Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

jeza u ledja

#3301 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Ah da, medju golmanima ne smije biti konkurencije. Hmmm, gdje li smo to vec culi? :-)
U komunizmu? :D
Treba biti konkurencije, ali moras priznati da je malo komplikovanije nego za igrace u polju.

Sto se mene tice, Hasagicu je vise odzvonilo. Vec je odavno doslo vrijeme da se izvrsi izmjena.
Mada, da je bilo pameti, to bi se vec odradilo proljetos ili protiv Grcke, a ne sada kad nam najvise treba.

Vidjecemo. Mozda Begovic osvane na golu u utorak.
jeza u ledja

#3302 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

quasar wrote: Cekaj ba, o cemu ti pricas? Jel se mi slazemo da je Asmir bolji golman? Dakle treba da bude na golu, a on je na klupi. Zasto? To samo selektor zna. To je odnos izmedju njih dvojice. Sta tu nije jasno?
To nije odnos izmedju njih dvojice. Vec odluka selektora na osnovu samo njemu znanih parametara. Mozda je doduse i odnos izmedju njih dvojice u smislu da je pao neki dogovor.

Treceg - nema. Trece je samo u glavama ljudi.

Nije polemika o tome ko je bolji golman i ko je trebao braniti, vec u tome sto neki opravdavaju njegovo moguce neodazivanje u buducnosti.
Last edited by jeza u ledja on 03/09/2011 10:09, edited 1 time in total.
quasar

#3303 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

jeza u ledja wrote:
quasar wrote: Cekaj ba, o cemu ti pricas? Jel se mi slazemo da je Asmir bolji golman? Dakle treba da bude na golu, a on je na klupi. Zasto? To samo selektor zna. To je odnos izmedju njih dvojice. Sta tu nije jasno?
To nije odnos izmedju njih dvojice. Vec odluka selektora na osnovu samo njemu znanih parametara. Mozda je doduse i odnos izmedju njih dvojice u smislu da je pao neki dogovor.

Treceg - nema. Trece je samo u glavama ljudi.
Pa o tom ti pricam brate. Bezveze punimo topic.
jeza u ledja

#3304 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Aa, pa dobro onda . :D
Mobile_Disco

#3305 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

jeza u ledja wrote:Analogija sa Dzekom i Muslimovicem ne postoji.

Ne radi se o napadacima vec o golmanima. Razlika - kriticna.
Zasto, napadac treba da daje golove, golman treba da brani, a najbitnije od svega je da si u formi, inace avlija, uvjek bilo i uvjek ce biti..
jeza u ledja

#3306 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Mobile_Disco wrote:

Zasto, napadac treba da daje golove, golman treba da brani, a najbitnije od svega je da si u formi, inace avlija, uvjek bilo i uvjek ce biti..
Napadac zapinje, ti ga izmjenis usred utakmice.
Napadac zapne - drugi napadac da gol.
Napadac zapne - veznjaci daju golove.

Golman zapne - kita nam je.

Ocigledno se Susic vodi logikom ne talasaj na golu. Al do kad vise... Mislim, vakat je odavno. :roll:
Mobile_Disco

#3307 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

jeza u ledja wrote:
Mobile_Disco wrote:

Ocigledno se Susic vodi logikom ne talasaj na golu. Al do kad vise... Mislim, vakat je odavno. :roll:
'

Nama golman odavno zapinje i dribla a nikad ga zamjenit :D Slazem se sa tobom, golmana je tesko zamjeniti i u dilemi si kad imas dvojicu koji su tu negdje, al ja licno ne vidim razlog zasto Kenan dobija priliku prije Begovica, necemo sad o kvaliteti, spremnosti i ostalim stvarima, jer to i ptice na grani znaju, al eto izgleda selektor ne zna, nece, ili ne smije postaviti Begovica na gol.
ganjeta

#3308 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Sinoć Keno aka diskus hernija :mrgreen: je radio ono što svi želimo da radi, nije ni pokušao da je primi, najbolje moguće rješenje je bilo ispucavanje po onakvom lošem terenu.
Edin H.

#3309 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Dead Man Walking wrote:Ah da, medju golmanima ne smije biti konkurencije. Hmmm, gdje li smo to vec culi? :-)
U komunizmu? :D
Treba biti konkurencije, ali moras priznati da je malo komplikovanije nego za igrace u polju.

Sto se mene tice, Hasagicu je vise odzvonilo. Vec je odavno doslo vrijeme da se izvrsi izmjena.
Mada, da je bilo pameti, to bi se vec odradilo proljetos ili protiv Grcke, a ne sada kad nam najvise treba.

Vidjecemo. Mozda Begovic osvane na golu u utorak.
Moguce, valjda je Pape sada ispostovao svoju sujetu :oops:

Jer o tome se i radilo kada je razgovarao sa Pulisom od koga je trazio da pusti Asmira da ide u Ameriku zbog njegovog (Safetovog) ugleda, pa ne treba uopste da brani. Na to mu je Pulis odgovorio da nije problem sto ce braniti, nego samo putovanje prije teske utakmice, cini mi se sa Birminghamom.
Madrid

#3310 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Madrid »

Nije problem sto vi navijate za Begovica na golu, i ja bi volio da Begovic brani, ali izgleda neki ljudi ne shvataju znacenje reprezentacije, ustvari onaj koji kaze da se Begovic ne treba odazvat da bude rezerva NE ZNA sta je reprezentacija ;-)
Znaci ako nismo jaki kao Spanija svaki igrac se moze sprdati i zanovjetati?
I ako gledate prethodne sezone Valdesa i Casillasa, ja kao navijac Reala vam mogu reci da je Valdes uspjesniji u dosta statistickih segmenata, Valdes bi barem u 40% utakmica trebao branit pa nisam cuo da se nesto previse ljuti...
I vidite slucaj Podolski, po vama taj ne bi prismrdio reprezentaciji Njemacke, al sta Nijemciu znaju, nema veze sto su mozda najbolja selekcija trenutno...
Upalite manager i igrajte se do mile volje, a u stvarnosti pustite selektora da radi svoj posao ;-)
udrch

#3311 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by udrch »

ja bih volio da Begović brani u zenici, zaslužio je to svojim dolaskom, isto kao što je svojim manevrisanjem zaslužio da u Minsku ipak bude na klupi iako je u boljoj formi..
FreeSol

#3312 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by FreeSol »

Madrid wrote:Nije problem sto vi navijate za Begovica na golu, i ja bi volio da Begovic brani, ali izgleda neki ljudi ne shvataju znacenje reprezentacije, ustvari onaj koji kaze da se Begovic ne treba odazvat da bude rezerva NE ZNA sta je reprezentacija ;-)
I ako gledate prethodne sezone Valdesa i Casillasa, ja kao navijac Reala vam mogu reci da je Valdes uspjesniji u dosta statistickih segmenata, Valdes bi barem u 40% utakmica trebao branit pa nisam cuo da se nesto previse ljuti...
I vidite slucaj Podolski, po vama taj ne bi prismrdio reprezentaciji Njemacke, al sta Nijemciu znaju, nema veze sto su mozda najbolja selekcija trenutno...
Upalite manager i igrajte se do mile volje, a u stvarnosti pustite selektora da radi svoj posao ;-)
Ma u kojim je statistickim segmentima Valdes bolji? Hajde prosvijetli nas molim te! Valdesu je sreca sto je imao zadnjih 5 godina odlicno uskladjenu odbranu ispred sebe u Barceloni, pa nije ni imao pretjeranog posla.
BHF_Manijak

#3313 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Bezze su nam poredjenja sa vecim reprezentacijama od nase, kada njih gledamo nama jest recimo sega kad vidimo da jedan Valdes sjedi na klupi ili neko drugi, ali ljudi moji pa oni i od tih dobrih imaju bolje, Valdes jeste klasa ali je Casillas gigant, itd...Kod nas Keno jeste dobar, to niko ne spori, ali treba biti posten i reci da je Begovic bolji i tu se sva prica zavrsava, i ako cemo se vodit onim da nam najbolji i najspremniji igraju, onda jednostavno treba zamjeniti golmane i to je to...
Madrid

#3314 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Madrid »

FreeSol wrote:
Madrid wrote:Nije problem sto vi navijate za Begovica na golu, i ja bi volio da Begovic brani, ali izgleda neki ljudi ne shvataju znacenje reprezentacije, ustvari onaj koji kaze da se Begovic ne treba odazvat da bude rezerva NE ZNA sta je reprezentacija ;-)
Ma u kojim je statistickim segmentima Valdes bolji? Hajde prosvijetli nas molim te! Valdesu je sreca sto je imao zadnjih 5 godina odlicno uskladjenu odbranu ispred sebe u Barceloni, pa nije ni imao pretjeranog posla.
Pa pogledaj statistiku malo, koja ekipa u Spaniji prima najmanje golova?
Kolko Valdes ima titula sa ekipom u zadnjih 5 godina ?
Valdes je na pocetku karijere istina bio prosjek golman, pa mozda cak i ispod, ali je ekipa uticala da i on sazrije, pa pogledaj sta je lik vadio u super kupu protiv Reala, a Casillas je primio skoro sve sto je islo u gol, istina ni za jedan gol nije kriv, ali ipak klasa se ogleda u tome da branis najbolje u najtezim utakmicama, ustvari kao i kod igraca, da igraju najbolje kad najvise treba...
Mada Casillas je zaduzio Spaniju odbranama na SP... Sto mi ovo "zaduzio" poznato zvuci, sto li :D
PS: Casillas je i sada vjerovatno bolji golman od Valdesa, ali ne toliko da ovaj ne dobije sansu ni u jednoj pravoj utakmici ;-)
Obuca9

#3315 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Sasvim_Obican

#3316 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

To sam i ja vidio, i odmah mi to palo na pamet.

Ali čuj - čovjek ima apsolutno pravo i želim mu svu sreću u nastavku njegove briljantne karijere. Nadam se da će nam se vratiti kad lični i talovski interesi pojedinaca budu dozvoljavali da za ovu selekciju igraju zaista najbolji i najspremniji !
FreeSol

#3317 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by FreeSol »

Madrid wrote:
FreeSol wrote:
Pa pogledaj statistiku malo, koja ekipa u Spaniji prima najmanje golova?
Kolko Valdes ima titula sa ekipom u zadnjih 5 godina ?
Valdes je na pocetku karijere istina bio prosjek golman, pa mozda cak i ispod, ali je ekipa uticala da i on sazrije, pa pogledaj sta je lik vadio u super kupu protiv Reala, a Casillas je primio skoro sve sto je islo u gol, istina ni za jedan gol nije kriv, ali ipak klasa se ogleda u tome da branis najbolje u najtezim utakmicama, ustvari kao i kod igraca, da igraju najbolje kad najvise treba...
Mada Casillas je zaduzio Spaniju odbranama na SP... Sto mi ovo "zaduzio" poznato zvuci, sto li :D
PS: Casillas je i sada vjerovatno bolji golman od Valdesa, ali ne toliko da ovaj ne dobije sansu ni u jednoj pravoj utakmici ;-)
Pa gledajuci statistiku odbrana, Valdes Cassillasu ne moze ni kopacke vezati. Ne lupaj ba gluposti. To sto je manje primio golova ne znaci da je bolji golman, naveo sam ti u citiranom sto je to tako. Uzmi u obzir koliko je Real trenera promijenio u zadnjih 5 godina, i koliko se taktika promijenilo pa ce ti biti jasnije. Po golmanskim sposobnostima Casillas ce do penzije biti No1 u reprezentaciji. Ko je kriv Realu sto ima slabu realizaciju pa nisu i oni napunili Valdesa.

Tri su velika golmana zadnjih 10 godina, Oliver Kahn, Iker Casillas, i Gianluigi Buffon. Ostali su prosjek ;)
Obuca9

#3318 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Sasvim_Obican wrote:
To sam i ja vidio, i odmah mi to palo na pamet.

Ali čuj - čovjek ima apsolutno pravo i želim mu svu sreću u nastavku njegove briljantne karijere. Nadam se da će nam se vratiti kad lični i talovski interesi pojedinaca budu dozvoljavali da za ovu selekciju igraju zaista najbolji i najspremniji !
Doduše nema nigdje ni Seje, Spahe, Lulića, Mravca, Ibričića, ugurali se ovi mladi reprezentativci prije njih...

Mada što se tiče ove zadnje dvojice i nije kakva šteta :D
BHF_Manijak

#3319 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma ja nisam ih pola vidio, sta panicite bezze...Gdje li je Ibricic, kako ga ema u prvoj postavi ne gura se u prve redove ni pred medijima! :mrgreen:
Vidjet cemo na treningu da li ima Bega ili ne! ;-)
Mobile_Disco

#3320 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Ma javili bi ovi pogani novinari odma da ga nema
Mobile_Disco

#3321 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

@asmir1

Asmir Begovic

back in sarajevo after last nights good win. time for training...
:bih:
FreeSol

#3322 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by FreeSol »

Sta je bilo s onim Nemanjom Supicem? Imao je par dobrih utakmica i nigdje ga vise? :-)
Bosanski_kralj

#3323 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

FreeSol wrote:Sta je bilo s onim Nemanjom Supicem? Imao je par dobrih utakmica i nigdje ga vise? :-)
Zahvaljujem Bogu što ga nema više.

Previše nesiguran je bio. Hvala mu za utakmicu protiv Turske, ali to ne spašavao nas on više.
Corola

#3324 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:
Mobile_Disco wrote:

Golman zapne-Salihovic je cupa sa gol linije.Vec vidjeno sa Begovicem. :D
BHF_Manijak

#3325 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

FreeSol wrote:Sta je bilo s onim Nemanjom Supicem? Imao je par dobrih utakmica i nigdje ga vise? :-)
Pa naso klub, ha ja... :mrgreen: :mrgreen:
Locked