90minut

#33250 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

F&N wrote: 05/11/2020 10:10 Nadam se da ste poslali cvijece Handzicu na vrata. Da je pogodio i da nije srao kolko je srao na kraju bi ste zavrsili sa barem jos 2 gola ali eto.
Spasimo vas poraza.

Uspjeh je bod protiv Sarajeva, pa vam cestitam.
Jebote pokušavam da skontam u zadnjih 15 i nešto godina kako pratim svaki derbi da li smo se mi ikad radovali bodu protiv njih?
Hajde ok za titulu 2015, samo opcenito ovako s druge strane ovim je jug u transu bio više puta to neko radovanje..

Govori i to mnogo stvari, govori ustvari i ovaj forum gdje smo razocarani dok oni trljaju rukeod radosti.

CHARUGA KLJUČAJ MOMENTALNO.
Post Reply