Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jasko_ba

#326 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by jasko_ba »

PipiDugaDevetka wrote:
-LIBERO- wrote:Halo gdje su sada svi ovi "kvazi moralisti" koji su pokusali nas optuziti za desavanje u sirokom
Gdje su sada svi oni koji nisu vjerovali u povezanost policije iz Sirokog sa cijelim dogadajem
Gdje su sada svi oni koji nisu vjerovali da je policija pucala na nas.
Gdje su sada ovi ...ma u stvari gadite mi se svi.....!!!!!!!!!!!!
Pobjegao iz zatvora HAHAHAHAHAHAAHHHAHAAHH,smijem se ...a place mi se
Što ti se gade svi, pa ima masa diskutanata od početka vjeruju u verziju HZ.
znamo vrlo dobro ko su ti "moralisti", na pocetku ih je bilo previse, sad se ko malo usutili odnosno povukli iz rasprave :x
izzy131

#327 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

Dvije bagre se sukobile, s na zalost smrtnim ishodom i to je sve sto je bilo. A mediji su najveci krivci u ovom slucaju jer su ga digli u ravan sa eksplozijom u Cernobilu. Sto je dokaz da je sve orkestrirano i da je dio Hordi zla gol bandit (ovaj dio njih sto je na snimkama u Sirokom). Ostalim koji se NISU OGRIJESILI O ZAKON skidam kapu. Bas kao sto je i gol bandit iz Kaznjenicke koji slobodno seta pa mu se da i da puca, bas kao i banditi koji traze da se ovaj ubica Knezovic pusti na slobodu. Srecom, i za bandite vrijedi zakon, samo sto ih ovdje prije ili kasnije stigne. A stici ce sve.

:bih:
Last edited by izzy131 on 06/10/2009 20:29, edited 1 time in total.
Mikado

#328 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Mikado »

Pripadnici RED ARMY su dosli u mostarski KBC da daju krv koja je potrebna jednom od povrijedjenih navijaca Sarajeva koji lezi dole.
Last edited by Mikado on 06/10/2009 20:26, edited 1 time in total.
senad68

#329 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by senad68 »

Izvinjavam se svima koje sam isprovocirao upravo sad sam fino pogledao snimak i upravu ste KAIS JE UPITANJU :-)
sinergija

#330 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

snaga_znanja wrote:
Ja sam se dobro zamislio zbog toga sto je i prosli rat poceo na slican nacin... A ne bi bas volio da se istorija ponavlja :-)
ja se zezam sa tobom na tvoje komentare jer ti poredis stolicu koja je ubacena u kafic (nakon ubistva Vedrana) sa rafalanjem i pucanjem i ubistvom mladica i ranjenih jos nekoliko. mislim da to nije isto. a naravno huligansko ponasanje ne opravdavam. a pogotvo ne odobravam da neko upotrijebi vatreno oruzje na djeci. zamisli da je neko pucao na vasu djecu u nekom drugom gradu.
ili zamisli da si se ti zadesio tu pritjeran uz tribine stadiona na koji ti ne daju da udjes, napadaju te i sa lijeve i desne strane, sa prednje strane i iz zraka sa tribina. i budes svjedok ubistva i ranjavanja. ja znam da je njegova muka najveca. nije bilo lako stanovnicima sirokog dolje dozivjeti taj sok. ali zamisli kako je bilo tim skoro golobradim mladicima kada su ih napadali sa svih strana. na svim ovim snimcima se vidi da su ih napadali sa svih strana i navijaci, i pucanstvo SB i policija,doduse ponekad je i mirno gledala kada je pucanstvo imalo inicijativu, a kada su HZ izasle iz stege onda se i policija umijesala. naravno jednostrani mediji izvjestavaju kako izvjestavaju.

Mislim da bi najbolje bilo da su sve ove snimke izbrisane a ne da su ih prikazivali, jer su samo jos vise izrazile sumnju u desavnja dolje a o montiranim pricama iz policije ne bih trosio rijeci. profesionalnost i objektivnost fuj.
sinergija

#331 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

Mikado wrote:Pripadnici RED ARMY su dosli u mostarski KBC da daju krv koja je potrebna jednom od povrijedjenih navijaca Sarajeva koji lezi dole.
svaka cast mostar
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#332 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by -LIBERO- »

Pogledajte proteste na raskrsnici u Sarajevu.

Pogledajte proteste u SB pred opstinom gdje se skandiralu " ubij ubij balije".

p.s ovo je bilo dok sam bio bas izrevoltiran i mislio sam opvim "gadite mi se svi" na te koji nisu vjerovali nikome sem "izvjestajima" policije iz Sirokog brijega od pogibije od udarca tupim predmetom,do otimanje pistolje od strane Vedrana pa kao morali su ga tada ubiti :x . A tada ih je dosta dosta vjerovalo u te idiotske price.
beerstore

#333 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by beerstore »

snaga_znanja wrote:
respo wrote: jeli ti vidis da se razbijaju izlozi ili samo jedna stolica i to nije dosla do izloga

vidis li ti da ona 3-4 starija covjeka stoje i niko ih ne dira nego da navijac zove nekog (dali kamermana ili nekog drugog ne znam)

po pisanju kako razbijaju i kako bacaju stolice imao sam utiak da sve razbise i da niko ne smije ispred njih
a ovdje jos pricaju ko veliki i niko ne dira ove starije ljude
Poenta je da je belaj poceo ranije, da idiota ima na obe strane doduse ovi imaju malo vece konje koji pucaju, a kud je stolica isla i kome ju je junak "nanijetio" to on samo zna...

Poenta je da kad slusas jednu pricu tj. pricu Skripara onda dobijas utisak da je doslo nekoliko autobusa Islamskih fanatika da poturce ovo malo hrvatskog zivlja. Eto oni jadni bjezali pa pripucali iz prikrajka.

Kad slusas drugu pricu tj. onu koju pricaju Horde onda ona ide ovako. Dosla cetri busa Kulturno umjetnickog drustva i mucki napadnuta iz svega i svacega na samom startu od pritajenih ustasa i fasista. Doduse sve to u dosluhu sa Policijom, vatrogascima i hitnom pomoci.

Cinjenice pokazuju da je stvarnost izmedju.

Da je belaj poceo klasicnim kamenjanjem a zavrsio tragicno.

Ko je kriv? Kriva je polcija koja nije uspjela istamburat dobro na startu i jedne i druge da im fudbal zgadi. A ovako su bili u ulozi njemog posmatraca dok nije dosla voda do grla i onda su poceli i pucat.

Ko je odgovoran. Svi. Svi koji zaklanjaju oci od realnosti koja se zove bh nogomet. Od "Noz zica Srebrenica", preko rahmetni Anera Kasapovica, bacanja bombe zeljnih navijaca u Zenici do sad ove tragedije sve je ukazivalo da nedostaje adekvatan zakon. Kako o sportu tako i onaj koji bi sprijecio huliganizam.

E sad je pitanje da li ce se ljudi zamisliti i izvuci pouku iz cijele situacije ili idemo dodatno zatezati situaciju pa dok se ne zarati.

Btw. Ko god bio kriv za ubistvo Vedrana (da li je to ovaj kloc ili neki drot) treba da posluzi za primjer svima ostalima. Jer oduzeti mladi zivot bezobzirno i bez savjesti moze samo zivotinja.
Ovo je izgleda pouka iz sirokog ?

http://www.youtube.com/watch?v=UZSExQMmDjE

GAZI BALIJE!!!!
faris123

#334 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by faris123 »

Image
navijači slavia prag na utakmici sa spartom
JThomas

#335 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by JThomas »

Lincoln-Burrows wrote:
JThomas wrote: a izgleda da ni sami sebi baš ne vjeruju, koliko su radikalno drukčijih verzija promijenili. onima samo lud ili zlonamjeran može vjerovati.
Imaš i izjave o pepeljarama, imaš i Kebinu odluku, podrške neredima na protestima i opravdavanje istih jer je poginuo Vedran.
Vidiš, nije da samo jedni lažu i čine pogreške. Brani se "svoje" iako bi u normalnoj državi bilo najmanje 50 privedenih i osuđenih.
Pravna država funkcionira svakome u svome dvorištu, aneki bi htjeli pravnu državu i u tuđem dvorištu urediti po svojim željama.
Kada shvatimo da kriminal se nesmije braniti ni na jednoj strani tada ćemo možda dočekati pravnu državu.
kao što rekoh...
1. verzija: ubijen kamenom, potvrdili "iskusni liječnici", policija ni luk jela ni luk mirisala

2. verzija: možda je ipak upucan, oteo policajcu pištolj pa ga morali upucati.

3. verzija kad se vidjelo da stoji 20 m od najbližeg policajca: morali su, branili su se.

4. verzija: nije ga ubio policajac, nego invalid domovinskog rata koji je oteo policajcu pištolj (da se ne baci komplet 2. verzija) a onda se predao i priznao.

update 4. verzije: invalid pobjegao iz pritvora.
ako vjeruješ da ti ljudi govore istinu - onda guraš glavu u pijesak. to se ne može drukčije reći.
Cafe Camargue

#336 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Cafe Camargue »

Green Peace wrote:
komeba wrote:
Green Peace wrote: da vvidim tu zapaljenu zastavu?imas kakav link?
U tome i jeste problem,nemam link zato sto nijedan medij to nece da objavi,a pouzdano znam da se to desilo.
Ima samo snimak na kojem se cuje kako masa klice "gazi balije",ali niko nece da objavi snimak skidanja i paljenja bh zastave.
i netreba da objavi..takvim stvarima se nesmije poklanjati paznja i huskati mase..sa obje strane naravno..Lincoln ti je lijepo objasnio neke stvari
Ma nemoj?! A moglo se objaviti da je zapaljena zastava Hrvatske na Grbavici, tad su se mogle huskati mase?!?
sinergija

#337 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by sinergija »

JThomas wrote:to su ti novi pištolji s zakrivljenim cijevima koje su horde koristile, možeš ih smotati oko ruke, mnogo su praktičniji za upotrebu...

Image
ovo je bilo na Novoj. pa i slijep covjek vidi da nije pistolj. ali ne to balija drzi pistolj bilo na NOVOJ. :x mediji fuj. mislim da je nekima zao sto nije bilo vise mrvih ili sto sukobi jos ne traju ili sto se vec nije zaratilo. ma fuj. pojedine treba zatvoriti. i urednike i odgovorne u zatvor radi sijanja mrznje i podsticanje na sukobe, nerede, rat...
nellington

#338 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by nellington »

izzy131 wrote:
nellington wrote:hvala 'senadu' na unošenju malo komedije u ovu tragičnu temu. Nisi morao.
Isto - protestiram da se slika Vedrana Puljica stavlja u onaj ram sa Denisom Mrnjavcem, jer ovoga prvog je snasla smrt dok je krsio zakon i rusio tudju imovinu
Po sistemu de mortuis nihil nisi bene, zamoliću da se suzdržiš od ovakvih komentara - nismo vidjeli pokojnika u vršenju krivičnog djela, ne griješi dušu.
Bio je onoj bandi koja je rusila i krsila tudju imovinu, Denis Mrnjavac nije mogao biti u takvoj bandi. Ono na snimcima je jedna obicna rusilacka banda, koja se uopste ne razlikuje od onih iz Sirokog. Isti su.
Krivični zakon ne poznaje princip: bio je u takvoj bandi. Ako onaj koji stoji 2 metra od mene krši zakon, to ne znači da ja kršim zakon.
klixober

#339 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by klixober »

faris123 wrote:Image
Ozbilno? Odakle ti ovo?
respo

#340 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by respo »

snaga_znanja wrote:
respo wrote: jeli ti vidis da se razbijaju izlozi ili samo jedna stolica i to nije dosla do izloga

vidis li ti da ona 3-4 starija covjeka stoje i niko ih ne dira nego da navijac zove nekog (dali kamermana ili nekog drugog ne znam)

po pisanju kako razbijaju i kako bacaju stolice imao sam utiak da sve razbise i da niko ne smije ispred njih
a ovdje jos pricaju ko veliki i niko ne dira ove starije ljude
Poenta je da je belaj poceo ranije, da idiota ima na obe strane doduse ovi imaju malo vece konje koji pucaju, a kud je stolica isla i kome ju je junak "nanijetio" to on samo zna...

Poenta je da kad slusas jednu pricu tj. pricu Skripara onda dobijas utisak da je doslo nekoliko autobusa Islamskih fanatika da poturce ovo malo hrvatskog zivlja. Eto oni jadni bjezali pa pripucali iz prikrajka.

Kad slusas drugu pricu tj. onu koju pricaju Horde onda ona ide ovako. Dosla cetri busa Kulturno umjetnickog drustva i mucki napadnuta iz svega i svacega na samom startu od pritajenih ustasa i fasista. Doduse sve to u dosluhu sa Policijom, vatrogascima i hitnom pomoci.

Cinjenice pokazuju da je stvarnost izmedju.

Da je belaj poceo klasicnim kamenjanjem a zavrsio tragicno.

Ko je kriv? Kriva je polcija koja nije uspjela istamburat dobro na startu i jedne i druge da im fudbal zgadi. A ovako su bili u ulozi njemog posmatraca dok nije dosla voda do grla i onda su poceli i pucat.

Ko je odgovoran. Svi. Svi koji zaklanjaju oci od realnosti koja se zove bh nogomet. Od "Noz zica Srebrenica", preko rahmetni Anera Kasapovica, bacanja bombe zeljnih navijaca u Zenici do sad ove tragedije sve je ukazivalo da nedostaje adekvatan zakon. Kako o sportu tako i onaj koji bi sprijecio huliganizam.

E sad je pitanje da li ce se ljudi zamisliti i izvuci pouku iz cijele situacije ili idemo dodatno zatezati situaciju pa dok se ne zarati.

Btw. Ko god bio kriv za ubistvo Vedrana (da li je to ovaj kloc ili neki drot) treba da posluzi za primjer svima ostalima. Jer oduzeti mladi zivot bezobzirno i bez savjesti moze samo zivotinja.
pusti sad poentu vidis da nema totalnog razbijanja svega na sta su navijaci sarajeva naisli kao sto tvrde u sirokom

znaci da i policija laze i mjestani koji su to izgovorili na tv-u

ovdje je poenta da policija u sirokom zataskava citav slucaj
poenta je da hoce sa sebe da speru odgovornost pa su prvo nasli olivera pa im je i on pobjegao
poenta je da su navijaci sirokog zakamenjali navijace sarajeva kad su ovi uzvratili policija je stajala i gledala samo na jednu stranu na starnu navijaca sarajeva
poenta je kad su se i ovi okurazili onda policiji doslo do grla i sta ce prvo pucaj u visini glave
kad je poginuo vedran onda belaj sta cemo
poenta je da poslije ubistva niko od policajaca ne zove hitnu ili bilo sta da se pomogne ljudima koji su ranjeni ( ili se boje da ih i ranjeni napadnu)
poenta je da nisu bili izmedju hordi zla i skripara nego su cuvali benzinsku ( valjda ce imati dozivotno besplatno gorivo)

poenta je da su poslije svega priveli 6 (mozda i vise) navijaca sarajeva i jednog sirokog brijega
ovaj skripar sigurno nije zadrzan dok su ovi sigurno bili mlaceni sve do pustanja

poenta je da su u policiji zhk nacionalisti koji su u ratu bili u postrojbama hvo-a
poenta je da svi dole zajedno ne priznaju drzavu bih i da se svim sredstvima bore protiv nje

poenta je da gledaju olivera kao heroja
poenta je da im treba dugotrajno prevaspitanje kod psihologa da vide sta je zdrav razum

o aneru bombi u zenici o tuci u zepcu mozemo na temi premijer liga neredi i uzroci istih nereda
mislim da ta tema ne postoji pa ti dajem tu cast da je otvoris i rado izneses sve sto imas
Gost123

#341 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Gost123 »

ne pratim bas sport, ali nikada nisam cuo da je neka navijacka skupina priznala odgovornost za nerede. je li to zabiljezeno ikada igdje? uvijek se prebacuje na policiju ili navijace protivnickog kluba. neredi, unistavanja, mrznja, agresivnost, vrijedjanje i sta sve ne. ali nikad nisu navijaci odgovorni za to. uvijek o sebi sve najbolje. covjek bi pomislio da sire ljubav, toleranciju, suosjecanje kad cuje njihove verzije dogadjanja. pogledas malo pjesme kakve pjevaju, grafite kakve pisu, crtaju, transparente koje nose, kako se ponasaju... i koliko to ima veze sa onim sto govore o sebi u javnosti? najmanje uzivanja u sportu, igri. nije uzitak vidjeti dobar nogomet, vec nesto drugo. koliko cesto vidite da su protivnicki navijaci zapljeskali suparnickoj ekipi koja je stvarno bila bolja od njihove, nadigrala njihovu ekipu i pokazala dobru igru, i da su im odali priznanje zbog toga?
samo sam cuo kako sa ponosom pricaju o paljenju autobusa drugih navijaca, kako su docekali neke negdje i namlatili ih, zasuli ih kamenjem, razbili im aute, ponosni koliki su nered napravili na zadnjem gostovanju itd. to dize ugled, to je njihova slava, njihov ponos.
vidim grafit navijacke skupine gdje su prikazana tri lika sa poluprekrivenim licem, kod jednog u ruci bejzbol palica, kod drugog lanac, kod treceg kamen. nigdje lopte.
emocijama je lako manipulirati, i ovu ce situaciju ce mnogi zlouporabiti. ja se nadam da ce uhititi onoga koji je ubio momka i da ce odgovarati oni koji su dopustili da pobjegne. ali takodjer se nadam da ce odgovarati i huligani za ono sto su uradili i da ce prihvatiti svoj dio odgovornosti za ovakve posljedice.
Last edited by Gost123 on 06/10/2009 20:41, edited 1 time in total.
kv99

#342 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:
nellington wrote:hvala 'senadu' na unošenju malo komedije u ovu tragičnu temu. Nisi morao.
Isto - protestiram da se slika Vedrana Puljica stavlja u onaj ram sa Denisom Mrnjavcem, jer ovoga prvog je snasla smrt dok je krsio zakon i rusio tudju imovinu
Po sistemu de mortuis nihil nisi bene, zamoliću da se suzdržiš od ovakvih komentara - nismo vidjeli pokojnika u vršenju krivičnog djela, ne griješi dušu.
Bio je onoj bandi koja je rusila i krsila tudju imovinu, Denis Mrnjavac nije mogao biti u takvoj bandi. Ono na snimcima je jedna obicna rusilacka banda, koja se uopste ne razlikuje od onih iz Sirokog. Isti su.
Ona banda iz Sirokg koja je organizovano napala , ubila i ranila navijace je jedino ista sa onom bandom koja ih na ovom forumu brani i svrstava zrtve i ubice u isti kos. To je banda jer niko normalan i niko ko osjeca imalo stida ne bi ni pomislio da je to bio obracun izmedzu "huligana" i Policije" vec je to bio organizovan TREORISTICKI NAPAD VATRENIM ORUZJEM. A taj napad su izvrsili naoruzane grupe uz potporu policije koja je pod kontrolom kvislinga . To je jedina rusilacka banda koja ima potproru u medijima a i ovdje od te iste bande jer niko normalan ne bi ubice i ubijenog svrtstavo u isti kos. Da su HZ dobile batine u tuci ja ne bi rijec rekao protiv toga ali ovdje je bio organizovan napad i jos ovdje neki brane taj napad i revitaliziraju ubistvo mladica.
Last edited by kv99 on 06/10/2009 20:43, edited 1 time in total.
UPS

#343 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by UPS »

faris123 wrote:Image
Svaka cast! Istina se hvala Bogu ne moze sakriti koliko god to neko neki htjeli :thumbup:
izzy131

#344 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

nellington wrote: Krivični zakon ne poznaje princip: bio je u takvoj bandi. Ako onaj koji stoji 2 metra od mene krši zakon, to ne znači da ja kršim zakon.
Krivicni zakon poznaje princip da je ona banda unistavala tudju imovinu, ugrozavala sigurnost i zivote. Ako poznajes taj zakon onda su ti ovi termini itekako poznati. Krivicni zakon vazi i za Knezovica i za svakoga ko ga je prekrsio i na snimcima se sve vidi. Denis Mrnjavac nije tako poginuo niti je mogao tako poginuti. I sa tim Krivicni zakon nema nista, sa cinjenicom da je Mrnjavac ubijen na pravdi Boga, a ovaj drugi u sukobu bandi (jednoj od njih je pripadao, nije slucajni prolaznik) koje su krisle zakon! Jos jednom izrazavam protest da se ono divno dijete dovede u ravan sa ovim dogadjajem. Sto se tice Vedrana, RIP, ali ja u takve situacije ne idem jer znam da mogu poginuti (kada bacim metalnu stolicu na neciju imovinu, mogu ocekivati ODBRANU, ko god da je kriv). Bio je hrabar, to je sigurno, i to je sve!
sinergija

#345 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

vruce pivo wrote:
Vi imate svoju verziju oni svoju a prava istina je tu negdje u sredini..
jedina istina je da Vedrana nema.
izzy131

#346 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

kv99 wrote:
Ona banda iz Sirokg koja je organizovano napala , ubila i ranila navijace je jedino ista sa onom bandom koja ih na ovom forumu brani i svrstava zrtve i ubice u isti kos. To je banda jer niko normalan i niko ko osjeca imalo stida ne bi ni pomislio da je to bio obracun izmedzu "huligana" i Policije" vec je to bio organizovan TREORISTICKI NAPAD VATRENIM ORUZJEM. A taj napad su izvrsili naoruzane grupe uz potporu policije koja je pod kontrolom kvislinga . To je jedina rusilacka banda koja ima potproru u medijima a i ovdje od te iste bande jer niko normalan ne bi ubice i ubijenog svrtstavo u isti kos. Da su HZ dobile batine u tuci ja ne bi rijec rekao protiv toga ali ovdje je bio organizovan napad i jos ovdje neki brane taj napad i revitaliziraju ubistvo mladica.
Nigdje ne postoji jos NITI JEDAN dokaz od policije ili bilo koga da su HZ organizovano napadnute, osim tlapnji ovih sto protestiraju. Onaj teror koji su HZ sprovele po Sirokom je isto KRIVICNO DJELO u kojem se vidi da pojedinci uzivaju, ima li ti sta ne jasno??? U isto vrijeme sam osudio i ubice koje su ubile momka, i umjesto da se slucaj tretira po tome ko je prekrsio zakon, kada i gdje i da im se u skladu s tim sudi, ti prije bilo koje finalne rijeci dajes sud. Ne svrstavam nikoga u isti kos, osim sto sam rekao da Denis Mrnjavac ne smije biti u istom kosu sa ovima. To je sve.
kv99

#347 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:
nellington wrote: Krivični zakon ne poznaje princip: bio je u takvoj bandi. Ako onaj koji stoji 2 metra od mene krši zakon, to ne znači da ja kršim zakon.
Krivicni zakon poznaje princip da je ona banda unistavala tudju imovinu, ugrozavala sigurnost i zivote. Ako poznajes taj zakon onda su ti ovi termini itekako poznati. Krivicni zakon vazi i za Knezovica i za svakoga ko ga je prekrsio i na snimcima se sve vidi. Denis Mrnjavac nije tako poginuo niti je mogao tako poginuti. I sa tim Krivicni zakon nema nista, sa cinjenicom da je Mrnjavac ubijen na pravdi Boga, a ovaj drugi u sukobu bandi (jednoj od njih je pripadao, nije slucajni prolaznik) koje su krisle zakon! Jos jednom izrazavam protest da se ono divno dijete dovede u ravan sa ovim dogadjajem. Sto se tice Vedrana, RIP, ali ja u takve situacije ne idem jer znam da mogu poginuti (kada bacim metalnu stolicu na neciju imovinu, mogu ocekivati ODBRANU, ko god da je kriv). Bio je hrabar, to je sigurno, i to je sve!
Ti ne poznajes ni krivicni zakon a ni moral. Da poznajes krivicni zakon znao bi da je dozvoljeno ubiti covjeka samo u samodbrani kad se brani zivot i kad nemas neku drugu mogucnost odbrane / da se sklonis/pobjegnes a ne ako neko unistis stolicu.
Da imas morala ne bi mladica koji je ubijen u planiranom i organizovanom napadu VATRENIM ORUZJEM i ubice stavljao u isti kos ( i jos na kraju ubica je puste od te iste policije koja je ucestvovala u napadu).
izzy131

#348 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

kv99 wrote:
izzy131 wrote:
Ti ne poznajes ni krivicni zakon a ni moral. Da poznajes krivicni zakon znao bi da je dozvoljeno ubiti covjeka samo u samodbrani kad se brani zivot i kad nemas neku drugu mogucnost odbrane / da se sklonis/pobjegnes a ne ako neko unistis stolicu.
Da imas morala ne bi mladica koji je ubijen u planiranom i organizovanom napadu VATRENIM ORUZJEM i ubice stavljao u isti kos ( i jos na kraju ubica je puste od te iste policije koja je ucestvovala u napadu).
Vrlo dobro poznajem zakon i hvala Bogu, imam oci da vidim ko ga je krsio. Ubici se sudi za ubistvo, ovim drugima za narusavanje javnog reda i mire, ugrozavanje zivota i imovine, i to nije isto, niti su iste kazne predvidjene tim zakonom. Vazi i za policiju koja krsila procedure, i sve njih skupa treba osuditi po razlicitim osnovama i razlicitim kaznama jednog te istog zakona. Dakle, toliko koliko ti znas o bilo cemu da mozes reci da se neko svrstava u isti kos. Sto se tice morala, s covjekom koji podrzava one s druge strane zakona o tome ne bih da raspravljam.
Astral

#349 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Astral »

johnnykola wrote:ma micite ovog green peace-a.
o njemu pisah kad spomenuh
lopove, nacionaliste i one trece.
on spada u grupu trecih
zbog ovoga:

Kakve veze sto je ubijen Hrvat,kad je taj Hrvat prihvatio Islam i sve sto ide sa njim??To nema nikakve veze sa icim..

sto trovati bilo kakv javni prostor glupostima?
A zasto bi ga se maknilo?
Nigdje nije vrijedjao,nigdje pozivao na mrznju za razliku od nekih ukljucujuci i tebe.

Sta je lose u tome da se kaze istina,a istina je da su i Horde Zla UVELIKO odgovorne za nemire koji su se dogodili te za smrt Vedrana..

Ukazano je na snimku koja potvrdjuje da nisu Horde tako divno cvijece kako ih se pokusava prikazati..
I cemu ban za takve clanove koji jednostavno nepuse pricu o mirnoj Bosnjackoj mladezi na ulicama Sirokog...??Cemu taj fasizam??

Cestitam korisniku koji je postavio snimku.. :thumbup:
kv99

#350 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:
kv99 wrote:
Nigdje ne postoji jos NITI JEDAN dokaz od policije ili bilo koga da su HZ organizovano napadnute, osim tlapnji ovih sto protestiraju. Onaj teror koji su HZ sprovele po Sirokom je isto KRIVICNO DJELO u kojem se vidi da pojedinci uzivaju, ima li ti sta ne jasno??? U isto vrijeme sam osudio i ubice koje su ubile momka, i umjesto da se slucaj tretira po tome ko je prekrsio zakon, kada i gdje i da im se u skladu s tim sudi, ti prije bilo koje finalne rijeci dajes sud. Ne svrstavam nikoga u isti kos, osim sto sam rekao da Denis Mrnjavac ne smije biti u istom kosu sa ovima. To je sve.
Ne postoji dokaz od policije koja je napadala zajedno sa krvnicima Tute i Bobana ? Nije dokaz da su policajci napadali i pucali samo na navijace jednog tima ( pogodi kojeg), da je onemogucen dolazak Hitne Pomoci pogodzenim od te iste policije, da je ta policija mirno gledala kamenovanje autobusa, da su mucili i tukli uhapsene navijáce ( pogodi samo kojeg tima) , da su pustili na slobodu ubicu ? Da li ti trebaju isti "dokazi" kao kad ste tvrdili da je ABIH napala Mostar 93 ili da su mudzahedini sami srusili Stari Most? Ista propaganda , iste metode: Ubi , zakolji , protjeraj i onda svali na zrtve.
Locked