evo samo cu spomenuti jedan od masa ajeta iz kurana u vezi nauke
Zvijezde pulsari u kuranu
Sura Et-Tarik počinje neobičnom zakletvom:
86:1. Tako mi neba i Onog koji udara,
86:2. A šta znaš ti šta je Taj koji kuca,
86:3. Zvijezda prodorna!
U rječnicima arapskog jezika naći ćemo da tarik označava onog koji kuca, koji udara, koji kuje, lupa.
Nedžm označava zvijezdu.
Sakib označava onog koji buši, prodire, prožiže, koji bljeska, koji zasvijetli.
Allah dž.š. se dakle zaklinje zvijezdom (nedžm), koja proizvodi impulse nalik na udare ili kucanje (tarik), istovremeno odašiljući gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, gama ili X zraka (sakib)!
Znamo koliko i kako su prodorni gama zraci, X zraci, radio talasi i svjetlost!
Kakva je to zvijezda koja se tako ponaša?
Ovakva svojstva astronomi pripisuju samo neutronskim zvijezdama. Neutronske zvijezde se odlikuju velikom gustoćom i strahovito velikim brzinama rotacije, od jednog obrtaja u nekoliko sekundi do jednog obrtaja u 1,56 milisekundi! Takve zvijezde nazivaju se pulsari! Iz dva magnetna pola pulsara izbija mlaz čestica ispod brzine svjetlosti. Ove čestice proizvode veoma mocni mlaz svjetlosti, radio talasa, X ili gama zraka
Poslusaj te ovdje kako kucaju pulsari
Pulsar PSR B0329+54
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... s/B0329.au
Vela Pulsar
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... ds/vela.au
Kako je muhammed mogao sam znati ovo, bez ikakvih teleskopa i pojacala da se cuje ovo kucanje ???? Jedini nacin je da je doslo od Boga?
A Allah to fino kaze u kuranu:
111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
38:8...Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.
ali opet neki nece da vjeruju jer nevide svojim ocim, i dok ne opipaju svojim rukama. A sta bi trebalo da se Allah pokaze svim ljudima, pa da onda tek, vjeruju, ali to vise nije vjerovanje nego vidjenje ocima, vjerovati je nesto sto ne vidis ali ipak vjerujes,a onda kad bi se Allah pokazao, pa bili ikao smio pisnuti da ga nema, da uopste ima hrabrosti da mu se ne klanja.Svi bi silom usli u Dzennet, jer nebi niko smio da mu se suprostavi na ovom svijetu, jer bi se klanjali i izvrsavalista im se naredi. Neki hoce cuda da vide ,pa tek onda da vjeruju u postojanje Boga, pa evo jedan lahak prmijer, hajde ti fino otidji predsjedniku Obami i reci mu izadji na ulicu , i ocisti metlom cijelu ulicu, rekli bi nevjerovatno, E PA KAKO CES TI SICUSNI COVJCE RECI ALLAHU KOJI JE STVORIO UNIVERZUM DA TI DAJE CUDA ILI DA TI SE POKAZE, ko si ti kao osoba da te Allah slusa i pokorava ? kad nemozes narediti jednom covjeku kao obama da pocisti kako ces narediti Allahu da ti udovolji sa cudim kako bi ti povjerovao u njega