Oni kojima se sex svodi samo na cisto fizicki kontakt takvim obicno ne treba “veza” da bi usli bez razmisljanja u sex odnose.Takvi su obicno neozbiljni i prerano ulaze u takve odnose i takva ¨"veza" obicno nista i ne znaci. Ne znamo sta je tebi vazno i kakvi su tvoji stavovi.
Nekome je bitno da pored fizicke privlacnosti postoji i emotivna bliskost. Vazna im je i duzina veze,
koja treba da je ispunjena ljubavlju, iskrenim odnosom, prijateljstvom… Da imas takvu vezu pa bih razumjela tvoju dilemu. Na jednoj strani ovakva veza, a na drugoj strani obitelj, odgoj , vjera. I onda bi vjerovatno trebali na kraju presuditi tvoji stavovi i ono sto je opet tebi vazno. Ovako mislim da ti u stvari i nemas problema, i da nema potrebe. i razloga da riskiras i ulazis u takvu vrstu odnosa.
U svakom slucaju razumjela sam da ne trazis lijek zbog prave ljubavi, a drugi su napisali da je za takvu ljubav jedini lijek u " kontaktu duša i spoj tijela¨¸
I ne odolih…

Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi
Ova slatka strepnja, cekanje i strah.
Sve je mnogo ljepse onda kad se trazi
O cemu se samo tek po slutnji zna.
Eh da je bogdom, sve tako divno i krasno i da koriste ovo gore kao ¨lijek¨u samo takvim odnosima, danas ne bi bili ovakvi porazavajuci statisticki podaci o velikom broju bolesnih...
A da je sve drugacije, govori podatak da je zbog vecine ovakvih neozbiljnih mladica, ozenjenih, udatih, neudatih,i njihovih ¸¨veza¨¨, danas veliki broj bolesnih zena, najcesce zarazene human papilloma virusom, koji izaziva rak grlica materice. Nazalost.