Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Great Cornholio

#326 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by Great Cornholio »

GOLFER wrote:
Great Cornholio wrote:
GOLFER wrote: ja koliko znam ljudi dobrovoljno placaju hodzama i dzenazu i tevhide, ja ne znam kucu koja bi sei dopustila da pozove ljude a da ne iznese pa bar neke keksice i sok, nasa kultura je jednostavno takva.
A hodže bi taj "bakšiš" ( da pokažu koliki su dobročinitelji) trebali odbiti ili dati nekome ko nema, a ne od "bakšiša" kupovati nove felge za svog audija.
kako ti znas ko kome daje, nemoj se ti sikirati za hodze, nego pripazi da ti dajes...
NAROD ZNA ! :lol:
GOLFER

#327 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by GOLFER »

Great Cornholio wrote: NAROD ZNA ! :lol:
sumnjao sam da nisi ozbiljan, al evo sad si i potvrdio... Imas tipicnu onu u losem smislu ''mahalsku'' pricu gdje niko nevalja, jer eto tebi se nesvidja, pa supljiranjem nastojis prikrit odsustvo ikakvih argumenata...

Nevjerujem da znas i trojicu hodza a supljiras nesto o njima :-) koji pacenik Boze dragi....

hajd Vozdra...
kojeime

#328 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:18, edited 1 time in total.
kecher II

#329 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by kecher II »

arte.fakt wrote:Sadaka se daje onom ko ne moze sebi da zaradi , starim , nemocnim, bolesnim,sirocadima ... Treba se pomagati drugima ..
kakve veze ima pomaganje onima kojima je pomoc potrebna sa religijom? nije to iskljucivo vrlina religioznih.
strongwoman wrote:
pastirck wrote:Najteza optuzba je stavljati znak jednakosti izmedju religije i njenih sljedbenika/vjernika.
Tako se cini nepopravljiva steta na racun religije koja nije odgovorna za ono sto neko pogresno
uradi. Treba biti objektivan pa kazati ovo sto ja radim nije uredu i religija mi nije bila
uporiste u mom postupku.
:thumbup:
O TOME GOVORIM SVE VRIJEME!!! Al' ne mogu ljudi da shvate, pa sta ces sad!!! :lol:
ma cuj ti nje, ona to svo vrijeme govori da u religijskim knjigama pise sve bajno i krasno ali sto se oni koji tumace te knjige i religiju toga ne pridrzavaju to nije ni bitno, bitno je da pise ''lijepo'', nevjeroavatno.

daj nam primjere i konkretna djela tih citata koje postavljas ovde.
kojeime

#330 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:18, edited 1 time in total.
kojeime

#331 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:19, edited 2 times in total.
Irish

#332 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by Irish »

pastirck wrote:
kojeime wrote: Dakle, ne moze se odvojiti religija od ljudi, vjernika.
Halo hirurg, niko ne pravi takav rez. Procitaj, provari pa onda kazi koju pametnu.
:lol:
strongwoman

#333 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by strongwoman »

Irish wrote:
pastirck wrote:
kojeime wrote: Dakle, ne moze se odvojiti religija od ljudi, vjernika.
Halo hirurg, niko ne pravi takav rez. Procitaj, provari pa onda kazi koju pametnu.
:lol:
:lol: :lol:
nista novo

#334 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

Religija je izmisljena za siromasne, bogatima i ne treba..kao i drzava, uvijek uzima od siromasni a daje bogatima..
strongwoman

#335 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by strongwoman »

nista novo wrote:Religija je izmisljena za siromasne, bogatima i ne treba..kao i drzava, uvijek uzima od siromasni a daje bogatima..
:lol: :lol: :lol:
statix

#336 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by statix »

pastirck wrote:Najteza optuzba je stavljati znak jednakosti izmedju religije i njenih sljedbenika/vjernika.
Tako se cini nepopravljiva steta na racun religije koja nije odgovorna za ono sto neko pogresno
uradi. Treba biti objektivan pa kazati ovo sto ja radim nije uredu i religija mi nije bila
uporiste u mom postupku.
Isti slucaj imas i medju pojedinim vjernicima koji recimo izjednacavaju Marksizam sa Staljinovim rezimom, ili Darvinizam sa socijalnim darvinizmom, i to uglavnom zbog neznanja.
Irish

#337 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by Irish »

nista novo wrote:Religija je izmisljena za siromasne, bogatima i ne treba..kao i drzava, uvijek uzima od siromasni a daje bogatima..
:shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
nista novo

#338 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

Ne citam stripove, ja navodim cinjenice, a vi ste pristrani, dokazi da nije tako..vidjeli smo kroz povijest covijecanstva gdje religije uzimaju najvise sljedbenika. Bogatima treba da bi bili jos bogatiji, samo toliko.
Dobar covjek je uvijek dobar i bez religije a los je los i ako se moli i klanja po sto puta na dan...
Irish

#339 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by Irish »

Image
Desert Wind

#340 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by Desert Wind »

meni da je vjera razlog zasto pokupim smrznutog autostopera kojem je crk'o auto u 3 sata ujutro u sred pizde materine - i ono sto dobijem od Onog gore zauzvrat - zgazio bih ga...
nista novo

#341 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

Samo da vidimo koji ce se smijati sa smajlijima i bez ikakve argumentacije, ti zapravo nisu niti mogu biti vjernici, to su samo slijepci...jer covjek koji je vjeruje u nesto dobro, ne mora uopce biti pripadnik nekog religioznog pravca..
Ja napr, vjerujem da je Bog, dobrota, ljubav, sve pozitivno ali ne vjerujem u crkvu, jer je to samo institucija , koja je nekad bila ovo sto su drzave sad. Naveo sam crkvu jer sam ja iz tog podneblja, a ostali nek navode svoje institucije.
nista novo

#342 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

pastirck wrote:
nista novo wrote:povijest covijecanstva gdje religije uzimaju najvise sljedbenika. Bogatima treba da bi bili jos bogatiji, samo toliko.
A ti bi kao oduzimao od bogatih pa davao siromasnim, izadji na sljedecim izborima sa svojom
Robin Hood strankom.
To je utopija, jer vecina ljudi su podjeljeni u ovce i vukove, i uvijek ce postojati takva podjela, i zato je i nemoguce uljepsati svijet, nije niko to uspio, niti ce iko to napraviti..
strongwoman

#343 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by strongwoman »

nista novo wrote:
pastirck wrote:
nista novo wrote:povijest covijecanstva gdje religije uzimaju najvise sljedbenika. Bogatima treba da bi bili jos bogatiji, samo toliko.
A ti bi kao oduzimao od bogatih pa davao siromasnim, izadji na sljedecim izborima sa svojom
Robin Hood strankom.
To je utopija, jer vecina ljudi su podjeljeni u ovce i vukove, i uvijek ce postojati takva podjela, i zato je i nemoguce uljepsati svijet, nije niko to uspio, niti ce iko to napraviti..
kojeime

#344 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:19, edited 1 time in total.
strongwoman

#345 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by strongwoman »

Last edited by strongwoman on 30/11/2010 15:40, edited 1 time in total.
arte.fakt

#346 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by arte.fakt »

kojeime wrote:Dakle, cinjenica je da su vjernici bogatasi imali robove. Cinjenica je da nije papa ili neka ulema ili bilo koja religija ukinula robavlasnistvo dekretom ili naredbom. Robovlasnistvo je ukinuto radom ljudi bez obzira na religiju. Jer da je do religije, robovlasnistva valjda ne bi ni bilo. Cinjenica je da i danas imate u zemljama kao npr. Saudijska Arabija, UAE ljude iz Azije, a isto tako u Spaniji, Italiji ljude iz istocne Evrope koji rade u legalnim preduzecima bez radnickih prava, zastite i tako dalje. Ne vidim nesto da crkva ili ulema ide okolo i kaznjava duhovno i kritikuje vlasnike tih kompanija sto tretiraju radnike kao robove. A nesto ne vidim da religijske institucije izdvajaju velike novce za cijepljenje djece u Africi, iskorjenjivanje siromastva u Africi i Aziji itd...
prije nego sto nastavis molim te de procitaj sta makar sto se islama tice ...
nista novo

#347 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

To je utopija, jer vecina ljudi su podjeljeni u ovce i vukove, i uvijek ce postojati takva podjela, i zato je i nemoguce uljepsati svijet, nije niko to uspio, niti ce iko to napraviti..[/quote]

:lol: :lol: :lol:[/quote]

Ti si u stadu, ne brini se, tvoje je samo da se smijes, to najbolje umijes...
strongwoman

#348 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by strongwoman »

arte.fakt wrote: prije nego sto nastavis molim te de procitaj sta makar sto se islama tice ...
Arte.fakt - ma nije ni citanje i shvatanje procitanog za svakoga ... :roll:

Napises im 200 citata koji upucuju na dobrocinstvo i oni opet kazu da religija ne upucuje na dobrocinstvo..

Kako ono bjese DESET ZAPOVJEDI...

Ubi, ukradi.... :roll:
arte.fakt

#349 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by arte.fakt »

nista novo wrote:To je utopija, jer vecina ljudi su podjeljeni u ovce i vukove, i uvijek ce postojati takva podjela, i zato je i nemoguce uljepsati svijet, nije niko to uspio, niti ce iko to napraviti..
:lol: :lol: :lol:[/quote]

Ti si u stadu, ne brini se, tvoje je samo da se smijes, to najbolje umijes...[/quote]

pa ja bih najradije plakao kad vidim ovakve komentare ...
nista novo

#350 Re: Religija put ka dobročinstvu i čovjeku

Post by nista novo »

pastirck wrote:Ako je ovo klasifikacija ljudi, onda si ti u čoporu.
Procitaj malo bolje moj post pa ce vidjeti da nisam :-D
Post Reply