Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Akibh

#326 Re: Gras all about

Post by Akibh »

MAN-lion's coach wrote:
ema_ wrote:Ti ovdje predstavljaš interes GRASA, briga tebe za rajom :razz:
Zamoliću da mi se tako ne obraćaš.
Red bi bio prvenstveno,jer me ne poznaješ,ako ti je zasmetao red novi što je postavljen u postu,radije zaobiđi.
Do tada želim ti ugodno čekanje. 8-) 8-)
Seljacka prica, klasika...
ema_

#327 Re: Gras all about

Post by ema_ »

HomeArt wrote:
ema_ wrote:Ko čeka, taj nekad i dočeka trolu u kojoj se makar ko insan može voziti na ulaznim vratima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne moze vise ni to, ima onaj hepek pa se vrata ne mogu zatvoriti ako stojis na vratim, jao to mi je omiljena situacija kad se 5-10 minuta ceka jer neko stoji na vratima :-)

Ili ono pod svaku cijenu ulaženje još njih petero, a vozilo već puno, ni šibica ne stane :-) .
HomeArt

#328 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

ema_ wrote:
HomeArt wrote:
ema_ wrote:Ko čeka, taj nekad i dočeka trolu u kojoj se makar ko insan može voziti na ulaznim vratima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne moze vise ni to, ima onaj hepek pa se vrata ne mogu zatvoriti ako stojis na vratim, jao to mi je omiljena situacija kad se 5-10 minuta ceka jer neko stoji na vratima :-)

Ili ono pod svaku cijenu ulaženje još njih petero, a vozilo već puno, ni šibica ne stane :-) .
I vozac onda nesto pocne slagati face :-)
ema_

#329 Re: Gras all about

Post by ema_ »

Al, hajd, da ne pretjerujemo, ipak imamo savršen gradski prijevoz, baš onakav kakav dolikuje glavnom gradu :mrgreen: :skoljka:
MAN-lion's coach

#330 Re: Gras all about

Post by MAN-lion's coach »

armin.i.am wrote: ima li MAN-ovih vozila u GRAS-u :mrgreen:
Naravno da ima.Šteta što se u neke stvari ne razumiješ. :lol: :lol:
Mr. Brightside

#331 Re: Gras all about

Post by Mr. Brightside »

MAN-lion's coach wrote:
ma gdje je steta :lol:
rahatniji sam :D
HomeArt

#332 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

ema_ wrote:Al, hajd, da ne pretjerujemo, ipak imamo savršen gradski prijevoz, baš onakav kakav dolikuje glavnom gradu :mrgreen: :skoljka:
Ma pravo, dobro ih narod i trpi, doduse tu i tamo neki vozas i fasuje :D
MAN-lion's coach

#333 Re: Gras all about

Bar se ne moraš gurati do vrata da izađeš. :lol: :lol:
MAN-lion's coach

#334 Re: Gras all about

armin.i.am wrote:
MAN-lion's coach wrote:
ma gdje je steta :lol:
rahatniji sam :D
Drago mi je da ti je kamen sa srca spao. :lol: :lol:
Mr. Brightside

#335 Re: Gras all about

Post by Mr. Brightside »

MAN-lion's coach wrote: Drago mi je da ti je kamen sa srca spao. :lol: :lol:
nekome kamen, nekome tocak :lol:
ema_

#336 Re: Gras all about

Post by ema_ »

MAN-lion's coach wrote:
Bar se ne moraš gurati do vrata da izađeš. :lol: :lol:

U svakom zlu neko dobro :D .
MAN-lion's coach

#337 Re: Gras all about

armin.i.am wrote:
MAN-lion's coach wrote: Drago mi je da ti je kamen sa srca spao. :lol: :lol:
nekome kamen, nekome tocak :lol:
Ma jašta.Ne do Bog opet bostan obrat.
frfi.

#338 Re: Gras all about

Post by frfi. »

nedavni dogadjaj u minibusu: sjela raja, ide se na pos'o, skolu, itd.. i vozi od moje stanice nekih 300m, i stade, vozac kaze: "ljudi ja ne mogu dalje, spasce mi tocak"

:-) :shock: :lol: :x :roll:

i onda taban fijaker... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#339 Re: Gras all about

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol:

ima i gora neki dan

stade kod građevinske na skretanju prema filozofskom :D
otvori vrata raja izađe pređe cestu onda tramvaj poluprazan krenu :lol: :lol: :lol:
samo malo strpliv treba biti :mrgreen:
Adriatic

#340 Re: Gras all about

Post by Adriatic »

frfi. wrote:nedavni dogadjaj u minibusu: sjela raja, ide se na pos'o, skolu, itd.. i vozi od moje stanice nekih 300m, i stade, vozac kaze: "ljudi ja ne mogu dalje, spasce mi tocak"

:-) :shock: :lol: :x :roll:

i onda taban fijaker... :D
Braća Krstić u originalu.
frfi.

#341 Re: Gras all about

Post by frfi. »

Black swan wrote::lol: :lol: :lol:

ima i gora neki dan

stade kod građevinske na skretanju prema filozofskom :D
otvori vrata raja izađe pređe cestu onda tramvaj poluprazan krenu :lol: :lol: :lol:
samo malo strpliv treba biti :mrgreen:
:lol: :lol:

ma ovo je cirkus teski, jednom, (ne znam jesam li to pricala) isto mjesto desavanja - minibus, samo poce plava tekucina da izlazi iz poda autobusa, zapusi se sve, ljudi otvaraju prozor da izadje dim :? :shock:
i sad vozac zove gras-centralu valjda, i kaze eto zapusilo se hladnjak nesto bla bla sta da radim? i zakljucak je bio da vozi jos nekih 1km uzbrdo, da dodje do cesme i da naspe novu vodu, jel :-)
ja fino izadjem i opet-taban fijaker :roll: al najveci cirkus je to da su ljudi ostali u busu i nastavili se voziti, bus se nastavio dimiti, ako eksplodira, zapali se- Boze moj :-) :shock:

i da, sve ovo se stvarno desilo :roll: :-)
trambusek88

#342 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

Neznam dali sam pogodio pravu temu.
Postoje neke indicije da se trolejbus za vrijeme prvih mjesec-dva rada 1984 godine okretao negdje u Hrasnom, moguće negdje oko Robota.

Ima li neko da može ovo potvrditi ili demantovati?
dresdener78

#343 Re: Gras all about

Post by dresdener78 »

trambusek88 wrote:Neznam dali sam pogodio pravu temu.
Postoje neke indicije da se trolejbus za vrijeme prvih mjesec-dva rada 1984 godine okretao negdje u Hrasnom, moguće negdje oko Robota.

Ima li neko da može ovo potvrditi ili demantovati?
Tako jeste! :thumbup: prva linija je krenula na relaciji Hrasno-Trg 6. April (danas Trg Austrije) 16.9.1984. godine. Okretaljka trolejbusa je prema istraživanjima fanova tramvaja i trolejbusa bila na mjestu današnjeg Robot-a plus minus 50 metara. Svakako bila je korištena samo do kraja novembra iste godine.
Provjeriću još u terenu kada budem došao u SA.
Sve linije (za Otoku, Dobrinju, Jezero i Vogošću) su počele sa radom 23.11.1984. godine.
amrica

#344 Re: Gras all about

Post by amrica »

off skroz, ali da se vidi cega jos ima :-) :roll: :D

"ZET-ov vozač dao maloljetniku da vozi autobus pun putnika!
Zagreb, 09.01.2012., 15:07Autor: Mi. Dr.16 komentara
ZET-ov vozač dozvolio je maloljetnom putniku da preuzme volan autobusa pred očima putnika.
Podijeli
18

Autobus (Foto: Martina Popovčić/Pixsell)
Prošle srijede putnici linije 274, koja prometuje od Dupca do Lakteca, nisu mogli vjerovati što se događa pred njihovima očima. Naime, vozač je volan autobusa prepustio maloljetnom putniku koji je nastavio vožnju pod njegovim uputama, doznaje 24sata.
Incident nam je potvrdio Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. 'Najoštrije osuđujemo događaj i upućujemo ispriku putnicima te drugim sudionicima u prometu', stoji u priopćenju. Dodaje se kako je vozač, koji je priznao propust, udaljen s vozačkih službi.
'Njegov slučaj preuzima Pravna služba, no o sankcijama ne bih govorio prije utvrđivanja svih okolnosti te dovršetka pravnih postupaka, kako na iste ne bih utjecao', naglasio je u priopćenju glasnogovornik Jurić.
dresdener78

#345 Re: Gras all about

Post by dresdener78 »

ZET-ov vozač dozvolio je maloljetnom putniku da preuzme volan autobusa pred očima putnika.
Hehehe off topic, ovo mene podsjeća na jednu priću negdje krajem 80tih u Čehoslovačkoj. U jednom gradu je vozio autobus na liniji gdje je stalno bilo puno nezadovoljnih i drskih putnika koji su se stalno žalili, psovali vozače, nisu htjeli pripremiti sitan novac za kartu itd. Autobus su vozili dva stalna vozača na smjene. Baš su bili ovi siti ljutih i neprijatnih putnika pa su izumili vrlo originalnu osvetu za svoje "klijente" :evil: Jednog dana, kada je došlo vrijeme za promjenu vozača, autobus pun putnika je zaustavio na stanici, prvi vozač spakirao stvari i izašao vani. Njegov kolega je stajao kod tablice malo maskiran naljepljenom bradom i kapom iz pozorišta, ali uglavnom je imao crne naočale i bijeli štapić 8) evo prvi mu je pomogao u kabinu, pokazao gdje je volan pedali i drugo i sa rječima "sretan put vama" je napustio autobus. Onda "sljepi" vozač je počeo da vozi autobus, ljudi unutar vozila su od histerije skoro padali u neisvjest :mrgreen: Naravno stvar je završila na sudu ali priča se o ovom neobičnom dogadjaju kod nas do danas.
trambusek88

#346 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

dresdener78 wrote: Sve linije (za Otoku, Dobrinju, Jezero i Vogošću) su počele sa radom 23.11.1984. godine.
Za Vogošću su krenuli 1985

http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=54
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#347 Re: Gras all about

Post by bordo gandalf »

Zna li neko slucajno hoce li gras sutra voziti na bjelasnicu :D
sheilak

#348 Re: Gras all about

Post by sheilak »

rashtiman wrote:Zna li neko slucajno hoce li gras sutra voziti na bjelasnicu :D
gle, kako izaziva! :D

Inace, mislim da ce voziti. Idemo i mi. :)
poznanik

#349 Re: Gras all about

Post by poznanik »

GRAS-ov vozač volan autobusa ne prepušta ni rođenoj majci :oops:
insomnia78

#350 Re: Gras all about

Post by insomnia78 »

amrica wrote:off skroz, ali da se vidi cega jos ima :-) :roll: :D

"ZET-ov vozač dao maloljetniku da vozi autobus pun putnika!
Zagreb, 09.01.2012., 15:07Autor: Mi. Dr.16 komentara
Podijeli
18

Autobus (Foto: Martina Popovčić/Pixsell)
Prošle srijede putnici linije 274, koja prometuje od Dupca do Lakteca, nisu mogli vjerovati što se događa pred njihovima očima. Naime, vozač je volan autobusa prepustio maloljetnom putniku koji je nastavio vožnju pod njegovim uputama, doznaje 24sata.
Incident nam je potvrdio Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. 'Najoštrije osuđujemo događaj i upućujemo ispriku putnicima te drugim sudionicima u prometu', stoji u priopćenju. Dodaje se kako je vozač, koji je priznao propust, udaljen s vozačkih službi.
'Njegov slučaj preuzima Pravna služba, no o sankcijama ne bih govorio prije utvrđivanja svih okolnosti te dovršetka pravnih postupaka, kako na iste ne bih utjecao', naglasio je u priopćenju glasnogovornik Jurić.
Steta da nisi stavila link na ovo, komentari su kao preslikani sa SA-X samo sto umjesto sandzaklija glavnu ulogu igraju Bosanci
Post Reply