Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZooWonder wrote:
A svim nehrvatima koji se odluče glasati za Komšića poručujem, dabogdavam za 4 godine Komšić bio kandidat za predsjedništvo iz reda vašeg naroda!
evo nek bude Komsic kandidat iz reda "mog" naroda, ionako nema"mo" boljeg!
hajd' by the way reci, ko je tebi "bolji" od njega (od nehrvatskih kandidata)?
generalno mi se sve nesto cini da biramo ko je manje los a ne ko je stvarno dobar, zato pitam...
fixer wrote:Sto mi ne mozemo imati jednog Josipovica, koji se nikad proderao nije, a situacija je u regionu njegovom pojavom znatno bolja? Cemu onakav nastup? Zeljko vrijedi puno vise od njegovog nastupa. On je srozao sam sebe, uvrijedio sam sebe vise od Bakira.
Zato sto Hrvatska vise nema Republiku Srpsku Krajinu koja joj prijeti otcjepljenjem,niti Milana Martica koji negira zlocin u Vukovaru,niti Visokog predstavnika itd. itd.
Pitao bih te da li bi uopste Josipovic mogao biti predsjednik Hrvatske da HR nije takva kakva jeste,a i da je postao,kakvu bi retoriku koristio ako u srcu HR ima Martica i RSK...
a kad ja kažem nešto protiv multikulturalnosti onda sam negativac, čini li se meni ili podržavaš moja razmišljanja u tom pravcu...
VerticalHairFactor wrote:E, sad, fixeru - Željko je proživio razaranja, rat i belaje o kojima Josipović nije ni sanjao. I to časno. Nisu iste polazne tačke. Sa druge strane, bio mit ili ne, Hruščov skine cipelu pa po stolu zvek-zvek; halo, lafovi, ima nas još tu, ne može to samo tako... Nije povišen ton nužno loša stvar, niti je izvještačena uštogljenost pod moranje za diplomate. Ja kad čujem Čerčila kako drži onaj govor prije Aces High u Iron Maidena , pa ona oštra ratoborna intonacija neprijateljima, prođu me žmarci.
Pusti ti stereotipe.
ako cemo se vec gadjati cercilom... onda ima i ovo
Sahbaz12 wrote:
Mi smo specificna zemlja i specifican narod. Ovakav primjer organizacije zemlje(u bilo kojem smislu) kroz historiju nije zabiljezen,niti ce biti zabiljezen,tako da za nas vrijede drugi arsini. Ne mozes se pozivati na Josipovica,na drugo pleme. Gdje je nama hrvatski budzet,gdje je nama hrvatsko bilo sta. Hrvatima najveci problem poplave,a ti se na njih pozivas... I ja isto sad mogu reci gdje je nama jedan Erdoan A sto se tice Komsica,nije ispao ni malo bezobrazan(niti bilo koji drugi pridjev koji mu prisijes). Normalno da ce onako reagovati,kada ga Bakir pita da li je sreo neprijateljskog vojnika i ubio ga(!?). Mislis li da bi isto onako reagovao da ga je to pitao neki drugi Zlatni ljiljan,RVI u kolicima?
Mi ne trebamo da u svemu ovom preuzmemo retoriku Ahmadinedjada. I Komsic je bio borac, ali sacuvaj dostojanstvo na takvim malim pijunima. Sve se to moglo reci,ali na puno ljepsi nacin.
Pitao bih te ja kako bi ti na "puno ljepsi nacin" reagovao u afektu da se dotakne neke tebi osjetljive teme?
Uozbilji se. Nisam ja materijal za predsjednika.Za njega ne vaze pravila koja su primjenjiva za druge. Uostalom, imali smo Smira Silajdjica na kojeg je, nazalost, Zeljko poceo da slici.
I meni se dopao Ragužev nastup u 60 Minuta. Ipak, neću glasati za njega, jer mi kućni odgoj ne dozvoljava da, ja koji nisam Hrvat, biram predstavnika Hrvatskog naroda.
Okolo kole, pa na mala vrata!
Izvini corto, ali sad, na dalje i ubuduce, ako nista pa radi postovanja sopstvenog intelekta, ne prosipaj okolo progradjansku, antinacionalnu i urbanu pricu.
Jer, pade Ti sve u vodu ovim deklarisanjem cistog nacionaliste!
Alal ti vera! I svaka cast!
PS: Znaci, mi koji nismo ni bosnjaci, ni hrvati, a bome ni srbi, zbog kucnog odgoja bi 3.10. trebali ostati kuci i ne glasati uopse? Ma, svaka cast, stvarno!
Last edited by suncica24 on 28/09/2010 16:13, edited 1 time in total.
komeba wrote:
Zato sto Hrvatska vise nema Republiku Srpsku Krajinu koja joj prijeti otcjepljenjem,niti Milana Martica koji negira zlocin u Vukovaru,niti Visokog predstavnika itd. itd.
Pitao bih te da li bi uopste Josipovic mogao biti predsjednik Hrvatske da HR nije takva kakva jeste,a i da je postao,kakvu bi retoriku koristio ako u srcu HR ima Martica i RSK...
a kad ja kažem nešto protiv multikulturalnosti onda sam negativac, čini li se meni ili podržavaš moja razmišljanja u tom pravcu...
Ja rekao nesto protiv multikulturalnosti?
ako nisi onda sam ja tvoje, gore pobrojane, uzroke hrvatske stabilnosti, krivo shvatio, isprika...
ZooWonder wrote:
A svim nehrvatima koji se odluče glasati za Komšića poručujem, dabogdavam za 4 godine Komšić bio kandidat za predsjedništvo iz reda vašeg naroda!
evo nek bude Komsic kandidat iz reda "mog" naroda, ionako nema"mo" boljeg!
hajd' by the way reci, ko je tebi "bolji" od njega (od nehrvatskih kandidata)?
generalno mi se sve nesto cini da biramo ko je manje los a ne ko je stvarno dobar, zato pitam...
Ne razumijem pitanje! Ja ISKRENO mislim da je Komšić odličan, izvrstan i fenomenalan nehrvatski kandidat.
Ne želim da da koristim forum za promociju bilo kojeg kandidata, ali ja bi glasao za kandidata ili kandidatkinju koji/a po mojoj procjeni ima najbolje šanse da pobijedi Komšića!
Kao što je već rečeno ovdje, po svemu sudeći je izjednačeno. Krišto veća i jača stranka, Raguž odlična predizborna kampanja... Vidjećemo šta će biti do subote.
VerticalHairFactor wrote:E, sad, fixeru - Željko je proživio razaranja, rat i belaje o kojima Josipović nije ni sanjao. I to časno. Nisu iste polazne tačke. Sa druge strane, bio mit ili ne, Hruščov skine cipelu pa po stolu zvek-zvek; halo, lafovi, ima nas još tu, ne može to samo tako... Nije povišen ton nužno loša stvar, niti je izvještačena uštogljenost pod moranje za diplomate. Ja kad čujem Čerčila kako drži onaj govor prije Aces High u Iron Maidena , pa ona oštra ratoborna intonacija neprijateljima, prođu me žmarci.
Pusti ti stereotipe.
Jeste, al' na pola drzave imas stanovnistvo koje kad slusa "Mars na Drinu" fata jeza a zmarci na najvecoj razini
BiH je specificna drzava, nije Engleska vec Bosna, zmarci i cipelarenje ovdje ne mogu biti od koristi..
Neka ih hvata šta god, i nisam ja spomenuo žmarce i Čerčila u kontekstu negacije drugoga, nego u kontekstu odbrane onoga što je pravedno - ne u kontekstu osvajanja i otimanja. Sa druge strane, strateško opredjeljenje entiteta nastalog na etničkom čišćenju i genocidu za mene nije upitno, PC nema izbora nego sanjati o secesiji - i već sad predviđam da je taj san samo "wet dream". Dodik 100% dobija izbore na pričama o secesiji, tako da nije upitno o tome na čemu su ljudi tamo - ja objektivno zagovaram promjenu odnosa prema onima koji su formirali entitet na ideologiji jednog naroda, po cjenu masovnih ubijanja, opsada gradova, snajperisanja djece, masovnih artiljerijskih udara po porodilištima i da ne nabrajam; u smislu podrške Komšićevom stavu. Za bijelo treba reći bijelo, a za crno crno - najgora je opcija govoriti za crno bijelo i obratno, kako ovi naši "realni" vole raditi ufol zbog mudrosti i "rješavanja problema". Nekome ko ima rak glave moraš dijagnosticirati rak, a ne, recimo, glavobolju.
mislim se hoce li ovaj radoncic stvarno uspjeti da napravi ovo sto prica razmisljam stvarno da glasam za njega on mi je jedina svjetla tacka mada je i on djelimicno mutan naravno glasao bi samo zbog toga sto je novi lik i sto ima ipak rezultate ane naravno zbog gluposti koje pise u svo avazu kako o sebi tako i o drugima..ako me razocara i on jos sad onda stvarno neznam kako bi ikad vise mogao izaci na izbore..superioran je u duelima svaka mu je na mjestu i nisu bas to naucene raze ne moze se bas sfrazama u debatu ima tu puno okuka i neocekivanih momenata sfrazam se moze na skupu politickom..samo se pitam da li ce tako superioran biti i na vlasti...treba mu dati sansu po meni..raguz-gospodin zeljko dobar covjek raja ali s manjkm slifa za vece funkcije ono ne prolazi u politici dugorocno bakiru je nabolje nek se ufati svojih poljina i rostiljanja previse je puta pokusao ne ide pa ne ide
fixer wrote:Uozbilji se. Nisam ja materijal za predsjednika.Za njega ne vaze pravila koja su primjenjiva za druge. Uostalom, imali smo Smira Silajdjica na kojeg je, nazalost, Zeljko poceo da slici.
U pravu si,ali opet,za nas u globalu ne vrijede pravila kao za druge,treba nekad malo pokazati zube,ne bitno sto je predsjednik.(Chavez ftw ) fixer,odosmo predaleko od teme... Za ovako malu drzavu,mi imamo previse politickih partija i to nas ubi.
Pusti ti stereotipe.
We shall go on to the end.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with brave confidence and
Great strenght in the air.
We shall defend our island whatever the
Cost may be.
We shall on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never SURRENDER!!!
balooon wrote:mislim se hoce li ovaj radoncic stvarno uspjeti da napravi ovo sto prica razmisljam stvarno da glasam za njega on mi je jedina svjetla tacka mada je i on djelimicno mutan naravno glasao bi samo zbog toga sto je novi lik i sto ima ipak rezultate ane naravno zbog gluposti koje pise u svo avazu kako o sebi tako i o drugima..ako me razocara i on jos sad onda stvarno neznam kako bi ikad vise mogao izaci na izbore..superioran je u duelima svaka mu je na mjestu i nisu bas to naucene raze ne moze se bas sfrazama u debatu ima tu puno okuka i neocekivanih momenata sfrazam se moze na skupu politickom..samo se pitam da li ce tako superioran biti i na vlasti...treba mu dati sansu po meni..raguz-gospodin zeljko dobar covjek raja ali s manjkm slifa za vece funkcije ono ne prolazi u politici dugorocno bakiru je nabolje nek se ufati svojih poljina i rostiljanja previse je puta pokusao ne ide pa ne ide
fixer wrote:Uozbilji se. Nisam ja materijal za predsjednika.Za njega ne vaze pravila koja su primjenjiva za druge. Uostalom, imali smo Smira Silajdjica na kojeg je, nazalost, Zeljko poceo da slici.
U pravu si,ali opet,za nas u globalu ne vrijede pravila kao za druge,treba nekad malo pokazati zube,ne bitno sto je predsjednik.(Chavez ftw ) fixer,odosmo predaleko od teme... Za ovako malu drzavu,mi imamo previse politickih partija i to nas ubi.
Nas ubi sto nemamo kvalitetne, a ne sto imamo previse partija.
Zamolio bih vas samo da na onakve ispade Zeljka ne reagujete toliko blagonaklono. Valjalo bi da ona njegova retorika ima cilj, ali posto nema, nemojte da zbog vaseg odusevljenja SDP-om ili samim Zeljkom posmatrate one ispade bez ikakvog kritickog osvrta. Nemojte da ono ponasanje postane standard.
Pusti ti stereotipe.
We shall go on to the end.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with brave confidence and
Great strenght in the air.
We shall defend our island whatever the
Cost may be.
We shall on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never SURRENDER!!!
ta na na na ta ntan tann
A nama naš - zaboravite mrtve po Sarajevu, zaboravite Ferhadiju, zaboravite Srebrenicu! Ganić je kriv jer su se naši borci suprotstavili naoružanim srbijanskim formacijama u sred Sarajeva, a Ilija Jurišić jer je branio Tuzlu! I treba da ga hapsi Srbija gdje Ilija nije ni metka opalio! Za sve je kriv Željko i zato što se srdi na nepravdu! 'ta on ima kakit'?! 'ta on sere, jalijaš jedan sarajevski! 'to nije kulturan k'o Tihi. Tadić hop a on cup, i sve dostojanstveno! Nema ba i to... Mi smo odbranili ovo naše sirotinje, tako što smo pristali na sve ucjene, tako što smo stali u ratu kad smo počeli pobjeđivati, tako što smo narod zavodili i govorili da rata biti neće! I sad nam hoće oteti ovo naše banke krvi što sišemo, e ne može to!!!
ta na na na ta ntan tann
Sinoc Bakir I. govori kako se treba doci u emisiju i pokazati se narodu, sta imas ponuditi, bez obzira koja to emisija bila, jer ipak je 60 minuta najgledanija politicka emisija
a danas TIHIC ODBIO GOSTOVANJE U 60 MINUTA....
Koji raskol medju misljenjima.. i stavovima DVOJICE POLITICARA IZ ISTE STRANKE
Nakon ove emisije ne razumijem kako je Komšić završio srednju školu. Koja seljačina. Radončić je kriminalac tupavog pogleda ko i Lijanović. Bakir je tek največi kriminalac.
Raguž mi je ispao jedini pozitivac kojeg bih pustio u svijet da me predstavlja. Pokušavam zamisliti kako je to kad Komšić je vani s delegacijama ili još bolje da Lijanović i Radončić odu u UN za govornicu
Dakle da rezimiramo:
Bosnjaci:
Bakir - nevjerovatno ali istinito, bivsi direktor zavoda za izgradnju grada, akademski gradjanin a nepismen, SAJIN drug
Fahro - Cosa Nostra, mazn'o pare za Avaz, pljuv'o po svima i liz'o se sa istima, Boga pitaj s kim sve nije upetljan
Haris - Naduvenko, nikad nikakvih rezultata, sama demagogija, stranka jednog lica
Mirnesova stranka - Kesetovic Mujo- E, jebi ga
Dzemaludin Latic - Ovaj zahtijeva esej
Braco Hrvati budite objektivni: da vi imate ovakav izbor za koga biste vi glasali ako ne za Kosmica.
Hrvati:
Raguz - ugladjen, elokventan, promijenio vise stranaka nego ja automobila (a im'o sam ih dosta), politika tipa "samo da ostanem u vlasti pa kako god".
Lijanovic - mesar, zalut'o u politiku
Borjana Kristo - Culi smo da postoji i da ima svoje ja koje povremeno za nju pokaze Covic koji ima krivicnih prijava onoliko koliko je Raguz pormijenio stranaka.
Braco Hrvati budite objektivni cini mi se da je i Vama najbolji izbor Zeljko Komsic.
Kao sto je dosta forumasa napisalo objektivno Zeljko Komsic nije kalibar za vise od mjesne zajednice ili eventualno opcine ali kad pogledas druge kandidate ispade da je on Izvanredan. Barem moralno.
Iskreno i ja bih volio da su medju ponudjenim opcijama Josipovic, Obama ili neko slican ali nazalost nisu.
A greska je u tome da su svi kvalitetni ljudi digli ruke od politike.
Lijepo to kaze Balasevic:
"O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori
jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali
ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali "
ostrožac wrote:Nakon ove emisije ne razumijem kako je Komšić završio srednju školu. Koja seljačina. Radončić je kriminalac tupavog pogleda ko i Lijanović. Bakir je tek največi kriminalac.
Raguž mi je ispao jedini pozitivac kojeg bih pustio u svijet da me predstavlja. Pokušavam zamisliti kako je to kad Komšić je vani s delegacijama ili još bolje da Lijanović i Radončić odu u UN za govornicu
ne treba zanemariti da je raguz prisutan u vlasti od 1990. naovamo, znaci sigurno nije bez zasluga za usrano stanje u drzavi..
s druge strane, kad pogledam ko su mu protukandiati za hrvatskog clana predsjednistva, kontam da je mozda i ponajbolji izbor.
moglo bi se na kraju desiti da u ovoj losoj ponudi koju imamo, bosnjaci glasaju za hrvatskog clana predsjednistva, a hrvati nezadovoljni ponudjenim, glasaju za bosnjackog clana predsjednistva.. to bi tek bio hit..
Meni je najsmješnije što Hrvati misle da Bošnjaci glasaju za Komšića - Hrvata, koji nema dovoljno hrvatskih krvnih zrnaca po nekoj iskrivljenoj logici - zato da bi napakostili svojim komšijama Hrvatima. Kakva zabluda.
VerticalHairFactor wrote:Meni je najsmješnije što Hrvati misle da Bošnjaci glasaju za Komšića - Hrvata, koji nema dovoljno hrvatskih krvnih zrnaca po nekoj iskrivljenoj logici - zato da bi napakostili svojim komšijama Hrvatima. Kakva zabluda.
VerticalHairFactor wrote:
A nama naš - zaboravite mrtve po Sarajevu, zaboravite Ferhadiju, zaboravite Srebrenicu! Ganić je kriv jer su se naši borci suprotstavili naoružanim srbijanskim formacijama u sred Sarajeva, a Ilija Jurišić jer je branio Tuzlu! I treba da ga hapsi Srbija gdje Ilija nije ni metka opalio! Za sve je kriv Željko i zato što se srdi na nepravdu! 'ta on ima kakit'?! 'ta on sere, jalijaš jedan sarajevski! 'to nije kulturan k'o Tihi. Tadić hop a on cup, i sve dostojanstveno! Nema ba i to... Mi smo odbranili ovo naše sirotinje, tako što smo pristali na sve ucjene, tako što smo stali u ratu kad smo počeli pobjeđivati, tako što smo narod zavodili i govorili da rata biti neće! I sad nam hoće oteti ovo naše banke krvi što sišemo, e ne može to!!!
ta na na na ta ntan tann
I onda se ovaj proderao, rekao stas ti ba "ofo-ono", a Jurisic se vratio, Tadic se prep'o, a mi patentirali najjace oruzije na svijetu - viku.
Landcruiser wrote:Dakle da rezimiramo:
Bosnjaci:
Bakir - nevjerovatno ali istinito, bivsi direktor zavoda za izgradnju grada, akademski gradjanin a nepismen, SAJIN drug
Fahro - Cosa Nostra, mazn'o pare za Avaz, pljuv'o po svima i liz'o se sa istima, Boga pitaj s kim sve nije upetljan
Haris - Naduvenko, nikad nikakvih rezultata, sama demagogija, stranka jednog lica
Mirnesova stranka - Kesetovic Mujo- E, jebi ga
Dzemaludin Latic - Ovaj zahtijeva esej
Braco Hrvati budite objektivni: da vi imate ovakav izbor za koga biste vi glasali ako ne za Kosmica.
Hrvati:
Raguz - ugladjen, elokventan, promijenio vise stranaka nego ja automobila (a im'o sam ih dosta), politika tipa "samo da ostanem u vlasti pa kako god".
Lijanovic - mesar, zalut'o u politiku
Borjana Kristo - Culi smo da postoji i da ima svoje ja koje povremeno za nju pokaze Covic koji ima krivicnih prijava onoliko koliko je Raguz pormijenio stranaka.
Braco Hrvati budite objektivni cini mi se da je i Vama najbolji izbor Zeljko Komsic.
Kao sto je dosta forumasa napisalo objektivno Zeljko Komsic nije kalibar za vise od mjesne zajednice ili eventualno opcine ali kad pogledas druge kandidate ispade da je on Izvanredan. Barem moralno.
Iskreno i ja bih volio da su medju ponudjenim opcijama Josipovic, Obama ili neko slican ali nazalost nisu.
A greska je u tome da su svi kvalitetni ljudi digli ruke od politike.
Lijepo to kaze Balasevic:
"O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori
jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali
ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali "