Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

shalla

#3276 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Nisu se nažalost dogovarali ništa...
BHF_Manijak

#3277 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

shalla wrote:Nisu se nažalost dogovarali ništa...
Jesi siguran, provjereni izvori ili nagadjanje?! :mrgreen:
LSD

#3278 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Ma od naredne utakmice Begović brani i vozdra...Keni uruciti sat sa posvetom i to je to...koliko je na golu?? ima li 10 kuka :? pa dosta više....fin je, dobar je ali dosta i njega.
BHF_Manijak

#3279 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Ma od naredne utakmice Begović brani i vozdra...Keni uruciti sat sa posvetom i to je to...koliko je na golu?? ima li 10 kuka :? pa dosta više....fin je, dobar je ali dosta i njega.

:lol: :lol: :lol: OPLAKAH! Cuj sat s posvetom... :mrgreen:

Daj Boze LSD, ali bojim se da ne budemo i u buducnosti gledali Kenu(koji nije los da se razumijemo, ali uvijek ima bolje od boljeg, a mi bi kao trebali teziti tom bolje, jel...) a Begovica na klupi... :(
shalla

#3280 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

BHF_Manijak wrote:
Nije nagađanje...
lord blackadder

#3281 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by lord blackadder »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:Ma od naredne utakmice Begović brani i vozdra...Keni uruciti sat sa posvetom i to je to...koliko je na golu?? ima li 10 kuka :? pa dosta više....fin je, dobar je ali dosta i njega.

:lol: :lol: :lol: OPLAKAH! Cuj sat s posvetom... :mrgreen:

Daj Boze LSD, ali bojim se da ne budemo i u buducnosti gledali Kenu(koji nije los da se razumijemo, ali uvijek ima bolje od boljeg, a mi bi kao trebali teziti tom bolje, jel...) a Begovica na klupi... :(
Ne vjerujem. Begovic vise nece ni dolaziti. Utorak je posljednja nada, ali ne vjerujem da ce ga gurnuti u jos jednoj 'historijskoj utakmici'.

Ne znam samo koji kurac ga je zvao. I Seha moze sjedit na klupi. Bistar je ovaj nas selektor...ili je samo namazani podlac.
BHF_Manijak

#3282 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

shalla wrote:
BHF_Manijak wrote:
Nije nagađanje...
E jebi ga Shalla, pokvari mi vecer... :( Znaci to je bilo samo ono "ti branis, ti klupa" bez daljenje polemike...Ja znam da je Sajo selektor, njegovo se pika i sta god da kaze to je tako, ali jebem ga ja pa valjda treba da bude neka komunikacija na relaciji igrac-selektor, posebno kada su ovako osjetljivi slucaji u pitanju, za dobrobit reprezentacije! I onda ce raja opet paljbu po Asmiru a bez ikakvog razgovora ga stavi na klupu i bez ikakve naznake i nade da ce momak u buducnosti biti jedinica reprezentacije, e ne valja ti to Safete pet para, pa bar da mu je slago jebo te eto bices prvi golman u narednom ciklusu ili nesto slicno... :roll: Opet kazem, nije duzan ikome ista da prica i objasnjava svoje poteze ali vala ne valja ni diktatorski se ponasat i totalitarni rezim uvodit, ono ja sta kazem bice tako, boli te qrac sto i kako...Daj Boze da ovo na dobro izadje, mislim da smo od ovog pokupljanja izgubili Asmira, bar dok je Safet trener, nadam se da se varam, jedino ako fakat momak ima volju da sjedi bezze na klupi...
Sasvim_Obican

#3283 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

BHF_Manijak wrote: E jebi ga Shalla, pokvari mi vecer... :( Znaci to je bilo samo ono "ti branis, ti klupa" bez daljenje polemike...Ja znam da je Sajo selektor, njegovo se pika i sta god da kaze to je tako, ali jebem ga ja pa valjda treba da bude neka komunikacija na relaciji igrac-selektor, posebno kada su ovako osjetljivi slucaji u pitanju, za dobrobit reprezentacije! I onda ce raja opet paljbu po Asmiru a bez ikakvog razgovora ga stavi na klupu i bez ikakve naznake i nade da ce momak u buducnosti biti jedinica reprezentacije, e ne valja ti to Safete pet para, pa bar da mu je slago jebo te eto bices prvi golman u narednom ciklusu ili nesto slicno... :roll: Opet kazem, nije duzan ikome ista da prica i objasnjava svoje poteze ali vala ne valja ni diktatorski se ponasat i totalitarni rezim uvodit, ono ja sta kazem bice tako, boli te qrac sto i kako...Daj Boze da ovo na dobro izadje, mislim da smo od ovog pokupljanja izgubili Asmira, bar dok je Safet trener, nadam se da se varam, jedino ako fakat momak ima volju da sjedi bezze na klupi...
Da se pita Sušića, možda bi Begović i branio.
romanovero

#3284 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by romanovero »

siguran sam da Begovic brani u Parizu :idea:
shalla

#3285 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

@ BHF manijak

Nemoj da ti kvarim večer, treba uživati u pobjedi...
Ja ne znam kompletnu komunikaciju između njih dvojice, znam da nismo jedini mi na forumu bili iznenađeni kad je pape odlučio da brani kenan...

Nemojte me da više išta govorim, ne treba sjebavati atmosferu, možda sam i ja izvukao pogrešan zaključak...
jeza u ledja

#3286 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

shalla wrote:
BHF_Manijak wrote:
Nije nagađanje...
Na osnovu cega si siguran?
Javio ti Asmir?

I samo jos nesto hocu da kazem na ovu temu. I ja se kao ama bas svi ostali (ne znam da je iko rekao suprotno) ne slazem sa odlukom da igra Hasagic umjesto Begovica danas. No nevezano za to, NIKAD, ama bas NIKAD se necu sloziti sa odlukom nekog igraca da se vise ne odaziva na pozive selektora samo zato sto sjedi na klupi.
NEBITNO je kakav si igrac, NEBITNO je koliko si bolji, NEBITNO je sta misli javnost. NEBITNO! Ako te selektor stavlja na klupi, ti ima tu da sjedis dok se ne desi obratno. Vi svi koji opravdavate njegov moguci ponovni izostanak, tj. neodazivanje na okupljanja selekcije, imate poremecena shvatanja fudbalske igre te pogotovo smisla postojanja reprezentacije.
Samo mogu konstantovati da je steta sto vam nasi odvratni mediji i "fudbalski radnici" godinama ispijaju mozak i uce pogresnim shvatanjima fudbala.
Madrid

#3287 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Madrid »

jeza u ledja wrote:
I samo jos nesto hocu da kazem na ovu temu. I ja se kao ama bas svi ostali (ne znam da je iko rekao suprotno) ne slazem sa odlukom da igra Hasagic umjesto Begovica danas. No nevezano za to, NIKAD, ama bas NIKAD se necu sloziti sa odlukom nekog igraca da se vise ne odaziva na pozive selektora samo zato sto sjedi na klupi.
NEBITNO je kakav si igrac, NEBITNO je koliko si bolji, NEBITNO je sta misli javnost. NEBITNO! Ako te selektor stavlja na klupi, ti ima tu da sjedis dok se ne desi obratno. Vi svi koji opravdavate njegov moguci ponovni izostanak, tj. neodazivanje na okupljanja selekcije, imate poremecena shvatanja fudbalske igre te pogotovo smisla postojanja reprezentacije.
Samo mogu konstantovati da je steta sto vam nasi odvratni mediji i "fudbalski radnici" godinama ispijaju mozak i uce pogresnim shvatanjima fudbala.
za sve receno :thumbup:
Spanija ima na klupi igrace koji bi mogli igrat u svakoj reprezentaciji svijeta, pa opet nisam cuo da se neko ljuti sto ne igra...
Da se razumijemo, i ja bi stavio Begovica na gol, ali nije ni Hasagic kloc kakvim ga neki ovdje zele prikazati...
Mogu rec da ce mi bit zao covjeka kad napravi prvi pravi kiks, razapet ce ga kao Splicani one na paradi :D
libertyBiH

#3288 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by libertyBiH »

Pa zar nije Hasagic kriv za gol protiv Albanije i Rumunije kao levat najveci..... :x
Dialer

#3289 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

I snoc je napravio kiks, al sreca pa oni ne znaju. Sanse nisu stvorili sem jedne sto im je Keno omogucio.
Mobile_Disco

#3290 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Eto sad mi ispadosmo Spanija :roll: U toj istoj Spaniji na klupi sjede dobri igraci, a igraju fenomenalni, tako da ko ce se ljutiti kad pocnu xavi i iniesta? Ko ima bolji od Casillasa? Fazon je u tome sto kod nas ne igraju NAJBOLJI I NAJSPREMNIJI, nego oni koji su "zasluzili"? Valjda je tako i sa Mravcem, da nadjemo bosanskog Terrya nasao bi se izgovor da bude na klupi. Zasto Asmiru treba sve ovo? Vise puta se postavilo ovo pitanje, sta da je Dzeko juce ostao na klupi, a Muslimovic poceo? Nema kluba, nema utakmica, a Dzeko u zivotnoj formi.. Asmir nije za klupe, iz vise razloga, bolji je, ima vise jacih utakmica, spremniji je, zdraviji je, itd. Ako ga ne bude u Zenici u prvoj postavi, onda nema niko pravo da mu kaze nista, ama bas nista! Momak je dosao sa voljom da pomogne i da brani, zacepio je mnogima usta jer je vecina sumnjala da ce se odazvati, al birati izmedju zamjene gorem i nespremnijem golmanu, ili biti sa djecom i zenom, svaki normalan covjek bi odabrao ovo drugo, ima drugih za klupe.
shalla

#3291 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Mobile_Disco wrote:Eto sad mi ispadosmo Spanija :roll: U toj istoj Spaniji na klupi sjede dobri igraci, a igraju fenomenalni, tako da ko ce se ljutiti kad pocnu xavi i iniesta? Ko ima bolji od Casillasa? Fazon je u tome sto kod nas ne igraju NAJBOLJI I NAJSPREMNIJI, nego oni koji su "zasluzili"? Valjda je tako i sa Mravcem, da nadjemo bosanskog Terrya nasao bi se izgovor da bude na klupi. Zasto Asmiru treba sve ovo? Vise puta se postavilo ovo pitanje, sta da je Dzeko juce ostao na klupi, a Muslimovic poceo? Nema kluba, nema utakmica, a Dzeko u zivotnoj formi.. Asmir nije za klupe, iz vise razloga, bolji je, ima vise jacih utakmica, spremniji je, zdraviji je, itd. Ako ga ne bude u Zenici u prvoj postavi, onda nema niko pravo da mu kaze nista, ama bas nista! Momak je dosao sa voljom da pomogne i da brani, zacepio je mnogima usta jer je vecina sumnjala da ce se odazvati, al birati izmedju zamjene gorem i nespremnijem golmanu, ili biti sa djecom i zenom, svaki normalan covjek bi odabrao ovo drugo, ima drugih za klupe.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sinuhe

#3292 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Nadam se samo da ce Begovic braniti sljedecu utakmicu jer inace nema smisla.
nazarenko

#3293 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by nazarenko »

Mobile_Disco wrote:Eto sad mi ispadosmo Spanija :roll: U toj istoj Spaniji na klupi sjede dobri igraci, a igraju fenomenalni, tako da ko ce se ljutiti kad pocnu xavi i iniesta? Ko ima bolji od Casillasa? Fazon je u tome sto kod nas ne igraju NAJBOLJI I NAJSPREMNIJI, nego oni koji su "zasluzili"? Valjda je tako i sa Mravcem, da nadjemo bosanskog Terrya nasao bi se izgovor da bude na klupi. Zasto Asmiru treba sve ovo? Vise puta se postavilo ovo pitanje, sta da je Dzeko juce ostao na klupi, a Muslimovic poceo? Nema kluba, nema utakmica, a Dzeko u zivotnoj formi.. Asmir nije za klupe, iz vise razloga, bolji je, ima vise jacih utakmica, spremniji je, zdraviji je, itd. Ako ga ne bude u Zenici u prvoj postavi, onda nema niko pravo da mu kaze nista, ama bas nista! Momak je dosao sa voljom da pomogne i da brani, zacepio je mnogima usta jer je vecina sumnjala da ce se odazvati, al birati izmedju zamjene gorem i nespremnijem golmanu, ili biti sa djecom i zenom, svaki normalan covjek bi odabrao ovo drugo, ima drugih za klupe.
Odlično napisano!

Hasagić nije loš golman, daleko od toga, ali meni nikada nije ulijevao neko povjerenje, jer nije extra kvalitet. Nikada nije branio ni u jakoj Ligi, često je bio i daleko od ekipe, što zbog povreda, što zbog suspenzija, što zbog sumnji u namještanje utakmica, ove godine čak nije ni pripreme čestito odradio, prvenstvo mu nije ni počelo.
Dok recimo sa druge strane imamo Begovića koji je već sada extra kvalitet, koji je odlično branio cijelu prošlu sezonu, koji je u ovoj primio samo jedan gol u 3 Premijeligaške utakmice i koji je po mojoj objektivno/subjektivnoj procjeni trenutno među najboljih 10-15 golmana svijeta, sa svim predispozicijama da bude još i bolji.
Apsolutno ne vidim razlog da Keno bude No 1, a Asmir njegova rezerva. Mnogo više razloga je da bude obrnuto. U utakmici od sinoć, protiv katastrofalne Bjelorusije, svakako nam nije ni trebao golman.

Ipak, pobjeda je najvažnija, ali činjenica da Begovića možemo izgubiti na duže staze pomalo kvari ukupni dojam.
quasar

#3294 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Meni je ovdje situacija toliko crno-bijela da ne znam cemu dalja polemika. Asmir je bolji golman u ovom trenutku i treba biti u prvoj postavi. To je toliko ocigledno da samo pristrasan nece to da vidi.
Keno je meni drag pravo. Zato bi bolje i za njega bilo da odstupi dok nam je drag svima. Ako zajebe nesto sad, otisao je u mp3 zajedno sa Susicem. I to za vijeke vijekova.

Analogija sa Dzekom i Muslimovicem je najbolja. Bil' to Dzeko trebao da se pomiri sa sjedenjem na klupi u letanjem po Evropi, dok ga mijenja lik bez utakmica i treninga? Bi al u limburgu. Kuci cekaju utakmice svaka tri dana, beba, zena...
sto njemu treba da trpi ponizavanje, jer to jeste upravo to.
Dovedem te, izhebem te, pocalim te na klupu dvije tekme i posaljem te kuci umornog i shebanog, bez naznake kad ces braniti, i onda ocekujem da sretan dotrcis za mjesec dana na novu turu ponizavanja.
Kad je neki igrac na klupi, on zna da ce zasluziti prvi tim ako bude dobar, ako vrijedno radi, trenira, itd. Asmir je sve to i sta sad? U suprotnom cemu onda sav trud? Cemu odazivanje?
jeza u ledja

#3295 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Analogija sa Dzekom i Muslimovicem ne postoji.

Ne radi se o napadacima vec o golmanima. Razlika - kriticna.
quasar

#3296 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

jeza u ledja wrote:Analogija sa Dzekom i Muslimovicem ne postoji.

Jest kriticna kad sastavljas ekipu, ali nema razlike kad je odnos selektor-igrac u pitanju.
Uostalom nebitno. Jasno je sta je ovdje po srijedi.
jeza u ledja

#3297 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

quasar wrote:

Jest kriticna kad sastavljas ekipu, ali nema razlike kad je odnos selektor-igrac u pitanju.
Sta?

Nije u pitanju odnos selektor-igrac. To je za nas apsolutno nebitno.
Topla voda

#3298 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Topla voda »

imam osjecaj da ce keno braniti jos ovu tekmu,te da ce u slucaju da rumuni ne dobiju francuze..asmir braniti obje preostale tekme...jer bi susicev cilj bio ispunjen,a to je baraz
Dead Man Walking

#3299 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Ah da, medju golmanima ne smije biti konkurencije. Hmmm, gdje li smo to vec culi? :-)
quasar

#3300 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

jeza u ledja wrote:
quasar wrote:

Sta?

Nije u pitanju odnos selektor-igrac. To je za nas apsolutno nebitno.
Cekaj ba, o cemu ti pricas? Jel se mi slazemo da je Asmir bolji golman? Dakle treba da bude na golu, a on je na klupi. Zasto? To samo selektor zna. To je odnos izmedju njih dvojice. Sta tu nije jasno?
Locked