Gdje sad Bisera da nam zavrsi preko Saudijaca kod Trumpa sta zelimolast mohicans wrote: ↑03/06/2025 23:44 Pa njemu Amerika ništa ne može, piša se i njima za južnu interkonekciju. Ja ne znam kakve kredibilitete ima taj kriminalac u odijelu, pa i hrvatski lobi koje nije izraleski, jbt da ga može toliko pokrivati. Lik na legitimnom predstavljanju gusla 20 godina, a sve red evropskih integracija i EU/NATO puta, pa red fašističko aparthejdskih rješenja.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#33051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
LSD
#33052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
gabonski udav wrote: ↑03/06/2025 23:50
I na kraju da se opet vratim na Vukana. I ta njegova prica kako maloborjni hrvati drze vise nego srbi ne pije vode jer da hoce, a vjerovatno nece, covic bi mu odgovorio da ce mu rado dati sve poluge koje imaju hrvati i pocastit ga kladinonicom u zamjenu za ono sto ima rs - entitet, vladu i prakticno sve poluge vlasti.
to su razlozi zbog kojih generalno sute bosnjacke stranke, a tu prije svega mislim na one na kojima je u tom trenutku odgovornost, A pod odgovornost mislim na one koji su u tom trenutku zaduzeni za isplatu plata, penzija, socijale...
Kad nema odgovornosti, lako je naravno laprdat.
A zasto mu Covic ne odgovori to - dok ga ovaj javno proziva i ofira, ha
Dva puta pogađaj
-
gabonski udav
#33053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
LSD wrote: ↑04/06/2025 00:14gabonski udav wrote: ↑03/06/2025 23:50
I na kraju da se opet vratim na Vukana. I ta njegova prica kako maloborjni hrvati drze vise nego srbi ne pije vode jer da hoce, a vjerovatno nece, covic bi mu odgovorio da ce mu rado dati sve poluge koje imaju hrvati i pocastit ga kladinonicom u zamjenu za ono sto ima rs - entitet, vladu i prakticno sve poluge vlasti.
to su razlozi zbog kojih generalno sute bosnjacke stranke, a tu prije svega mislim na one na kojima je u tom trenutku odgovornost, A pod odgovornost mislim na one koji su u tom trenutku zaduzeni za isplatu plata, penzija, socijale...
A sto mu Covic ne odgovori to - dok ga ovaj javno proziva i ofira, hasta mislis ?
Dva puta pogađaj![]()
Covic nije ta vrsta politicara, on je uvijek "blizu smo dogovora" tip, Nije sklon verbalnim vatrometima. a osim toga Vukan je generalno preslab igrac koji galamom pokusava komepnzovat manjak glasova. Pa Vukan je imao manje glasova od svakog miletovogo privjeska. I od Cubrilovicevog Demosa, manje i od stevandiceve ujedinjene srpske, manje i od djokicevih socijalista.
Vukan je jedino bio malo jaci od nesicevog dns-a.
- drug_profi
#33054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba ga mijenjati da se uvrste presude ESLJP.
Ja naprimjer ne mogu biti biran u predsjedništvo osim ako se ne izajsnim da sam B ili H, što bi meni bilo poražavajuće i protiv mojih osjećaja.
Saša Magazinović npr. ne može da se kandiduje za predsjedništvo.
Sejdić-Finci ne mogu da se kandiduju... itd.
Meni bi elektorski glasovi imali smisla, kao i izbori u parlamentu, ali nisam za asimetrično popunjavanje, da u RS ostanu direktni izbori.
- no_sekirli
#33055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izrekao si dosta neistina mladicu.gabonski udav wrote: ↑03/06/2025 23:50Na stranu frsutracija, ali argumentacija ti nije na mjestu.LSD wrote: ↑03/06/2025 18:48Eki postajea oni kocnicari vec 20 godina
![]()
Niko od pro-bih pizduna da javno prozove Covica, kao sto ga onaj cetnik Vukan javno ofira - Gdje ti je hrvatski narod u BiH (posebno u RS, gdje si ih svojom politikom sveo na promile), gdje ti je glasacko tijelo ? nije fino da vas 8% kao nacionalna manjina polazete ista prava kao vecinski narod od 60%.
Pizde nemaju hrabrosti da ga javno razjebu sa par nezgodnih cinjenica, vec idu krmku niz dlaku.
To sto Vukan laprda nije stvar muda vec ili politickog neiskustva ili sto on zapravo i ne zeli puno vise od prelaska cenzusa tj ne zeli preveliku odgovornost.
Sustinski Vukan se ponasa ko tipicni forumas u fazonu "on ce nekome nesto reci sto niko nije prije nikada, on ce otkriti toplu vodu, istjerivati stvari na cistac" i ostale glupave floskule. U ovoj zemlji svaki 12-godisnjak zna kako stoje stvari, ne treba ti Vukan. Hrabrost treba da se udje u kavez sa medvjedom, a za lupetanje politickih gluposti ne treba nista.
Ali vecina forumske argumentacije generlano ne pije vode.
Fakticki, Hrvati su iz rs nestali u ljeto 1992, par mjeseci nakon referednuma, a izbrisao ih je sds, isti sds koji im danas "pruza ruku". Druga stvar, cilj Covica i hrvatske politike generalmno nije da vrate one koji su otisli jer se nece nikad vratiti, vec da sto duze drzi postojece stanje.
sto se tice generalno broja hrvata bez hdz-a i hrvatskih glasova na refenredumu ne bi bilo ni drzave.
na price o bojkotima vec su drugi odgovorili. bosnjaci su okruzeni prvo domacim srbima i hrvatima, a onda i njihovim maticama. Iza Poljina je samo zid. Nema se gdje ni preplivat, ni provuci, a ni preletiti za razliku od npr Mileta koji ima ledja, a i kod covica je ista stvar. Ne moze tu proci nikakav ni suptilni bojkot jer bi na isti nacin bilo uzvraceno.
Ni kladionice nisu nikakv sveti gral kako se predstavljaju. Svi pricaju i manipulisu prihodima, cca 1,5 milijardu maraka, ali 90-95% toga se vraca kroz dobitke, plate, najam prostora i reklame..plus porez.
prosle godine dobit premijera koji drzi oko polovine kladionicarskog posla je bila samo 50 miliona maraka i to u cijeloj bih. To su cifre za ucjene pojedinca, ali je smjesno pomisliti da to moze posluziti za neke politicke ucjene.
Kao prvo, nije istina da Vukan ne zeli odgovornost. Upravo suprotno, covjek zeli postati ministar. Ima vecinu u oba doma.
Drugo, Hrvati nisu nestali nigdje, 1992. su protjerani i pobijeni. Zna se od strane koga.
Kladionice nisu sveti gral? 50 miliona dobito samo jedne kladionicarske firme je malo? Plus drugi mehanizmi izvlacenja para? Aferim junace, dobit 50 miliona malo?
I na kraju opet napadas Vukana, jer kao nije istina da HDZ sa 4 zastupnika u PS, ima 50% ministara. Slagao on nesto mozda?
Ako ti nisi Raso Kovacevic sa ovim lazima, ja ne znam tko si.
- muha_sa
#33056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne kontam kako ova država više ne bankrotira
nema ko je ne muze, kojekakvi kurcevi ministri, razni kurcevi parlamentarci za nerad uzimaju enormno visoke cifre
državni službenici koji dodju na službu u Sarajevo uzimaju za odvojeni život a vecina ih posjeduje svoje stanove koji se vode na bog zna koga od femElije
administracija koju ni Švica ne bi mogla izdržat--ministri, njihovi zamjenici, zamjenici zamjenika, savjetnici, silna auta i sve što uz to ide.
U nedelju se vracam iz Neuma i hajd da nešto pojedemo u Stocu--restoran "Old Mill"--krcato, jedva mjesto nadjoh--kad smo završili konobar donese racun rukom naškraban na nekakvom nota papiru--rukopis švrakopis
Hajd da ne duljim dalje--sjebat cu si dan
U nedelju se vracam iz Neuma i hajd da nešto pojedemo u Stocu--restoran "Old Mill"--krcato, jedva mjesto nadjoh--kad smo završili konobar donese racun rukom naškraban na nekakvom nota papiru--rukopis švrakopis
Hajd da ne duljim dalje--sjebat cu si dan
- skrbavi-admin
#33057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta ce bankrotirat kad u BIH udje nekoliko milijardi eura kesha godisnje na koje se pljuje i sere jer je to bogati dijaspora koju treba pljunut.muha_sa wrote: ↑04/06/2025 07:12 Ne kontam kako ova država više ne bankrotiranema ko je ne muze, kojekakvi kurcevi ministri, razni kurcevi parlamentarci za nerad uzimaju enormno visoke cifre
državni službenici koji dodju na službu u Sarajevo uzimaju za odvojeni život a vecina ih posjeduje svoje stanove koji se vode na bog zna koga od femElije
administracija koju ni Švica ne bi mogla izdržat--ministri, njihovi zamjenici, zamjenici zamjenika, savjetnici, silna auta i sve što uz to ide.
U nedelju se vracam iz Neuma i hajd da nešto pojedemo u Stocu--restoran "Old Mill"--krcato, jedva mjesto nadjoh--kad smo završili konobar donese racun rukom naškraban na nekakvom nota papiru--rukopis švrakopis![]()
Hajd da ne duljim dalje--sjebat cu si dan![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
šta ćeš ti u predsjedništvu i ko će tebe izabrati???drug_profi wrote: ↑04/06/2025 00:30Treba ga mijenjati da se uvrste presude ESLJP.
Ja naprimjer ne mogu biti biran u predsjedništvo osim ako se ne izajsnim da sam B ili H, što bi meni bilo poražavajuće i protiv mojih osjećaja.
Meni bi elektorski glasovi imali smisla, kao i izbori u parlamentu, ali nisam za asimetrično popunjavanje, da u RS ostanu direktni izbori.
budimo realni
u rs će uvijek biti srbin
a u fbih bosnjak i/ili hrvat
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojka nema veze sa IZ...i nije Čirilica optužio Trojku već Bošnjake...čudi me da mu Forto nije sasuo u lice kako on nije Bošnjakno_sekirli wrote: ↑03/06/2025 23:13 (Ne)usvajanje Covicevog IZ se bez razloga pokusava fakturirat Trojci, a realno Trojka ima 1 glas u DN, i ne utice na procese, jer klub Bosnjaka drzi SDA+DF.
Ocigledno Covke po dogovoru sa Dodom drzi vatru, djuberetar stari.
Ili, mozda je i on dobio najave nekih sankcija ili odluka, i sad ide u zaostravanje. I u tom slucaju je isto djubretar![]()
I to je nešto što me najviše frapira i kod malograDŽana i kod nafuranih Prošnjaka da još uvijek nisu shvatili da je ovo igra protiv države Bosne i Hercegovine, a ne protiv imaginarnih samoidentifikacija i da je u tome potpuno nebitno da li si protiv religije ili ne, da li si za LGBT ili ne itd. Dovoljno je da si za svoju državu da budeš smetnja i problem četnicima i ustašama, šta god radio i pričao.
A što se Trojke tiče Čirilicin IZ bio bio ne danas, već juče usvojen...ako ne vjerujete meni pitajte Kiflu ili Kazaza, a na kraju krajeva fino im ljudi u Bakincima potpisali
to što se sada treNerko vadi i vbaca šuplju, neka okači mačku o rep jer možemo samo O' Brienu zahvaliti što je to zaustavljeno
- Danguba
#33060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja B/B ću glasati za njega, u čemu je problem?Truba wrote: ↑04/06/2025 08:40šta ćeš ti u predsjedništvu i ko će tebe izabrati???drug_profi wrote: ↑04/06/2025 00:30Treba ga mijenjati da se uvrste presude ESLJP.
budimo realni
u rs će uvijek biti srbin
a u fbih bosnjak i/ili hrvat
-
talijan97
#33061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bio bi fol kada bi bosnjaci glasali za covica.
Ali u biti, nebitno je. Da postoji good faith, ne bi tovarili 30 godina u mjestu.
Ali u biti, nebitno je. Da postoji good faith, ne bi tovarili 30 godina u mjestu.
- Styling
#33062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Predsjednistvo treba birati u Parlamentu BiH. postoji modus koji bi bio svima prihvatljiv i niko ne bi bio prevaren niti bi se tvrdilo da su pokradeni glasovi.
-
iz zadnje klupe
#33063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prosto ne mogu da vjerujem da dobar dio forumaša, čije postove izuzetno cijenim, ne raspolaže osnovnim podacima.Da su se bosnjacke i probosanske stranke postavile prema Cirilu i hdz-u kao Vukan ne bi smo dosli danas u situaciju kakvu imamo
Šmidt kao Visoki predstavnik je snažnim lobiranjem Hrvatkse unutar EU, došap u BIh kao hrvatski čovjek.
Kada se Lendo suspendovan, nemam sumnje da su Konaković i Nikšić obavili razgovor sa Šmitom, koji je izgledao nešto ovako:
Bićete vlast, ijako ću prekrršiti sve zakone I Ustav ove države da vas postavim.
Da otprilike znate, iza mene stoji EU birokrate koje je Hrvatska uspjela uvezati u svoje kolo.
Od vas ne zahtijevam da bezuslovno slušate HDZ, ALI VAM JE ZABRANJENO I NAJMANJE KRITIZIRANJE HDZ-A I NJEGOVOG LIDERA ČOVIĆA, JER IZA NJIH STOJEI HRVATSKOM IZLOBIRAN EU.
Sad je do vas da probate naći neki kompromis sa HDZ-om, od onog što on traži i šta je vaša agenda, ali samo da znate, dok sam ja ovde, jEDINA I VJEĆNA KONSTANTA OVE DRŽAVE BIĆE I OSTATI HDZ.
To su uslovi vašeg dolaska na vlast, oko promjene tog pravca nema razgovora.
Pa nisu glupi Konaković i Nikšić ša da ne vide šta Ćović radi,to je razlog što nisu uputili ni nablažu kritiku HDZ-u, prihvatili su to da dođu na vlast
- No Mind
#33064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako god, samo ni u kojem slucaju nekakvi etnoteritorijalni izborni kriteriji. Znamo zasto se to pokusava ugraditi.
I naravno treba traziti nesto zauzvrat, npr. malo skresati ingerencije DNa. Ali eto ako su blesavi, nek tako dijele bez da dobiju ista zauzvrat.
Ne moze samo jedna strana biti na dobitku odnosno gubitku.
Last edited by No Mind on 04/06/2025 09:48, edited 1 time in total.
- 512MB
#33065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne. Kifla i Nerko ne spominju Čovića jer ih je STRAH da će ih zamijenut sa SDA.iz zadnje klupe wrote: ↑04/06/2025 09:44Prosto ne mogu da vjerujem da dobar dio forumaša, čije postove izuzetno cijenim, ne raspolaže osnovnim podacima.Da su se bosnjacke i probosanske stranke postavile prema Cirilu i hdz-u kao Vukan ne bi smo dosli danas u situaciju kakvu imamo
Šmidt kao Visoki predstavnik je snažnim lobiranjem Hrvatkse unutar EU, došap u BIh kao hrvatski čovjek.
Kada se Lendo suspendovan, nemam sumnje da su Konaković i Nikšić obavili razgovor sa Šmitom, koji je izgledao nešto ovako:
Bićete vlast, ijako ću prekrršiti sve zakone I Ustav ove države da vas postavim.
Da otprilike znate, iza mene stoji EU birokrate koje je Hrvatska uspjela uvezati u svoje kolo.
Od vas ne zahtijevam da bezuslovno slušate HDZ, ALI VAM JE ZABRANJENO I NAJMANJE KRITIZIRANJE HDZ-A I NJEGOVOG LIDERA ČOVIĆA, JER IZA NJIH STOJEI HRVATSKOM IZLOBIRAN EU.
Sad je do vas da probate naći neki kompromis sa HDZ-om, od onog što on traži i šta je vaša agenda, ali samo da znate, dok sam ja ovde, jEDINA I VJEĆNA KONSTANTA OVE DRŽAVE BIĆE I OSTATI HDZ.
Pa nisu glupi Konaković i Nikšić ša da ne vide šta Ćović radi,to je razlog što nisu uputili ni nablažu kritiku HDZ-u, prihvatili su to da dođu na vlast
-
BAK-eV
- vee-jay
#33067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
OHR Svabo NIKADA nece nametnuti IZ u skladu sa europskim standardima - njegov posao je Dejton a ne evropski standardi.drug_profi wrote: ↑03/06/2025 23:17 Istinski je najbolje rjesenje da svabo nametne IZ. Da bude u skladu sa europskim standardima pa nek i hala gori. Kom obojci, kom opanci da se prekine vise ova prica koja nas nikad nce nigdje odvest jer niko nece nikad popustiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lendo je postavljen zahvaljujuci Smitovim izmjenama, hodži iz Kalesije i ovome:iz zadnje klupe wrote: ↑04/06/2025 09:44Prosto ne mogu da vjerujem da dobar dio forumaša, čije postove izuzetno cijenim, ne raspolaže osnovnim podacima.Da su se bosnjacke i probosanske stranke postavile prema Cirilu i hdz-u kao Vukan ne bi smo dosli danas u situaciju kakvu imamo

Evo kako su naslovi izgledali tad, pa cak i proSDA Faktora

-
vernes81
-
doktor78
#33070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neće ti to ovi iz RS-a prihvatiti. Oni (i Dodik i opozicija) su davno rekli: vi u Federaciji organizujte kako hoćete, al mi od direktnog izbora člana Predsjedništva ne odustajemo.
- dr_Evil
#33071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo jedna od Igora
https://bljesak.info/vijesti/politika/t ... nja/519374
- vee-jay
#33072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
upravo togabonski udav wrote: ↑03/06/2025 23:50Na stranu frsutracija, ali argumentacija ti nije na mjestu.LSD wrote: ↑03/06/2025 18:48Eki postajea oni kocnicari vec 20 godina
![]()
Niko od pro-bih pizduna da javno prozove Covica, kao sto ga onaj cetnik Vukan javno ofira - Gdje ti je hrvatski narod u BiH (posebno u RS, gdje si ih svojom politikom sveo na promile), gdje ti je glasacko tijelo ? nije fino da vas 8% kao nacionalna manjina polazete ista prava kao vecinski narod od 60%.
Pizde nemaju hrabrosti da ga javno razjebu sa par nezgodnih cinjenica, vec idu krmku niz dlaku.
To sto Vukan laprda nije stvar muda vec ili politickog neiskustva ili sto on zapravo i ne zeli puno vise od prelaska cenzusa tj ne zeli preveliku odgovornost.
Sustinski Vukan se ponasa ko tipicni forumas u fazonu "on ce nekome nesto reci sto niko nije prije nikada, on ce otkriti toplu vodu, istjerivati stvari na cistac" i ostale glupave floskule. U ovoj zemlji svaki 12-godisnjak zna kako stoje stvari, ne treba ti Vukan. Hrabrost treba da se udje u kavez sa medvjedom, a za lupetanje politickih gluposti ne treba nista.
Ali vecina forumske argumentacije generlano ne pije vode.
Fakticki, Hrvati su iz rs nestali u ljeto 1992, par mjeseci nakon referednuma, a izbrisao ih je sds, isti sds koji im danas "pruza ruku". Druga stvar, cilj Covica i hrvatske politike generalmno nije da vrate one koji su otisli jer se nece nikad vratiti, vec da sto duze drzi postojece stanje.
sto se tice generalno broja hrvata bez hdz-a i hrvatskih glasova na refenredumu ne bi bilo ni drzave.
na price o bojkotima vec su drugi odgovorili. bosnjaci su okruzeni prvo domacim srbima i hrvatima, a onda i njihovim maticama. Iza Poljina je samo zid. Nema se gdje ni preplivat, ni provuci, a ni preletiti za razliku od npr Mileta koji ima ledja, a i kod covica je ista stvar. Ne moze tu proci nikakav ni suptilni bojkot jer bi na isti nacin bilo uzvraceno.
Ni kladionice nisu nikakv sveti gral kako se predstavljaju. Svi pricaju i manipulisu prihodima, cca 1,5 milijardu maraka, ali 90-95% toga se vraca kroz dobitke, plate, najam prostora i reklame..plus porez.
prosle godine dobit premijera koji drzi oko polovine kladionicarskog posla je bila samo 50 miliona maraka i to u cijeloj bih. To su cifre za ucjene pojedinca, ali je smjesno pomisliti da to moze posluziti za neke politicke ucjene.
nevjerovatno, kako se ljudi - koji su na ovom forumu 15-20 godina aktivni - i dan danas pale na to: "jes' mu rekao"
-
geoxx
#33073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nerealno da ljudi huskaju da OHR direkt imenuje Vukanovica za ministra. Definitivno jedan od najglupljih poteza u poslijeratnoj historiji.
Jos gluplje je da se to naziva otkocivanjem necega. Cega tacno?
Jos gluplje je da se to naziva otkocivanjem necega. Cega tacno?
- vee-jay
#33074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ovo je bukvalno ono "iz zadnje klupe"iz zadnje klupe wrote: ↑04/06/2025 09:44Prosto ne mogu da vjerujem da dobar dio forumaša, čije postove izuzetno cijenim, ne raspolaže osnovnim podacima.Da su se bosnjacke i probosanske stranke postavile prema Cirilu i hdz-u kao Vukan ne bi smo dosli danas u situaciju kakvu imamo
- vee-jay