Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

swanfilter

#33176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by swanfilter »

Na kraju ruzan rezultat. Golovi iz fakat glupih situacija.

Opet, za nase uslove neviđeno. Priliku igrati dobi Muharemovic. Ako je bas toliki potencijal, prije ce ga reprezentacija prodati nego Juventusove filijale.

Tesko cemo bez krila igrati napad protiv bilo koga. Bice nesto bolje povratkom Dedica i Kolasinca.

Vidjeli ste kako i Grealish popravi Engleze. Da hoce sta dobrog biti od Varesanovica il Hasica u narednom periodu. Od Misimovica fine podvale nisam vidio u nasoj igri. Naravno da Dzeko nije zabio gol, ne zna se ni za datum.

Prilika za ovu ekipu vidim u trcanju, presingu i prekidima.
P.Starck

#33177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by P.Starck »

Kad igrač ne smije stati na loptu to nije stvar kvaliteta već mentaliteta. U drugom poluvremenu sam samo Tahirovića vidio da to radi. A bez toga je samo nabijanje.
p206

#33178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

kamberovica polje wrote: 03/06/2024 22:55
p206 wrote: 03/06/2024 22:48 s obzirom da se od Luksemburga gubilo, ovo je odličan rezultat... mi nemamo napadača da valja, a fudbal se igra za golove i zato smo tu gdje jesmo

ko je bar jednom igrao fudbal zna da kad jedna ekipa ima dobrog igrača u napadu puno je teže igrati protiv njih nego kad ima dobru odbranu
bitno je da se dobiju ekipe koje su lošije i u istom rangu ko mi a ove utakmice sa najvećim smo svakako uvijek gubili
Jebeš i napadača kad nemaš krila i vezni red.
vezni red nije loš za rang koji smo mi, a to je plasman na evropsko ili svjetsko jednom u 10 godina, a krila nemaju ni mnogo jače reprezentacije... to je najdeficitarnija pozicija u fudbalu, iole dobar krilni igrač vrijedi po 40 i više miliona

krila nam i ne trebaju, Inter godinama igra uspješno bez njih
Dead Man Walking

#33179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

dječak sa šibicama wrote: 03/06/2024 22:45 Lose je ako Engleskoj koja je u trenaznom procesu to znaci ni blizu top forme, ne mozes nijednu priliku sloziti, nijedan trk naprijed, samo ona greska engleza pa sut Hajradinovica. To je bilo sve.

Mislim da je i Barbarez ofalio takticki, ocekivano jer nije skolovan ni iskusan trener.
Zato smo mi bas uigrani, cudi me kako nismo uspjeli tika taku razviti.
dulekrele

#33180 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dulekrele »

dječak sa šibicama wrote: 03/06/2024 22:45 Lose je ako Engleskoj koja je u trenaznom procesu to znaci ni blizu top forme, ne mozes nijednu priliku sloziti, nijedan trk naprijed, samo ona greska engleza pa sut Hajradinovica. To je bilo sve.

Mislim da je i Barbarez ofalio takticki, ocekivano jer nije skolovan ni iskusan trener.
Tako je a mi smo u vrhu sezone i u top formi za razliku od engleza De ba. Izgubili smo od boljeg i nema tu sta, a svi smo znali da ce se to desiti. Nema potrebe sad dodatno nipodastavati nase momke. Igrali su kolko mogu mi smo u grupi repki koje su blize dnu nego sredini i to je to. Pokusati nesto sa ovim momcima. Ako Barba ne uspije fala bogu ima jos trenera i to je to.
spree

#33181 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Kaze Spaho imali smo 4 dodira u njihovom kaznenom prostoru :D . Mislim da se i englezi kaju sto su nas pozvali da igramo ovu prijateljsku. Jedino eto moral im se možda podigao. Samo ljudi igrali napad.
no_sekirli

#33182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by no_sekirli »

I kad se pruzila neka prilika za polukontru, ili se presjeklo nesto, nije bilo mooda da se proba nesto naprijed. Nego uvijek vrati nazad.

Sve u svemu, prevelika je razlika u kvaliteti, rezultat to taman i pokazuje.
Logovan

#33183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Igrali smo dobro, ali zajebao nas sudija. :mrgreen: Eh da nije bilo penala... :mrgreen:
Tanko vala, nije se vala imalo puno toga za vidjeti, ali hajde razumljivo na neki način. Par novijih igrača, Bičakčić se vratio, itd, pojedini se prvi put vide u životu. Još novi selektor koji nema apsolutno nikakvo iskustvo. Mislim da nismo čak ni dva puta pošteno prišli golu. Za dvije, tri godine možemo dobiti dobru reprezentaciju, samo eto da je pameti i da nema onih tjeranja iz reprezentacije, nekakvih svađa, itd. Šteta bi bilo da se potroše Tahirović, Gazibegović, Ahmedhodžić, itd, a da se ne napravi ništa vrijedno pamćenja.
Dugarry

#33184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dugarry »

palermo wrote: 03/06/2024 22:54 Kad syavis one koji znaju aka Dzeko i Pjana, ne valja , daj one sto trce, kad syavis one koji yrce, ne valjda daj one sto znaju lopte.

Eleneis, obzirom da je vecina navijaca BiH na ovom nivou, mislim da smo tu gdje yrebamo biti, odnosno reprezentacija je bolja nego sto su joj navijaci
Bas tako!

Ljudi su vec zaboravili da as je u grupi dva puta, i to zasluzeno pobjedio Luksemburg...

Ova ekipa igra po prvi put zajedno, mnogi su danas debitovali za repku. Mnogo toga ce se popraviti u narednim utakmicama.

Pozitivno je bilo sto je Gigovic pokazao da je pojacaje! Znao sam da je dobar, ali nisam bio siguran da li ce moci to pokazati na ovakvom nivou, ali mislim da moze. Da smo kao ekipa bili bolji, on bi dolazio vise do izrazaja.
Katic je takodje odigrao zadovoljavajuce. Vasilj je isto bio dobar, samo sto mu igra sa ogama ije najbolja, ali zato mu se ne treba lopta vracati onoliko, koliko smo to radili danas.

U ovakvoj formaciji, ovisis mnogo o bekovima kada pricamo o ofanzivnoj igri. Danas je desog beka igrao Bicakcic, a on u ofanzivnom dijelu naravno nema sta pridonijeti. Kada tu bude Dedic, izgledat ce to drugacije.

Druga stvar koja je doprinjela ovakvoj igri je sto nam je stoperska linija stajala previse duboko, tako da srednji red nije mogao izlaziti vise naprijed, a to je dalo Englezima mjesta da nastavljaju sa napadima, a isto tako smo zbog toga uvijek osvajali loptu ne daleko od svog gola, i bilo je nemoguce doci do engleskog gola. Pricam o drugom poluvremenu. Stoperi su morali izlaziti vise naprijed.....

Bilo je i dosta drugih gresaka, mislim an takticke, ali se nadam se ce se to promjeniti u narednim tekmama.....
Point.

#33185 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Čitajući pojedine rekao bih da smo igrali protiv Gibraltara a ne Engleske. Izašli sa podmlađenim timom, pun novajlija koji su se prvi put vidjeli u životu prije par dana, sa komplet novim stručnim štabom i selektorom, i genijalci se žale zbog nedostatka šansi i pasova igre.

Odvadite malo, ako je prvo poluvrijeme pokazatelj onda se ima čemu nadati. Falili su tu Dedić, Krunić i Seo, vjerujem u ovaj tim i trust the process.
SmokingMan

#33186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

kamberovica polje wrote: 03/06/2024 22:41
SmokingMan wrote: 03/06/2024 22:39 E moj Spaho, kakve si ti "dobre stvari vidio" da mi je znati. :lol:
Pa za početak, imamo konačno golmana, Gigović nije loš, Katić je spor ali glavat i to je to.
Sve zavisi kakva su očekivanja bila. Ja sam npr. mislio da će ovaj rezultat bit nakon 45 min.

Za početak je trebao pokušati pronaći nekog protivnika koji nam odgovara po snazi.
Sigurno bi vidjeli više od igre, tečnije pasove, više šuteva na gol. Mora se krenuti od temeljnih stvari.
A mi, po vicinoj biznis logici, pokušavamo da preskočimo 10 stepenica iz mjesta.
Ajatolah_

#33187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Pozitivno je je što je Vasilj korektno branio, a i Katić je bio skroz OK. Gigović nije bio loš samo sam malo skeptičan kad vidim da nije standardan u Danskoj.

Generalno može se sklopiti dobra zadnja linija od ovih igrača. Jeste to puklo na kraju ali nakon su 40 minuta drugog poluvremena proveli pod neprekidnim pritiskom, a nisu ni uigrani.

Eh tu je ono negativno, prenos igre na njihovu stranu nam je bio odron. :D Ali to će morati biti bolje kad se vrate Dedić, Kolašinac i Krunić.
Last edited by Ajatolah_ on 03/06/2024 23:34, edited 2 times in total.
kamberovica polje

#33188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kamberovica polje »

SmokingMan wrote: 03/06/2024 23:29
SmokingMan wrote: 03/06/2024 22:39 E moj Spaho, kakve si ti "dobre stvari vidio" da mi je znati. :lol:
Pa za početak, imamo konačno golmana, Gigović nije loš, Katić je spor ali glavat i to je to.
Sve zavisi kakva su očekivanja bila. Ja sam npr. mislio da će ovaj rezultat bit nakon 45 min.

Za početak je trebao pokušati pronaći nekog protivnika koji nam odgovara po snazi.
Sigurno bi vidjeli više od igre, tečnije pasove, više šuteva na gol. Mora se krenuti od temeljnih stvari.
A mi, po vicinoj biznis logici, pokušavamo da preskočimo 10 stepenica iz mjesta.
Ko?
Pa ove utakmice su dogovorene prije nego što je Barbarez izabran.
Dead Man Walking

#33189 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

kamberovica polje wrote: 03/06/2024 23:33

Ko?
Sta ima veze, trebalo je to otkazati i igrati protiv selekcije novinara predvodjene Sinanom Sinanovicem.
artur morgan

#33190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

Odbrambeno su odigrali veci dio utakmice dobro. Sve drugo u igri je ocekivano lose.

Igrali su protiv daleko jace reprezentacije pa ne treba ni ocekivati previse ali reprezentaciju godinama prate odredjeni problemi u igri koji su nerjesivi. Tako da su ti problemi bili vidljivi i protiv slabijih ekipa.

Neuigranost je logicna jer treba vremena da se uigra nova ekipa, i to moze biti opravdanje ovoj ekipi. Medjutim, i kad budu imali dovoljno utakmica ako ozbiljno ne porade na organizaciji igre odnosno na problemu koji prati reprezentaciju godinama organizaciji igre prema naprijed nece biti dobrih rezultata. Timsko kretanje je lose, sporo i neorganizovano, pozicioniranje nije dobro, nesigurnost u laganim pasovima, spori i predvidljivi pasovi, lose reagovanje pod pritiskom suparnika, nema kombinatorike u igri, nema kontre, polukontre, posjeda, puno je to problema u organizaciji igre. Video analizama se igracima moze pokazati gdje grijese i kako da to pokusaju da poprave. Da li ce ih Barbarez i njegova ekipa na klupi, moci vremenom bolje razigrat vrijeme ce pokazati.
SmokingMan

#33191 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

kamberovica polje wrote: 03/06/2024 23:33

Ko?
Pa naravno da nije, izabrali su oni koji su tu isključivo gledali financijsku korist.
Logovan

#33192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

SmokingMan wrote: 03/06/2024 23:29 Za početak je trebao pokušati pronaći nekog protivnika koji nam odgovara po snazi.
Da bi bio među najboljima moraš igrati sa najboljima :mrgreen:
swanfilter

#33193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by swanfilter »

Steta one budale iz Borca. Da je pametan, danas bi sigurno startao i prodao se dalje od Srbije. Ima potencijala i u ovakvim okolnostima ponudila mu se prilika vec danas postati faktor u ekpi.
Bazinga1234

#33194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

A i Sučić bi nam valjao na sredini, ali šta ćeš, nećemo nikog moliti.
svi u napad

#33195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Pozitivno je sto su novi momci dobili priliku. Bilo je borbe, trcanja i volje u prvom poluvremenu. dobar je bio Vasilj iako je drugi gol lose reagovao ali imao je dosta dobrih odbrana i mislim da je bolji od Sehe. Gigovic i Tahirovic dobri te Katic solidan. Kao i uvijek do sada Demirovic nista. Tacno je da nije imao lopti ali nije dobivao ni zracne duele. Za razliku od njega Tabakovic je dobio par duela i znao zagraditi loptu. Nikako mi nije jasno da momak igra solidno u Njemackoj a u repki nula (jedan gol u 30 tekmi).
Fudbal se igra da se da gol a mi to ne znamo raditi. Pricamo o dobrim tekmama i borbenosti kad se branimo i uvijek gubimo te tekme. Mi ne znamo igrati napadacki, tj. ne moze se igrati napadacki bez krila. Kad imas jednog napadaca moras imati dobra krila. Ovaj problem se rjesava obzirom na igracki kadar igrajuci sa dva centarfora i to treba poceti sto prije. Utakmice svakako gubimo igrajuci napadacki ili odbrambeno ali dugorocno napadacki fudbal ce nam se isplatiti. Zivjeli.
Messier

#33196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Messier »

Nista napravili nismo.
Branit se moze svako, ginut na loptu glavom i to.
U prijateljskoj zgazeni, bez prilike.
Treba biti realan i iz realnosti probati nesto napraviti.
luckylaka

#33197 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Ovo sam pisao dok smo saznali protivnike.I jos smo dobro prosli,momci prvi put zajedno na terenu.Trema,panika,neiskustvo i rezultat je takav kakav je.Bi e to puno bolje
Messier

#33198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Messier »

Trebas igrati protiv najboljih i ne pariras.
Sta treba, Lihtenstajn u prijateljskoj, da malo zagrijemo guzove nakon sezone, pa na baklavu kod strine?

Il ovo igras il ne igras nista.
last mohicans

#33199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Bit će bolje protiv zabara, raskovat ćemo ih, još nam se tenk vraća :mrgreen:
swanfilter

#33200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by swanfilter »

last mohicans wrote: 04/06/2024 00:06 Bit će bolje protiv zabara, raskovat ćemo ih, još nam se tenk vraća :mrgreen:
Nece on igrati. Doci ce u posjetu samo ..
Post Reply