Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Aurora Borealis

#326 Re: Sex prije braka

Post by Aurora Borealis »

madner wrote:Cccc, sad pocinjete pricati o prisili. :roll:

Pritisak sredine je nesto sasvim drugo.
Pritisak sredine u bilo kom pogledu (muski ako ne *ebu su mlakonje, zene ako "daju" su ..znamo vec) je glavni problem citave ove price.
Latina wrote:
Aurora Borealis wrote:
Boldiraj i ostatak ili bar ostatak pocetnog dijela posta, jer se kontekst automatski mijenja. Moji vidici su dovoljno prosireni, ali hvala enivej. Lijepo sto brines. Kad vidim u kojoj mentalnoj zabiti zivim, dobro da ih ikako imam.
Boldirani dio tvog posta je zapravo bit i mojih, ali kako god. Ocito ne vrijedi nastavljati diskusiju.
Ti si iznijela tezu da su neki ljudi usamljeni zbog toga sto nisu/ne upraznjavaju sex uopste/dovoljno.

Samo sam ti odgovorila, nista drugo. Ljudi su alijenirani iz razlicitih razloga, tesko da se to moze svesti na formulu "sexajte se do besvijesti" pa ce sve biti ok. ;-)
Hoces li mi naci molim te dio mog posta u kojem sam ja rekla to tacno, pa cemo onda nastaviti razgovarati.
madner

#327 Re: Sex prije braka

Post by madner »

Latina wrote:
madner wrote:
A sta je u pitanju ako ne postoji pritisak sredine Sveznalice ? :D
Rekao sam da je prisila nesto sasvim drugo od pritiska sredine. Ne da ne postoji pritisak.
BlooQ.

#328 Re: Sex prije braka

Post by BlooQ. »

madner wrote:
Latina wrote:
madner wrote:
Rekao sam da je prisila nesto sasvim drugo od pritiska sredine. Ne da ne postoji pritisak.

koliko samo pritiskanja sa obje strane :D
Better Man

#329 Re: Sex prije braka

Post by Better Man »

baby_girl wrote:samo mene interesuje po kojem osnovu ti znas da ce ti muz bas biti bosanac? jesi to nekome obecana, ono, plemenski zakaparena?
zasto odbacujes mogucnost da ce ti biti neko od tih s kojima zivis? zaljubljenost je cudan faktor, a ti si svoja buduca iskustva vec limitirala...zato sto ne vjerujem da mogu uspjeti mjesani brakovi, razlicite tradicije i kulture a i kad se imaju djeca i za njih je teze.. voljela bih imati lijepu porodicu (muza bosanca i puno djece) :-D

Itekako mogu uspjeti mješani brakovi, različite kulture i tradicije i mogu ti navesti 1001 uspješan primjer. Jedina bitna stvar u svemu to me je ljubav između dvije osobe i ako ona postoji ne može je ništa uništiti.
Last edited by Better Man on 12/05/2009 15:40, edited 1 time in total.
arzuhal

#330 Re: Sex prije braka

Post by arzuhal »

Ovdje naka nervoza :D :lol: :run:
Aurora Borealis

#331 Re: Sex prije braka

arzuhal wrote:Ovdje naka nervoza :D :lol: :run:
daleko od toga :D :oops:
Soul_Sista

#332 Re: Sex prije braka

Post by Soul_Sista »

..i ne bilo je kad se cuvaju za braka :D :D :D
Altsa

#333 Re: Sex prije braka

Post by Altsa »

Latina wrote:
Aurora Borealis wrote:
ma nije bas doslovno.

ne mogu ja znati 100% sta oni izmedju 4 zida rade. nego su to ljudi koji su strasno povuceni, jos uvijek vezani za majku, za bratovu porodicu, ili recimo ni za koga. zive kao samotnjaci. ne izlaze. nekako tuga kad vidis, ali iskreno. ono - svi imaju nekoga, oni ni kuceta ni maceta. a uveliko 45 pregazili. i muski i zenski.
I ti si iz toga zakljucila da je to zbog toga sto nisu upraznjavali sex ? :-)

Postoje tzv anankasticni tipovi licnosti, koji preferiraju samocu. To je jednostavno cinjenica.

Poznajem sasvim suprotne primjere, koji redovno upraznjavaju seksualne odnose, ali nikad nemaju dugu vezu, o braku da i ne govorimo. Pa se negdje zalomi dijete, pa to dijete cim dodje u rano tinejdzersko doba zavrsi u zatvoru, jer mama/tata nikad nisu tu. Samo sto ja ne nagadjam, ovo znam, a tebi bih preporucila da porazgovaras s tim usamljenicima. Cisto radi prosirenja vidika. :)

Ono sto hocu reci je da se ovakva pitanja ne mogu generalizirati. Svako ima pravo da sa svojim tijelom radi ili ne radi ono sto zeli. Nema prisile, kao ni u vjerovanje.
svakakve nebuloze ti ovdje napisa :-) :-) :-)
bosanska rijec

#334 Re: Sex prije braka

Post by bosanska rijec »

Oni kojima se sex svodi samo na cisto fizicki kontakt takvim obicno ne treba “veza” da bi usli bez razmisljanja u sex odnose.Takvi su obicno neozbiljni i prerano ulaze u takve odnose i takva ¨"veza" obicno nista i ne znaci. Ne znamo sta je tebi vazno i kakvi su tvoji stavovi.
Nekome je bitno da pored fizicke privlacnosti postoji i emotivna bliskost. Vazna im je i duzina veze,
koja treba da je ispunjena ljubavlju, iskrenim odnosom, prijateljstvom… Da imas takvu vezu pa bih razumjela tvoju dilemu. Na jednoj strani ovakva veza, a na drugoj strani obitelj, odgoj , vjera. I onda bi vjerovatno trebali na kraju presuditi tvoji stavovi i ono sto je opet tebi vazno. Ovako mislim da ti u stvari i nemas problema, i da nema potrebe. i razloga da riskiras i ulazis u takvu vrstu odnosa.
U svakom slucaju razumjela sam da ne trazis lijek zbog prave ljubavi, a drugi su napisali da je za takvu ljubav jedini lijek u " kontaktu duša i spoj tijela¨¸

I ne odolih… :)
Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi
Ova slatka strepnja, cekanje i strah.
Sve je mnogo ljepse onda kad se trazi
O cemu se samo tek po slutnji zna.

Eh da je bogdom, sve tako divno i krasno i da koriste ovo gore kao ¨lijek¨u samo takvim odnosima, danas ne bi bili ovakvi porazavajuci statisticki podaci o velikom broju bolesnih...
A da je sve drugacije, govori podatak da je zbog vecine ovakvih neozbiljnih mladica, ozenjenih, udatih, neudatih,i njihovih ¸¨veza¨¨, danas veliki broj bolesnih zena, najcesce zarazene human papilloma virusom, koji izaziva rak grlica materice. Nazalost.
Last edited by bosanska rijec on 12/05/2009 20:55, edited 3 times in total.
andrija2007

#335 Re: Sex prije braka

Post by andrija2007 »

Jedno uopsteno pitanje: Sta je to u ljudskim bicima sto ih magnetski, neodoljivo privlaci sex-u?
Ima li neko odgovor iz licnog ili necijeg drugog iskustva?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#336 Re: Sex prije braka

Post by Chmoljo »

andrija2007 wrote:Jedno uopsteno pitanje: Sta je to u ljudskim bicima sto ih magnetski, neodoljivo privlaci sex-u?
ja mislim da je to zato što je ova zastava prelijepa :D :D :D

Image
andrija2007

#337 Re: Sex prije braka

Post by andrija2007 »

To chmoljo, BANZAIIIIIIII!
andrija2007

#338 Re: Sex prije braka

Post by andrija2007 »

Mogla bi se postaviti i zasebna tema: Uvrijezenost obicaja razvijanja japanske zastave poslije
prve bracne noci u nasih naroda i narodnosti! Ko je za?
BlooQ.

#339 Re: Sex prije braka

Post by BlooQ. »

sekusalna frustracija tj. svi zagorili ko tave :D
andrija2007

#340 Re: Sex prije braka

Post by andrija2007 »

Chmoljo wrote:
andrija2007 wrote:Jedno uopsteno pitanje: Sta je to u ljudskim bicima sto ih magnetski, neodoljivo privlaci sex-u?
ja mislim da je to zato što je ova zastava prelijepa :D :D :D

Image
Trebalo bi ipak pitati saglasnost od strane Japanske ambasade u Sarajevu.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#341 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

madner wrote:
Latina wrote:
madner wrote:
Pa i nije. Postoje razlicite vrste prisile. Fizicka je najsirovija, samo sto je zakon malo nezgodan u smislu sankcionisanja iste, pa je vecina ne primijenjuje. Stoga muski primjerak krece u emotivne zavrzlame ( sa precesto manipulacijama tipa : Nikad nisam sreo nekoga poput tebe, Volim te do neba i nazad, pa opet i vise od toga, Ti si moj zivot, Ti si moja ljubav, Poludicu zbog tebe i biti sretan, Ti si sve sto mi treba, Sanjam te i dok sam budan, Ti me cinis sretnim i sl. ).

Arsenal je neiscrpan.

Drugo oruzje je da je pocne ignorisati nakon sto je ispalio pocetni arsenal i nije postigao cilj, vrseci psiholoski pritisak na nju. Trece oruzje ( slicno drugom ) je da predlozi da se ne vidjaju jedno vrijeme - iliti udara na ceznju. Neki idu tako daleko da pricaju o braku, iako to ne misle, samo da bi odobrovoljili plijen. Mnoge djevojke padnu na pricu, ili druge vrste pritisaka, a vejiki mamini macho muskajci ih onda ismijavaju i ubrzo nakon toga i ostave. Onda naivne djevojke pate ( sasvim razumljivo ) zbog nekoga ko ih je bukvalno iskoristio i ostavio.

Za sve ovo su krive djevojke koliko i muskarci. Ako nema tajne, nema ni magije. Ako nema postovanja sebe, kako ce neko ocekivati da ga/je neko drugi postuje. Nije slucajno da su se na dekadentnom Zapadu pojavile True Love Waits grupe. Oni nisu zatupljeni, niti su vjerski fanatici, vecinom su to studenti kojima su se smucili mainstream musko-zenski odnosi.

S tim sto opet kazem, ovo je slobodan svijet, neka radi ko sta hoce.
Last edited by Latina on 12/05/2009 16:39, edited 1 time in total.
Prozor

#342 Re: Sex prije braka

Post by Prozor »

najbolje ti je da se udas odmah, i rijesen problem :)
Latina

#343 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Prozor wrote:najbolje ti je da se udas odmah, i rijesen problem :)
Je li se ovo odnosi na mene ?
andrija2007

#344 Re: Sex prije braka

Post by andrija2007 »

Prisiljen sam da citiram samog sebe.
Zna li iko ikakav odgovor ili sam unaprijed osudjen da bauljam u mraku vlastitog neznanja? HELP!
Aurora Borealis

#345 Re: Sex prije braka

@Latina, ne odgovori ti meni 8-)
Prozor

#346 Re: Sex prije braka

Post by Prozor »

Latina wrote:
Prozor wrote:najbolje ti je da se udas odmah, i rijesen problem :)
Je li se ovo odnosi na mene ?
ne, na autoricu teme :D
Prozor

#347 Re: Sex prije braka

Post by Prozor »

andrija2007 wrote:
Zna li iko ikakav odgovor ili sam unaprijed osudjen da bauljam u mraku vlastitog neznanja? HELP!
Suprotni spol, najcesce.
Latina

#348 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Aurora Borealis wrote:@Latina, ne odgovori ti meni 8-)
Rekla sam sto sam imala o tome.

pozdrav @A B. :)
pustopoljina

#349 Re: Sex prije braka

Post by pustopoljina »

andrija2007 wrote:
ja sam mislila da se salis :-) :lol:
hoces bioloski ili psihicki ili lakonski :lol:
1.jedna od osnovnih karakterristika svih zivih bica je da se razmnozavaju-tj. NAGON je u nama
2. frojd kaze da je to pokretacka snaga covjeka i drustva
3. sex sa osobom koja ti znaci i u koju si siguran,te sex sa osobom koja te najvise voli (masturbacija) je najjeftiniji,najdostupniji,najbrzi-sedativ,trakvilans,antidepresiv i imuno-stimulans.
(onima koji se upustaju u seks sa irelevantnim,pa i nepoznatim osobama-tacka tri otpada-posto oni stupaju u nesto jako visokog rizika po zdravlje)
nije pitanje sex? da ili ne?
nego: sex prije braka? da ili ne?
Aurora Borealis

#350 Re: Sex prije braka

Latina wrote:
Aurora Borealis wrote:@Latina, ne odgovori ti meni 8-)
Rekla sam sto sam imala o tome.

pozdrav @A B. :)
Bila je ovo prilika da argumentovano potkrijepis svoje samovoljno izvedene zakljucke iz mojih postova, ali nije kao da je moja stvar. :)

Samo da podsjetim sta je bilo:
Aurora Borealis wrote:
Latina wrote:
Aurora Borealis wrote:
Boldiraj i ostatak ili bar ostatak pocetnog dijela posta, jer se kontekst automatski mijenja. Moji vidici su dovoljno prosireni, ali hvala enivej. Lijepo sto brines. Kad vidim u kojoj mentalnoj zabiti zivim, dobro da ih ikako imam.
Boldirani dio tvog posta je zapravo bit i mojih, ali kako god. Ocito ne vrijedi nastavljati diskusiju.
Ti si iznijela tezu da su neki ljudi usamljeni zbog toga sto nisu/ne upraznjavaju sex uopste/dovoljno.

Samo sam ti odgovorila, nista drugo. Ljudi su alijenirani iz razlicitih razloga, tesko da se to moze svesti na formulu "sexajte se do besvijesti" pa ce sve biti ok. ;-)
Hoces li mi naci molim te dio mog posta u kojem sam ja rekla to tacno, pa cemo onda nastaviti razgovarati.
Svako dobro i lijep pozdrav :wink:
Auro B.
Locked