Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#3251 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv? :-D
Ko je bio Dalić prije reprezentacije?

Treba potrefiti čovjeka koji će raditi, na ime ćemo teško šta izvući.
Burdus

#3252 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

To sto ti govoris je zdrav razum bez tala.
Ovi u savezu i oko saveza da su to htjeli mogli su davno napraviti. Odmah nakon SP. Tada smo kotirali najbolje, imali i igrace i pare, bila euforija...
Posto ove uhljupe ne zanima u kojem smo sesiru vec samo talovi, ja sam ubjeďen da nema nista od dobrog strucnjaka. Opet neki nazovi trener nam ne gine.[/quote]
Pa valjda bolja kotacija donosi bolje talove :mrgreen:, kakve ces to talove imati ako su ti igraci u 88om sesiru :mrgreen:. Gdje je tu logika :-). Nije pitanje talova koliko jednostavno pitanje znanja odnosno sposobnosti, treba bit menadzer, znati voditi savez, upravljati njime.
Pricas o talovima kao da smo rasadnik vrsnih zvijezda i talenata ciji se transferi mjere milionima :) .[/quote]

Sve je to stoka sitnog zuba. Ne kontaju oni globalno vec lokalno. Daj mi sada stoju, jebo milju za dvije hefte. Tako cijela drzava razmislja. Oni ce uzimati i dalje pinku od menaďera, zivjet od sadake UEFAe i bice zadovoljni.
Da drugacije razmisljaju davno bi se ispalili iz BH.
Ko ima malo soli u glavi bjezi glavom bez obzira.
Burdus

#3253 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Tomahawk11 wrote:

Za Dalica sira javnost nije znala, tacno. Strucni krugovi, trenerska bransa je itekako znala. Gdje je god radio napredak je bio ogroman.
Pored toga ima leďa svog saveza, izgraďen kult repke i 100% vece profesionalce nego mi.
Ljudi bukvalno ginu i u klubovima i u repki. Nasim je bitno da su u zoni ugodnosti i da redovno kapa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3254 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Burdus wrote: Za Dalica sira javnost nije znala, tacno. Strucni krugovi, trenerska bransa je itekako znala. Gdje je god radio napredak je bio ogroman.
Pored toga ima leďa svog saveza, izgraďen kult repke i 100% vece profesionalce nego mi.
Ljudi bukvalno ginu i u klubovima i u repki. Nasim je bitno da su u zoni ugodnosti i da redovno kapa.
Sve stoji, ali je čovjek dobacio do finala SP.
A bio prelazno riješenje.
Potrefilo se.
Treba se i nama potrefiti.
Burdus

#3255 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Nije bas da im se bas samo potrefilo :D
Ljudi su ciljano trazili nekog ko je relativno mlad ambiciozan i hoce raditi. Naravno takva odluka nosi dozu rizika, kalkukiranog rizika.
Fazon je sto su stali uz njega i nisu mu solili pamet.
Drugo mjesto je vise povezano sa samom kvalitetom baze, logistike, pojedinacnog i kolektivnog mentaliteta a ne samo selektora. Uz dozu srece, naravno. Ali i da nisu bili drugi jasno se vidi da su uspostavili sistem i znaju sta hoce.
Da nebi bilo zabune, nema saveza gdje nisu talovi, tako i kod njih. Samo je to na vecem nivou. Jaca repka veci tal, sto rece ovaj iznad.
Burdus

#3256 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Zasto nas izbjegava sve vise igraca koji su se fudbalski skolovali van BH a imaju mogucnost izbora repke?
Nacionalni razlog nije sigurno primarni kod vecine njih. Oni su skolovani u okruzenju koji forsira individualni uspjeh. Sa uspjesnim pojedincima je lakse napraviti uspjesnu grupu. Tako skolovani oni gledaju gdje je bolji sistem, gdje su im uslovi za razvoj bolji.
Da smo imalo sredeni prij bi izabrali BH nego Njemacku, Svicu, Svedsku, Hrvatsku ili Srbiju. Tamo je konkurencija 100X zesca. Posto vide da smo suplji na sve strane prije cekaju pozive tih repki nego da igraju za BH. Logicno, ja im nista ne zamjerim.
Idemedosumom

#3257 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Idemedosumom »

Nista onda, neka nam arzo ponese veliki tesbih, pa cemo grupni zikr odraditi, uz dovu da se pronadje novi selektor koji ce nas barem do finala odvesti :)

:bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3258 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Burdus wrote:Nije bas da im se bas samo potrefilo :D
Ljudi su ciljano trazili nekog ko je relativno mlad ambiciozan i hoce raditi. Naravno takva odluka nosi dozu rizika, kalkukiranog rizika.
Drugo mjesto je vise povezano sa samom kvalitetom baze, logistike, pojedinacnog i kolektivnog mentaliteta a ne samo selektora. Uz dozu srece, naravno. Ali i da nisu bili drugi jasno se vidi da su uspostavili sistem i znaju sta hoce.
Da nebi bilo zabune, nema saveza gdje nisu talovi, tako i kod njih. Samo je to na vecem nivou. Jaca repka veci tal, sto rece ovaj iznad.
Ciljano? Sjeti se kako je Dalić dobio posao.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zlatk ... /171007027

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kv ... i-selektor

https://www.24sata.hr/sport/nesluzbeno- ... ije-543139

Ne bi se baš reklo da je ovo ciljano, u jeku kvalifikacija su smijenili selektora i primili Dalića.

Stoji to da su stali iza njega, ali da nije imao rezultate, pala bi i ta podrška na kraju.

Lahko je za njihove talove, šta misliš koliko je para njihov savez dobio dosad, takmiče se na svakom EP i SP i uglavnom imaju dobre rezultate.

Mi jednom otišli na SP, ovi naši i dan danas orgazme doživljavaju.

Nije uporedivo, ali je svakako model kakav trener nam treba za selektora.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3259 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:

Ne bi se baš reklo da je ovo ciljano, u jeku kvalifikacija su smijenili selektora i primili Dalića.

Stoji to da su stali iza njega, ali da nije imao rezultate, pala bi i ta podrška na kraju.

Lahko je za njihove talove, šta misliš koliko je para njihov savez dobio dosad, takmiče se na svakom EP i SP i uglavnom imaju dobre rezultate.

Ja bih ipak uzeo u obzir rostere BiH i Hrvatske. Hrvatska na TM sad vrijedi 330 miliona a BiH 150 i mislim da je ipak tu problem a ne u selektorima. Dalje u Hrvatskoj kao i u Srbiji sport je odavno prepoznat kao brand proizvod i u sport se ulazu velikaaaaa sredstva ali se isto tako ulazu i u sam razvoj pocevsi od ulice pa na dalje. Ne mozes ti traziti naprimjer uspjeh u plivanju a u citavoj drzavi imas dva ozbiljna bazena, jedan u F BiH a drugi u RS-u! Isto tako ko se sjeca dobro zivota u bivsoj drzavi sjetit ce se da su svi sportski velikani svoj put pocinjali sa ulice da li na baketima, na male, stolnog tenisa na spreplocama itd itd.....I ono sto je najvaznije je mentalitet i sportska disciplina koji su kod nas misaone imenice.
JThomas

#3260 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by JThomas »

hrvatska je uvijek od nezavisnosti imala vrhunske igrače, a nestalne rezultate koji češće nisu odražavali taj kvalitet nego što jesu. isto kao što su se neke manje kvalitetne reprezentacije i od nas više puta plasirale u istom periodu.

on je u dobroj mjeri podigao okvir djelovanja, omogućio razvoj pojedinaca, drastično povećao pare u igri, a danas su pare sve...ali ja lično mislim da je mamić morao pasti da bi trener stvarno bio trener i da bi bili drugi :mrgreen:
Last edited by JThomas on 18/10/2019 15:50, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3261 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Ja bih ipak uzeo u obzir rostere BiH i Hrvatske. Hrvatska na TM sad vrijedi 330 miliona a BiH 150 i mislim da je ipak tu problem a ne u selektorima. Dalje u Hrvatskoj kao i u Srbiji sport je odavno prepoznat kao brand proizvod i u sport se ulazu velikaaaaa sredstva ali se isto tako ulazu i u sam razvoj pocevsi od ulice pa na dalje. Ne mozes ti traziti naprimjer uspjeh u plivanju a u citavoj drzavi imas dva ozbiljna bazena, jedan u F BiH a drugi u RS-u! Isto tako ko se sjeca dobro zivota u bivsoj drzavi sjetit ce se da su svi sportski velikani svoj put pocinjali sa ulice da li na baketima, na male, stolnog tenisa na spreplocama itd itd.....I ono sto je najvaznije je mentalitet i sportska disciplina koji su kod nas misaone imenice.
Hrasno, ja ni ne poredim rezultate BiH i Hrvatske, ali obzirom na promjene u sistemu kvalifikacija, najmanje što bi mi trebali jeste da se kvalifikujemo, pogotovo za ovo EP koje predstoji.

O SP će već biti teže i razmišljati.

Činjenica je i dalje da bi mi trebali biti space shuttle za jednu Finsku, Armeniju, Lihtenštajn, pa i Grčku. A nismo :roll:
Burdus

#3262 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Tomahawk11 wrote:

Ovi linkovi sto si naveo su vrh ledenog brjega.
O Dalicu su govorili puno prije, od imenovanja Cacica. Tada je struka zazivala Dalica. Starog piuna Cacica je pogurao Mamic kao svoju marionetu. Vec tada su nezavisni i strucni poceli gurati Dalica. Prvo stidljivo preko medija kao savjet, na kraju je bilo skoro plebiscitarno. Istinski strucnjak nece nikada osporiti strucnost kolegi, kvazi strucnjak hoce. To se najbolje vidjelo u ovom primjeru oko Dalica. Nisu ga osporavali treneri, Cacica je osporavala i javnost i struka.
Burdus

#3263 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:
Hrasno, ja ni ne poredim rezultate BiH i Hrvatske, ali obzirom na promjene u sistemu kvalifikacija, najmanje što bi mi trebali jeste da se kvalifikujemo, pogotovo za ovo EP koje predstoji.

Činjenica je i dalje da bi mi trebali biti space shuttle za jednu Finsku, Armeniju, Lihtenštajn, pa i Grčku. A nismo :roll:
Kakvu sliku imamo mi o sebi :D
Mi kakvi smo nismo prispjeli nigdje. Sve ove zemlje su ureďenije od BH, samim tim i sport.
Sto se povremeno pojavi Edin, Larisa, Amel... ne znaci da smo nesto u sportu. Rekao bih da je i sport kao i drzava u prostom padu.
Nemamo prava reci da bi morali biti bolji od bili koje zemlje u bilo cemu.
Sem ljenosti, bezobrazluku i gluposti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3264 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Burdus wrote: Kakvu sliku imamo mi o sebi :D
Mi kakvi smo nismo prispjeli nigdje. Sve ove zemlje su ureďenije od BH, samim tim i sport.
Sto se povremeno pojavi Edin, Larisa, Amel... ne znaci da smo nesto u sportu. Rekao bih da je i sport kao i drzava u prostom padu.
Nemamo prava reci da bi morali biti bolji od bili koje zemlje u bilo cemu.
Sem ljenosti, bezobrazluku i gluposti :D
Pa šta sam slagao? Finci imaju jednog Pukkija, Armenci Mikhtarijana, Lux Salanovića koji kod nas ne bi imao mjesta na klupi, Grci....?
Imaju li oni Džeke, Pjaniće, Kolašince, Bičakčiće, Duljeviće...? Realno bi sve i jedan bili prva postava u bilo kojoj od pobrojanih reprezentacija.
Za mentalitet se slažem, to je naš glavni problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3265 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Logovan wrote:
last mohicans wrote:Da onaj markomilanov nije postao Salih :-D Nemoj se brate uvrijediti, ali bacas na njegove postove. Nesta ga nema.
Salih, u narodu poznatiji kao Marko. :skoljka:
Ode Marko dodje Salih
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3266 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:

Ne mi aposlutno imamo tim koji je vec trebao da bude 95% siguran da ide na EP ali sam od samog pocetka pisao da je Prosinecki los selektor sto se na kraju i debelo pokazalo. Od samog pocetka kvalifikacija je pravio vise nego pocetnicke greske pocevsi upravo od utakmice sa Grckom na Grbavici. To sto si bio veliko igracko ime ne garantuje da ces biti i dobar selektor a to je Hrvatska davno vidjela i nikada nije bio u konkurenciji da preuzme klupu Hrvatske. Ovo nam je psolije grupe za SP kakda smo sa Papetom izborili ucesce najlaksa grupa koju smo ikada imali al jebaji ga izgleda da mi bez baraza ne znamo. Ono sto mi navijaci necemo da priznamo sami sebi je upravo sto si napisao samo sto ja mislim da mi nismo vise space shuttle ni za koga ismanjila se i te kako ta razlika u kvalitetu izmedju osrednjih i najlosijih reprezentacija kao i izmedju najboljih i osrednjih. Danas malte ne svako svakome moze da otkine bar bod! Mi smo imace drzava koja uvijek zivi zivi uljuljkana nekim davnim uspjesima i na osnovu njih formiramo misljenja. kao KK Bosna je bila prvak Evrope i njoj jednostavno nije mjesto gdje je sada.......Kao mi imamo Dzeku i Pjanica i to odmah znaci da cemo dobiti neku reprezentaciju. Znaci kurac ako se ostalih 9 ne oznoji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3267 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:

Dalic ima puno kvalitetniju ekipu, individualni kvalitet mu je vadio stvar kad taktika zakaze, a uz to sve solidan naramak srece koji ja na mundijalima nisam vidio od Juzne Koreje u Japanu i Koreji :mrgreen: 2002.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3268 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:

Dalic ima puno kvalitetniju ekipu, individualni kvalitet mu je vadio stvar kad taktika zakaze, a uz to sve solidan naramak srece koji ja na mundijalima nisam vidio od Juzne Koreje u Japanu i Koreji :mrgreen: 2002.
Sve to sad stoji, pitam ko je bio Dalić? Vodio neke Al hilale i slično.
Dakle, ne pričamo o Murinju, Guardioli ili Ancelottiju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3269 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Dakle, ne pričamo o Murinju, Guardioli ili Ancelottiju.
Obicni poslusnik kriminalaca iz HNS-a, ali sve se to manje vidi i osjeti kad imas ekipu gdje u prvoj postavi imas osvajace 7 Liga sampiona koje pustis da igraju i ne gusis ih taktikom. Haj pusti ove nase jadna ti majka :lol:
Burdus

#3270 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Burdus »

Dalic ima puno kvalitetniju ekipu, individualni kvalitet mu je vadio stvar kad taktika zakaze, a uz to sve solidan naramak srece koji ja na mundijalima nisam vidio od Juzne Koreje u Japanu i Koreji :mrgreen: 2002.[/quote]

Dakle, ne pričamo o Murinju, Guardioli ili Ancelottiju.[/quote]

Evo ti primjer pa na osnovu njega sam odgovori.
Znas sta je Dalic napravio u Aziji.
Sta je napravio Amar u Aziji. Otjerali ga i Japanci i Arapi. Moze samo u BH trenirati i to na silu. Nemoj samo zvali ga ovi oni kad nista zvanicno nije bilo. On takav nas najtrofejniji trener.
Kakvi su tek ostali.
Da imamo nekog mladog, strucnog i ambicioznog pa da kazemo evo jedan ciklus halalimo. Nemamo. Dalic od juniorske repke kao pomocnik pokazuje sve vrline koje su ga na kraju dovele ovdje gdje je sada. To struka prepozna.
Na kraju krajeva nije bitno gdje je bio, svi negdje pocnu, bitno je gdje je sada. Da nije dobar nebi mu pomogla ni 22 Ronalda ni sva sreca ovog svijeta.
ultima_palabra

#3271 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Ovaj djuturum iz Slovenije i dalje o Amaru, ne moze bez njega nikako... haj makar je sjaho sa Zeljine teme, preofirno da se i dalje predstavlja kao Zeljin navijac :oops:
last mohicans

#3272 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Salih1984 wrote:
last mohicans wrote:Da onaj markomilanov nije postao Salih :-D Nemoj se brate uvrijediti, ali bacas na njegove postove. Nesta ga nema.
Ja sam se skoro prijavio na ovome forumu,sta je sve taj markomilanov stavljao :lol: ?
Bolje da ne znas. Utusio nas svaki put kad se bira selektor. Samo srpske kandidate vadio iz budzaka. Bio je simpatičan,donekle, dok ne precera. Čim je Zuti ostao, automatski je nestao. Sad ce on...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3273 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

U IO NS/FSBiH, neslužbeno saznajemo i dalje smatraju da je Prosinečki na dobrom putu i da će nas odvesti na prvenstvo Evrope, te su mu još jednom ukazali povjerenje da vodi Zmajeve. Ova informacija uskoro i trebala biti i službeno potvrđena. 
Ostaje Prosinecki, izgleda.
DonieBrasco

#3274 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by DonieBrasco »

Ostaje li jos ova dva kola Italia, Lihtenstaj ili ostaje da nas vodi kroz baraz, Ligu Nacija ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3275 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

DonieBrasco wrote:Ostaje li jos ova dva kola Italia, Lihtenstaj ili ostaje da nas vodi kroz baraz, Ligu Nacija ?
https://sportsport.ba/fudbal/robert-pro ... eva/337544
Locked