Ko je bio Dalić prije reprezentacije?Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv?
Treba potrefiti čovjeka koji će raditi, na ime ćemo teško šta izvući.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ko je bio Dalić prije reprezentacije?Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv?
Za Dalica sira javnost nije znala, tacno. Strucni krugovi, trenerska bransa je itekako znala. Gdje je god radio napredak je bio ogroman.Tomahawk11 wrote:Ko je bio Dalić prije reprezentacije?Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv?
Sve stoji, ali je čovjek dobacio do finala SP.Burdus wrote: Za Dalica sira javnost nije znala, tacno. Strucni krugovi, trenerska bransa je itekako znala. Gdje je god radio napredak je bio ogroman.
Pored toga ima leďa svog saveza, izgraďen kult repke i 100% vece profesionalce nego mi.
Ljudi bukvalno ginu i u klubovima i u repki. Nasim je bitno da su u zoni ugodnosti i da redovno kapa.
Ciljano? Sjeti se kako je Dalić dobio posao.Burdus wrote:Nije bas da im se bas samo potrefilo![]()
Ljudi su ciljano trazili nekog ko je relativno mlad ambiciozan i hoce raditi. Naravno takva odluka nosi dozu rizika, kalkukiranog rizika.
Fazon je sto su stali uz njega i nisu mu solili pamet.
Drugo mjesto je vise povezano sa samom kvalitetom baze, logistike, pojedinacnog i kolektivnog mentaliteta a ne samo selektora. Uz dozu srece, naravno. Ali i da nisu bili drugi jasno se vidi da su uspostavili sistem i znaju sta hoce.
Da nebi bilo zabune, nema saveza gdje nisu talovi, tako i kod njih. Samo je to na vecem nivou. Jaca repka veci tal, sto rece ovaj iznad.
Ja bih ipak uzeo u obzir rostere BiH i Hrvatske. Hrvatska na TM sad vrijedi 330 miliona a BiH 150 i mislim da je ipak tu problem a ne u selektorima. Dalje u Hrvatskoj kao i u Srbiji sport je odavno prepoznat kao brand proizvod i u sport se ulazu velikaaaaa sredstva ali se isto tako ulazu i u sam razvoj pocevsi od ulice pa na dalje. Ne mozes ti traziti naprimjer uspjeh u plivanju a u citavoj drzavi imas dva ozbiljna bazena, jedan u F BiH a drugi u RS-u! Isto tako ko se sjeca dobro zivota u bivsoj drzavi sjetit ce se da su svi sportski velikani svoj put pocinjali sa ulice da li na baketima, na male, stolnog tenisa na spreplocama itd itd.....I ono sto je najvaznije je mentalitet i sportska disciplina koji su kod nas misaone imenice.Tomahawk11 wrote:Ciljano? Sjeti se kako je Dalić dobio posao.Burdus wrote:Nije bas da im se bas samo potrefilo![]()
Ljudi su ciljano trazili nekog ko je relativno mlad ambiciozan i hoce raditi. Naravno takva odluka nosi dozu rizika, kalkukiranog rizika.
Drugo mjesto je vise povezano sa samom kvalitetom baze, logistike, pojedinacnog i kolektivnog mentaliteta a ne samo selektora. Uz dozu srece, naravno. Ali i da nisu bili drugi jasno se vidi da su uspostavili sistem i znaju sta hoce.
Da nebi bilo zabune, nema saveza gdje nisu talovi, tako i kod njih. Samo je to na vecem nivou. Jaca repka veci tal, sto rece ovaj iznad.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/zlatk ... /171007027
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kv ... i-selektor
https://www.24sata.hr/sport/nesluzbeno- ... ije-543139
Ne bi se baš reklo da je ovo ciljano, u jeku kvalifikacija su smijenili selektora i primili Dalića.
Stoji to da su stali iza njega, ali da nije imao rezultate, pala bi i ta podrška na kraju.
Lahko je za njihove talove, šta misliš koliko je para njihov savez dobio dosad, takmiče se na svakom EP i SP i uglavnom imaju dobre rezultate.
Mi jednom otišli na SP, ovi naši i dan danas orgazme doživljavaju.
Nije uporedivo, ali je svakako model kakav trener nam treba za selektora.
Hrasno, ja ni ne poredim rezultate BiH i Hrvatske, ali obzirom na promjene u sistemu kvalifikacija, najmanje što bi mi trebali jeste da se kvalifikujemo, pogotovo za ovo EP koje predstoji.hrasno38 wrote:
Ja bih ipak uzeo u obzir rostere BiH i Hrvatske. Hrvatska na TM sad vrijedi 330 miliona a BiH 150 i mislim da je ipak tu problem a ne u selektorima. Dalje u Hrvatskoj kao i u Srbiji sport je odavno prepoznat kao brand proizvod i u sport se ulazu velikaaaaa sredstva ali se isto tako ulazu i u sam razvoj pocevsi od ulice pa na dalje. Ne mozes ti traziti naprimjer uspjeh u plivanju a u citavoj drzavi imas dva ozbiljna bazena, jedan u F BiH a drugi u RS-u! Isto tako ko se sjeca dobro zivota u bivsoj drzavi sjetit ce se da su svi sportski velikani svoj put pocinjali sa ulice da li na baketima, na male, stolnog tenisa na spreplocama itd itd.....I ono sto je najvaznije je mentalitet i sportska disciplina koji su kod nas misaone imenice.
Ovi linkovi sto si naveo su vrh ledenog brjega.Tomahawk11 wrote:Ciljano? Sjeti se kako je Dalić dobio posao.Burdus wrote:Nije bas da im se bas samo potrefilo![]()
https://www.klix.ba/sport/nogomet/zlatk ... /171007027
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kv ... i-selektor
https://www.24sata.hr/sport/nesluzbeno- ... ije-543139
Ne bi se baš reklo da je ovo ciljano, u jeku kvalifikacija su smijenili selektora i primili Dalića.
Stoji to da su stali iza njega, ali da nije imao rezultate, pala bi i ta podrška na kraju.
Lahko je za njihove talove, šta misliš koliko je para njihov savez dobio dosad, takmiče se na svakom EP i SP i uglavnom imaju dobre rezultate.
Mi jednom otišli na SP, ovi naši i dan danas orgazme doživljavaju.
Nije uporedivo, ali je svakako model kakav trener nam treba za selektora.
Kakvu sliku imamo mi o sebiTomahawk11 wrote:Hrasno, ja ni ne poredim rezultate BiH i Hrvatske, ali obzirom na promjene u sistemu kvalifikacija, najmanje što bi mi trebali jeste da se kvalifikujemo, pogotovo za ovo EP koje predstoji.hrasno38 wrote:
Ja bih ipak uzeo u obzir rostere BiH i Hrvatske. Hrvatska na TM sad vrijedi 330 miliona a BiH 150 i mislim da je ipak tu problem a ne u selektorima. Dalje u Hrvatskoj kao i u Srbiji sport je odavno prepoznat kao brand proizvod i u sport se ulazu velikaaaaa sredstva ali se isto tako ulazu i u sam razvoj pocevsi od ulice pa na dalje. Ne mozes ti traziti naprimjer uspjeh u plivanju a u citavoj drzavi imas dva ozbiljna bazena, jedan u F BiH a drugi u RS-u! Isto tako ko se sjeca dobro zivota u bivsoj drzavi sjetit ce se da su svi sportski velikani svoj put pocinjali sa ulice da li na baketima, na male, stolnog tenisa na spreplocama itd itd.....I ono sto je najvaznije je mentalitet i sportska disciplina koji su kod nas misaone imenice.
O SP će već biti teže i razmišljati.
Činjenica je i dalje da bi mi trebali biti space shuttle za jednu Finsku, Armeniju, Lihtenštajn, pa i Grčku. A nismo
Pa šta sam slagao? Finci imaju jednog Pukkija, Armenci Mikhtarijana, Lux Salanovića koji kod nas ne bi imao mjesta na klupi, Grci....?Burdus wrote: Kakvu sliku imamo mi o sebi![]()
Mi kakvi smo nismo prispjeli nigdje. Sve ove zemlje su ureďenije od BH, samim tim i sport.
Sto se povremeno pojavi Edin, Larisa, Amel... ne znaci da smo nesto u sportu. Rekao bih da je i sport kao i drzava u prostom padu.
Nemamo prava reci da bi morali biti bolji od bili koje zemlje u bilo cemu.
Sem ljenosti, bezobrazluku i gluposti
Ode Marko dodje SalihLogovan wrote:Salih, u narodu poznatiji kao Marko.last mohicans wrote:Da onaj markomilanov nije postao SalihNemoj se brate uvrijediti, ali bacas na njegove postove. Nesta ga nema.
Ne mi aposlutno imamo tim koji je vec trebao da bude 95% siguran da ide na EP ali sam od samog pocetka pisao da je Prosinecki los selektor sto se na kraju i debelo pokazalo. Od samog pocetka kvalifikacija je pravio vise nego pocetnicke greske pocevsi upravo od utakmice sa Grckom na Grbavici. To sto si bio veliko igracko ime ne garantuje da ces biti i dobar selektor a to je Hrvatska davno vidjela i nikada nije bio u konkurenciji da preuzme klupu Hrvatske. Ovo nam je psolije grupe za SP kakda smo sa Papetom izborili ucesce najlaksa grupa koju smo ikada imali al jebaji ga izgleda da mi bez baraza ne znamo. Ono sto mi navijaci necemo da priznamo sami sebi je upravo sto si napisao samo sto ja mislim da mi nismo vise space shuttle ni za koga ismanjila se i te kako ta razlika u kvalitetu izmedju osrednjih i najlosijih reprezentacija kao i izmedju najboljih i osrednjih. Danas malte ne svako svakome moze da otkine bar bod! Mi smo imace drzava koja uvijek zivi zivi uljuljkana nekim davnim uspjesima i na osnovu njih formiramo misljenja. kao KK Bosna je bila prvak Evrope i njoj jednostavno nije mjesto gdje je sada.......Kao mi imamo Dzeku i Pjanica i to odmah znaci da cemo dobiti neku reprezentaciju. Znaci kurac ako se ostalih 9 ne oznoji.Tomahawk11 wrote:Hrasno, ja ni ne poredim rezultate BiH i Hrvatske, ali obzirom na promjene u sistemu kvalifikacija, najmanje što bi mi trebali jeste da se kvalifikujemo, pogotovo za ovo EP koje predstoji.hrasno38 wrote:
O SP će već biti teže i razmišljati.
Činjenica je i dalje da bi mi trebali biti space shuttle za jednu Finsku, Armeniju, Lihtenštajn, pa i Grčku. A nismo
Dalic ima puno kvalitetniju ekipu, individualni kvalitet mu je vadio stvar kad taktika zakaze, a uz to sve solidan naramak srece koji ja na mundijalima nisam vidio od Juzne Koreje u Japanu i KorejiTomahawk11 wrote:Ko je bio Dalić prije reprezentacije?Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv?
Sve to sad stoji, pitam ko je bio Dalić? Vodio neke Al hilale i slično._BataZiv_0809 wrote:Dalic ima puno kvalitetniju ekipu, individualni kvalitet mu je vadio stvar kad taktika zakaze, a uz to sve solidan naramak srece koji ja na mundijalima nisam vidio od Juzne Koreje u Japanu i KorejiTomahawk11 wrote:Ko je bio Dalić prije reprezentacije?Idemedosumom wrote:Helem nam je potreban dobar restart. Je li Ciro ziv?
Treba potrefiti čovjeka koji će raditi, na ime ćemo teško šta izvući.2002.
Obicni poslusnik kriminalaca iz HNS-a, ali sve se to manje vidi i osjeti kad imas ekipu gdje u prvoj postavi imas osvajace 7 Liga sampiona koje pustis da igraju i ne gusis ih taktikom. Haj pusti ove nase jadna ti majkaTomahawk11 wrote:
Sve to sad stoji, pitam ko je bio Dalić? Vodio neke Al hilale i slično.
Dakle, ne pričamo o Murinju, Guardioli ili Ancelottiju.
Bolje da ne znas. Utusio nas svaki put kad se bira selektor. Samo srpske kandidate vadio iz budzaka. Bio je simpatičan,donekle, dok ne precera. Čim je Zuti ostao, automatski je nestao. Sad ce on...Salih1984 wrote:Ja sam se skoro prijavio na ovome forumu,sta je sve taj markomilanov stavljaolast mohicans wrote:Da onaj markomilanov nije postao SalihNemoj se brate uvrijediti, ali bacas na njegove postove. Nesta ga nema.
?
Ostaje Prosinecki, izgleda.
U IO NS/FSBiH, neslužbeno saznajemo i dalje smatraju da je Prosinečki na dobrom putu i da će nas odvesti na prvenstvo Evrope, te su mu još jednom ukazali povjerenje da vodi Zmajeve. Ova informacija uskoro i trebala biti i službeno potvrđena.
https://sportsport.ba/fudbal/robert-pro ... eva/337544DonieBrasco wrote:Ostaje li jos ova dva kola Italia, Lihtenstaj ili ostaje da nas vodi kroz baraz, Ligu Nacija ?