Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Karikaturist

#3301 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Haj ti prvo skontaj za koga navijas, pa cemo dalje pricati..
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#3302 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

Karikaturist wrote: 31/08/2021 13:31 Haj ti prvo skontaj za koga navijas, pa cemo dalje pricati..
ja jel?

za tebe lutko moja
Karikaturist

#3303 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Impressum wrote: 31/08/2021 13:41
Karikaturist wrote: 31/08/2021 13:31 Haj ti prvo skontaj za koga navijas, pa cemo dalje pricati..
ja jel?

za tebe lutko moja
Sta ima ljubavnice plavokosi..
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#3304 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

Karikaturist wrote: 31/08/2021 13:46
Impressum wrote: 31/08/2021 13:41

ja jel?

za tebe lutko moja
Sta ima ljubavnice plavokosi..
niste srce moje medeno
aj lav ju
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3305 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Anquilla wrote: 31/08/2021 13:12
Karikaturist wrote: 31/08/2021 13:08 Prezivi Sabrina i ovaj uragan.
Još joj zasluge priznaše...

Ma lazu, sigurno ovo sve samo da bi njoj guzicu spasili... Mislim da se i Tan vratio samo da Sabrini spasi guzicu...

Sta radi zena... sihirbazica prava
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3306 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

'vako su i Dini saFunjali dasku.... :mrgreen:
Baltazar_khan

#3307 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Otkad trazim bajdena s dresom u ruci. I evo konacno, ni manje ni vise nego s brojem 46 8-) jel ovo errea :kiss:
Logovan

#3308 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nećemo li konačno pametniji biti. :-)
ibizza

#3309 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Treća sreća 🙂
Piaty

#3310 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Piaty »

Dolaze li na Kosevo bolji dani?
GandalfSivi

#3312 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Sad nesta kontam, nema Dulja kluba :D
Dinostula

#3313 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 31/08/2021 15:59 Nećemo li konačno pametniji biti. :-)
Ma mi smo poznati po euforiji pa pad u provaliju i sve tako u krug.
I kad registrujemo sve ove igrace tesko cemo kvalitet igre popraviti.Ko misli da ce Krste nesto promjeniti taj je lud.
MIslim da smo vec 2-3 tekme odigrali bez suta na gol.Zatvori Bodula i mi smo gotovi.Za titule nam trebaju bar jos 2 igraca kvaliteta Tatara ili Rahmanovica.
_Reds_

#3314 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

Kad brat Halil razradi strategiju svi će gaće unapijed skidati :D
Logovan

#3315 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 31/08/2021 17:02 Ma mi smo poznati po euforiji pa pad u provaliju i sve tako u krug.
I kad registrujemo sve ove igrace tesko cemo kvalitet igre popraviti.Ko misli da ce Krste nesto promjeniti taj je lud.
MIslim da smo vec 2-3 tekme odigrali bez suta na gol.Zatvori Bodula i mi smo gotovi.Za titule nam trebaju bar jos 2 igraca kvaliteta Tatara ili Rahmanovica.
Eto neće Velkoski, ali hoće Fanimo, pa vjerujem koliko toliko Lazić i Ševelj. Tu je i Oremuš, u najmanju ruku bi pomogao svojim iskustvom.
Ne igraju u Zrinjskom, ni u ostalim klubovima nikakve babaroge od igrača pa ošutaju na gol, stvore priliku. Najveći problem je u (ne)odrađenim pripremama pa na ovo dodaj to što pojedini nisu igrali, a Sablić ih je pretpostavljam ozbiljno računao. Plate kasnile, pojedinci potpisali u toku sezone. Plus ako ti neke bitne igrače zakače kartoni i povrede, onda dobiješ ovo što gledamo.

I ne znam što ste navalili na Velkoskog. Ko god spomene to da nam igru neće unaprijediti stranci, spomene Velkoskog. :mrgreen:
mirza_15

#3316 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Sa kvalitetnim veznjakom i lijevim bekom bi uz registrovane imali sasvim lijepu ekipu. Dizdarević sasvim ok na golu. Štoperi: Lazić, Dupovac, Kurdić. Desni bek: Oremuš, Šabanović, Hebibović. Lijevi bek: novi igrač, Pidro. Veza: Đokanović, Oremuš (može i u vezi igrati) Ramić, Bodul, novi igrač, Ševelj, Varešanović, Velkoski. Krila: Fanimo, Kobiljar, Hebibović, po potrebi Velkoski. Napad: Bagarić, Ahmetović, može i Cmiljaniz i Dervišagić.

Recimo sastav:

Dizdarević

Oremuš Dupovac Lazić/Kurdić novi igrač

Fanimo Đokanović Bodul novi igrač Kobiljar

Bagarić

Ne izgleda loše.

A ako dođe još kakvo pojačanje tim bolje.
Ekipu pojačati sa još dva do tri kvalitetna igrača (pored ova dva) na proljeće.
last mohicans

#3318 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Eto dolazi nam i taj genije Tana u paketu s njima. Je li taj geniji bio krelac 2013 ili je odnedavno involviran?
Manual

#3319 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Manual »

Sabrina Buljubasic1st
CEO FK Sarajevo/professor at ISDE/co- founder FCE Europe
1h
These past few months have been extremely difficult, to say the least. The pandemic took a grip of the entire globe and FK Sarajevo has been no different, as the club and everyone in it suffered hugely, both on and off the field.

The losses suffered from the pandemic had an impact on Long Group, and unfortunately due to this, they found themselves in compromising situations with regards to the running of FK Sarajevo. In June of this year, it was confirmed that Long Group will have to pull out, which meant that the club had to find new investors immediately and urgently, which was even more difficult in these times.

During this period, the staff have worked tirelessly, often without knowing for sure where the club will end up. I cannot thank them enough for their dedication to the cause and for often putting aside their own private concerns for the benefit of the club. Many of the technical staff and players have also struggled, but have continued to fight through. If there is one positive that can be taken from this, is that we were all in the trenches together; every employee, and we all pulled together to steer in the same direction, which was the right direction.
As well, for the patience of our partners (suppliers), who gave us time and sponsors that stayed with the club in the difficult time.

I am now delighted that we have managed to secure new investment. We will have two investors; Mr Ismir Mirvic, and also returning to the club will be VCTY, owned by Amidza Tan Sri Vincent.

We managed to work day and night to expedite the due diligence, and have gotten all of it completed in less than 3 months. All of the documents have been signed, and today a new era begins for the club.

The damage incurred over the past months means that things will not become perfect overnight, however there is now light at the end of the tunnel. The investors have a new vision and both myself and my team are looking forward to implementing their plans over the coming months.

I want to thank all of the Sarajevo fans for their support and patience during the past 9 months. You have always been there for the club, and I have no doubt you will always be there for the club. You can be calm in the knowledge that the plans in place from the new investors will make FK Sarajevo stronger on and off the field in every area. The plans will take awhile to be fully executed, but are for the long term survival and success of the club. As always, FK Sarajevo is a leader in Bosnia and within the region, and I for one cannot wait to see how the club grows under this new leadership.
Manual

#3320 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Manual »

Image
Last edited by Manual on 31/08/2021 19:31, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#3321 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by detroit-mercy »

mirza_15 wrote: 31/08/2021 17:32 Sa kvalitetnim veznjakom i lijevim bekom bi uz registrovane imali sasvim lijepu ekipu. Dizdarević sasvim ok na golu. Štoperi: Lazić, Dupovac, Kurdić. Desni bek: Oremuš, Šabanović, Hebibović. Lijevi bek: novi igrač, Pidro. Veza: Đokanović, Oremuš (može i u vezi igrati) Ramić, Bodul, novi igrač, Ševelj, Varešanović, Velkoski. Krila: Fanimo, Kobiljar, Hebibović, po potrebi Velkoski. Napad: Bagarić, Ahmetović, može i Cmiljaniz i Dervišagić.

Recimo sastav:

Dizdarević

Oremuš Dupovac Lazić/Kurdić novi igrač

Fanimo Đokanović Bodul novi igrač Kobiljar

Bagarić

Ne izgleda loše.

A ako dođe još kakvo pojačanje tim bolje.
Ekipu pojačati sa još dva do tri kvalitetna igrača (pored ova dva) na proljeće.
Hocel bit dosta da se izbaci kakav Albanski, Crongorski ili Klubi iz Andore u prvom pretkolu pretkola :mrgreen:
tovarish

#3322 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Opet letimo visoko. Do jučer nam je visio opstanak u zraku, a sad se već bahati. Ne toliko ovdje, koliko na drugim forumima.

Ja sam i dalje za razumno poslovanje i da se troši koliko ima novca, te da se akcenat prebaci na akademiju. Sa strane dovoditi samo klasne igrače i to tamo gdje nemamo svog igrača.

Više vih volio da sad pokupuju mlade igrače za u19 selekciju, nego trpati istrošene igrače.

Dosta instant rezultata.

I nadam se da će se klub otvoriti prema navijačima, ali da neće podilaziti njihovim nerealnim željama.
Sarlo Akrobata

#3323 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarlo Akrobata »

tovarish wrote: 31/08/2021 19:39 Opet letimo visoko. Do jučer nam je visio opstanak u zraku, a sad se već bahati. Ne toliko ovdje, koliko na drugim forumima.

Ja sam i dalje za razumno poslovanje i da se troši koliko ima novca, te da se akcenat prebaci na akademiju. Sa strane dovoditi samo klasne igrače i to tamo gdje nemamo svog igrača.

Više vih volio da sad pokupuju mlade igrače za u19 selekciju, nego trpati istrošene igrače.

Dosta instant rezultata.

I nadam se da će se klub otvoriti prema navijačima, ali da neće podilaziti njihovim nerealnim željama.
Vec se pocelo "pisati po sirotinji"

Popisujem svaku rijec i nadam se da ce Tan nastaviti sa izgradnjom kampa u Butmiru :thumbup:
GandalfSivi

#3324 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Euuufooooriiiijaaaa
Maharadza

#3325 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Od sutra eUropsko FKS, a prekosutra pravna drzava.
Post Reply