Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
therrarrius

#326 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by therrarrius »

Optimus Prime wrote:
therrarrius wrote:
Optimus Prime wrote: Pa nebi bas dizao prst!

U tvom obrazlozenju ima nekoliko logickih pogresaka!

1.) Odusevljenje necim ne implicira da je nesto istinito.
2.) Trenutno ne postojanje objasnjenja za neke pojave ne implicira da su objasnjnja tih pojava u antickim knjigama ispravne.
3.) Teologija je sama sebi svrha. U njoj ne postoje naucne metode nego se sveti spisi po volji relativiziraju da ih nebi pomelo vrijeme.

Recimo posmatrajuci onu suru koja opisuje mijenjenje dana i noci skeptik bi mogao tvrditi da autori kurana blage veze nemaju sta je zvijezda. Ali tu nastupa cas islamskih apologeta koji onda takve stvari relativiziraju do absurda.
1.) A ako se odusevim Njegovom istinitoscu?
2.) Koje sam to pojave spomenuo?
3.) Islam bas i nije takav, dakle IKRE
1.) non sequitur
2.) Spominjao si da si trazio odgovore u nekim naukama (psihologija itd.) pa posto nisi bio zadovoljan odlucio si vjerovati u odgovore koje bez dokaza nude stare anticke knjige
3.)Ne mijenja cinjenicu da je teologija sama sebi svrha i da ne koristi naucne metode u cilju stvaranja novih spoznaja nego se prvenstveno bavi "saniranjem dogmi".
Uffffffffff hajd opet.
1.) Zasto sebe stavljas u rod ''ONO''
2.) Nisam rekao da sam bio nezadovoljan, procitaj opet
3.) Islam bas i nije takav, dakle IKRE

Svakim postom me sve vise fasciniras.
KotromanichII

#327 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by KotromanichII »

evo samo cu spomenuti jedan od masa ajeta iz kurana u vezi nauke

Zvijezde pulsari u kuranu

Image

Sura Et-Tarik počinje neobičnom zakletvom:

86:1. Tako mi neba i Onog koji udara,
86:2. A šta znaš ti šta je Taj koji kuca,
86:3. Zvijezda prodorna!

U rječnicima arapskog jezika naći ćemo da tarik označava onog koji kuca, koji udara, koji kuje, lupa.
Nedžm označava zvijezdu.
Sakib označava onog koji buši, prodire, prožiže, koji bljeska, koji zasvijetli.
Allah dž.š. se dakle zaklinje zvijezdom (nedžm), koja proizvodi impulse nalik na udare ili kucanje (tarik), istovremeno odašiljući gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, gama ili X zraka (sakib)!
Znamo koliko i kako su prodorni gama zraci, X zraci, radio talasi i svjetlost!
Kakva je to zvijezda koja se tako ponaša?
Ovakva svojstva astronomi pripisuju samo neutronskim zvijezdama. Neutronske zvijezde se odlikuju velikom gustoćom i strahovito velikim brzinama rotacije, od jednog obrtaja u nekoliko sekundi do jednog obrtaja u 1,56 milisekundi! Takve zvijezde nazivaju se pulsari! Iz dva magnetna pola pulsara izbija mlaz čestica ispod brzine svjetlosti. Ove čestice proizvode veoma mocni mlaz svjetlosti, radio talasa, X ili gama zraka

Poslusaj te ovdje kako kucaju pulsari

Pulsar PSR B0329+54
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... s/B0329.au

Vela Pulsar
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... ds/vela.au

Kako je muhammed mogao sam znati ovo, bez ikakvih teleskopa i pojacala da se cuje ovo kucanje ???? Jedini nacin je da je doslo od Boga?

A Allah to fino kaze u kuranu:

111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.

38:8...Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.

ali opet neki nece da vjeruju jer nevide svojim ocim, i dok ne opipaju svojim rukama. A sta bi trebalo da se Allah pokaze svim ljudima, pa da onda tek, vjeruju, ali to vise nije vjerovanje nego vidjenje ocima, vjerovati je nesto sto ne vidis ali ipak vjerujes,a onda kad bi se Allah pokazao, pa bili ikao smio pisnuti da ga nema, da uopste ima hrabrosti da mu se ne klanja.Svi bi silom usli u Dzennet, jer nebi niko smio da mu se suprostavi na ovom svijetu, jer bi se klanjali i izvrsavalista im se naredi. Neki hoce cuda da vide ,pa tek onda da vjeruju u postojanje Boga, pa evo jedan lahak prmijer, hajde ti fino otidji predsjedniku Obami i reci mu izadji na ulicu , i ocisti metlom cijelu ulicu, rekli bi nevjerovatno, E PA KAKO CES TI SICUSNI COVJCE RECI ALLAHU KOJI JE STVORIO UNIVERZUM DA TI DAJE CUDA ILI DA TI SE POKAZE, ko si ti kao osoba da te Allah slusa i pokorava ? kad nemozes narediti jednom covjeku kao obama da pocisti kako ces narediti Allahu da ti udovolji sa cudim kako bi ti povjerovao u njega
Last edited by KotromanichII on 04/08/2010 01:03, edited 1 time in total.
vox-populi

#328 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by vox-populi »

Chmoljo wrote:
vox-populi wrote:
Chmoljo wrote: ti dokaži da Ga nema, i ja idem gdje god i ti. :mrgreen: a kako već gore napisah, odmakli smo se od teme, pa bolje da se vratimo na nju.
Ne dokazuje se nepostojanje, nego postojanje. Kada bi se nepostojanje dokazivalo, onda bi teoretski postojalo sve sto ti padne na pamet. Recimo, sgnbbldkhtr postoji jer ti ne mozes dokazati da sgnbbldkhtr ne postoji.
zašto se dokazuje postojanje? :shock: zašto si rob dogmi? hajde dokazujte da nešto ne postoji... zašto uvijek morate biti robovi logike... :roll:

i opet moram napomenuti da idemo od teme... :mrgreen:
Pa sad, mogao bih ti ovdje objasnjavati teoriju logike, ali niti imam vremena, niti je to tema. Ako te zanima, mogu ti preporuciti par knjiga. Rob logike? Prije bih rekao vodim se logikom, al hajde, ako ti formulacija odgovara, onda je prihvatam.
Optimus Prime

#329 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

KotromanichII wrote:evo samo cu spomenuti jedan od masa ajeta iz kurana u vezi nauke

Zvijezde pulsari u kuranu

Image

Sura Et-Tarik počinje neobičnom zakletvom:

86:1. Tako mi neba i Onog koji udara,
86:2. A šta znaš ti šta je Taj koji kuca,
86:3. Zvijezda prodorna!

Da, da Opet ovi Harun Yahya fanovi.

Sasvim adekvatan opis jednog pulzara :run: .

sa obzirom da se ne readi nikako o zvijezdi nego o ostacima zvijezde koja ne kuca nego periodicno salje elektromagnetske signale.
Last edited by Optimus Prime on 04/08/2010 01:07, edited 1 time in total.
LSD

#330 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

ali opet neki nece da vjeruju jer nevide svojim ocim, i dok ne opipaju svojim rukama. A sta bi trebalo da se Allah pokaze svim ljudima, pa da onda tek, vjeruju, ali to vise nije vjerovanje nego vidjenje ocima, vjerovati je nesto sto ne vidis ali ipak vjerujes,a onda kad bi se Allah pokazao, pa bili ikao smio pisnuti da ga nema, da uopste ima hrabrosti da mu se ne klanja.
E ovo je vrlo bitno....Allah je sve stvorio sa razlogom i mjerom...pa tako i džennet i džehennem, da bi ih napunio na Dan obecani, na dan Velikog Bajrama kada ce se Gospodar ukazati.
Valja napuniti tolikim milijardama nevjernika (od pocetka ljudskog roda) toliko veliko stanište kao što je džehennem koji evo vec citavu vjecnost ceka svoju davno obecanu hranu i gorivo...tek kad se napuni svojim gorivom,on ce se smiriti...a zna se vrlo dobro ko ce biti džehennemsko gorivo.
Nije Allah stvorio toliko velik prostor bez razloga.
Last edited by LSD on 04/08/2010 01:10, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#331 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Chmoljo »

vox-populi wrote:
Pa sad, mogao bih ti ovdje objasnjavati teoriju logike, ali niti imam vremena, niti je to tema. Ako te zanima, mogu ti preporuciti par knjiga. Rob logike? Prije bih rekao vodim se logikom, al hajde, ako ti formulacija odgovara, onda je prihvatam.
nema potrebe stvarno, vidim da i tebe zabavlja razgovor sa ovom bezobličnom masom koja vjeruje u priče braće Grim... pa ono, de ti koju knjigu prije nego počneš gluposti bulazniti...

ovo rob logike, ja to malo karikiram... ako nisi shvatio... šta ću ti ja... znaš i sam kako je kad te ne shvataju :oops:
KotromanichII

#332 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by KotromanichII »

Sasvim adekvatan opis jednog pulzara
kakav ba harun yahya, vidis li ti sta pises. Ja haruna ni spomenuo nisam, a ja koliko vidim , ajete iz kurana tamo, koji cisto i jasno upucuju na pulsare. a ti sto neces da vjerujes, to je samo tvoj inat, i za to ces odgovoarati koji iz oholosti nece da priznaju. barem priznaj da se radi o pulsarima ako vec nevjerujes u Boga, o cemu ce drugi ako ne o njima. u ajetima se spominje 3 stvari, tarik= kucanje, nedzm= zvijezda i sakib= busenje, probijanje, prodiranje

ako se ovo ne odnosi na pulsare onda sam ja adolf hitler
KotromanichII

#333 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by KotromanichII »

Sasvim adekvatan opis jednog pulzara .

sa obzirom da se ne readi nikako o zvijezdi nego o ostacima zvijezde koja ne kuca nego periodicno salje elektromagnetske signale.
Optimus, ovo je stvarno drskost i bezobrazluk od tebe, ako sebe pravis budalom netrebas nas,
Pulsars are highly magnetized, rotating neutron stars that emit a beam of electromagnetic radiation. The radiation can only be observed when the beam of emission is pointing towards the Earth. This is called the lighthouse effect and gives rise to the pulsed nature that gives pulsars their name. Because neutron stars are very dense objects, the rotation period and thus the interval between observed pulses is very regular. For some pulsars, the regularity of pulsation is as precise as an atomic clock.[1] The observed periods of their pulses range from 1.4 milliseconds to 8.5 seconds.[2] A few pulsars are known to have planets orbiting them, such as PSR B1257+12. Werner Becker of the Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics said in 2006, "The theory of how pulsars emit their radiation is still in its infancy, even after nearly forty years of work."[3]
gdje god napises pulsar vidjes odmah u tom tekstu "star" sto znaci zvijezda, pa ko koga ovdje pravi budalama, a izgleda ti sam sebi mazes oci nikom drugom

fino to Allah kaze:

38:8...Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.

tek kad otvoris oci prvi put na sudnjem danu , kad bude prozivljenje , tek ces onda

Allah kaze:

14. i kad dokaz vide, oni jedni druge na ismijavanje podstiču,

15. i govore: "Ovo nije ništa drugo do prava čarolija!

16. Zar kada poumiremo i kada kosti i zemlja postanemo, zar ćemo mi, zaista, biti oživljeni

17. i naši preci davni?"

18. Reci: "Da, a bićete i poniženi!"

19. to će biti samo glas jedan, i svi će odjednom progledati

20. i reći: "Teško nama, ovo je – Sudnji dan!’

21. Da, ovo je Dan strašnog suda u koji vi niste vjerovali!

12. A da ti je vidjeti grešnike kako će, oborenih glava pred Gospodarom svojim, reći: "Gospodaru naš, vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo, mi, doista, čvrsto vjerujemo!
Optimus Prime

#334 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

KotromanichII wrote:

Sasvim adekvatan opis jednog pulzara
a ja koliko vidim , ajete iz kurana tamo, koji cisto i jasno upucuju na pulsare. a ti sto neces da vjerujes, to je samo tvoj inat, i za to ces odgovoarati koji iz oholosti nece da priznaju. barem priznaj da se radi o pulsarima ako vec nevjerujes u Boga, o cemu ce drugi ako ne o njima. u ajetima se spominje 3 stvari, tarik= kucanje, nedzm= zvijezda i sakib= busenje, probijanje, prodiranje

ako se ovo ne odnosi na pulsare onda sam ja adolf hitler
Ti nisi Adolf Hitler ali ovo ne upucuje na pulsare nego se samo uz dosta maste i kompletnog vadjenja iz konteksta stvara iluzija da se radi o pulsarima.

Pulsar
1.) nije zvijezda, nego je tkz. neutronska zvijezda koja je vrlo nesretno dobila takvo ime. Tom logikom je i crna rupa jedna zvijezda.
2.) ne kuca, nego samo periodicno salje elektromagnetne signale
therrarrius

#335 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by therrarrius »

Optimus Prime wrote: Pulsar
1.) nije zvijezda, nego je tkz. neutronska zvijezda koja je vrlo nesretno dobila takvo ime. Tom logikom je i crna rupa jedna zvijezda.
2.) ne kuca, nego samo periodicno salje elektromagnetne signale
Nije zvjezda nego je neutronska zvijezda :D
nije golf nego je golf 2 :D

Bolan optimuse ti bi ljudima iz tog vremena opisao pulsare kao:''neutronske zvijezde koje periodicno salju elektromagnetne talase''? :D

Neprocjenjivo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#336 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Chmoljo »

Dedžal, Isus... Smak svijeta... Maje... 2012, ovo-ono... :mrgreen:

ili da jednostavno napišem: the end of the world ili the end of d tema :mrgreen:
therrarrius

#337 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by therrarrius »

Chmoljo wrote:Dedžal, Isus... Smak svijeta... Maje... 2012, ovo-ono... :mrgreen:

ili da jednostavno napišem: the end of the world ili the end of d tema :mrgreen:
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
Mr.Salieri

#338 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Mr.Salieri »

Nisam mogao da citam sve te silne postove od pocetka teme,ali,eto da pitam,je li mozda neko pokusavao da poveze ono jezero sa 21.12.2012. ? Ja licno mislim da ce tada da se desi neka katastrofa,zemljotres,erupcija vulkana,cunami,Bog zna sta...Nedavno sam citao jedan ajet koji daje poruku,nesto kao,dzaba sve to i da znamo kad je smak svijeta,jer se od toga ne moze pobjeci... :run:
Izvinjavam se ako je neko ovo vec pisao... :zjev:
Optimus Prime

#339 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

therrarrius wrote: Nije zvjezda nego je neutronska zvijezda :D
nije golf nego je golf 2 :D

Bolan optimuse ti bi ljudima iz tog vremena opisao pulsare kao:''neutronske zvijezde koje periodicno salju elektromagnetne talase''? :D

Neprocjenjivo.
Ne nego ih nebi spominjao nikako kao i milion drugih stvari koje nisu spomenute u kuranu. Kao recimo dinosauruse na primjer.
Ako je bog sa ovom surom htio spomenuti pulsare onda nema veze sta je pulsar.
therrarrius

#340 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by therrarrius »

Mr.Salieri wrote:Nisam mogao da citam sve te silne postove od pocetka teme,ali,eto da pitam,je li mozda neko pokusavao da poveze ono jezero sa 21.12.2012. ? Ja licno mislim da ce tada da se desi neka katastrofa,zemljotres,erupcija vulkana,cunami,Bog zna sta...Nedavno sam citao jedan ajet koji daje poruku,nesto kao,dzaba sve to i da znamo kad je smak svijeta,jer se od toga ne moze pobjeci... :run:
Bilo je nekoliko zanimljivih razmisljanja na ovoj temi, ali su se pogubila u masi bezrazloznog piskaranja. Mene je zainteresovalo pisanje @piupiu:

''I taj Antihrist je meni metafora za nas, nase ponasanje, nas gubitak kompasa ... i ne radi se o tome da ce se sve u sekundi promijeniti nabolje kad jedni drugi ubijedimo u jednu interpretaciju svijeta, nego o tome da ce se stvari promijeniti nabolje kad poruke religije pocnemo primjenjivati na pravi nacin. E, tako je i sa tim sudnjim oliti kijametskim danom. On je meni metafora za ono sto mi radimo -- nabjedjujemo se oko forme, a ne poimamo sustinu, dok kola jure u provaliju.''

Inace, koliko je sigurno da je Mehdi uopste rodjen? Znam da se pisalo i ovdje ali i drugdje po netu kako se misli da je vec rodjen ali kakvi su konkretni dokazi?
Ako je odgovor bio, izvinjavam se.
Optimus Prime

#341 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

Naucni dokazi u kuranu mogu predstavljati samo dokaze onome ko vec vjeruje.
Po logici: Bog postoji. Napisao je ovo. To nije bas 100% ono, ali posto ono lici na ovo, mora da je mislio na ono!

Za sve ostale je to i suvise neprecizno da bi to bio dokaz iole cemu.
Mr.Salieri

#342 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Mr.Salieri »

therrarrius wrote:
Mr.Salieri wrote:Nisam mogao da citam sve te silne postove od pocetka teme,ali,eto da pitam,je li mozda neko pokusavao da poveze ono jezero sa 21.12.2012. ? Ja licno mislim da ce tada da se desi neka katastrofa,zemljotres,erupcija vulkana,cunami,Bog zna sta...Nedavno sam citao jedan ajet koji daje poruku,nesto kao,dzaba sve to i da znamo kad je smak svijeta,jer se od toga ne moze pobjeci... :run:
Bilo je nekoliko zanimljivih razmisljanja na ovoj temi, ali su se pogubila u masi bezrazloznog piskaranja. Mene je zainteresovalo pisanje @piupiu:

''I taj Antihrist je meni metafora za nas, nase ponasanje, nas gubitak kompasa ... i ne radi se o tome da ce se sve u sekundi promijeniti nabolje kad jedni drugi ubijedimo u jednu interpretaciju svijeta, nego o tome da ce se stvari promijeniti nabolje kad poruke religije pocnemo primjenjivati na pravi nacin. E, tako je i sa tim sudnjim oliti kijametskim danom. On je meni metafora za ono sto mi radimo -- nabjedjujemo se oko forme, a ne poimamo sustinu, dok kola jure u provaliju.''

Inace, koliko je sigurno da je Mehdi uopste rodjen? Znam da se pisalo i ovdje ali i drugdje po netu kako se misli da je vec rodjen ali kakvi su konkretni dokazi?
Ako je odgovor bio, izvinjavam se.
Takodjer sam gledao i citao 50 predznaka sudnjeg dana...Iskreno da kazem,ja vjerujem u Boga,ali jednostavno mi se ne da da odem na Bajram,Teraviju,Dzumu i sl.Sto se tice tih predznaka,cini mi se da je zadnji koji je u ovom vremenu nesto kao "ljudi koji ce gledati svoje prijatelje i ostale u grobovima ce pozeljeti da su na njihovom mjestu",zatim ce sici Isus i neki Mehdi,zatim ce klanjati i pocece bitka protiv Dzedala i njegovih sad ne znam jel 70.000 ili 700.000 Jevreja...Ja od malena jednostavno ne podnosim Jevreje,neki dan sam i prestao da pusim nakon sto sam cuo da su cigarete Zidovski proizvod...Sad planiram da se okrenem vjeri i normalnijem zivotu...
LSD

#343 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

Ime Mehdija a.s. ce biti Muhammed i bit ce direktni krvni potomak od Poslanika Muhammeda a.s. (ehli bejt, iz njegove loze) i bit ce na ćelu vojske vjernika koja ce izaci na megdan Dedžalu i njegovoj armiji...Isa a.s. ce biti na zemlji 40 godina,vodit ce ummet, oženit ce se, umrijet ce, bice mu klanjana dženaza i bit ce ukopan odmah do Poslanikovog mezara u Medini (to mjesto je vec odavno rezervisano za Isa a.s.)
Mr.Salieri

#344 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Mr.Salieri »

Takodjer sam cuo da ce Isaa a.s. ubiti Dedzala kod neke Izraelske granice gdje se nalazi glavna vojna baza Izraelske vojske...Siguran sam da ce se tamo boriti i BHF xD :bih: :bih:
pike

#345 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by pike »

LSD wrote:Ime Mehdija a.s. ce biti Muhammed i bit ce direktni krvni potomak od Poslanika Muhammeda a.s. (ehli bejt, iz njegove loze) i bit ce na ćelu vojske vjernika koja ce izaci na megdan Dedžalu i njegovoj armiji...Isa a.s. ce biti na zemlji 40 godina,vodit ce ummet, oženit ce se, umrijet ce, bice mu klanjana dženaza i bit ce ukopan odmah do Poslanikovog mezara u Medini (to mjesto je vec odavno rezervisano za Isa a.s.)
A koju ce marku cvika nositi Ray Ban ili nesto skromnije...? za koga ce navijati u ligi prvaka?
Bosanac sa dna kace

#346 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Bosanac sa dna kace »

i sta mi imamo od toga ako znamo tacan sekund Smaka svijeta????
jesmo se kao muslimani, krscani, hriscani, katolici, pravoslavci, jevrejiitd. ( ne znam ko vise vjeruje u to) pripremili za to?????????
evo ja ko musliman pitam koja nam fajda od toga i da znamo kad ce doc Mehdi i Dedzdzal ako smo kao muslimani nikakvi??? oci bi jedni drugima iskopali, samo da moremo
kaze u ajet ''....ko u radi kolko trun dobra vidjece ga...'' a i jedan hadis kaze da kad bi znali da ide Sudnji dan da ipak zasadimo drvo mozda ce neko zivo bice od njeg imat koristi, a dje smo mi??? :shock: :?
da ti ne govorim o napusetnoj djeci, javnim kuhinjama, socijalnim slucajevima......o tome kako se razbacujemo s parama ponajvise dje ne treba
svi u tudjem oku balvane vidimo a niko trna u svom, ev prvi ja npr.... :-?
slazem se sa piu piu da sve tumacimo doslovce bukvalno :thumbup:
LSD

#347 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

pike wrote:
LSD wrote:Ime Mehdija a.s. ce biti Muhammed i bit ce direktni krvni potomak od Poslanika Muhammeda a.s. (ehli bejt, iz njegove loze) i bit ce na ćelu vojske vjernika koja ce izaci na megdan Dedžalu i njegovoj armiji...Isa a.s. ce biti na zemlji 40 godina,vodit ce ummet, oženit ce se, umrijet ce, bice mu klanjana dženaza i bit ce ukopan odmah do Poslanikovog mezara u Medini (to mjesto je vec odavno rezervisano za Isa a.s.)
A koju ce marku cvika nositi Ray Ban ili nesto skromnije...? za koga ce navijati u ligi prvaka?
Povracam na ovakva fol duhovita pitanja i ko neke upadice, šukovi šta li...vomit.
shown

#348 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by shown »

bojim se ateista i nevjernika ,ne boje se nikoga,u stanju su svašta da urade
Optimus Prime

#349 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

shown wrote:bojim se ateista i nevjernika ,ne boje se nikoga,u stanju su svašta da urade
Projeciras bezrazlozno predrasude posto ides od pogresne pretpostavke da moral potice od boga.
Istina je ali da je moral ukorjenjen u nasim genima i da nema nikakve veze sa bilo kakvim bozanstvima.

Zemlje sa natpolovicnom vecinom Ateista i Agnostika poput Svedske, Danske, Holandije su upravo zemlje sa najnizim stopama kriminala na svijetu.
callmethebreeeze

#350 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by callmethebreeeze »

ja opet ponavljam da je postojanje boga i te kako bitno i za ovu temu. jer nam je objasnjeno da dolazak isusa, dzedzala i mehdija ima visi cilj.
citavu smo noc juce razglabali i o dokazima. medjutim, najvaznije pitanje je zasto uopste bog ista trazi od nas? to je ono sto me godinama kopkalo, zasto bi od ovolikog svemira bog stvorio ljude na jednoj maloj planeti i pisao im jelovnike i odlucivao sta ce oblaciti. nije valjda tako dosadno.
Last edited by callmethebreeeze on 04/08/2010 09:02, edited 1 time in total.
Locked