Izbori 1990 Jugoslavija

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Nele9

#326 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by Nele9 »

Jazz_Junkie wrote:
Bosanska Krajina wrote:
nosara wrote:Upravo rat daje smisao prici crvenih... To i jeste najzalosnije...

Ovo "sta bi bilo da je bilo" ne pije vode... Zna se ko je s kim pravio vlast, zna se i ko je organizovao otpor i kako, a zna se i ko je pruzio principijelnu podrsku da bi vlast ostala priznata i u situaciji kad su se dva nacionalna bloka prakticno separatisali... Na zalost, i poslije rata to je zaboravljeno pa se nastavilo sa istom pricom, kao da nista nije bilo...

Sve se zna...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: bravo majstore.Sve je tako.Prvo je narod zaboravio pokolje nad Bosnjacima Podrinja 39-45,a sad zaboravlja i pokolj 92-95.Sve nam je ovo komunizam uradio,da smo za vrijeme Tita bili u polozaju Hrvatske i Srbije i da smo mi dobili svoju nacionalnost,jezik i da smo dobijali pare kao ostale republike SFRJ nebi ovako prosli u ratu.Srbija i Hrvatska dobijale autoput,oruzje,pare sve moguce a BiH nije dobijala nista i dobri Bosnjo bio zadovoljan.I sada ako nam ti komunisti i socijalisti dodju na vlast,opet cemo biti u najgorem polozaju,djaba sto smo vecina u BiH.Mi i Palestinci smo u teskom polozaju u vlastitim drzavama,zalosno.
Opet kukanje u pogresnom smjeru. Valjaju se nevjerojatne gluposti, te komunisti okrivljuju za pokolje nad Bosnjacima. To je inace jedinstveno svim balkanskim nacistima koji u svojim revizionistickim glupostima alternativne povijesti za polupismene neznalice svi zajedno za nezgode iz proslosti optuzuju komuniste. Nikada im nisu krive etnokriminalne elite koje svoj narod uvijek gurnu u agoniju i na tome se jos obogate.
Bez komunizma, Tita i Jugoslavije bi BiH davno nestala sa mape svijeta. Sa njom bi vjerojatno nestali i Bosnjaci kao nepozeljno tkivo unutar novih granica, ostvarenih nacionalistickim divljanjem koje ce se ponoviti pedesetak godina kasnije. Komunisti su dijelom uspjeli razbiti do tada vladajucu podjelu u bh. drustvu. Dosao je bio kraj razlicitim pogledima na proslost i buducnost BiH, kao i etnicki strukturiranim mahalama. BiH je konacno unisla u eru moderne, urbanizacije i industrijalizacije. Skoro svi fakulteti su osnovani nakon Drugog svjetskog rata. Kulturno-umjetnicki i intelektualni zivot je procvatao. To su vrijednosti za koje nacionalist nema osjecaja ili razumijevanja. On se samo osjeca ugodno u svojoj selendri, jer sve drugo nadilazi njegove intelektualne kapacitete.
Za nepostojanje bosnjacke nacije su odgovorne bosnjacke elite iz doba nacionalnog budjenja u 19. vijeku. Te elite koje su cinili zemljoposjednici nisu bile zainteresovane za tu evropsku promjenu nego iskljucivo za ocuvanje feudalnog poretka. Dok su bosanski pravoslavci i katolici poceli poprimati taj novi nacionalni identitet, muslimani su zivjeli u proslosti. Sto se tice jezika, govoris istim jezikom kao i Srbi i Hrvati u BiH, kao sto i oni govore tvojim.
Cim su nacionalisti uzjahali 1990, opet se dogodise pokolji. Iako nije posjedovala tehnicke kapacitete za pokolje nad Srbima i Hrvatima, SDA je zajedno s njima igrala kolo u rusenju suzivota u BiH. Posljedica tog rusenja su pokolji. Pored toga je SDA nerijetko sa svojom politikom, svjesno ili konzekventno, zrtvovala Bosnjake.
Kakve notorne gluposti. Bosna je postojala i prije komunističkog diktatora, komunizma, i Jugoslavije a Bogu hvala postoji i poslije. Diktator je mrtav, komunizam je mrtav, a i Jugoslavija tebi nikad prežaljena je mrtva.
A ovo drugo...bravo za legalizaciju velikosrpskog mita o gradjanskom ratu. RAM-a nije bilo, je li?
NightSkyWalker

#327 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

Jazz_Junkie wrote: Iako nije posjedovala tehnicke kapacitete za pokolje nad Srbima i Hrvatima, SDA je zajedno s njima igrala kolo u rusenju suzivota u BiH. Posljedica tog rusenja su pokolji.
Kada neko tvrdi nesto golemo, onda za to mora imati i goleme dokaze. Pokazi nam i dokazi ovo sto si gore napisao! Kada i na koji konkretno je SDA pravila razdor medju narodima i rusila suzivot :?: Reci nam sta je bilo sa nebosnjaka i njihovih svetinja tamo gdje je vladala SDA i Armija BiH u usporedbi sa onim sto se desavalo bosnjacima tamo gdje je bio HVO i VRS :?:

P.S. SDA i bosnjaci nisu vrsili pokolje nad srbima i hrvatima ne zato sto za to nismo imali "tehnicke kapacitete", vec zato sto u nacem nacionalnom kodu nije majorizacija i rusenje onih koji su drugacije vjere i nacije od nas. :wink:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#328 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by sabina1 »

NightSkyWalker wrote:
Jazz_Junkie wrote: Iako nije posjedovala tehnicke kapacitete za pokolje nad Srbima i Hrvatima, SDA je zajedno s njima igrala kolo u rusenju suzivota u BiH. Posljedica tog rusenja su pokolji.
Kada neko tvrdi nesto golemo, onda za to mora imati i goleme dokaze. Pokazi nam i dokazi ovo sto si gore napisao! Kada i na koji konkretno je SDA pravila razdor medju narodima i rusila suzivot :?: Reci nam sta je bilo sa nebosnjaka i njihovih svetinja tamo gdje je vladala SDA i Armija BiH u usporedbi sa onim sto se desavalo bosnjacima tamo gdje je bio HVO i VRS :?:

P.S. SDA i bosnjaci nisu vrsili pokolje nad srbima i hrvatima ne zato sto za to nismo imali "tehnicke kapacitete", vec zato sto u nacem nacionalnom kodu nije majorizacija i rusenje onih koji su drugacije vjere i nacije od nas. :wink:

Mladi Muslimani su bili profašistička organizacija koju je validni sud SR Bosne i Hercegovine raspustio zbog antidržavnog djelovanja te ratne kolaboracije sa agresorom.
Na nihovim temeljima se rodila SDA.
Tačno je da majorizacija kod Bošnjaka ne postoji. I zbog genetskog koda i zbog civilizacijskih vrijednosti. Tačno je i da Armija nije činila urbicid i kulturolocid tamo gdje je mogla. No zaboravljaš da Armija nije bila bošnjačka vojska nego multietnička pa makar i ideološki a ne faktički. Ili demantuješ sam sebe??? Ili je možda po tvojim riječima ABiH bila SDA vojska? Moji su s ponosom nosili uniformu ABiH ali im ne pada na pamet da se identifikuju sa SDA ili njenom ideologijom. Niti u ludilu.

SDA je imala ključnu ulogu u predratnim danima na širenju nacionalne netrpeljivosti i sama je sebi ničim konkretnim, dodijelila ulogu "zaštitne" stranke u Bošnjaka.
Gomila gluposti i pamfleta izašlih kod ljudi zadojenih mržnjom nad komunistima je povela bošnjački narod u epopeju razbijanja suživota koja traje i dan danas.
Kada ideja SDS-a , HDZ-a i SDA u ovoj zemlji bude totalno nepopularna (što se nikada neće desiti) ova zemlja ima šansu da bude domovina svih nas.

"Svi smo mi jednaki ali su neki jednakiji od drugih". (Orwell). :bih:
Klodovik

#329 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by Klodovik »

RSE: Postoji slijedeća teza - da je na izborima pobjedio SDP, a Nijaz Duraković bio predsjednik Predsjedništva, ne bi došlo do rata.

Duraković: Ne vjerujem, mislim da bi došlo do rata, jer je to unaprijed smišljeno, to je bio dio starog plana. Sudbina Bosne i Hercegovine je jednostavno bila zapečaćena i rata bi svakako bilo.
NightSkyWalker

#330 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

tvsabina wrote:
Mladi Muslimani su bili profašistička organizacija koju je validni sud SR Bosne i Hercegovine raspustio zbog antidržavnog djelovanja te ratne kolaboracije sa agresorom.

zaboravljaš da Armija nije bila bošnjačka vojska nego multietnička pa makar i ideološki a ne faktički. Ili demantuješ sam sebe??? Ili je možda po tvojim riječima ABiH bila SDA vojska?

SDA je imala ključnu ulogu u predratnim danima na širenju nacionalne netrpeljivosti

Gomila gluposti i pamfleta izašlih kod ljudi zadojenih mržnjom nad komunistima je povela bošnjački narod u epopeju razbijanja suživota
:-) :roll:

Ponovo gomila golemih optuzbi a nigdje dokaza i argumenta, a sto je tipicna fasisto-komunisticka strategija -optuzen si bez dokaza i razloga! :lol: :run:

Navedi nam argumente i dokaze sa terena da su MM bili profasisticka organizacija? Za sta su se zalagali MM, pokazi dokaze? Nisu li sami komunisti izvrsili kolaboraciju sa fasistima kada su pustili cetnike i ustase da promjene dresove i nabiju crvenu zvijedu?? Navedi nam argumente i dokaze da je slanje Alije na robiju bilo opravdano?

Ja nista ne zaboravljam, pa tako ne zaboravljam ni da je vrhovni komandant te multietnicke/bosanske/herojske armije koja je branila i odbranila BiH bio upravo SDA-ovac rahmetli Alija Izetbegovic. To je onaj isti sto je bio clan "profasisticke" organizacije MM. :lol: ...sabina, skaces sebi u njedra. :wink:

Navedi nam dokaze i argumente da je SDA pred pocetak agresije sirila nacionalnu netrpeljivost. Pogledaj snimke i zapise predizbornih skupova i pokusaj naci nesto sto je upereno protiv drugih naroda. ?

Na koji nacin bosnjaci razbijaju drzavu, epopejski??

Mrznja nad komunistima je opravdana jer je ta partija ugnjetavala neduzne ljude i izrodila najvece zlocince sa kraja dvadesetog vijeka. Druga je stvar ako ti mislis da je ispravno ubiti covjeka zato sto "pogresno" misli, a sto ljudi ispranih mozgova i zadojeni jednopartijskom ili nacionalistickom ideologijom obicno i misle. Svi ste vi jednaki samo su boje drugacije! Izgleda da si bila redovni gost na partijskim zborovima. Reci nam sta si jos naucila od crvenih?

Sabina, evo jednog "profasiste" sto je "zasluzio" metak u glavu. :roll:

Image

MUSTAFA BUSULADŽIĆ r.a. (1914-1945)- GDJE JE MEZAR MUSTAFIN?

Mustafa Busuladžić je rođen 1914. godine u Gorici kod Trebinja. Po završenoj osnovnoj školi upisao se u medresu u Travniku, a poslije tri godine prebacio se u Gazi-Husrev begovu medresu u Sarajevu gdje je i maturirao.

Još kao učenik medrese objavljivao je svoje tekstove u Islamskom glasu, Novom Beharu, Obzoru, Svijesti, El-Hidaji, Glasniku VIS-a, Našoj domovini i drugim publikacijama.

Nakon završene medrese upisao se na Višu islamsku šerijatsku školu u Sarajevu gdje je diplomirao 1941. godine. Iza toga proveo je dvije godine u Rimu na postdiplomskom studiju iz orijentalistike. Kasnije je bio zaposlen u Sarajevu kao profesor u Šerijatskoj gimnaziji, a honorarno je radio u Ženskoj medresi, Realnoj gimnaziji i Srednjoj tehničkoj školi. Pored prosvjetnog i pedagoškog rada mnogo je pisao i prevodio. Dobro je govorio arapski, turski, njemački, francuski i italijanski jezik.

U vrijeme kada su Mladi Muslimani djelovali kao podružnica El-Hidaje, Mustafa Busuladžić je bio njihov zvanični predsjednik (poslije Kasima ef. Dobrače, a na prijedlog Mehmeda ef. Handžića). Mustafa Busuladžić je bio jedan od najplodonosnijih muslimanskih pisaca u Bosni i Hercegovini, a iz njegovog opusa izdvaja se brošura Muslimani u Sovjetskoj Rusiji u kojoj je opisao teško stanje muslimana u carskoj Rusiji koje se još više pogoršalo nakon dolaska boljševika na vlast. Ova knjiga je bila povod komunistima da prilikom ulaska u Sarajevo 1945. godine uhapse Busuladžića, izvedu ga na Vojni sud koji mu potom izriče smrtnu kaznu strijeljanjem.

Strijeljanje je izvršeno noću u sarajevskom naselju Velešići, a na mjestu gdje je strijeljan pronađene su kasnije njegove naočale i fes. Očevici su kazali da je bio vrlo smiren pred pogubljenje i da je cijelu noć uoči strijeljanja učio Kur'an. Ni dan danas se ne zna gdje je mezar Mustafin.
sabina1

#331 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by sabina1 »

NightSkyWalker wrote:
tvsabina wrote:

zaboravljaš da Armija nije bila bošnjačka vojska nego multietnička pa makar i ideološki a ne faktički. Ili demantuješ sam sebe??? Ili je možda po tvojim riječima ABiH bila SDA vojska?

SDA je imala ključnu ulogu u predratnim danima na širenju nacionalne netrpeljivosti

Gomila gluposti i pamfleta izašlih kod ljudi zadojenih mržnjom nad komunistima je povela bošnjački narod u epopeju razbijanja suživota
:-) :roll:

Ponovo gomila golemih optuzbi a nigdje dokaza i argumenta, a sto je tipicna fasisto-komunisticka strategija -optuzen si bez dokaza i razloga! :lol: :run:

Navedi nam argumente i dokaze sa terena da su MM bili profasisticka organizacija? Za sta su se zalagali MM, pokazi dokaze? Nisu li sami komunisti izvrsili kolaboraciju sa fasistima kada su pustili cetnike i ustase da promjene dresove i nabiju crvenu zvijedu?? Navedi nam argumente i dokaze da je slanje Alije na robiju bilo opravdano?

Ja nista ne zaboravljam, pa tako ne zaboravljam ni da je vrhovni komandant te multietnicke/bosanske/herojske armije koja je branila i odbranila BiH bio upravo SDA-ovac rahmetli Alija Izetbegovic. To je onaj isti sto je bio clan "profasisticke" organizacije MM. :lol: ...sabina, skaces sebi u njedra. :wink:

Navedi nam dokaze i argumente da je SDA pred pocetak agresije sirila nacionalnu netrpeljivost. Pogledaj snimke i zapise predizbornih skupova i pokusaj naci nesto sto je upereno protiv drugih naroda. ?

Na koji nacin bosnjaci razbijaju drzavu, epopejski?? Mrznja nad komunistima je opravdana jer je ta partija ugnjetavala neduzne ljude i izrodila najvece zlocince sa kraja dvadesetog vijeka. Druga je stvar ako ti mislis da je ispravno ubiti covjeka zato sto "pogresno" misli.

Sabina, evo jednog "profasiste" sto je "zasluzio" metak u glavu. :roll:

Image

MUSTAFA BUSULADŽIĆ r.a. (1914-1945)- GDJE JE MEZAR MUSTAFIN?

Mustafa Busuladžić je rođen 1914. godine u Gorici kod Trebinja. Po završenoj osnovnoj školi upisao se u medresu u Travniku, a poslije tri godine prebacio se u Gazi-Husrev begovu medresu u Sarajevu gdje je i maturirao.

Još kao učenik medrese objavljivao je svoje tekstove u Islamskom glasu, Novom Beharu, Obzoru, Svijesti, El-Hidaji, Glasniku VIS-a, Našoj domovini i drugim publikacijama.

Nakon završene medrese upisao se na Višu islamsku šerijatsku školu u Sarajevu gdje je diplomirao 1941. godine. Iza toga proveo je dvije godine u Rimu na postdiplomskom studiju iz orijentalistike. Kasnije je bio zaposlen u Sarajevu kao profesor u Šerijatskoj gimnaziji, a honorarno je radio u Ženskoj medresi, Realnoj gimnaziji i Srednjoj tehničkoj školi. Pored prosvjetnog i pedagoškog rada mnogo je pisao i prevodio. Dobro je govorio arapski, turski, njemački, francuski i italijanski jezik.

U vrijeme kada su Mladi Muslimani djelovali kao podružnica El-Hidaje, Mustafa Busuladžić je bio njihov zvanični predsjednik (poslije Kasima ef. Dobrače, a na prijedlog Mehmeda ef. Handžića). Mustafa Busuladžić je bio jedan od najplodonosnijih muslimanskih pisaca u Bosni i Hercegovini, a iz njegovog opusa izdvaja se brošura Muslimani u Sovjetskoj Rusiji u kojoj je opisao teško stanje muslimana u carskoj Rusiji koje se još više pogoršalo nakon dolaska boljševika na vlast. Ova knjiga je bila povod komunistima da prilikom ulaska u Sarajevo 1945. godine uhapse Busuladžića, izvedu ga na Vojni sud koji mu potom izriče smrtnu kaznu strijeljanjem.

Strijeljanje je izvršeno noću u sarajevskom naselju Velešići, a na mjestu gdje je strijeljan pronađene su kasnije njegove naočale i fes. Očevici su kazali da je bio vrlo smiren pred pogubljenje i da je cijelu noć uoči strijeljanja učio Kur'an. Ni dan danas se ne zna gdje je mezar Mustafin.
Tvoja isključivost je kao i komunistička. Ne , oprosti Mladi Muslimani su bili plemenita humanitarna organizacija koja je skupljala cvijeće. Nema dokaza o kolaboraciji , sve su to mučke ustaško-četničko-komunističke konstrukcije laži i gluposti jer komunisti jednostavno nisu podnosili muslimane pa su ukinuli taj UNICEF.
O istoriji Mladih Muslimana čitaj sam. Ali čitaj onako kako piše a ne onako kako bi ti volio da piše.

Da, komunisti jesu izvršili kolaboraciju.
Nikada nisu primili ustaše nego domobrane.
Četnike jesu primili. One koje nisu klali i ubijali ili koji jesu ali su to vješto sakrili.Zločince su postreljali.
Cilj-popularizacija komunizma među Srbima te uspostava partizanske kontrole u Srbiji.
Ali su u toj kolaboraciji , tukli i ratovali protiv Nijemaca i Taliana-fašista koji su došli pokoriti moju i tvoju zemlju. U toj borbi , hrabro su branili SVE građane ove zemlje a okupatora istjerali a kaznili kolaboracioniste.
Dokazi o kolaboraciji? Sutjeska,Neretva,Kozara.

Daj ti meni dokaz da je jedan,jedini fašist stradao od MM ruke?
Daj ti meni dokaz da su fašisti ikada igdje izrekli zabranu o djelovanju MM-a ili da je neki MM-ovac uhapšen a da im je organizacija zabranjena?(podsjetiću te da je za vrijeme fašističke strahovlade , FK Željezničaru izrečena zabrana rada. MM-ovcima??????)

Vrhovnog komandanta multietničke vojske je postavio Ustav Republike Bosne i Hercegovine kojeg je Isti svjesno kršio?
Ili ja griješim? Ili smo ipak bili SDA vojska?

Ne znam samo kako ne vidiš nacionalnu netrpeljivost. Pa ti kažeš da se moj otac,dajidža,tetak borio u SDA za SDA??
Samo mi to ne vidimo.
Ovo je demokratija jel'?

A što se tiče komunističkih žrtava kažem ti samo jedno.
Dok nije uspostavljena komunistička Jugoslavija , ešalon komunista je poginuo u demokratskoj Jugoslaviji samo zato što su bili- komunisti.
A da nisu pobijedili , samo se pitam kako bi završili. Ili na Marin-dvoru ili na nekom "demokratskom" Golom Otoku.

Drago mi je ako počneš da čitaš onako kako piše a ne onako kako bi ti volio da piše.
NightSkyWalker

#332 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

Sabina, nisi odgovorila na moja pitanja. Lijepo sam ti ih izlistao i zaista bih cijenio da mi na njih odgovoris.

A ovo sto si gore napisala je bezvezno zamrljavanje. Hajde da pricamo konkreno. Kada nekoga golemo optuzis za nesto, onda za to moras imati i goleme dokaze! Eto postavio sam ti konkretna pitanja gore u postu i hajde me ti sada razbi dokazima i argumentima. Cekam... :arrow:
sabina1

#333 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by sabina1 »

NightSkyWalker wrote:Sabina, nisi odgovorila na moja pitanja. Lijepo sam ti ih izlistao i zaista bih cijenio da mi na njih odgovoris.

A ovo sto si gore napisala je bezvezno zamrljavanje. Hajde da pricamo konkreno. Kada nekoga golemo optuzis za nesto, onda za to moras imati i goleme dokaze! Eto postavio sam ti konkretna pitanja gore u postu i hajde me ti sada razbi dokazima i argumentima. Cekam... :arrow:
Mislim da je dalja korespodencija totalno besmislena.
Misliš da ću rovariti tamo po nekim arhivama da bih tebi pružila dokaz?
Rovi ti. Dokaži meni.
Oćeš da ja postam smrt velikog radničkog borca Alije Alijagića pa izađemo na isto?
To bi onda bio "dokaz"?
Ti nisi odgovorio da možeš naći dokaze za one stvari koje sam ti tražila dok istovremeno tražiš dlaku u jajetu.
Neka ti dokaz bude trenutna materijalno-obrazovno-kulturno-sportska "sjajna" situacija u dijelu Bosne i Hercegovine koji ne glasa za Dodika i HDZ-ove.
Ako trebaš još dokaza onda je odistinski to tvoj problem.
Srdačan pozdrav ;-)
nosara

#334 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by nosara »

Klodovik wrote:RSE: Postoji slijedeća teza - da je na izborima pobjedio SDP, a Nijaz Duraković bio predsjednik Predsjedništva, ne bi došlo do rata.

Duraković: Ne vjerujem, mislim da bi došlo do rata, jer je to unaprijed smišljeno, to je bio dio starog plana. Sudbina Bosne i Hercegovine je jednostavno bila zapečaćena i rata bi svakako bilo.
Mozda takve teze cirkulisu, ali ja sam ubijedjen u nesto drugo... Da je Durakovic bio prvi, ne bi rat bio klanje nevinih civila prepustenih na milost i nemilost "koalicionim partnerima", u to sam ubijedjen...!

Ne bi se karakter rata, od ocigledne agresije dvije susjedne drzave na BiH, promijenio u gradjanski rat sa elementima klero-nacionalnog sukoba...

Drugacije bi se postavili prioriteti, a drzava bi se branila na drugi, primjereniji nacin...

I jos nesto, kao je najogavniji primjer samoponizavanja u istoriji ovih prostora... Nakon Dejtona, ozivjet kucna prijateljstva sa direktnim nalogodavcima pokolja nad nevinim narodom, e to Nijaz Durakovic ne bi sebi dozvolio ni u delirijumu...
Nele9 wrote: Kakve notorne gluposti. Bosna je postojala i prije komunističkog diktatora, komunizma, i Jugoslavije a Bogu hvala postoji i poslije. Diktator je mrtav, komunizam je mrtav, a i Jugoslavija tebi nikad prežaljena je mrtva.
A ovo drugo...bravo za legalizaciju velikosrpskog mita o gradjanskom ratu. RAM-a nije bilo, je li?
Kojim datumom obiljezavamo tu drzavnost "prije"...?
NightSkyWalker wrote:
MUSTAFA BUSULADŽIĆ r.a. (1914-1945)

...a iz njegovog opusa izdvaja se brošura Muslimani u Sovjetskoj Rusiji u kojoj je opisao teško stanje muslimana u carskoj Rusiji koje se još više pogoršalo nakon dolaska boljševika na vlast. Ova knjiga je bila povod komunistima da prilikom ulaska u Sarajevo 1945. godine uhapse Busuladžića, izvedu ga na Vojni sud koji mu potom izriče smrtnu kaznu strijeljanjem.

Zapad je izgubio religiju i moral, smatra Busuladžic. To je zbog toga što je Zapad zaboravio na Boga i zato se tamo, nastavlja on, dešavaju socijalni paradoksi koji daju žig našoj epohi... U doba grandioznih uspjeha tehnike i džinovskih napredaka industrije, kad jedni umiru od presitosti, u svijetu vlada strahovita bijeda i nezaposlenost, milioni umiru od gladi. Evropa se našla pred pogibeljnim posrtrajima. Da bi se izbjegle katastrofe i stvorio novi poredak države su pribjegle raznim ekstremnim ideologijama kao što su: komunizam, fašizam i nacional-socijalizam.

'Nauka i filozofija nisu mogle otkriti smisao života' – kategoričan je Busuladžić, a ateizam je, po njemu, 'žig sramote otisnut na ljudski razum'.

Takva su vremena bila...
NightSkyWalker

#335 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

Sabina,

Ti si rekla da je organizacija kojoj je pripadao Alija bila profasisticka sto automatski znaci da je i sam Alija bio profasista. To su ozbiljne i krupne optuzbe koje zahtjevaju krupne dokaze. I kada sam te ja upitao da te svoje tvrdnje podkrijepis argumentima, sto ne bi trebao biti problem za tebe jer ti si sigurna u ono sto pricas zar ne, ti si automatski umuknula i okrenula se tipicnim komunistickim pamfletima, zamrljavanjima, i kontrapitanjima. Nisi ocekivala da te pitam za dokaze jer ti je mentalni sklop jos uvijek u proslom sistemu u kojem su partijasi mogli optuzivati koga su htjeli i ljude bez dokaza i razloga bacati na robije ili ih strijeljati. E tako vise ne moze, jer danas zivimo u demokratiji gdje se moraju prezentirati dokazi za ono sto se prica. :wink:

Opet te pitam, navedi nam argumente i dokaze da je Alija, prvi predsjednik i vrhovni komandant multietnicke/herojske/bosanske armije koja je odbranila nasu jedinu domovinu bez da se svetila, bio profasista i da je pred rat sirio nacionalnu netrpeljivost? Izvoli :arrow:

...ili jednostavno priznaj da je sto si rekla obicna komunisticka bljuvotina koja samo pokazuje crvenu bijedu i nemoc.
NightSkyWalker

#336 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Ne bi se karakter rata, od ocigledne agresije dvije susjedne drzave na BiH, promijenio u gradjanski rat sa elementima klero-nacionalnog sukoba...
Nele9 wrote: Kakve notorne gluposti. Bosna je postojala i prije komunističkog diktatora
Kojim datumom obiljezavamo tu drzavnost "prije"...?
U BiH nije nikada bio gradjanski rat vec je bila agresija do samog kraja rata. Stvarno je bijedno sto vi crveni da bi ste sto vise povrijedili sjecanje na Aliju ste cak spremni i reci kako je kod nas bio gradjanski rat kako bi ste ga sto vise izjednacili sa cetnicima i ustasama. Bijedno! Fuj! Ni Slavko Jovicic vam nije ravan. Armija BiH je do samog kraja rata branila drzavu BiH od domacih i vanjskih neprijatelja.

Dobro jutro kolumbo da je agresija na BiH imala nacionalni/vjerski predznak. Pa dokaz za to je velikohrvatski i velikosrpski plan da se muslimani kao narod i nacija izbrisu sa Balkana. Srecom neuspjelo!

Nije se obiljezavalo nikakvim datumom, ali to ne znaci da BiH nije postojala prije crvene diktature. Je li ti nijeces postojanje hiljadugodisnje Bosne??
NightSkyWalker

#337 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Takva su vremena bila...
Hvala Bogu pa su "takva vremena" iza nas u kojem su ljudi gubili glavu zbog pisane rijeci!!
nosara

#338 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by nosara »

Vrtimo se u krug, a nemam zivaca...

Nakon izbora 1990. sve je otislo u kurac... Koji kucni prijatelj je kojeg kucnog prijatelja vise zguzio, jebe mi se... Vlast koja je tada uspostavljena nije ukljucivala one koji su ovu drzavu stvorili 1943., izgradili tokom 45 godina i mirno i sigurno vodili sve dok se prezivjeli vampiri, pogurani izvana, nisu nadigli da nam uvode "demokratiju"...

Kad placas racun u kafani, konobara zaboli neka stvar ko je sta popio, bitno je da se plati... To je politika... Trazili ste, gledajte... Pogresne odluke u teskim vremenima vrate se kad tad, i komunistima i ovoj bagri koja je na vlasti od 1990....

Ne moras odgovarat, ja sam zavrsio ... :D
NightSkyWalker

#339 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote: Nakon izbora 1990. sve je otislo u kurac... Koji kucni prijatelj je kojeg kucnog prijatelja vise zguzio, jebe mi se... Vlast koja je tada uspostavljena nije ukljucivala one koji su ovu drzavu stvorili 1943., izgradili tokom 45 godina i mirno i sigurno vodili sve dok se prezivjeli vampiri, pogurani izvana, nisu nadigli da nam uvode "demokratiju"...
Nakon izbora su crveni itekako imali ulogu. Milosevic je bio bivsi crveni kao i bezbroj generala sto su nas zasuli granatama! Samo su se uniforme promijenile. :wink:
sabina1

#340 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by sabina1 »

NightSkyWalker wrote:Sabina,

Ti si rekla da je organizacija kojoj je pripadao Alija bila profasisticka sto automatski znaci da je i sam Alija bio profasista. To su ozbiljne i krupne optuzbe koje zahtjevaju krupne dokaze. I kada sam te ja upitao da te svoje tvrdnje podkrijepis argumentima, sto ne bi trebao biti problem za tebe jer ti si sigurna u ono sto pricas zar ne, ti si automatski umuknula i okrenula se tipicnim komunistickim pamfletima, zamrljavanjima, i kontrapitanjima. Nisi ocekivala da te pitam za dokaze jer ti je mentalni sklop jos uvijek u proslom sistemu u kojem su partijasi mogli optuzivati koga su htjeli i ljude bez dokaza i razloga bacati na robije ili ih strijeljati. E tako vise ne moze, jer danas zivimo u demokratiji gdje se moraju prezentirati dokazi za ono sto se prica. :wink:

Opet te pitam, navedi nam argumente i dokaze da je Alija, prvi predsjednik i vrhovni komandant multietnicke/herojske/bosanske armije koja je odbranila nasu jedinu domovinu bez da se svetila, bio profasista i da je pred rat sirio nacionalnu netrpeljivost? Izvoli :arrow:

...ili jednostavno priznaj da je sto si rekla obicna komunisticka bljuvotina koja samo pokazuje crvenu bijedu i nemoc.
Suze od smijeha mi frcaju na sve strane :lol:
Ja kad kažem da neko živi u Milanu to automatski znači da tamo živi isključivo zbog mode, jer je to evropski modni centar ??
Znači po tebi ja kad kažem da su Mladi Muslimani bili profašistička organizacija to automatski znači da je Alija bio fašista. I ne samo to , šta ti još možeš iz tog izvući???? Navedi da se malo smijem.
Ili da ti prevedem jer ćeš me optužiti za veleizdaju. Da li su svi članovi KPJ bili istinski ideološki komunisti????
Shvatio?
Da li moje optužbe ugrožavaju ustavno-pravni poredak?
Da li sam ja možda mrski neprijatelj ili nešto slično jer tebe bole istorijski fakti. Ali tek kad progutamo gluposti iz vlastite istorije , onda možemo tražiti Evropu i demokratiju
Sigurna sam da bi baš tvoje isninuacije i prozivanja o prozivanju u svakoj demokratskoj zemlji bile kažnjene.
Traženje "dokaza" se ne može vršiti na Sa-x. Dođi pred Nacionalnu biblioteku da malo čitamo?
Uživaj i dalje u idiličnoj atmosferi vlastitog uma. :lol:
nosara

#341 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by nosara »

Bosanska Krajina wrote:
NightSkyWalker wrote:
nosara wrote: Nakon izbora 1990. sve je otislo u kurac... Koji kucni prijatelj je kojeg kucnog prijatelja vise zguzio, jebe mi se... Vlast koja je tada uspostavljena nije ukljucivala one koji su ovu drzavu stvorili 1943., izgradili tokom 45 godina i mirno i sigurno vodili sve dok se prezivjeli vampiri, pogurani izvana, nisu nadigli da nam uvode "demokratiju"...
Nakon izbora su crveni itekako imali ulogu. Milosevic je bio bivsi crveni kao i bezbroj generala sto su nas zasuli granatama! Samo su se uniforme promijenile. :wink:
Crveni su se 92-95 povukli,nije ih bilo nigdje,sto mi je jako cudno,ama bas nigdje se ne spominju.Sakrili se u podrumima i cekali da ih SDA i ARBiH odbrane,i kad se je to desilo oni 95 iskoce iz svog podruma i pocnu pljuvati po ARBiH i SDA.Sad im je glavna tema islamizacija ARBiH,daj pustite se toga,oni to provaljuju samo da imaju sta pricati i da mogu nekoga vrijedjati.Ako su zeljeli da ARBiH bude multinacionalne sto svoje clanove Srbe i Hrvate nisu gurnuli u ARBiH,ustvari ni Bosnjaci tadasnjeg SDP,koji su prije rata bili u njemu nisu ucestvovali u ratu,cast pojedincima,ali ja mislim da ih vecina nije ucestvovala,jer su se oni u sebi jos uvijek nadali Jugi.Kazem neka zahvale Bogu i onog vojniku ARBiH sto ih je branio,nebitno koje nacionalnosti bio.Lako je njima sada pricati sto 92-95 nisu pricali.Samo je SDA donekle nabavljala oruzje i hranila vojnike,a ostale stranke su tada bile u Njemackoj.
:lol:
drenmajster

#342 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by drenmajster »

tvsabina wrote:
NightSkyWalker wrote:Sabina, nisi odgovorila na moja pitanja. Lijepo sam ti ih izlistao i zaista bih cijenio da mi na njih odgovoris.

Mislim da je dalja korespodencija totalno besmislena.
Misliš da ću rovariti tamo po nekim arhivama da bih tebi pružila dokaz?
Rovi ti. Dokaži meni.
Oćeš da ja postam smrt velikog radničkog borca Alije Alijagića pa izađemo na isto?
To bi onda bio "dokaz"?
Ti nisi odgovorio da možeš naći dokaze za one stvari koje sam ti tražila dok istovremeno tražiš dlaku u jajetu.
Neka ti dokaz bude trenutna materijalno-obrazovno-kulturno-sportska "sjajna" situacija u dijelu Bosne i Hercegovine koji ne glasa za Dodika i HDZ-ove.
Ako trebaš još dokaza onda je odistinski to tvoj problem.
Srdačan pozdrav ;-)
Pisala ti njemu ne pisala on udara istu violinu na svaku temu.Pokusaj pisati o npr. tuljanima on ce se opet vratiti na isto.Pisi o knjizevnosti,bilo cemu,isto.Covjek je tako orjentisan,misli da je ideologija i politika pocela sa 1991 godinom a prije toga vladao mrak i neznanje pa nas on prosvijetljava i prosvjecuje.Pusti kraju-neka diskutuje sam sa sobom to ti je najbolje :roll:
drenmajster

#343 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by drenmajster »

Bosanska Krajina wrote:
NightSkyWalker wrote:
Crveni su se 92-95 povukli,nije ih bilo nigdje,sto mi je jako cudno,ama bas nigdje se ne spominju.Sakrili se u podrumima i cekali da ih SDA i ARBiH odbrane,i kad se je to desilo oni 95 iskoce iz svog podruma i pocnu pljuvati po ARBiH i SDA.Sad im je glavna tema islamizacija ARBiH,daj pustite se toga,oni to provaljuju samo da imaju sta pricati i da mogu nekoga vrijedjati.Ako su zeljeli da ARBiH bude multinacionalne sto svoje clanove Srbe i Hrvate nisu gurnuli u ARBiH,ustvari ni Bosnjaci tadasnjeg SDP,koji su prije rata bili u njemu nisu ucestvovali u ratu,cast pojedincima,ali ja mislim da ih vecina nije ucestvovala,jer su se oni u sebi jos uvijek nadali Jugi.Kazem neka zahvale Bogu i onog vojniku ARBiH sto ih je branio,nebitno koje nacionalnosti bio.Lako je njima sada pricati sto 92-95 nisu pricali.Samo je SDA donekle nabavljala oruzje i hranila vojnike,a ostale stranke su tada bile u Njemackoj.
Kako ih nije bilo-svi vidjeniji komandanti svih nacionalnih milicija do 1991 godine su bili u JNA i komunisticki orjentisani (bosnjaci muslimani i do 1992)a onda iznenada promijenili zamislite mentalni sklop i postali SDA i osvijesteni Muslimani u obrani Islama u Bosni kako je proklamovano(a ne o obrani Bosne kao drzave).Postojao je izraz
Bedr Bosna :? .Jednu ideologiju zamijenili drugom novokomponovanom naci teatrologijom.Da li je Dudakovic( i ) bio clan SDA od osnivanja,Delic,Drekovic, i ostala bulumenta znanih i neznanih komunistickih oficircica kurcica palcica ili su se na hinjaka izvlacili iz JNA kao da tu kurvetinu nikada nisu poznavali a prva seksualna iskustva sticali na njoj u redaljkama poslije povecerja uz mesni narezak kekse i pivo iz kantine.Sve zlo gospodo draga napravila je JNA pa i samu SDA,SDS,i HDZ.Sebe su dobro uhljebili a sirotinja sto je ginula po rovovima na svim stranama bila je pod istim komandama sa razlicitim oznakama i pozdravima-selam,faljen isus,pomoz bog.Poslije Tita trebao im je novi razlog za postojanje jer bi inace nestali kao organizovana formacija-a gdje bi nasli bolji posao od onoga za koji su skolovani-tjeraj druge da ginu za tebe a ti uzivaj i bogati se uz sradnju vlasti koju si sam stvorio.Tako je nastao nacionalizam i tako su nastale ove nacionalne milicije koje iz ove perspektive nisu nista drugo nego obicna prdimahovina.
NightSkyWalker

#344 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

tvsabina wrote: Znači po tebi ja kad kažem da su Mladi Muslimani bili profašistička organizacija to automatski znači da je Alija bio fašista.

Da li sam ja možda mrski neprijatelj ili nešto slično jer tebe bole istorijski fakti.

Traženje "dokaza" se ne može vršiti na Sa-x. Dođi pred Nacionalnu biblioteku da malo čitamo?
Opet se vadis muljazama :wink:

Ti si rekla da je Alija bio clan profasisticke organizacije i da je pred pocetak rata sa svojom strankom sirio medjunacionalnu mrznju, zar ne? Slijedom logike, barem moje, takva osoba bi se itekako mogla okarakterisati kao profasista. Ali eto ti sad se pokusavas da se izvuces iz onoga sto si sama rekla jer nemas odgovore na konkretna pitanja koja sam ti postavio.

Nisi ti nikakav neprijatelj, samo si mentalno zaglibila u jednoumljaskoj ideologiji. Mene nemaju sta da bole historijski fakti, jer se ja oslanjam na one koji su braniti nasu domovinu od zla i agresije, a ti se oslanjas na partiju KPJ koja je razbila Jugoslaviju svojom hegemonijom i diktaturom i koja je izrodila najvece fasiste i zlocince krajem proslog stoljeca. Mislim da tebe bole historijski fakti. :wink:

Slazem se da se dokazi ne mogu kvalitetno predstaviti preko foruma, ali eto ti si sigurna u ono sto pricas pa valjda bi nam mogla dati barem neke argumente i pokazatelje da su MM bili profasisti i da su SDA i Alija sirili medjunacionalnu mrznju. Imas li ih :?: :arrow:
sabina1

#345 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by sabina1 »

NightSkyWalker wrote:
tvsabina wrote: Znači po tebi ja kad kažem da su Mladi Muslimani bili profašistička organizacija to automatski znači da je Alija bio fašista.

Da li sam ja možda mrski neprijatelj ili nešto slično jer tebe bole istorijski fakti.

Opet se vadis muljazama :wink:

Ti si rekla da je Alija bio clan profasisticke organizacije i da je pred pocetak rata sa svojom strankom sirio medjunacionalnu mrznju, zar ne? Slijedom logike, barem moje, takva osoba bi se itekako mogla okarakterisati kao profasista. Ali eto ti sad se pokusavas da se izvuces iz onoga sto si sama rekla jer nemas odgovore na konkretna pitanja koja sam ti postavio.

Nisi ti nikakav neprijatelj, samo si mentalno zaglibila u jednoumljaskoj ideologiji. Mene nemaju sta da bole historijski fakti, jer se ja oslanjam na one koji su braniti nasu domovinu od zla i agresije, a ti se oslanjas na partiju KPJ koja je razbila Jugoslaviju svojom hegemonijom i diktaturom i koja je izrodila najvece fasiste i zlocince krajem proslog stoljeca. Mislim da tebe bole historijski fakti. :wink:

Slazem se da se dokazi ne mogu kvalitetno predstaviti preko foruma, ali eto ti si sigurna u ono sto pricas pa valjda bi nam mogla dati barem neke argumente i pokazatelje da su MM bili profasisti i da su SDA i Alija sirili medjunacionalnu mrznju. Imas li ih :?: :arrow:
Nema tu nikakve muljaže. Istorijski fakti su jasni. Četnici , Ustaše i Mladi Muslimani su sarašivali sa FAŠISTIČKIM OKUPATOROM. To je istorijski fakat. Pitaj savremenike. Jedni nožem i oružjem a drugi perom.
Kolaboracionisti.Izdajnici vlastite zemlje i naroda. Dno dna. Izdajnici ponavljam.
Rekla sam da je SDA nastala na temeljima profašističke mladomuslimanske organizacije. Nisam rekla da su SDA-ovci fašisti niti da je Alija fašista. To si ti rekao da sam rekla. Dokaz da se SDA baštini na ovoj organizaciji-cesta od 20 KM od pekare AS u Sarajevu do Buloga. Ne smeta "him" ime. Nimalo. Ponose se.
KPJ nije razbila Jugoslaviju. Ona je od nje napravila SUVERENU I NEZAVISNU ANTIFAŠISTIČKU zemlju i na unutrašnjem i na vanjskom planu.To današnje državice-nasljednice mogu samo sanjati. Jugoslaviju su razbili nacionalisti maskirani u komunističke redove i Milošević koji je maksimalno zlouopotrebio JNA te Tuđman koji je jedva čekao da ga Milošević napadne da bi imao alibi za nezavisnost.
Trebam li napomenuti da su mnogi istaknuti članovi SDA,SDS i HDZ-a nekada bili u SKJ????
Komunistička Jugoslavija je rađala antifašiste a nacionalna klika je fašističkim parolama zapalila svijest naroda u BiH .
Gade mi se jer smo danas u g*.....
I onda nađu tebe advokata da zatruješ pokoje dijete koje bi zalutalo na forum.
Čitaj istoriju kako piše a ne onako kako bi ti želio da piše.
Ostavi se gesla "svi smo jednaki ali su jedni jednakiji opd drugih".
Cijenim te bez obzira na totalne ideološke suprotnosti zbog elokventnosti! Elokventnost u BiH je danas nedostižan pojam zahvaljujući nekompetentnim poluprimitivnim nacionalnim liderima kojima je bitna samo lova a nikako obrazovanje mladih. Kod komunista toga nije bilo.

I da se vratimo na temu ? Da, SDA je uz SDS i HDZ IDEOLOšKI doprinjela raspadu stare države i agresiju na nas. Tada nije bilo entitetskog glasanja. Njen prirodni saveznik su bili SDS i HDZ.
Našla krpa zakrpu.
Čitaj...
NightSkyWalker

#346 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by NightSkyWalker »

tvsabina wrote:
Ustaše i Mladi Muslimani su sarašivali sa FAŠISTIČKIM OKUPATOROM. To je istorijski fakat.

Rekla sam da je SDA nastala na temeljima profašističke mladomuslimanske organizacije. Nisam rekla da su SDA-ovci fašisti niti da je Alija fašista. Dokaz da se SDA baštini na ovoj organizaciji-cesta od 20 KM od pekare AS u Sarajevu do Buloga. Ne smeta "him" ime. Nimalo.

KPJ nije razbila Jugoslaviju. Ona je od nje napravila SUVERENU I NEZAVISNU ANTIFAŠISTIČKU zemlju.

Jugoslaviju su razbili nacionalisti maskirani u komunističke redove i Milošević

Trebam li napomenuti da su mnogi istaknuti članovi SDA,SDS i HDZ-a nekada bili u SKJ????

Komunistička Jugoslavija je rađala antifašiste a nacionalna klika je fašističkim parolama zapalila svijest naroda u BiH .

Da, SDA je uz SDS i HDZ IDEOLOšKI doprinjela raspadu stare države i agresiju na nas.
Tvoj glavni cilj je sve antikomuniste staviti u isti kos i proglasiti ih neprijateljima. Bas onako kako je to CK radio.

Tacno je da je historijski fakat da su cetnici i ustase suradjivali sa fasistima, ali to nije skucaj sa MM. Ako jeste, daj mi neke primjere njihove suradnje sa nijemcima? Podsjeticu te da su dvojica dajdzi od Bakira I stradala u Jasenovcu.

Tvrdis da Alija nije fasista, a onda kazes da je bio clan profasisticke organicije na cijim osnovama je nastala njegova stranka i da i dan danas bastine tu organizaciju, te jos da je Alija pred rat raspirivao medjunacionalnu mrznju. Pa odluci se vise, ili jeste fasista ili nije. Sama znas da insan ne moze bit malo fasista. Ili jeste ili nije. :roll:

KPJ je diktatorski drzala sve konce u svojim rukama, i ista se nije moglo desiti bez te partije. A ako tvrdis da su zemlju unistili maskirani nacionalisti, pa onda ispade da je KPJ uglavnom bila sastavljena od tih maskiranih fasista. Ili ces reci da je saka nacionalista pobijedila cijeli drzavni sistem/aparat. Sva sreca pa je takva partija nestala sa lica zemlje i zavrsila na smetljistu historije. KPJ je dovela drzavu na koljena.

A koliko je ta drzava bila antifasisticka pokazuju UDBA(gestapo), politicki/montirani procesi, Goli otok, i druga stratista gdje su stradali ljudi samo zato sto nisu odgovarali crvenoj partiji. Ne znam za tebe, ali nemi je isto kada nevin covjek strada zbog njegove rase ili zato sto je rekao nesto sto ne odgovara svevisnjim partijasima. Nevini su i jedni i drugi. Nema opravdanja ni relativizovanja!

Ne moras napominjati da su mnogi komunisti presli u SDS, da je Milosevic bio komunista, i da su mnogi generali koji su rokali po civilima bili komunisticka elita. To se zna. :wink:

A to da je komunisticka Jugoslavija radjala antifasiste je stvarno komedija. Ako je tako, kako je moguce da cijele generacije politicara i generala koji su rodjeni i obrazovani u tom sistemu preko noci nabiju kokarde i zaspu nas granatama? Kako je moguce da cijele generacije pionira iz 60tih i 70tih pocnu da pale i zare po bosanskim gradovima i selima uniformisani u srpske vojnike? Sramota!!

Navedi nam dokaze i argumente da je SDA raspirivala mrznju i da je doprinijela rusenju Jugoslavije? Koji izbor su imali bosnjaci i SDA '90tih godina? :arrow:

P.S. Ne smatram te losom osobom, samo mi je zao sto ne vidis dalje od onoga sto jednoumlje propovjeda.
nosara

#347 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by nosara »

Bosanska Krajina wrote:Sabina pises totalne neistine.Kako mozes poistovjetiti mlade muslimane sa Ustasama i Cetnicima.MM nisu cinili zlocine i nigdje nisu prikazani kao fasisti kao Cetnici i Ustase.To ima samo kod tebe i nemoj vise provaljivati takve gluposti dok ne dokazes nesto.Po tebi ce jos malo i ARBiH i SAD i svi biti fasiste.
Ako ovo nije greska, ako nisi mislio na sda, onda da, SAD su najpederskija jebena drzava na svijetu...!

Ako je, pak, greska, pa si mislio na sda, sda je nista, nula, zero... :lol:
nosara

#348 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by nosara »

NightSkyWalker wrote:
A to da je komunisticka Jugoslavija radjala antifasiste je stvarno komedija. Ako je tako, kako je moguce da cijele generacije politicara i generala koji su rodjeni i obrazovani u tom sistemu preko noci nabiju kokarde i zaspu nas granatama? Kako je moguce da cijele generacije pionira iz 60tih i 70tih pocnu da pale i zare po bosanskim gradovima i selima uniformisani u srpske vojnike? Sramota!!
:lol:

U pravu si... U toj drzavi su rodjeni i alija, i sranjo i sloba i ti... Stvarno komedija... :lol:
popajic

#349 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by popajic »

Bosanska Krajina wrote: Crveni su se 92-95 povukli,nije ih bilo nigdje,sto mi je jako cudno,ama bas nigdje se ne spominju.Sakrili se u podrumima i cekali da ih SDA i ARBiH odbrane,i kad se je to desilo oni 95 iskoce iz svog podruma i pocnu pljuvati po ARBiH i SDA.Sad im je glavna tema islamizacija ARBiH,daj pustite se toga,oni to provaljuju samo da imaju sta pricati i da mogu nekoga vrijedjati.Ako su zeljeli da ARBiH bude multinacionalne sto svoje clanove Srbe i Hrvate nisu gurnuli u ARBiH,ustvari ni Bosnjaci tadasnjeg SDP,koji su prije rata bili u njemu nisu ucestvovali u ratu,cast pojedincima,ali ja mislim da ih vecina nije ucestvovala,jer su se oni u sebi jos uvijek nadali Jugi.Kazem neka zahvale Bogu i onog vojniku ARBiH sto ih je branio,nebitno koje nacionalnosti bio.Lako je njima sada pricati sto 92-95 nisu pricali.Samo je SDA donekle nabavljala oruzje i hranila vojnike,a ostale stranke su tada bile u Njemackoj.
Hvala SDA za sve sto ucini neposredno prije rata, za vrijeme rata i 15 god, nakon rata :-) :-) :-)
Brukas Armiju BIH kad je stavljas u istu ravan sa SDA :x
popajic

#350 Re: Izbori 1990 Jugoslavija

Post by popajic »

Bosanska Krajina wrote:
popajic wrote:
Bosanska Krajina wrote: Crveni su se 92-95 povukli,nije ih bilo nigdje,sto mi je jako cudno,ama bas nigdje se ne spominju.Sakrili se u podrumima i cekali da ih SDA i ARBiH odbrane,i kad se je to desilo oni 95 iskoce iz svog podruma i pocnu pljuvati po ARBiH i SDA.Sad im je glavna tema islamizacija ARBiH,daj pustite se toga,oni to provaljuju samo da imaju sta pricati i da mogu nekoga vrijedjati.Ako su zeljeli da ARBiH bude multinacionalne sto svoje clanove Srbe i Hrvate nisu gurnuli u ARBiH,ustvari ni Bosnjaci tadasnjeg SDP,koji su prije rata bili u njemu nisu ucestvovali u ratu,cast pojedincima,ali ja mislim da ih vecina nije ucestvovala,jer su se oni u sebi jos uvijek nadali Jugi.Kazem neka zahvale Bogu i onog vojniku ARBiH sto ih je branio,nebitno koje nacionalnosti bio.Lako je njima sada pricati sto 92-95 nisu pricali.Samo je SDA donekle nabavljala oruzje i hranila vojnike,a ostale stranke su tada bile u Njemackoj.
Hvala SDA za sve sto ucini neposredno prije rata, za vrijeme rata i 15 god, nakon rata :-) :-) :-)
Brukas Armiju BIH kad je stavljas u istu ravan sa SDA :x
Zato je sa SDP-om ne brukam :-) :-) .
Naravno :bih:
Pade mi napamet : Komsic = zlatni ljiljan , babin sin...ups...bio vise zadeveran zlatom u trezoru i donacijama !
Post Reply