Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Messier
#33201 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Izbij, nabij, sto manje igre..vole i oni nulu i onda primis 2,3 od 70te, dok se posloze i vide ti rupe , a ti isto vozis i avaj majko.
De neku koncepciju napada..napad se moze stvoriti i iz bunker odbrane..ako koncepcijski igras bunker...a ne sto su te sabili, a ti mislio bit leprsav po krilima na debiju
De neku koncepciju napada..napad se moze stvoriti i iz bunker odbrane..ako koncepcijski igras bunker...a ne sto su te sabili, a ti mislio bit leprsav po krilima na debiju
-
giovanni008
#33202 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dorba igra nasih, pogotov 1. poluvrijeme, s obzirom na okonosti i protivnika.
Treba nam vremena i strpljenja, bice ovo fina ekipa kad se vrate povrijedjeni....
Treba nam vremena i strpljenja, bice ovo fina ekipa kad se vrate povrijedjeni....
-
last mohicans
#33203 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onda smo donji, jbg, svakako smo donji. Dobro će doći momcima ovo iskustvo. Ali, jedna vrlo bitna stvar..Radili smo mi ovo sa svim trenerima, igrali protiv jačih, vrti, mijenjaj, probaj, a ne može se previše igrača mijenjati. Mora biti okosnica na koju se računa, ako sad protiv Italije bude 7 novih, ništa od toga. Naravno da se na povrijeđene računa, a ove zamjene se trebaju iskušati, pa 2-3 igrača ako se pokažu, dobro je. A to jesu večeras Gigović, Vasilj, pa i ovaj Katić mi je sigurniji bio od Ahmedhodzića koji previše leti i loše se pozicionira. Tahirović me nije oduševio, Hajradinović je alibi igru imao kao i većina, samo je lopte nazad slao, sem ovog Gige koji je zaista hrabro igrao na sredini.swanfilter wrote: ↑04/06/2024 00:12Nece on igrati. Doci ce u posjetu samo ..last mohicans wrote: ↑04/06/2024 00:06 Bit će bolje protiv zabara, raskovat ćemo ih, još nam se tenk vraća![]()
-
Romanija
#33204 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Realnost je da spadamo najvise u 4 jakosnu skupinu u Evropi, bar znamo da se nemamo cemu nadati obzirom da tu nema nikakvog kvaliteta.
Sada treba nekako docekati evropsko i predurati jos jedno razocarenje kad se fudbal ne vrati kuci. FA nam je nabacio dresove, misle ako lice na francuske da cemo i igrati k'o oni.
Sada treba nekako docekati evropsko i predurati jos jedno razocarenje kad se fudbal ne vrati kuci. FA nam je nabacio dresove, misle ako lice na francuske da cemo i igrati k'o oni.
- ultima_palabra
#33205 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gigovic se pokazao kao igrac od zadatka u WWin ligi i hop na spisak, sve se moze kad se hoce.
Dario Saric nije usao u playoff sa Warriorsima, shvatio da moze i drugim sportovima da se bavi.
Jako inkluzivan pristup novog selektora.
Dario Saric nije usao u playoff sa Warriorsima, shvatio da moze i drugim sportovima da se bavi.
Jako inkluzivan pristup novog selektora.
-
solo2
#33206 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neka buducnost na jesen
Vasilj - dobar
Bicakcic - dobar pokusaj.. nista za sad’
Ahmedhodzic… onako
Dedic i Kolasinac (ok - stabilno)
Gazibegovic - meni odlican
Tahirovic - sve bolji
Gigovic - nije lose
Huseinbasic - prerano
Povratak Krunica krucijalan - mora se nametnuti kao lider
Hajradinovic - dobar - bezobrazan
Demirovic - nemoze sam.. mozda u tandemu sa Tabakovicem
Bit ce tu jos dosta trazenja u magli.. ali eto.. kao nesto se nazire
pozz domovini!
Vasilj - dobar
Bicakcic - dobar pokusaj.. nista za sad’
Ahmedhodzic… onako
Dedic i Kolasinac (ok - stabilno)
Gazibegovic - meni odlican
Tahirovic - sve bolji
Gigovic - nije lose
Huseinbasic - prerano
Povratak Krunica krucijalan - mora se nametnuti kao lider
Hajradinovic - dobar - bezobrazan
Demirovic - nemoze sam.. mozda u tandemu sa Tabakovicem
Bit ce tu jos dosta trazenja u magli.. ali eto.. kao nesto se nazire
- Point.
#33207 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nastavlja se kuknjava vidim. Junski termin je jako nezahvalan, posebno u vremenu Eura ili SP, sezone su gotove za naše igrače dok se drugi spremaju za takmičenje koje počinje za desetak dana. Sa podmlađenim timom sa puno novajlija i povrijeđenih prvotimaca i sa novim stručnim štabom protiv Engleske na njihovom tepihu protiv igrača koji se bore da ih Southgate ne izbaci sa konačnog spiska pojedini su očekivali da ih napadnemo i stavljamo u iskušenje njihovog golmana svake pete minute. Možda može na Fifa igrici al u stvarnom životu malo teže.
Ljudi su ubacivali Kanea, Grealisha, Maddisona i normalno je za očekivati da će se naši umoriti.
Ljudi su ubacivali Kanea, Grealisha, Maddisona i normalno je za očekivati da će se naši umoriti.
- aCme
#33208 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Džeko opet iz nekog šklj razloga ne igra. Vjerovatno odmara pošto je prijateljska..
Pritom bih naveo jedan primjer iz zadnjih kvalifikacija kad je Portugal već nekoliko kola prije kraja kvalifikacija obezbjedio direktan prolazak na EURO, ali je Ronaldo igrao svaku utakmicu kvalifikacija.
To mi je za svaku osudu ako nije igrao bez opravdanja.

Pritom bih naveo jedan primjer iz zadnjih kvalifikacija kad je Portugal već nekoliko kola prije kraja kvalifikacija obezbjedio direktan prolazak na EURO, ali je Ronaldo igrao svaku utakmicu kvalifikacija.
To mi je za svaku osudu ako nije igrao bez opravdanja.
-
mali_balon
#33209 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa nije Dzeko Ronaldo nisu svi igraci isti...jbga....i treba ga sto vise drzati na klupi, ubacit ga kad bas zapne, kad potonu sve ladje da digne moral ekipi, vise to nego da zabija, ima ove djece nek zabijaju....treba pdmladiti ekipu i uigrati
- Thorgerson
#33210 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam prezadovoljan.
Uzimajuci u obzir ko je bio protivnik, bez obzira koji je sastav. Ipak su i oni grizli, jer njihovim pojedinim igracima je vise gorilo pod nogama, nego nasima. Oni se bore za mjesto u sastavu ekipe za evropsko. Jbg, gdje je nasa motivacija? Plus, zadnjih 20-25 min su igrali u poprilicni jakom sastavu, a mi igrali s drugom ekipom, ako se uopste moze reci da imamo prvu ili drugu ekipu.
Igraci su mi izgledali 10x sigurniji u sebe od npr igre protiv Lihtenstajna u Zenici na domacem terenu. Vasilj odlican.
Stoga, Barba za prvu tekmu, nije lose.
Uzimajuci u obzir ko je bio protivnik, bez obzira koji je sastav. Ipak su i oni grizli, jer njihovim pojedinim igracima je vise gorilo pod nogama, nego nasima. Oni se bore za mjesto u sastavu ekipe za evropsko. Jbg, gdje je nasa motivacija? Plus, zadnjih 20-25 min su igrali u poprilicni jakom sastavu, a mi igrali s drugom ekipom, ako se uopste moze reci da imamo prvu ili drugu ekipu.
Igraci su mi izgledali 10x sigurniji u sebe od npr igre protiv Lihtenstajna u Zenici na domacem terenu. Vasilj odlican.
- Thorgerson
#33211 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Druze Dzeki he haman 38 godina. Halo? Plus, odigrao potesku sezonu. Sta ocekujes?aCme wrote: ↑04/06/2024 07:47 Džeko opet iz nekog šklj razloga ne igra. Vjerovatno odmara pošto je prijateljska..
To mi je za svaku osudu ako nije igrao bez opravdanja.![]()
![]()
![]()
Ronaldo je jedan. Takav igrac se desi jednom dva puta u 20 godina, jeboga ti. I ti nasao porediti tog freaka sa Dzekom.
Ne mozemo jbt na njemu graditi igru. Nemamo jednostavno igrace koji ce za njega trcati kao sto to on ima u Feneru. Nemamo. Evo sve i da bude igrao kval za SP, da se eto i kvalifikujemo tad ce mu biti 40 godina. Kolike su sanse da ce on uopste biti aktivan igrac?
Meni je naravno zao te ekipe, tih igraca ali moramo dalje.
- aCme
#33212 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ronaldu je 39. Pepe ima 41 pa igra.Thorgerson wrote: ↑04/06/2024 08:55 Druze Dzeki he haman 38 godina. Halo? Plus, odigrao potesku sezonu. Sta ocekujes?
Džeko je izjavio da će biti tu sve dok selektor kaže da mu je potreban. A što će tu ako će biti na klupi?
Džeko je igračina još uvijek i treba da igra!
-
sikstinajn
#33213 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Barbarezu kao selektoru će uspjeh biti ako uspiju zabiti gol bilo kome.
Prognoziram mu u vrh glave 8 utakmica na klupi i noga.
Pozitivno je što će skupiti ove omladince iz dijaspore, od 10 njih bar 3 bi mogli biti solidni igrači.
Pozitivno je što će skupiti ove omladince iz dijaspore, od 10 njih bar 3 bi mogli biti solidni igrači.
- Point.
#33214 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tvoji mokri snovi. Kontrakt je na 4 godine, Barba je tu najmanje dvije preko kvala za SP.sikstinajn wrote: ↑04/06/2024 09:48 Barbarezu kao selektoru će uspjeh biti ako uspiju zabiti gol bilo kome.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33215 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Djesi kontrakt sta ima nismo te prepoznaliPoint. wrote: ↑04/06/2024 10:25Tvoji mokri snovi. Kontrakt je na 4 godine, Barba je tu najmanje dvije preko kvala za SP.sikstinajn wrote: ↑04/06/2024 09:48 Barbarezu kao selektoru će uspjeh biti ako uspiju zabiti gol bilo kome.
-
laik1981
#33216 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Raskinu kontrakt kad hoce, isplate ga do kraja ugovora iz dzepa saveza, pocasti malo Vicu i hajmo nanovo. Ne urade nista korisno, a pozamasno podebljaju novcanike za kratko vrijeme. Iskreno se nadam da je Sergej u glavi onakav kakav je bio dok je igrao._BataZiv_0809 wrote: ↑04/06/2024 10:36Djesi kontrakt sta ima nismo te prepoznaliPoint. wrote: ↑04/06/2024 10:25Tvoji mokri snovi. Kontrakt je na 4 godine, Barba je tu najmanje dvije preko kvala za SP.sikstinajn wrote: ↑04/06/2024 09:48 Barbarezu kao selektoru će uspjeh biti ako uspiju zabiti gol bilo kome.
Pozitivno je što će skupiti ove omladince iz dijaspore, od 10 njih bar 3 bi mogli biti solidni igrači.![]()
![]()
-
swanfilter
#33217 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I Vico je ispucao sve kredite. Lutao je toliko, da na kraju pojede go...no i slamku spasa nađe u Barbarezu.
Sergej mu je alibi pred navijacima. Sergej ce biti prvi selektor na 4 godine i bez imperativa. Taman da Vico dobije priliku kandidirati se u UEFA organe. Na kraju, i u slucaju neuspjeha bice miran pred navijacima.
Sergej mu je alibi pred navijacima. Sergej ce biti prvi selektor na 4 godine i bez imperativa. Taman da Vico dobije priliku kandidirati se u UEFA organe. Na kraju, i u slucaju neuspjeha bice miran pred navijacima.
- avetinja
#33218 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nismo mogli drugačije igrati od onoga sinoć. Da smo se kojim slučajem htjeli nadigravati, završili bi gore nego protiv Portugala. Većinu utakmice smo se dobro branili, ali vrlo je teško držati koncentraciju cijeli meč, to ni boljim ekipama ne polazi za rukom. Tri gola razlike je previsoko, ali gledajući širu sliku, možemo biti negdje na sredini tabele po pitanju zadovoljnosti. Vasilj i Gigović su bili pozitivno iznenađenje.
-
giovanni008
#33219 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da, ovo si dobro prokomenarisao, u zadnjem dijelu tekme Englezi su uveli svoje najbolje Kane, Grealish, Maddison dok smo mi u isto vrijeme izvukli iz igra svoje najbolje Saric, Bicakcic, Demirovic, Radeljic, Gigovic, Ahmethodzic.
Gigovica i Ahmethodzica je Barba izvukao iz igre u 82 minuti a 3 minute kasnije primamo gol za 2:0.
Da nije izvukao ovu dvojicu siguran sam da nebi primili vise golova.
Ali eto trebala se dati sansa svima, pa je ipak sve to OK.
Gigovica i Ahmethodzica je Barba izvukao iz igre u 82 minuti a 3 minute kasnije primamo gol za 2:0.
Da nije izvukao ovu dvojicu siguran sam da nebi primili vise golova.
Ali eto trebala se dati sansa svima, pa je ipak sve to OK.
Thorgerson wrote: ↑04/06/2024 08:50 Ja sam prezadovoljan.
- Dupli_skalp
#33220 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
(pre)visok poraz od 3-će ekipe engleske.
budući kapiten - amar dedić, prva zamjena - ermedin demirović.
budući kapiten - amar dedić, prva zamjena - ermedin demirović.
Last edited by Dupli_skalp on 04/06/2024 11:29, edited 1 time in total.
-
sahbazzz
#33221 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Iskreno ja sam razocaran. Nista nisam vidio u igri. Ne znam da smo imali i jednu jedinu izradjenu akciju. Sut Hajradinovica je plod njihove greske, jel bila ijedna vise prilika?
Ocekivao sam poraz, ali sam i ocekivao malo hrabrosti i da vidim neku taktiku, kako mi zelimo igrati, ona formacija mi izgleda kao naslijedje prethodnih selektora. I ne mogu se oteti utisku kako nasa reprezentacija izgleda kao stari voz, nikakve kretnje, trazenje prostora, driblinga, ja to jednostavno ne vidim. Cim su Englezi odlucili da krenu i daju gol, to je bilo to, bukvalno se mogao osjetiti u zraku.
Prva je utakmica znam sve, pa hajde da cekamo i vidimo kako ce to izgledati u buducnosti. Sto se mene tice ja bi Barbarezu odmah dao ugovor na 5 godina ali samo hocu da vidim neki plan u nasoj igri.
Ocekivao sam poraz, ali sam i ocekivao malo hrabrosti i da vidim neku taktiku, kako mi zelimo igrati, ona formacija mi izgleda kao naslijedje prethodnih selektora. I ne mogu se oteti utisku kako nasa reprezentacija izgleda kao stari voz, nikakve kretnje, trazenje prostora, driblinga, ja to jednostavno ne vidim. Cim su Englezi odlucili da krenu i daju gol, to je bilo to, bukvalno se mogao osjetiti u zraku.
Prva je utakmica znam sve, pa hajde da cekamo i vidimo kako ce to izgledati u buducnosti. Sto se mene tice ja bi Barbarezu odmah dao ugovor na 5 godina ali samo hocu da vidim neki plan u nasoj igri.
-
laik1981
#33222 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Greska je bila igrati sa englezima. Trebali smo recimo dogovoriti sa nekom od baltickih reprezentacija, pa da vidimo na cemu smo. Ja sam, do duse, gledao samo drugo pol. i igrala se viktorija pred nasim golom. Nivo nekadasnjih Farskih Ostrva.
-
Dugarry
#33223 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja se slazem sa tvojom kritikom, da nije bilo dovoljno kretanja bez lote i dodavanja. Problem je bio sto nisu imali hrabrosti za to.sahbazzz wrote: ↑04/06/2024 11:28 Iskreno ja sam razocaran. Nista nisam vidio u igri. Ne znam da smo imali i jednu jedinu izradjenu akciju. Sut Hajradinovica je plod njihove greske, jel bila ijedna vise prilika?
Medjutim kada pricamo o repki, moram pogledati odakle dolazimo. Luksemburg nas nadigrao u kvalifikacijama. To je pocetna tacka.
Juce nam Engleska nije stvarala sanse. Dali su gol iz penala i od jedne odbijene lopte. Samo jedan gol iz igre, i to na samom kraju nakon svih izmjena.
Pozitivno je da smo se mogli braniti na onaj nacin, a razocaravajuce da nismo mogli imati veci posjed i vise hrabrosti.
Valjda ce to doci u narednim utakmicama.
Opet da se poovim, kad igras ovaj sistem, ovisis o bocnim igracima, koji jedini igraju po strani. Oni ako ne pridonose u ofanzivnoj igri, onda je tesko i cuvati loptu u svom posjedu.
- SmokingMan
#33224 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da bi postao najbolji moraš se grindati sa manjim od sebe. Mogli su za početak sa svakog kontinenta odabrati makar po jednu reprezentaciju.Logovan wrote: ↑03/06/2024 23:46Da bi bio među najboljima moraš igrati sa najboljimaSmokingMan wrote: ↑03/06/2024 23:29 Za početak je trebao pokušati pronaći nekog protivnika koji nam odgovara po snazi.![]()
Šri Lanka, Bruneji, Novi Zeland, Panama, Peru, Kanada, Centralnoafrička republika, Cape Verde, Farski otoci, Armenija, realni protivnici.
- vicious
#33225 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kanada ti ne ide ovdje, mislim da su daleko jači od ovih ostalih, a i od nasSmokingMan wrote: ↑04/06/2024 11:49Da bi postao najbolji moraš se grindati sa manjim od sebe. Mogli su za početak sa svakog kontinenta odabrati makar po jednu reprezentaciju.Logovan wrote: ↑03/06/2024 23:46Da bi bio među najboljima moraš igrati sa najboljimaSmokingMan wrote: ↑03/06/2024 23:29 Za početak je trebao pokušati pronaći nekog protivnika koji nam odgovara po snazi.![]()
![]()
Šri Lanka, Bruneji, Novi Zeland, Panama, Peru, Kanada, Centralnoafrička republika, Cape Verde, Farski otoci, Armenija, realni protivnici.![]()
Možda i Peru, nisam siguran.