Ne poznam nikoga ko se zove Izmetbegović, i o toj osobi ti ništa ne mogu reći.Komrad wrote:Hoces mi reci da je ovo sto je Izmetbegovic uradio prava stvar... iako je znao da cemo to golemo platiti?palermo wrote: O kojem savetu država pričaš, jadan ne bio, pa onog trenutka kada je postalo jasno da Slovenije nema više u Jugoslaviji sva priča o savezu država je završena.
Pa nismo mi ni išli u rat, mi smo jarane, ako nisi znao da ti čika palermo opet kaže, bili napadnuti.......i jedino što nam je ostalo je da se branimo. Ponekad nemušto, ponekad nespretno, počesto sa velikim žrtvama,...... sve u svemu herojski, ljudski....
Senilni akademik
-
palermo
#326 Re: Senilni akademik
- Komrad
#327 Re: Senilni akademik
ah omaklo mi se... Izetbegovic Alija na njega sam mislio ... prvi predsjednik predsjednistva samostalne RBiHpalermo wrote:Ne poznam nikoga ko se zove Izmetbegović, i o toj osobi ti ništa ne mogu reći.Komrad wrote:Hoces mi reci da je ovo sto je Izmetbegovic uradio prava stvar... iako je znao da cemo to golemo platiti?palermo wrote: O kojem savetu država pričaš, jadan ne bio, pa onog trenutka kada je postalo jasno da Slovenije nema više u Jugoslaviji sva priča o savezu država je završena.
Pa nismo mi ni išli u rat, mi smo jarane, ako nisi znao da ti čika palermo opet kaže, bili napadnuti.......i jedino što nam je ostalo je da se branimo. Ponekad nemušto, ponekad nespretno, počesto sa velikim žrtvama,...... sve u svemu herojski, ljudski....
-
palermo
#328 Re: Senilni akademik
Aaa, znači na njega si mislio, pa ništa, meni je jedina nepoznanica, i to odavno, zašto je na ovom forumu dopušteno praviti takve omaške. Inače, takva omaška te u mojim očima diskvalificira kao iole ozbiljnog sugovonika.Komrad wrote: ah omaklo mi se... Izetbegovic Alija na njega sam mislio ... prvi predsjednik predsjednistva samostalne RBiH
Svaka daljnja priča nema smisla.
- Skijash
#329 Re: Senilni akademik
Sreća Bošnjaka je u tom što ih Izetbegović nije podredio Beogradu i napravio vazalima bolesnika poput Karadžića i Mladića. Ispostavilo se da Bošnjaci imaju muda, izašli su goloruki Golijatu na megdan i muški se borili. Hrvat sam i jako mi teško pada to što značajan dio mog naroda još uvijek podržava etničku podjelu kojom bi se zajebalo Bošnjake, posebno kad se zna da su Bošnjaci sačuvali obraz, da su odbili ulogu jurišnika Beograda po ratištima u Hrvatskoj i Hercegovini. Da nisu sistematski rušili crkve, da nisu organizovali protjerivanja, da nisu sakrivali Bošnjake koje je Hag tražio.Komrad wrote:I da po meni je trebalo insistirati na tom muslimansko-srpskom dogovoru
I kad tako vidim nekog Bošnjaka poput Filipovića koji tvrdi da su Bošnjaci trebali isprljati obraz, da su trebali biti četničke sluge, ma ne znam šta da mu opsujem a da u tu psovku zbijem svu ljutnju koja me uhvati zbog tog senilca.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#330 Re: Senilni akademik
Da dobro su odigrali za HR, al za sebe nisu, niti su za BiH dobro odigrali.Skijash wrote:Sreća Bošnjaka je u tom što ih Izetbegović nije podredio Beogradu i napravio vazalima bolesnika poput Karadžića i Mladića. Ispostavilo se da Bošnjaci imaju muda, izašli su goloruki Golijatu na megdan i muški se borili. Hrvat sam i jako mi teško pada to što značajan dio mog naroda još uvijek podržava etničku podjelu kojom bi se zajebalo Bošnjake, posebno kad se zna da su Bošnjaci sačuvali obraz, da su odbili ulogu jurišnika Beograda po ratištima u Hrvatskoj i Hercegovini. Da nisu sistematski rušili crkve, da nisu organizovali protjerivanja, da nisu sakrivali Bošnjake koje je Hag tražio.Komrad wrote:I da po meni je trebalo insistirati na tom muslimansko-srpskom dogovoru
I kad tako vidim nekog Bošnjaka poput Filipovića koji tvrdi da su Bošnjaci trebali isprljati obraz, da su trebali biti četničke sluge, ma ne znam šta da mu opsujem a da u tu psovku zbijem svu ljutnju koja me uhvati zbog tog senilca.
btw...da je bilo do HR Hrvati ne bi ni izašli na referendum 92 i ne bi bilo one potrebne većine da u zadnjem trenutku nije reagirao Vatikan i preko Puljića uputio poziv katolicima da glasaju.
- Država
#331 Re: Senilni akademik
Ovaj komrad baš k"o da je iz Istočnog Sarajeva (a možda i jeste)... 
- Država
#332 Re: Senilni akademik
Niste vi ništa platili koliko su platili Bošnjaci...Komrad wrote:
Hoces mi reci da je ovo sto je Izmetbegovic uradio prava stvar... iako je znao da cemo to golemo platiti?
- Skijash
#333 Re: Senilni akademik
Dobro su odigrali i za sebe i za BiH. Da su se svrstali na stranu četnika, nema te sile koja bi održala BiH. Granični prelaz bi bio negdje između Konjica i Prozora, a Bošnjaka ne bi ni bilo, nego bi postojali Muslimani, etnička manjina u Srboslaviji. Ako bi takvo rješenje bilo bolje za Bošnjake i BiH, onda ga jebi.JoseMujica wrote:Da dobro su odigrali za HR, al za sebe nisu, niti su za BiH dobro odigrali.Skijash wrote:Sreća Bošnjaka je u tom što ih Izetbegović nije podredio Beogradu i napravio vazalima bolesnika poput Karadžića i Mladića. Ispostavilo se da Bošnjaci imaju muda, izašli su goloruki Golijatu na megdan i muški se borili. Hrvat sam i jako mi teško pada to što značajan dio mog naroda još uvijek podržava etničku podjelu kojom bi se zajebalo Bošnjake, posebno kad se zna da su Bošnjaci sačuvali obraz, da su odbili ulogu jurišnika Beograda po ratištima u Hrvatskoj i Hercegovini. Da nisu sistematski rušili crkve, da nisu organizovali protjerivanja, da nisu sakrivali Bošnjake koje je Hag tražio.Komrad wrote:I da po meni je trebalo insistirati na tom muslimansko-srpskom dogovoru
p.s. to je ključni Filipovićev problem, što on uzme nešto što mu odgovara a ignoriše ostalo. On na primjer ignoriše postojanje HDZ-a, HVO-a i dogovor iz Karađorđeva.
-
zemo_online
#334 Re: Senilni akademik
JoseMujica wrote:Da dobro su odigrali za HR, al za sebe nisu, niti su za BiH dobro odigrali.Skijash wrote:Sreća Bošnjaka je u tom što ih Izetbegović nije podredio Beogradu i napravio vazalima bolesnika poput Karadžića i Mladića. Ispostavilo se da Bošnjaci imaju muda, izašli su goloruki Golijatu na megdan i muški se borili. Hrvat sam i jako mi teško pada to što značajan dio mog naroda još uvijek podržava etničku podjelu kojom bi se zajebalo Bošnjake, posebno kad se zna da su Bošnjaci sačuvali obraz, da su odbili ulogu jurišnika Beograda po ratištima u Hrvatskoj i Hercegovini. Da nisu sistematski rušili crkve, da nisu organizovali protjerivanja, da nisu sakrivali Bošnjake koje je Hag tražio.Komrad wrote:I da po meni je trebalo insistirati na tom muslimansko-srpskom dogovoru
btw...da je bilo do HR Hrvati ne bi ni izašli na referendum 92 i ne bi bilo one potrebne većine da u zadnjem trenutku nije reagirao Vatikan i preko Puljića uputio poziv katolicima da glasaju.
tacno. samo bosnjaci nisu imali izbora i morli su se nekome priklonit,a tada je tudjmanova hrvatska bila manje zlo.
-
pemanapemani
#335 Re: Senilni akademik
Zašto se trebalo nekome prikloniti? Ne mislim na Bošnjake, nego na zvanične vlasti RBiH. Vidiš sranje u Sloveniji i Hrvatskoj, vidiš topove i rovove oko gradova, pa zar je bilo toliko teško skontati šta se sprema. Ravno gori, Bijeljina se guši od krvi civila, a sa slobodne teritorije JNA odvozi i penkale. Jebi ga, pa zar trebaš biti genije da vidiš šta se sprema. U takvoj situaciji bi Tunjo išao na noge fašisti
.
Komunist, liberal, kleropolitikant, nacionalist, inventar na ntv 99, putopisac na FTV, mali od tornja..., a najbolje bi bilo da je ostao akademik.
Komunist, liberal, kleropolitikant, nacionalist, inventar na ntv 99, putopisac na FTV, mali od tornja..., a najbolje bi bilo da je ostao akademik.
- mO k3
#336 Re: Senilni akademik
oha.... pa koliko je ovdje kamufliranih sa kamenjara?? znaci i ti si jedan od njih....Komrad wrote:Hoces mi reci da je ovo sto je Izmetbegovic uradio prava stvar... iako je znao da cemo to golemo platiti?palermo wrote: O kojem savetu država pričaš, jadan ne bio, pa onog trenutka kada je postalo jasno da Slovenije nema više u Jugoslaviji sva priča o savezu država je završena.
- Penicilin
#337 Re: Senilni akademik
Ja fakat ne kontam o čemu ti sad odjednom pričaš. Pratim tvoje postove od ranije i ovo što sada pišeš nikako mi se ne uklapa u sliku koju sam stekao o tebi od prije. Koliko se sjećam bio si aktivan i na pdf istorija i očigledno da imaš malo širu sliku. Međutim ovo što pišeš je prosto apsrdno. Ja ne znam gdje si ti bio 90tih i na osnovu čega donosiš zaključke da je bilo prostora za drugačije djelovanje u onim uslovima. Hajde neka mi neko objasni odakle vam ideja da se sa Srbima moglo bilo šta dogovarati. U Karađorđevu je dogovorena podjela između Hrvatske i Srbije još u proljeće 91. Na jesen iste godine proveden je referendum i proglašena je Srpska republika BiH kao zajednica srpskih opština pod SDSom. U isto vrijeme JNA provodi agresiju u Hrvatskoj dok je međunarodna zajenica podjeljena oko stavova povodom cijele situaciju na prostoru bivše Yu. Rusija u to vrijeme nije bila naročit faktor u cijelog igri međutim podrška Srbiji i Miloševiću ću od strane sila poput Britanije i Francuske pa i SAD do neke mjere nije popustila sve do 1994. godine. Da nije bilo rata u BiH te referenduma o nezavisnosti i otpora agresiji sve bi se završilo bez puno drame i pompe. Da Bošnjaci i Hrvati nisu na referendum bosanskih Srba odgovorili referendumom o nezavisnosti Bosna bi opet šapatom pala. Jedini razlog zašto je Bosna dobila državu jeste u tome što je dovoljno krvlju platila za to. Nikada niko ne bi Bosnu posmatrao ništ adrugačije nego što danas posmatra Sandžak da nije bilo referenduma i rata za nezavisnost. Bosna je imala intelekualnog potencijala i istorijskih osnova za samostalnost i 1878. i 1918. i 1945. ali se nije ništa pitala i njenu sudbinu su određivali drugi. Isto bi se dogodilo i da smo imali politikante 92. poput Tunje pametnajkovića i Adil-bega iz Ciriha umjesto Alije. Na kraju krajeva demokratska volja građađana BiH je bio Alija i nezavisnost. Pa čak i da je Tunjo mogao dogovorti savez država sa Srbijom narod to nije želio. Prema tome generali nakon bitke hvala vam na vašoj naknadnoj pameti, ali Bosna ide svojim putem a vi kurcu svirajte.JoseMujica wrote:Da dobro su odigrali za HR, al za sebe nisu, niti su za BiH dobro odigrali.Skijash wrote:Sreća Bošnjaka je u tom što ih Izetbegović nije podredio Beogradu i napravio vazalima bolesnika poput Karadžića i Mladića. Ispostavilo se da Bošnjaci imaju muda, izašli su goloruki Golijatu na megdan i muški se borili. Hrvat sam i jako mi teško pada to što značajan dio mog naroda još uvijek podržava etničku podjelu kojom bi se zajebalo Bošnjake, posebno kad se zna da su Bošnjaci sačuvali obraz, da su odbili ulogu jurišnika Beograda po ratištima u Hrvatskoj i Hercegovini. Da nisu sistematski rušili crkve, da nisu organizovali protjerivanja, da nisu sakrivali Bošnjake koje je Hag tražio.Komrad wrote:I da po meni je trebalo insistirati na tom muslimansko-srpskom dogovoru
Last edited by Penicilin on 29/05/2011 00:40, edited 1 time in total.
- Komrad
#338 Re: Senilni akademik
pa bas zato se trebalo priklonitipemanapemani wrote:Zašto se trebalo nekome prikloniti? Ne mislim na Bošnjake, nego na zvanične vlasti RBiH. Vidiš sranje u Sloveniji i Hrvatskoj, vidiš topove i rovove oko gradova, pa zar je bilo toliko teško skontati šta se sprema. Ravno gori, Bijeljina se guši od krvi civila, a sa slobodne teritorije JNA odvozi i penkale. Jebi ga, pa zar trebaš biti genije da vidiš šta se sprema. U takvoj situaciji bi Tunjo išao na noge fašisti.
-
pemanapemani
#339 Re: Senilni akademik
Pa baš zato se nije smjelo dozvoliti da JNA izvuče svo oružje iz kasarni, nije se smjelo dozvoliti da se raspadne ideja RBiH, nije se smjelo dozvoliti da neka jebena sekretarica generala naziva ustašom, nije se smjelo dozvoliti da Divjak bude uhapšen, nije se smjelo pristati na naziv RS u Daytonu itd.Komrad wrote:pa bas zato se trebalo priklonitipemanapemani wrote:Zašto se trebalo nekome prikloniti? Ne mislim na Bošnjake, nego na zvanične vlasti RBiH. Vidiš sranje u Sloveniji i Hrvatskoj, vidiš topove i rovove oko gradova, pa zar je bilo toliko teško skontati šta se sprema. Ravno gori, Bijeljina se guši od krvi civila, a sa slobodne teritorije JNA odvozi i penkale. Jebi ga, pa zar trebaš biti genije da vidiš šta se sprema. U takvoj situaciji bi Tunjo išao na noge fašisti.
Muhamedu ni tada, kao ni sada, nije stalo do BiH kao zemlje svih njenih građana u AVNOJ-evskim granicama.
Čovjek sedmično mijenja mišljenje.
- Penicilin
#340 Re: Senilni akademik
Ubjedljiva volja naroda i pojedinaca je bila nezavisna BiH i niko nema pravo da danas to osporava. Nakon pokolja četnika u drugom svijetskom ratu Bošnjaci nisu bili spremni ni na kakav sporazum sa Srbima u kojem bi bili prepušteni na milost i ne nemilost i zato su svi bili za nezavisnost.Komrad wrote:pa bas zato se trebalo priklonitipemanapemani wrote:Zašto se trebalo nekome prikloniti? Ne mislim na Bošnjake, nego na zvanične vlasti RBiH. Vidiš sranje u Sloveniji i Hrvatskoj, vidiš topove i rovove oko gradova, pa zar je bilo toliko teško skontati šta se sprema. Ravno gori, Bijeljina se guši od krvi civila, a sa slobodne teritorije JNA odvozi i penkale. Jebi ga, pa zar trebaš biti genije da vidiš šta se sprema. U takvoj situaciji bi Tunjo išao na noge fašisti.
Tebi brate niko ne brani da se priklanjaš bilo kome. Samo molim te ne budi licemjer i nemoj onda koristiti ime Bosne ni u kom kontekstu. Tiko ti ne brani da budeš Jugosloven ili Srbin.
- Komrad
#341 Re: Senilni akademik
Ja imam pravo na svoj stav o svakom pitanju u zivotu pa i u ovom.. i hocu li i kakao koristiti ime Bosne je takodje moje pravo kao sto je tvoje pravo da drugacije mislis od mene...Penicilin wrote: Ubjedljiva volja naroda i pojedinaca je bila nezavisna BiH i niko nema pravo da danas to osporava. Nakon pokolja četnika u drugom svijetskom ratu Bošnjaci nisu bili spremni ni na kakav sporazum sa Srbima u kojem bi bili prepušteni na milost i ne nemilost i zato su svi bili za nezavisnost.
Tebi brate niko ne brani da se priklanjaš bilo kome. Samo molim te ne budi licemjer i nemoj onda koristiti ime Bosne ni u kom kontekstu. Tiko ti ne brani da budeš Jugosloven ili Srbin.
I dalje mislim da je u onom trenutku bilo vaznije sacuvati zivu glavu nego ici u otcjepljenje narocito kada smo vidjeli sta se desavalo u Sloveniji i Hrvatskoj
A tacno je da je narod izabrao nezavisnu BiH ne znajuci u velikom broju kolike i kakve zrtve cemo pretprjeti jer rukovodstvo na celu sa A. I. nikad nije bilo iskreno prvenstveno prema bosnjackom a onda i prema drugim narodima
kako prije rata, tako tokom rata a boga mi i nakon rata
A to sto pricas o drugom svjetskom ratu.. rekao bih da nema trunke istine nas drugi svjetski rat nije opametio ... zato smo dozivjeli onaj 1992 ... vjerujem da on jest
- Skijash
#342 Re: Senilni akademik
Pali kume Vukovar, ali nemoj Srebrenicu. Kako samo pokvareno razmišljaš. Od našeg rođenja, kroz školu, medije, od strane roditelja, rodbine i prijatelja, na nas se pokušava pozitivno utjecati, govori nam se da se zalažemo za pravdu i da ne podržavamo nasilnika u nasilju. A ti sada taj pristup pokušavaš predstaviti kao nešto pogrešno i žališ zato što se Bošnjaci nisu svrstali na stranu četnika koji su palili Dubrovnik, koji su gušili Albance, koji svojataju Crnu Goru i koji su na kraju krajeva bili spremni genocid izvršiti. Pa jebo ga ja imaš li ti obraza ? Za Tunju mi je jasno, ali šta ti imaš od tog ?Komrad wrote:pa bas zato se trebalo priklonitipemanapemani wrote:Zašto se trebalo nekome prikloniti? Ne mislim na Bošnjake, nego na zvanične vlasti RBiH. Vidiš sranje u Sloveniji i Hrvatskoj, vidiš topove i rovove oko gradova, pa zar je bilo toliko teško skontati šta se sprema. Ravno gori, Bijeljina se guši od krvi civila, a sa slobodne teritorije JNA odvozi i penkale. Jebi ga, pa zar trebaš biti genije da vidiš šta se sprema. U takvoj situaciji bi Tunjo išao na noge fašisti.
Doduše, kad se sjetim tvoje priče o prihvatljivosti etničke podjele BiH, mozaik se sam slaže.
- Komrad
#343 Re: Senilni akademik
Normala .. u politici nema mjesta emocijama... dakle ili guzi ili ces biti zguzen... treceg nemaSkijash wrote:
Pali kume Vukovar, ali nemoj Srebrenicu. Kako samo pokvareno razmišljaš. Od našeg rođenja, kroz školu, medije, od strane roditelja, rodbine i prijatelja, na nas se pokušava pozitivno utjecati, govori nam se da se zalažemo za pravdu i da ne podržavamo nasilnika u nasilju. A ti sada taj pristup pokušavaš predstaviti kao nešto pogrešno i žališ zato što se Bošnjaci nisu svrstali na stranu četnika koji su palili Dubrovnik, koji su gušili Albance, koji svojataju Crnu Goru i koji su na kraju krajeva bili spremni genocid izvršiti. Pa jebo ga ja imaš li ti obraza ? Za Tunju mi je jasno, ali šta ti imaš od tog ?
Doduše, kad se sjetim tvoje priče o prihvatljivosti etničke podjele BiH, mozaik se sam slaže.
Rat ne treba podrzavati a ni nasilje ali prvo se pobrini za svoji guzicu a onda za tudje ...
Sto se tice etnicke podjele BiH mozda je ti ne vidis .. ali nakon 1995 ja je vidim.. sve i jedna drzavna institucija je etnicki podjeljena
- Skijash
#344 Re: Senilni akademik
Ne govorim o emocijama, govorim o pravdi, govorim o zločinima. Ti smatraš prihvatljivim svrstavanje na stranu zločinaca iz Beograda što je samo još jedan biser u ogrlici koju praviš svojim angažmanom na ovom forumu. Nadam se da bar dobijaš lovu za to poput Tunje.Komrad wrote:Normala .. u politici nema mjesta emocijama... dakle ili guzi ili ces biti zguzen...Skijash wrote:Pali kume Vukovar, ali nemoj Srebrenicu. Kako samo pokvareno razmišljaš. Od našeg rođenja, kroz školu, medije, od strane roditelja, rodbine i prijatelja, na nas se pokušava pozitivno utjecati, govori nam se da se zalažemo za pravdu i da ne podržavamo nasilnika u nasilju. A ti sada taj pristup pokušavaš predstaviti kao nešto pogrešno i žališ zato što se Bošnjaci nisu svrstali na stranu četnika koji su palili Dubrovnik, koji su gušili Albance, koji svojataju Crnu Goru i koji su na kraju krajeva bili spremni genocid izvršiti. Pa jebo ga ja imaš li ti obraza ? Za Tunju mi je jasno, ali šta ti imaš od tog ?
-
pemanapemani
#345 Re: Senilni akademik
Upravo tako. Onda je 1996. došao Poplašen, pa su ga poplašili. Onda dođoše tablice, pa nema etničkog kamenovanja automobila sa "neugodnim" znakovljem. Zatim profunkcionisa fudbal, pa svim skepticima koji su nagovještavali huliganstvo i krv opali čvoku. Onda nekad se i pasoš legitimno odvojio od etnija. Poslije njega se rodio CIPS i tako redom.Komrad wrote:Normala .. u politici nema mjesta emocijama... dakle ili guzi ili ces biti zguzen... treceg nemaSkijash wrote:
Pali kume Vukovar, ali nemoj Srebrenicu. Kako samo pokvareno razmišljaš. Od našeg rođenja, kroz školu, medije, od strane roditelja, rodbine i prijatelja, na nas se pokušava pozitivno utjecati, govori nam se da se zalažemo za pravdu i da ne podržavamo nasilnika u nasilju. A ti sada taj pristup pokušavaš predstaviti kao nešto pogrešno i žališ zato što se Bošnjaci nisu svrstali na stranu četnika koji su palili Dubrovnik, koji su gušili Albance, koji svojataju Crnu Goru i koji su na kraju krajeva bili spremni genocid izvršiti. Pa jebo ga ja imaš li ti obraza ? Za Tunju mi je jasno, ali šta ti imaš od tog ?
Rat ne treba podrzavati a ni nasilje ali prvo se pobrini za svoji guzicu a onda za tudje ...
Sto se tice etnicke podjele BiH mozda je ti ne vidis .. ali nakon 1995 ja je vidim.. sve i jedna drzavna institucija je etnicki podjeljenaneko to hoce da vidi neko nece.. dzaba
Na kraju dolaziš ti koji propagiraš ideju etničke podjele BiH, pa onda kada ti neko to spočita, odvališ priču o "neminovnoj demografiji", ali se uvijek na kraju vratiš u matricu 3 u jedan strong. Onda ne pišeš dva, tri mjeseca, pa se opet pojaviš sa istom pričom.
Super je da imaš svoje mišljenje, samo nemoj licemjerja, malčice providno.
- Komrad
#346 Re: Senilni akademik
Kakve veze imaju tablice i Poplasen sa onim o cemu sam ja pricao? Nemoj mi govoriti da nema etnicke podjele kad imapemanapemani wrote:
Upravo tako. Onda je 1996. došao Poplašen, pa su ga poplašili. Onda dođoše tablice, pa nema etničkog kamenovanja automobila sa "neugodnim" znakovljem. Zatim profunkcionisa fudbal, pa svim skepticima koji su nagovještavali huliganstvo i krv opali čvoku. Onda nekad se i pasoš legitimno odvojio od etnija. Poslije njega se rodio CIPS i tako redom.
Na kraju dolaziš ti koji propagiraš ideju etničke podjele BiH, pa onda kada ti neko to spočita, odvališ priču o "neminovnoj demografiji", ali se uvijek na kraju vratiš u matricu 3 u jedan strong. Onda ne pišeš dva, tri mjeseca, pa se opet pojaviš sa istom pričom.
Super je da imaš svoje mišljenje, samo nemoj licemjerja, malčice providno.
i to prilikom skoro svakog konkursa za drzavne institucije i ti to siguran sam vrlo dobro znas...
Razlog zbog kojeg nisam pisao mjesec dana jeste Ban...
nekoliko puta sam govorio da nisam zagovornik etnicke podjele ali da se ona desava i traje konstantno od kraja rata...
nece zajednicke tablice i odlazak Poplasena i slicnih pomiriti bosnjaka i srbina srebrenice
- Komrad
#347 Re: Senilni akademik
Joj ta prica da neko dobija lovu na forumu mi je najsmjesnija od svega...Skijash wrote:
Ne govorim o emocijama, govorim o pravdi, govorim o zločinima. Ti smatraš prihvatljivim svrstavanje na stranu zločinaca iz Beograda što je samo još jedan biser u ogrlici koju praviš svojim angažmanom na ovom forumu. Nadam se da bar dobijaš lovu za to poput Tunje.
Za mene je prihvatljivo sve sto ce moj narod postediti zrtava a da pritome moj narod nikome ne nanosi zlo i to je to
- Skijash
#348 Re: Senilni akademik
Pa eto, nanosilo bi se zlo meni i ostalim Hrvatima. Nanosilo bi se zlo Albancima.Komrad wrote:Za mene je prihvatljivo sve sto ce moj narod postediti zrtava a da pritome moj narod nikome ne nanosi zlo i to je to
- Komrad
#349 Re: Senilni akademik
et super ja bih onda zrtvovao 100 000 bosnjaka samo da se vama ne nanosi zlo .. daj boga tiSkijash wrote:Pa eto, nanosilo bi se zlo meni i ostalim Hrvatima. Nanosilo bi se zlo Albancima.Komrad wrote:Za mene je prihvatljivo sve sto ce moj narod postediti zrtava a da pritome moj narod nikome ne nanosi zlo i to je to
- Skijash
#350 Re: Senilni akademik
Maloprije kažeš da bi bio sluga četnicima ako ćeš tako sačuvati život, ali pod uslovom da se tako ne nanosi zlo drugima. Ja kažem da nanosi, a ti odjednom nešto petoKomrad wrote:et super ja bih onda zrtvovao 100 000 bosnjaka samo da se vama ne nanosi zlo .. daj boga tiSkijash wrote:Pa eto, nanosilo bi se zlo meni i ostalim Hrvatima. Nanosilo bi se zlo Albancima.Komrad wrote:Za mene je prihvatljivo sve sto ce moj narod postediti zrtava a da pritome moj narod nikome ne nanosi zlo i to je to