Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- 512MB
#33026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al im je sijedoglavi ublehaš utjero strah u kosti za nepovjerovat.
-
Dr Arsla
#33027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad bi dirnuli u kladionice prvo bi se pobunila bosanska krezuba sirotinja koja visi po čitave dane u kladarama
- necko_hz
#33028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvini Dragane. 
-
LSD
#33029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Necu lagati - gajim prezir i gađanje prema toj "bosanskoj krezuboj sirotinji koja povazdan visi u kladionicama".
Ovo je perverzija i razvrat sta Covic radi bosnjackim politickim mongoloidima. 20 godina karanja
-
MAha
#33030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po mom misljenju je dobro sto je tako otvoreno rekao na tom sastanku. Nit beskorisno nit kontraproduktivno (ne vidim ikakve stete za "nasu stranu"). A ovo sa stanovista stranaca "vid bolan ko ove podrzava", isto mislim da je pogresno. Prije ce biti da je alternativa iz RS ta koju stranci podrzavaju (normalna, sa realnim stavovima, koja zeli da svi zajedno krenemo naprijed ka EU, bar do sada je tako bilo).palermo wrote: ↑03/06/2025 19:37Jebo vas Vukan da.prostite, to je kao da mi syavimo u delegaciju Mirnesa Ajanovica I sad on lupa na sjednicama. Vukan nema nikakave realne politocke moci I ovo sto on lupa je potpuno beskorisno. Za nasu stranu cak I kontraporduktivno.....Ono u stilu, vid bolan k'o ove podrzava (sa syanovista stranaca)
-
MAha
#33031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#33032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uvjeren sam da grijesis. Syranci ce uvijek podrzati onog ko ima realnu politicku moc. A to Vukan nije.MAha wrote: ↑03/06/2025 20:22Po mom misljenju je dobro sto je tako otvoreno rekao na tom sastanku. Nit beskorisno nit kontraproduktivno (ne vidim ikakve stete za "nasu stranu"). A ovo sa stanovista stranaca "vid bolan ko ove podrzava", isto mislim da je pogresno. Prije ce biti da je alternativa iz RS ta koju stranci podrzavaju (normalna, sa realnim stavovima, koja zeli da svi zajedno krenemo naprijed ka EU, bar do sada je tako bilo).palermo wrote: ↑03/06/2025 19:37Jebo vas Vukan da.prostite, to je kao da mi syavimo u delegaciju Mirnesa Ajanovica I sad on lupa na sjednicama. Vukan nema nikakave realne politocke moci I ovo sto on lupa je potpuno beskorisno. Za nasu stranu cak I kontraporduktivno.....Ono u stilu, vid bolan k'o ove podrzava (sa syanovista stranaca)
Vukan dodje kao neka vrsta korisnog idiota. Samo mi jos.nije jasno, da.li Dodikovog ili Covketocog. Nas.nije, sigurno.
-
MAha
#33033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve je moguce. Meni sad izgleda kako napisah. Vidjecemo. Nadam se da nisi u pravu.palermo wrote: ↑03/06/2025 20:32Uvjeren sam da grijesis. Syranci ce uvijek podrzati onog ko ima realnu politicku moc. A to Vukan nije.MAha wrote: ↑03/06/2025 20:22Po mom misljenju je dobro sto je tako otvoreno rekao na tom sastanku. Nit beskorisno nit kontraproduktivno (ne vidim ikakve stete za "nasu stranu"). A ovo sa stanovista stranaca "vid bolan ko ove podrzava", isto mislim da je pogresno. Prije ce biti da je alternativa iz RS ta koju stranci podrzavaju (normalna, sa realnim stavovima, koja zeli da svi zajedno krenemo naprijed ka EU, bar do sada je tako bilo).palermo wrote: ↑03/06/2025 19:37
Jebo vas Vukan da.prostite, to je kao da mi syavimo u delegaciju Mirnesa Ajanovica I sad on lupa na sjednicama. Vukan nema nikakave realne politocke moci I ovo sto on lupa je potpuno beskorisno. Za nasu stranu cak I kontraporduktivno.....Ono u stilu, vid bolan k'o ove podrzava (sa syanovista stranaca)
Vukan dodje kao neka vrsta korisnog idiota. Samo mi jos.nije jasno, da.li Dodikovog ili Covketocog. Nas.nije, sigurno.
- Danguba
#33034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve si u pravu Mujice, dali su i sto su trebali i sto nisu samo da bi bili dio vlasti.JoseMujica wrote: ↑03/06/2025 18:42 more svako palamudit, al realno niko nema instrumenata za konkretnog poteza
malograđani, živeći u svojim ilizijama, nisu ni sanjali da će doći danas u ovu situaciju....da su imali pojma gdje i s kim žive nikada ne bi dali Ministarstvo sigurnosti klocu poput Nešića, a zamjenika HDZ-u...direktora SIPA-e SNSD-u i zamjenika HDZ-u![]()
sami su sebe zguzili nerealnim odnosom prema sopstvenoj stvarnosti....isto nadrogirani...samo Bake, Seka...jebli ih oni više![]()
da je danas Trojkin Ministar sigurnosti druga bi se pjesma pjevala...al sad mogu kurcu svirat i oni, a i mi s njima![]()
Bez obzira na svu ovu situaciju jos uvijek imaju nekoga svoga u SIPA da kazu ''ako nece niko hocemo mi da hapsimo'' ali lakse je nista ne raditi i kriti se iz Culuma koji je do podne u SIPA a popodne nije.
Ima li patriota u toj SIPAi??? Gdje nestadose oni silni momci iz blindiranih kombija sto iskacu. Sve misevi.
Taj proces jos nije ni krenuo a treba da krene od Suda BiH, preko Sudske policije do SIPAe.
Ima li ikoga od Trojke u tim sluzbama?
Necete vi da branite dignitet drzave, ima ko hoce ALI izgleda da nema nikoga.
- Danguba
#33035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neko je to ranije prihvatio a SADA niko nije zadovoljan sa tim potpisanim.skrbavi-admin wrote: ↑03/06/2025 19:00a samo mu treba postavit pitanje ko je potpiso dejtonski sporazum ko je potpiso vasingtonski ko je dao katolicima u BIH domovnice sahare i samim tim aspolutno povlasten status yaposlljavanja u EU vec 30g naspram ostalog zivlja ' jesam li ja? jel alija? jel alija otjero hrvate u pecalbu...jel alija opljacko aluminij i davo radnicima 100tine hiljada maraka otpremnina i plata dok je prosjek po Mostaru bio par stoja...izvini dragance obrati se centrali za daljnjepojasnjavanje.... i polako na gas da ne gasimo kladare po kantonima sa bosnjackom vecinom.....LSD wrote: ↑03/06/2025 18:48Eki postajea oni kocnicari vec 20 godina
![]()
Niko od pro-bih pizduna da javno prozove Covica, kao sto ga onaj cetnik Vukan javno ofira - Gdje ti je hrvatski narod u BiH (posebno u RS, gdje si ih svojom politikom sveo na promile), gdje ti je glasacko tijelo ? nije fino da vas 8% kao nacionalna manjina polazete ista prava kao vecinski narod od 60%.
Pizde nemaju hrabrosti da ga javno razjebu sa par nezgodnih cinjenica, vec idu krmku niz dlaku.
al kako rekoste pizduni "predstavljaju bosnjake"
Je li neko od Trojke rekao kako su nam kantoni omca oko vrata i da ih treba ukinuti(bez obzira sto su i oni nekada potpisani ali sada nam smetaju), da se ukine entitetska organizacija i da se BiH drugacije organizuje...ali ne, mi cemo slusati samo sta kome smeta i ispunjavati im zelje.
Cista pasiva.
- Danguba
#33036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Skoro prolazim pored jednog praznog poslovnog prostora koji pretvaraju u kladionicu. Radove na reklamom dijelu i staklima izvode radnici koji su parkirali auta i kombije iz Loznice i Sapca.JoseMujica wrote: ↑03/06/2025 19:17 jel se iko iz Sarajeva sjetio bojkota šumskih i škutorskih proizvoda?
jedini smo debili koji finansiraju likove koji pišaju po nama![]()
izbacite ih s polica iz Sarajeva, Tuzle i Zenice i mogu kurcu prodavat bilo šta...pozatvarat im kladare koje direktno finansiraju Čirilicu, pa da vidimo hoće li srat!
samo kasabskim idiotima može pasti na pamet da dovedu firmu iz Laktaša da održava grasova stajališta u Sarajevu![]()
vjerujte sve što više vrijeme prolazi kontam da smo i zaslužili da ga izvade i popišaju nas![]()
Kockarnica je iz Z.Hercegovine a posao Bosnjaka je da samo ostavljaju tu pare.
Pa Boze.
- 512MB
#33037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj Nerke i ponjave a nigdje ni riječi o Čoviću i HDZu 
- no_sekirli
#33038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
(Ne)usvajanje Covicevog IZ se bez razloga pokusava fakturirat Trojci, a realno Trojka ima 1 glas u DN, i ne utice na procese, jer klub Bosnjaka drzi SDA+DF.
Ocigledno Covke po dogovoru sa Dodom drzi vatru, djuberetar stari.
Ili, mozda je i on dobio najave nekih sankcija ili odluka, i sad ide u zaostravanje. I u tom slucaju je isto djubretar
Ocigledno Covke po dogovoru sa Dodom drzi vatru, djuberetar stari.
Ili, mozda je i on dobio najave nekih sankcija ili odluka, i sad ide u zaostravanje. I u tom slucaju je isto djubretar
- Point.
#33039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovako priča neko ko ima cojones. I dalje ne mogu da vjerujem da se Trojka ovoliko boji bjeloglave ublehe ne smiju ga ni spomenuti dok on javno i otvoreno piša po njima i cvika ih strancima da su glavni proizvozači trenutne krize. Hoćemo li ikada imati političara sa kičmom? Ovi trenutni to definitivno nisu.
"Sa svega 4 poslanika, manje od 10% u Parlamentu BiH, Čović i HDZ imaju polovinu izvršne vlasti i Savjeta ministara, duplo više od Republike Srpske i Srba, kojima otima pozicije dok istovremeno priča lažne priče o navodnom teškom položaju i neravnopravnosti Hrvata, iako HDZ godinama drži ključne poluge u finansijama, bezbjednosti, kontroli granice, pravosuđa i drugim granama vlasti. Rješenje krize je u promjeni sistema upravljanja, vladavini prava, zaustavljanju nasilja, blokade i gaženja institucijadž obuzdavanja moći osovine Dodika i Čovića, koji nas drže kao taoce, te promjenama Savjeta ministara BiH, za što postoji većina u oba Doma parlamenta", istakao je Vukanović.
- drug_profi
#33040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Istinski je najbolje rjesenje da svabo nametne IZ. Da bude u skladu sa europskim standardima pa nek i hala gori. Kom obojci, kom opanci da se prekine vise ova prica koja nas nikad nce nigdje odvest jer niko nece nikad popustiti.
- no_sekirli
#33041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebamo biti realni sta Svabo moze sve odluciti, a da nasi organi hoce i mogu provesti.
-
Lug
#33042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a zasto da se uopste mijenja IZ, stvarno ne kontam? Onda hajmo i druge stvari mjenjati,one koje ne odgovaraju Bosnjacima, pa jel'.
Sta su Bosjaci u svemu tome, statisti?!
Sta su Bosjaci u svemu tome, statisti?!
-
MAha
#33043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Valjda i oni napokon odluce da il maknu ili natjeraju bjeloglavog da se kane corava posla i pusti drzavu da prodise vise. Jasno je njima mislim o cemu se radi. Prica je bila, de saradnja i otopljavanje odnosa bosnjaka i hrvata da bi se stalo u kraj desteukciji dodikovoj. Ali avaj, bjeloglavi uporan da sebe postavi u predsjednistvo po svaku cijenu. Nadam se da ce ga to na kraju i kostati.
- Danguba
#33044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako, zasto se o IZ mora razgovarati ako je to nekada neko prihvatio.
Namecu se teme koje nisu realne i to treba reci. Sutra ce to biti drzavna imovina a svi znamo da je drzavna imovina ''drzavna''.
To mi dodje isto kao drzavni praznici gdje fino stoji da drzavni praznici ostaju oni koje je slavila RBiH dok se drugacije ne dogovori. Treba na tome insistirati.
Hajmo ozbiljno razgovarati o reorganizaciji BiH. Meni smeta. Ko ce to nametnuti?
Namecu se teme koje nisu realne i to treba reci. Sutra ce to biti drzavna imovina a svi znamo da je drzavna imovina ''drzavna''.
To mi dodje isto kao drzavni praznici gdje fino stoji da drzavni praznici ostaju oni koje je slavila RBiH dok se drugacije ne dogovori. Treba na tome insistirati.
Hajmo ozbiljno razgovarati o reorganizaciji BiH. Meni smeta. Ko ce to nametnuti?
-
MAha
#33045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nek se jos ne mjenja. Znal ko kad je konacna odluka o "slucaju" Kovacevic? Malo se zaboravilo na to. Ako bude dobra odluka, to ce biti dalekosezno za BiH, kolko god izgledalo da je to nesto iluzorno i neprovodivo u ovom trenutku. I tada zaista se mora insistirati na izmjenama Izbornog zakona, naravno u skladu sa svim presudama.
-
last mohicans
#33046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa njemu Amerika ništa ne može, piša se i njima za južnu interkonekciju. Ja ne znam kakve kredibilitete ima taj kriminalac u odijelu, pa i hrvatski lobi koje nije izraleski, jbt da ga može toliko pokrivati. Lik na legitimnom predstavljanju gusla 20 godina, a sve red evropskih integracija i EU/NATO puta, pa red fašističko aparthejdskih rješenja.
-
MAha
#33047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidjecemo mozel il ne moze. Mozda je on sljedeci poslije Dodika.
-
Lug
#33048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma meni to vise lici na razvlacenje pameti, da se rastereti koalicioni partner. Njegovo insistiranje na IZ treba samo ignorisati. Eto kao otkocice put prema EU, kao da je to jedino bosnjacki interes. Sami pristanak na etnicko glasanje je pristanak na konfederaciju.
-
talijan97
#33049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
IZ je narativ za razvlacenje pameti, zamajavac.
Da li ova budalastina i kod jednog stranca prolazi?
Da li ova budalastina i kod jednog stranca prolazi?
-
gabonski udav
#33050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na stranu frsutracija, ali argumentacija ti nije na mjestu.LSD wrote: ↑03/06/2025 18:48Eki postajea oni kocnicari vec 20 godina
![]()
Niko od pro-bih pizduna da javno prozove Covica, kao sto ga onaj cetnik Vukan javno ofira - Gdje ti je hrvatski narod u BiH (posebno u RS, gdje si ih svojom politikom sveo na promile), gdje ti je glasacko tijelo ? nije fino da vas 8% kao nacionalna manjina polazete ista prava kao vecinski narod od 60%.
Pizde nemaju hrabrosti da ga javno razjebu sa par nezgodnih cinjenica, vec idu krmku niz dlaku.
To sto Vukan laprda nije stvar muda vec ili politickog neiskustva ili sto on zapravo i ne zeli puno vise od prelaska cenzusa tj ne zeli preveliku odgovornost.
Sustinski Vukan se ponasa ko tipicni forumas u fazonu "on ce nekome nesto reci sto niko nije prije nikada, on ce otkriti toplu vodu, istjerivati stvari na cistac" i ostale glupave floskule. U ovoj zemlji svaki 12-godisnjak zna kako stoje stvari, ne treba ti Vukan. Hrabrost treba da se udje u kavez sa medvjedom, a za lupetanje politickih gluposti ne treba nista.
Ali vecina forumske argumentacije generlano ne pije vode.
Fakticki, Hrvati su iz rs nestali u ljeto 1992, par mjeseci nakon referednuma, a izbrisao ih je sds, isti sds koji im danas "pruza ruku". Druga stvar, cilj Covica i hrvatske politike generalmno nije da vrate one koji su otisli jer se nece nikad vratiti, vec da sto duze drzi postojece stanje.
sto se tice generalno broja hrvata bez hdz-a i hrvatskih glasova na refenredumu ne bi bilo ni drzave.
na price o bojkotima vec su drugi odgovorili. bosnjaci su okruzeni prvo domacim srbima i hrvatima, a onda i njihovim maticama. Iza Poljina je samo zid. Nema se gdje ni preplivat, ni provuci, a ni preletiti za razliku od npr Mileta koji ima ledja, a i kod covica je ista stvar. Ne moze tu proci nikakav ni suptilni bojkot jer bi na isti nacin bilo uzvraceno.
Ni kladionice nisu nikakv sveti gral kako se predstavljaju. Svi pricaju i manipulisu prihodima, cca 1,5 milijardu maraka, ali 90-95% toga se vraca kroz dobitke, plate, najam prostora i reklame..plus porez.
prosle godine dobit premijera koji drzi oko polovine kladionicarskog posla je bila samo 50 miliona maraka i to u cijeloj bih. To su cifre za ucjene pojedinca, ali je smjesno pomisliti da to moze posluziti za neke politicke ucjene.
I na kraju da se opet vratim na Vukana. I ta njegova prica kako maloborjni hrvati drze vise nego srbi ne pije vode jer da hoce, a vjerovatno nece, covic bi mu odgovorio da ce mu rado dati sve poluge koje imaju hrvati i pocastit ga kladinonicom u zamjenu za ono sto ima rs - entitet, vladu i prakticno sve poluge vlasti.
to su razlozi zbog kojih generalno sute bosnjacke stranke, a tu prije svega mislim na one na kojima je u tom trenutku odgovornost, A pod odgovornost mislim na one koji su u tom trenutku zaduzeni za isplatu plata, penzija, socijale...
Kad nema odgovornosti, lako je naravno laprdat.