IRAN

asurbanipal

#32526 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Naoružani napadači ubili su najmanje 15 ljudi u šiitskom svetištu u Shirazu

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država...

Iran: gunmen kill at least 15 people at Shia shrine in Shiraz

https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -in-shiraz
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#32527 Re: IRAN

Post by laserShow »

drugtito2011 wrote: 26/10/2022 12:08 Nazvali su Iran teroristočkom zemljom i prije agresije na Ukrajinu. Šta je tad bio razlog?
Nemam pojma, niti me interesuje. Ja komentarisem AKTIVNO DJELOVANJE U AGRESIJI NA DRUGU ZEMLJU. Kontas li to?

Kako bi nazvao bilo koju zemlju koja je isporucila oruzje srbiji, koje je djelovalo po sarajevu?

_________ je agresorsko teroristicka zemlja. Eto kako :)
mirsek

#32528 Re: IRAN

Post by mirsek »

laserShow wrote: 27/10/2022 10:01
drugtito2011 wrote: 26/10/2022 12:08 Nazvali su Iran teroristočkom zemljom i prije agresije na Ukrajinu. Šta je tad bio razlog?
Nemam pojma, niti me interesuje. Ja komentarisem AKTIVNO DJELOVANJE U AGRESIJI NA DRUGU ZEMLJU. Kontas li to?

Kako bi nazvao bilo koju zemlju koja je isporucila oruzje srbiji, koje je djelovalo po sarajevu?

Znaci Amerika koja bezrezervno brani i isporucuje svako moguce oruzje izraelu koji djeluje po Palestincima, ubija ih, otima im privatne kuce i zemlju je agresorsko teroristicka zemlja ?
Da vidim kako si principijelan, napisi to za Ameriku..
Cekam...
laserShow

#32529 Re: IRAN

Post by laserShow »

Jeste, amerika je teoristicka zemlja u prethodnim slucajevima. Isto tako evropa je kurva. Trenutno i amerika i kurva evropa pomazu ukrajini i na pravoj su strani, na strani na kojoj je svaki normalan covjek, pa i mi.

Kada kazem da jeste teroristicka, mislim na invaziju na Irak. Sto se Izraelaca i Palestinaca tice, nema misljenje, niti sam se bavio istim. Ne zanimaju me plaho, kao sto mi ni njih nismo.

Iran je u ovom trenutku teroristicka zemlja, ne znam sta ti nije jasno?

Nisam ja pripadnik nikakve sekte, jedinu zemlju koju imam je Bosna i Hercegovina, sve druge okolo su interesi, od amerike, evrope, pa i terororsticke zemlje iran.
mirsek

#32530 Re: IRAN

Post by mirsek »

laserShow wrote: 27/10/2022 11:38 Jeste, amerika je teoristicka zemlja u prethodnim slucajevima. Isto tako evropa je kurva. Trenutno i amerika i kurva evropa pomazu ukrajini i na pravoj su strani, na strani na kojoj je svaki normalan covjek, pa i mi.

Kada kazem da jeste teroristicka, mislim na invaziju na Irak. Sto se Izraelaca i Palestinaca tice, nema misljenje, niti sam se bavio istim. Ne zanimaju me plaho, kao sto mi ni njih nismo.

Iran je u ovom trenutku teroristicka zemlja, ne znam sta ti nije jasno?

Nisam ja pripadnik nikakve sekte, jedinu zemlju koju imam je Bosna i Hercegovina, sve druge okolo su interesi, od amerike, evrope, pa i terororsticke zemlje iran.
Amerika 70 godina bezrezervno podrzava izrael sta god oni radili po BI, 70 godina, ne samo SADA vec 7 DECENIJA.
Gdje si na temi Amerika da ih zoves teroristickom zemljom ? Ako ti je interes BIH trebas biti zahvalan Iranu za svu pomoc tokom rata.
Iran se ponasa u svom interesu, koliko se sjecam cak zvanicno podrzava cjelovitost ukrajine, naravno da ce rusima davati dronove i rakete u zamjenu za rusko oruzje i opremu koja ce Iranu pomoci da se vojno osnazi zbog potencijalnog sukoba sa Amerikom i izraelom.
Ako imas neku ideju ko ce im od zapadnih zemalja prodati oruzje, mislim da bi te rado saslusali i mozda prestali vojno trgovati sa rusima. Mada mislim da je tu mogucnost iranske saradnje sa zapadom tramp svojim postupcima unistio u doglednoj buducnosti.
Ovo su samo posljedice tog ponasanja prema Iranu.
laserShow

#32531 Re: IRAN

Post by laserShow »

Sada smo na temi irana, koji vrag spominjes bilo koga drugog? Isto kao "Iran nam je pomagao" - pa sta, ili "Ja, i?

Je li ja mogu pomagati tebi i desetinama ljudi i onda nekoga ubiti i eto, nikome nista?

Stvari treba nazvati pravim imenom. iran snadbjeva rusiju s oruzjem koje ubija ukrajinice. Je li tesko reci da iran podrzava agresiju? Onda je li tesko reci kako agresora nazivamo?

Ponavljam, tema je IRAN
mirsek wrote: 27/10/2022 12:01 Iran se ponasa u svom interesu, koliko se sjecam cak zvanicno podrzava cjelovitost ukrajine, naravno da ce rusima davati dronove i rakete u zamjenu za rusko oruzje i opremu koja ce Iranu pomoci da se vojno osnazi zbog potencijalnog sukoba sa Amerikom i izraelom.
Ma je li, naivni bosnjo? Sta mi imamo zajednicko s irancima osim vjere?

Sta sutra, uzmemo hipoteticki, srbija izvrsi agresiju na Bosnu i Hercegovinu, uz pomoc rusije. U svemu tome iran snadbjeva srbiju sa oruzjem, jer ce im rusi dati nesto zauzvrat. Sta bi tada rekao? Ma to je samo interes irana?
mirsek

#32532 Re: IRAN

Post by mirsek »

laserShow wrote: 27/10/2022 12:03 Sada smo na temi irana, koji vrag spominjes bilo koga drugog? Isto kao "Iran nam je pomagao" - pa sta, ili "Ja, i?

Je li ja mogu pomagati tebi i desetinama ljudi i onda nekoga ubiti i eto, nikome nista?

Stvari treba nazvati pravim imenom. iran snadbjeva rusiju s oruzjem koje ubija ukrajinice. Je li tesko reci da iran podrzava agresiju? Onda je li tesko reci kako agresora nazivamo?

Ponavljam, tema je IRAN
Ok, Iran NIJE teroristicka zemlja, nego prodaje i daje oruzje onima koji njima nesto daju zauzvrat kad im je prijeko potrebno dok su decenijama pod sankcijama i stalnom vojnom prijetnjom od strane USA i cionista koji zele da ih kontrolisu na bilo koji nacin.
laserShow

#32533 Re: IRAN

Post by laserShow »

Lako je tudjim qrcem mlatiti po forumu. Evo odgovori mi

Sta sutra, uzmemo hipoteticki, srbija izvrsi agresiju na Bosnu i Hercegovinu, uz pomoc rusije. U svemu tome iran snadbjeva srbiju sa oruzjem, jer ce im rusi dati nesto zauzvrat. Sta bi tada rekao? Ma to je samo interes irana? Kako bi ih nazvao?

I ponavljam, nema ljubavi, ima samo interesa! Nas bi svi branili, ili prodali, samo zavis sta je INTERES i sta dobijaju.
mirsek

#32534 Re: IRAN

Post by mirsek »

laserShow wrote: 27/10/2022 12:03

Ma je li, naivni bosnjo? Sta mi imamo zajednicko s irancima osim vjere?

Sta sutra, uzmemo hipoteticki, srbija izvrsi agresiju na Bosnu i Hercegovinu, uz pomoc rusije. U svemu tome iran snadbjeva srbiju sa oruzjem, jer ce im rusi dati nesto zauzvrat. Sta bi tada rekao? Ma to je samo interes irana?
Sa Iranom, uopste nebitno na vjeru, minimalno imas vjecnu zahvalu za svaku pusku, metak i granatu koja nam je cuvala zivu glavu u protekom ratu da bi mi sad ovdje mogli pisati. Znaci bili su tu bas kad nam je bilo najpotrebnije, ne ulazeci dublje u motive.
Da se desi ta hipoteticka situacija, bio bi razocaran a onda i ljut sto nase diplomate nisu iskoristile nas uticaj i isposlovale kod Irana da tu opremu ne salje onim drzavama koje nas napadaju.
laserShow

#32535 Re: IRAN

Post by laserShow »

Jbga druze, nisi principijelan. Sta onda da diskutujemo? Kakvi ba nasi politicari i nase veze, opet zamjena teza. Pa sada imas priliku da vidis da muslimanske zemlje ulazu vise u nase susjede, nego u nasu drzavu! Ne moras cekati hipoteticke situaicje :)

Tema je iran, pricamo o njima. Postavim ti jednostavno pitanje, ti ne odgovoris.

Kada je u pitanju druga drzava, koja ispasta radi irana, imas odgovor. Kada ti se postavi hipoteticka situacija gdje smmo mi u ulozi Ukrajine, onda idu neke teorije. Nazvati prave stvari, pravim imenom.

Nama nije prijatelj ni usa, ni evropa, ni hrvatska, ni srbija, ni turska, ni iran, vec su to samo interesi. Ako imaju benefit, djelovat ce u nasu korist, da tako kazem, ako nemaju, NECE DJELOVATI!

To isto vazi i za "nase srbe i hrvate", Hrvatska i Srbija su ovdje radi interesa, ne jer vole ovaj narod. Jedino u sto se treba poudati jeste Bosna i Hercegovina.

Necu vise spamati, jer vidim da neces nazvati stvari pravim imenom.

Use i u svoje kljuse. BiH!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32536 Re: IRAN

Post by Truba »

https://tribun.hr/najprljaviji-covjek-n ... -stoljeca/

opro se frajer nakon 67 godina i umro
u 94.
djugum

#32537 Re: IRAN

Post by djugum »

Ne prestaju demonstarcije, sta je reci?
Citao sam negdje nezvanicne brojke od 250 mrtvih od pocetka demonstarcija...jbt :shock: ako je istina onda ce tesko do smirenja tenzija.
ragib

#32538 Re: IRAN

Post by ragib »

Amerika isporucuje izraelu oruzje
sunceKOtepsija

#32539 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

djugum wrote: 28/10/2022 21:55 Ne prestaju demonstarcije, sta je reci?
Citao sam negdje nezvanicne brojke od 250 mrtvih od pocetka demonstarcija...jbt :shock: ako je istina onda ce tesko do smirenja tenzija.
Mislis na ovo?

https://en.mehrnews.com/news/192966/VID ... raz-attack

Bas cudno da mediji sute o tome :zzzz:

Bas kao i svi vi kojima pobijene zene i djeca u ovom slucaju i nisu bas "interesantni"...Niko ne reze kose zbog toga :skoljka:
djugum

#32540 Re: IRAN

Post by djugum »

sunceKOtepsija wrote: 28/10/2022 22:37
djugum wrote: 28/10/2022 21:55 Ne prestaju demonstarcije, sta je reci?
Mislis na ovo?

Bas kao i svi vi kojima pobijene zene i djeca u ovom slucaju i nisu bas "interesantni"...Niko ne reze kose zbog toga :skoljka:
Jes, bas mislim na to :-)
sunceKOtepsija

#32541 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

djugum wrote: 28/10/2022 22:39
sunceKOtepsija wrote: 28/10/2022 22:37

Mislis na ovo?

Pa, to su jedine masovne demonstracije...Drugih nema, niti ih je bilo, ako posmatramo masovnost. Uvijek su to sporadicne grupice, koje prate huliganski i teroristicki napadi. I uvijek nesto zamagljeno i zbrda zdola, zamagljeno, snimano. A ovo sto vidis u prilogu su ogromne narodne mase, bas kao sto su bile na dzenazi rahmetli generalu Sulejmaniju.
djugum

#32542 Re: IRAN

Post by djugum »

sunceKOtepsija wrote: 28/10/2022 22:49

Pa, to su jedine masovne demonstracije...Drugih nema, niti ih je bilo, ako posmatramo masovnost. Uvijek su to sporadicne grupice, koje prate huliganski i teroristicki napadi. I uvijek nesto zamagljeno i zbrda zdola, zamagljeno, snimano. A ovo sto vidis u prilogu su ogromne narodne mase, bas kao sto su bile na dzenazi rahmetli generalu Sulejmaniju.
Tebi bogme lijepo ispod tog kamena, samo uzivaj care :thumbup:
sunceKOtepsija

#32543 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

djugum wrote: 28/10/2022 22:52

Tebi bogme lijepo ispod tog kamena, samo uzivaj care :thumbup:
Argumenti su ti na nivou, nema sta :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32544 Re: IRAN

Post by Truba »

laserShow

#32545 Re: IRAN

Post by laserShow »

ragib wrote: 28/10/2022 22:11

To ne umanjuje cinjenicu da iran isporucuje oruzje zemlji koja vrsi agresiju na Ukrajinu. To je isto kad bi iran isporucivao oruzje srbiji radi rusa, jer ce im rusi dati kes, tehnologiju, pm, a sve dok srbija vrsi agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Kako bi onda nazivao iran? Agresorsko teroristicki rezim, kao sto sada jeste, zar ne?
mirsek

#32546 Re: IRAN

Post by mirsek »

Upravo to. :thumbup:
Na ovim protestima sto zapad medijski forsira, ne mozes naci ni 50.000 na jednom mjestu od samog pocetka tih protesta. Sve je to sporadicno i malobrojno u odnosu na populaciju Irana ali od zapadnih medija propagandno masovno preuvelicano u svrhu destabilizacije Irana.
mirsek

#32547 Re: IRAN

Post by mirsek »

laserShow wrote: 29/10/2022 17:27
ragib wrote: 28/10/2022 22:11
To ne umanjuje cinjenicu da iran isporucuje oruzje zemlji koja vrsi agresiju na Ukrajinu. To je isto kad bi iran isporucivao oruzje srbiji radi rusa, jer ce im rusi dati kes, tehnologiju, pm, a sve dok srbija vrsi agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Kako bi onda nazivao iran? Agresorsko teroristicki rezim, kao sto sada jeste, zar ne?
Moze ovako, Iran tu nista nije gori od Amerike, Britanije, Francuske, izraela, Rusije, Kine, Turske....
laserShow

#32548 Re: IRAN

Post by laserShow »

Konacno smo se sporazumjeli. Da Iran je teroristicka zemlja. Da Amerika je izvela teroristicki napad na Irak.

U cemu je problem stvari nazvati pravim imenom? No cisto sumnjam da ce fanatici moci ovako slobodno kao ja nazvati stvari pravim imenom.

Gori jeste, jer se neki od bosanaca i hercegoaca identifikuju s iranom, te misle da nam doticni zele nesto bolje, od hamerike, turske i slicnih.
jarobot

#32549 Re: IRAN

Post by jarobot »

mirsek wrote: 29/10/2022 18:38
laserShow wrote: 29/10/2022 17:27

Moze ovako, Iran tu nista nije gori od Amerike, Britanije, Francuske, izraela, Rusije, Kine, Turske....
Može pitanje !
Zašto se upinješ i s tolokim žarom braniš iran ?
Na platnom si spisku "mula" ili je neki drugi razlog ?
mirsek

#32550 Re: IRAN

Post by mirsek »

jarobot wrote: 29/10/2022 19:00
mirsek wrote: 29/10/2022 18:38
Može pitanje !
Zašto se upinješ i s tolokim žarom braniš iran ?
Na platnom si spisku "mula" ili je neki drugi razlog ?
Vec sam pisao zasto, zato sto su nezavisni, nisu potkupljeni, nisu porobljeni, mogu da misle svojom voljom, mogu da kazu izraelu i americi istinu u lice , ne moze ih se cenzurisati i usutkati od strane cionista, imaju potencijal da budu najjaca nezavisna islamska drzava.
Post Reply