Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3276 Re: Satovi

Post by corolla02 »

Evo da ozivimo malo ove temu :mrgreen: I da se malo osvrnem na ovaj moj dole model, tj. da otkrijem par detalja koji se mogu samo steci nakon par mjeseci svakodnevne nosnje i gustiranja istog...

Image

Znaci Victorinox Officer;
Dobre strane:
velicina 40mm; nije glomazda, nije tezak, onako za manjeg zgloba idealan; nije nadzizdan, znaci klasi i jednostavan,...
kozna naruknica: konforna, uvjek sobne temperature, ljeto sunce, jesen zima; ne cupa dlake na ruci; sve meni veoma bitno...
Automatski mehanizam; staklo odpozadi, drzi vrijeme u 30 sec u mjesecu, nakon nekih 36 sati sa ruke prvo spori pa nakon oko 40 sati staje...

Mana:
po meni jedna i jedina, slabe je floresentne boje kazaljka kao i samo male florecentne tacke povrh metalnih brojeva 1-12,...

Sve u svemu odlican sat u smislu ulozeno dobijeno; znaci pouzdan sat za svakodnevnu priliku; na skali 1-10 najprije 9.5

Slijedeci Victorinox na horizontu, ide uz brown cipele, uz brown kais sa vidljivim koncem bas poput ove naruknice, onako u kombinaciji :-D

Image

http://www.amazon.com/Victorinox-241597 ... +automatic
anonimni clan

#3277 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:Evo da ozivimo malo ove temu :mrgreen: I da se malo osvrnem na ovaj moj dole model, tj. da otkrijem par detalja koji se mogu samo steci nakon par mjeseci svakodnevne nosnje i gustiranja istog...

Image

Znaci Victorinox Officer;
Dobre strane:
velicina 40mm; nije glomazda, nije tezak, onako za manjeg zgloba idealan; nije nadzizdan, znaci klasi i jednostavan,...
kozna naruknica: konforna, uvjek sobne temperature, ljeto sunce, jesen zima; ne cupa dlake na ruci; sve meni veoma bitno...
Automatski mehanizam; staklo odpozadi, drzi vrijeme u 30 sec u mjesecu, nakon nekih 36 sati sa ruke prvo spori pa nakon oko 40 sati staje...

Mana:
po meni jedna i jedina, slabe je floresentne boje kazaljka kao i samo male florecentne tacke povrh metalnih brojeva 1-12,...

Sve u svemu odlican sat u smislu ulozeno dobijeno; znaci pouzdan sat za svakodnevnu priliku; na skali 1-10 najprije 9.5

Slijedeci Victorinox na horizontu, ide uz brown cipele, uz brown kais sa vidljivim koncem bas poput ove naruknice, onako u kombinaciji :-D

Image

http://www.amazon.com/Victorinox-241597 ... +automatic

Zaboravio si navesti najvecu manu a to je cijena. Inace solidan sat ....nista posebno.
pepermint31

#3278 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

lokalni_razdjevicar wrote:valjaju li ovi satovi i jesu li skupi i koji je bolji?

http://detas.ba/satovi/2686-Casio_EFR_512L_8AVEF

http://detas.ba/satovi/2152-Fossil_FS4865
Ja bih uzeo Casio umjesto Fossila. Edifice serija nije losa uopce. Za te pare je ok.
Bodkin

#3279 Re: Satovi

Post by Bodkin »

@corolla a sto opet victorinox? Mislim zanima me onako. Ja nikad ne uzimam dva sata iste marke.
Inace ja sam bacio oko na originalnog stowa/laco letaca ili nekog hamija gmt
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#3280 Re: Satovi

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:
Zaboravio si navesti najvecu manu a to je cijena. Inace solidan sat ....nista posebno.
pa bas i nisam :) naveo sam gore spoj ulozenog i dobijenog :wink: ;
inace, ne moze mi pod kozu, niti razumijem kupovinu bilo kakvog sata tamo od 5k il navise...
corolla02

#3281 Re: Satovi

Post by corolla02 »

Bodkin wrote:@corolla a sto opet victorinox? Mislim zanima me onako. Ja nikad ne uzimam dva sata iste marke.
eto ga dobar izbor Bodkin.

moram reci ovaj mi se AirBoss pravo dopo, ima vise dzidza, pa ova naruknica sa koncima, dobro izgleda uopste I svakako bio bi dobra nadopuna za ovaj moj crni Officer, tj. sahat za drugi ambijent i namjenu, ili kao isti proizvodac ali opet razliciti, he...

lepeza...
Image Image
Bodkin

#3282 Re: Satovi

Post by Bodkin »

corolla02 wrote:
Bodkin wrote:@corolla a sto opet victorinox? Mislim zanima me onako. Ja nikad ne uzimam dva sata iste marke.
eto ga dobar izbor Bodkin.

moram reci ovaj mi se AirBoss pravo dopo, ima vise dzidza, pa ova naruknica sa koncima, dobro izgleda uopste I svakako bio bi dobra nadopuna za ovaj moj crni Officer, tj. sahat za drugi ambijent i namjenu, ili kao isti proizvodac ali opet razliciti, he...

lepeza...
Image Image
Oke :thumbup: moja filozofija je dobro se namucis da se odlucis za jedan i onda ne kupujes tog proizvodjaca vise :D
saiks

#3283 Re: Satovi

Post by saiks »

Mene ime proizvodjaca odbija od tog sata.
Mr.Who

#3284 Re: Satovi

Post by Mr.Who »

BlackCaviar wrote:
Bodkin wrote: Orient za 200?
Što da ne? Do 300 KM može se naći veoma lijep mehanički Orient, elegantan, sa nekom komplikacijom kao npr ovaj sa slike:

Image

Dial je prelijep, plave kazaljke i još ima dvije komplikacije, datum i power reserve indicator.

Gdje ima uzeti ovaj sat?Ja sam se slomio tražeći po netu ali nigdje ovog modela.Ili ne znam naći ili sam smotan.
Mr.Who

#3285 Re: Satovi

Post by Mr.Who »

Mr.Who wrote:
BlackCaviar wrote:
Bodkin wrote: Orient za 200?
Što da ne? Do 300 KM može se naći veoma lijep mehanički Orient, elegantan, sa nekom komplikacijom kao npr ovaj sa slike:

Image

Dial je prelijep, plave kazaljke i još ima dvije komplikacije, datum i power reserve indicator.

Gdje ima uzeti ovaj sat?Ja sam se slomio tražeći po netu ali nigdje ovog modela.Ili ne znam naći ili sam smotan.

Sam ću sebi odgovoriti.Prije mjesec dana sam proveo dane tražeći ovaj sata a sada ga nađoh za par minuta.Uglacnom, radi se o Orient Millenium modelu koji se više ne proizvodi. :sad:
Bodkin

#3286 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Taman ti krenuo odgovoriti. Prekinuta serija ali ja sam nasao jos par modelana ruskim stranicama ili azijskim. Isto tako imas varijaciju ovog sata koji se jos prodaje pa pogledaj
Mr.Who

#3287 Re: Satovi

Post by Mr.Who »

Bodkin wrote:Taman ti krenuo odgovoriti. Prekinuta serija ali ja sam nasao jos par modelana ruskim stranicama ili azijskim. Isto tako imas varijaciju ovog sata koji se jos prodaje pa pogledaj
Hvala!
Mea_parvitas

#3288 Re: Satovi

Post by Mea_parvitas »

Da li je neko nekad vidio PIT LANE satove? Da li je neko cuo za tu marku? Naisao sam na neko super snizenje a vidim inace po internetu da su skupi satovi i onako mi djeluju solidni. Pise da imaju Miyota mehanizam. Hvala

Image
BlackCaviar

#3289 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Mr.Who wrote: Sam ću sebi odgovoriti.Prije mjesec dana sam proveo dane tražeći ovaj sata a sada ga nađoh za par minuta.Uglacnom, radi se o Orient Millenium modelu koji se više ne proizvodi. :sad:

Sorry, ne znam kako mi je promaklo pitanje :( Izgleda da su ga stvarno prestali proizvoditi. Našao sam na WUS-u da lik prodaje jedan u odličnom stanju:

http://forums.watchuseek.com/f29/sale-o ... 51818.html

Umjesto Milleniuma su predstavili Vintage kolekciju, evo jedan koji dosta liči na Milleniuma:

Image

Image

Prelijep brojčanik, plave kazaljke, datum, indikator rezerve snage, providan poklopac... Oznaka sata je FD0F003W

A imaš od njih i elegantni Orient Bambino model, taj mi je baš lijep sat a nije ni skup.
Bodkin

#3290 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Na ovaj sam mislio ali mi je pozadina bolja na proslom modelu
Mr.Who

#3291 Re: Satovi

Post by Mr.Who »

I ovaj je lijep a bio bi još ljepši da mu je kompletna pozadina u "baklavi".Mislio sam to uzeti preko brata u USA ali pošto je on već ovamo dolazio otpada to za neku drugu priliku.Tamo su satovi dosta jeftiniji.
shin

#3292 Re: Satovi

Post by shin »

Povratak u klub,

Image

:D
anonimni clan

#3293 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
anonimni clan wrote:
pa bas i nisam :) naveo sam gore spoj ulozenog i dobijenog :wink: ;
inace, ne moze mi pod kozu, niti razumijem kupovinu bilo kakvog sata tamo od 5k il navise...
Pa i ja govorim o ulozenom i dobijenom. Skup sat za firmu koja pravi cakije. :D
Bodkin

#3294 Re: Satovi

Post by Bodkin »

shin wrote:Povratak u klub,

Image

:D
Ja sam bacio oko na jedan sinn ali je premali. Drugi na koji sam bacio oko je previse love :)
AhmetShabo

#3295 Re: Satovi

Post by AhmetShabo »

Ima li se gdje kod nas ovo kupiti? Ili ako nema, zna li neko kako bi se moglo napraviti. Prodaju se na ebayu, ali dugo ce trebati da dodju,a meni treba za 7 dana. Da li bi se moglo na neki obicni sat nalijepiti plocica da ovako pise? ili nesto slicno, ako se vec nema nigdje kupiti...
Image
Anathema84

#3296 Re: Satovi

Post by Anathema84 »

Moze li mi ko pomoci i reci kako se krecu cijene Ebel satova u BBI centru?

Hvala puno..
O'zone
Globalni moderator

#3297 Re: Satovi

Post by O'zone »

Anathema84 wrote:Moze li mi ko pomoci i reci kako se krecu cijene Ebel satova u BBI centru?

Hvala puno..
Ja ne znam da iko u BBI ima Ebel. Nekad ga je radio Quraishi ali ne radi sa njima skoro već tri godine. Čak šta više ne znam u BiH da iko radi sa Ebelom
samaran

#3298 Re: Satovi

Post by samaran »

jedno pitanje... kakva je ponuda i da li uopste urarska radnja u Svrakinom (Saracevic) ima u ponudi satova?
Koja druga radnja u Sa je za preporuciti?
Hvala unaprijed!
O'zone
Globalni moderator

#3299 Re: Satovi

Post by O'zone »

samaran wrote:jedno pitanje... kakva je ponuda i da li uopste urarska radnja u Svrakinom (Saracevic) ima u ponudi satova?
Koja druga radnja u Sa je za preporuciti?
Hvala unaprijed!
Oni rade samo servis.

Kako preporučit kad nemamo nikakvih ulaznih informacija? Budžet? Brend?
Dr Kova

#3300 Re: Satovi

Post by Dr Kova »

Može li neka preporuka za sat do 350 KM u Sa? Vidim da ima dosta forumaša koji se razumiju pa zato pitam. Hvala. Neka Festina ili?
Post Reply