Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post Reply
popajic

#326 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

@Replay
Pokvarenjaci su oni koji nisu reagirali na agresiju ,pa kad su se sjetili onda su prvi počeli s podjelama BiH i na kraju ju podjelili - a to su tikve iz MZ. Oni su imali moć ,ali im se nije dalo ,baš zato što su razmišljali "ma svi su oni isti". A ti im potvrđuješ to njihovo mišljenje.
:? :? :?
Da ti nisi polupao loncice?
Dok sam sa hiljadama drugih licno prezivljavao agresiju na Sarajevo,neko(?) drugi i u moje ime pristade da bude jedna od tri zaracene strane.
Ja govorim o sadasnjoj situaciji.Poslijeratnoj.Avlijskoj.Minderskoj...i vidim samo talove u daljem dijeljenju BIH.
zrikavac48

#327 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zrikavac48 »

popajic wrote:
@Replay
Nadam se da nisi Bošnjak kad ovako naivno pričaš.

Ako jesi onda sam sebe ideš optuživati i namećeš si osjećaj krivnje i uklapaš se u onu ljigavu politiku koju neki povarenjaci žele nametnuti.

Bošnjaci su djelili BiH ,baš kao i svi koji su mogli i Hrvati i Srbi ,a i međunarodna zajednica koja je nakraju piodjelila BiH. Što su Bošnjaci trebali raditi? Čekati "poštenjačine" iz MZ. Pa i dočekali su ih sa Vance Owenovim planom i Coutillardovim prema kojima se BiH djelila. Svi su tražili najkomotnija rješnja ,ne najpravednija.
Ako je to uopste vazno,ja sam Bosanac.
Kakvu ljigavu politiku? Ko su po tebi pokvarenjaci?
Da nije malo naivno i netacno bas to tvoje misljenje- svi su nas sjebali...mi ni luk jeli ni luk mirisali?
Uzgred,ja o baliluku - ne o svim Bosnjacima !

Nekada je postojalo nesto sto se zvalo SAMOKRITIKA, a sada bi se to moglo nazvati analiza vlastitih gresaka da se iste ne rade ponovo.
Replay

#328 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Replay »

popajic wrote:
@Replay
Pokvarenjaci su oni koji nisu reagirali na agresiju ,pa kad su se sjetili onda su prvi počeli s podjelama BiH i na kraju ju podjelili - a to su tikve iz MZ. Oni su imali moć ,ali im se nije dalo ,baš zato što su razmišljali "ma svi su oni isti". A ti im potvrđuješ to njihovo mišljenje.
Dok sam sa hiljadama drugih licno prezivljavao agresiju na Sarajevo,neko(?) drugi i u moje ime pristade da bude jedna od tri zaracene strane..
A koja je bila alternativa?
popajic

#329 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

Replay wrote:
popajic wrote:
@Replay
Dok sam sa hiljadama drugih licno prezivljavao agresiju na Sarajevo,neko(?) drugi i u moje ime pristade da bude jedna od tri zaracene strane..
Tebi nije jasno da se pristajanjem na status jedne od tri zaracene strane i zvanicno ponistava pojam agresije?
Alternative: pa,recimo biti posten ?
ne govoriti o SDS-u kao kletom neprijatelju,a u isto vrijeme ne prihvatiti ponudu o njegovom ukidanju. :-)
osudjivati velikosrpske apetite prema BIH,a u isto vrijeme praviti planove o vlastitoj avliji. :-)
ne pljackati familijarno i haverski ovu drzavu kad joj je najteze. :x
ne zanemarivati ustav Republike BIH koji se mogao mijenjati samo referendumom,nikako jednostranackim potpisom.
itd,itd,itd...
SVE ovo znas i ti,ali tebi ne smeta.Nalazis opravdanja.
Sta ces,to je nama (izgleda) nasa borba dala...
Fair Life

#330 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

popajic wrote:
Replay wrote:A koja je bila alternativa?
Tebi nije jasno da se pristajanjem na status jedne od tri zaracene strane i zvanicno ponistava pojam agresije?
ne govoriti o SDS-u kao kletom neprijatelju,a u isto vrijeme ne prihvatiti ponudu o njegovom ukidanju. :-)
osudjivati velikosrpske apetite prema BIH,a u isto vrijeme praviti planove o vlastitoj avliji. :-)
ne zanemarivati ustav Republike BIH koji se mogao mijenjati samo referendumom,nikako jednostranackim potpisom.
itd,itd,itd...
Image
osa

#331 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

nije li izetbegovićeva misao o uzimanju onog što se može prosperitetno kontrolirati na tragu prudskog sporazuma.
lopta

#332 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by lopta »

Prica o ukidanju SDS-a je klasicni supljak, evo jedno pitanje za tebe, da je ukinut SDS, da li bi svi problemi u Bosni nestali?

Pa nije bitna stranka, odnosno ime stranke, nije SDS napao Bosnu, nego Srbija i JNA uz domace izdajnike, medju koje spada i SDS. Da se stranka i zabranila, sutra bi se osnovala nova koja bi se npr. zvala SDSS ili nebitno kako, a sustina bi bila ista, pa cisti dokaz za to ti je SNSD, drugacije ime, a potpuno isti kao SDS.

E sad uz sve to dodati i vjerovati rijecima Holbruka koji je sa Karadzicem uradio to sto je uradio i koji je osnivac dejtonske bih sa genocidnim entitetom je tek druga vrsta prica. Jeste njemu cemo vjerovati. :-)

Zna se ko je dijelio, odnosno atakovao na Bosnu:
Image

Srbija, Hrvatska, vojska obje ove drzave, domaci izdajnici-vecina bosanskih Srba i Hrvata koji su iskoristeni za ciljeve uglavnom Srbije, a dijelom i Hrvatske, pa cak i drzavljani drugih zemalja.

A zna se ko je i branio Bosnu:
Armija RBiH, Bosnjaci, patriotski i domoljubni bosanski Hrvati i Srbi koji su stali na pravu stranu, pa cak i drzavljani drugih zemalja.

Svako ko kaze drugacije ili nije bio u ratu, ili ima za cilj izjednacavanje krivice na sve tri strane i promovisati tezu o gradjanskom ratu u Bosni.
Vodenjak

#333 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

popajic wrote:
Replay wrote:
popajic wrote:
itd,itd,itd...
Da dodam...

Pitanje nije i ne moze biti sta je bila alternativa Dejtonu.
Pitanje je sta je bila alternativa cjelokupnoj bosanskhercegovackoj politici od 1990. pa DO Dejtona!

Dejton je posljedica, izmedju ostalog i potpuno nerazumne politike onih kojima su bila puna usta Bosne i Hercegovine a u stvari shupljatora koji nisu imali znanja, sposobnosti a ni zelje da bilo sta ucine da bi sacuvali prije svega zivote ljudi a onda i drzavnost drzave kojoj su svojom voljom dosli na chelo!

Tek nakon ovoga dolaze na red @popajiceva objasnjenja!
popajic

#334 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

lopta wrote:Prica o ukidanju SDS-a je klasicni supljak, evo jedno pitanje za tebe, da je ukinut SDS, da li bi svi problemi u Bosni nestali?

Pa nije bitna stranka, odnosno ime stranke, nije SDS napao Bosnu, nego Srbija i JNA uz domace izdajnike, medju koje spada i SDS. Da se stranka i zabranila, sutra bi se osnovala nova koja bi se npr. zvala SDSS ili nebitno kako, a sustina bi bila ista, pa cisti dokaz za to ti je SNSD, drugacije ime, a potpuno isti kao SDS.

E sad uz sve to dodati i vjerovati rijecima Holbruka koji je sa Karadzicem uradio to sto je uradio i koji je osnivac dejtonske bih sa genocidnim entitetom je tek druga vrsta prica. Jeste njemu cemo vjerovati. :-)

Zna se ko je dijelio, odnosno atakovao na Bosnu:
Image

Srbija, Hrvatska, vojska obje ove drzave, domaci izdajnici-vecina bosanskih Srba i Hrvata koji su iskoristeni za ciljeve uglavnom Srbije, a dijelom i Hrvatske, pa cak i drzavljani drugih zemalja.

A zna se ko je i branio Bosnu:
Armija RBiH, Bosnjaci, patriotski i domoljubni bosanski Hrvati i Srbi koji su stali na pravu stranu, pa cak i drzavljani drugih zemalja.

Svako ko kaze drugacije ili nije bio u ratu, ili ima za cilj izjednacavanje krivice na sve tri strane i promovisati tezu o gradjanskom ratu u Bosni.
Joj lopta,lopta...ti ga bas kotrljas...
Da je nestao SDS,morala bi nestati i SDA...uuuu,zamisli samo,ko bi to okabulio?!
Brani ih,brani ! Dok je takvih kao ti njihove su zlatne kasike sigurne.
Ja sam protiv teze o gradjanskom ratu,a nije onaj ko pristane na uloge jedne od tri zaracene strane.
2+2= koliko lopta ? De saberi !
lopta

#335 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by lopta »

popajic wrote:Joj lopta,lopta...ti ga bas kotrljas...
Da je nestao SDS,morala bi nestati i SDA...uuuu,zamisli samo,ko bi to okabulio?!
Brani ih,brani ! Dok je takvih kao ti njihove su zlatne kasike sigurne.
Ja sam protiv teze o gradjanskom ratu,a nije onaj ko pristane na uloge jedne od tri zaracene strane.
2+2= koliko lopta ? De saberi !
Da je nestao SDS, bio bi SDS-2(kao sto danas imamo SNSD) to je sva poenta, nije krivo ime stranke, no ljudi u njoj. Ako cetnik promijeni kapu on i dalje ostaje cetnik, bez obzira na odijelo. ;) Dakle u tzv. rs nije bitno ime stranke, bitno je da su svi isti, sve stranke sa prosprskim predznakom.
jeza u ledja

#336 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jeza u ledja »

I, sta ste ustanovili, ko je dijelio Bosnu?

I ko nije?
osa

#337 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

jeza u ledja wrote:I, sta ste ustanovili, ko je dijelio Bosnu?

I ko nije?
zaključak kao i obično: svi i nitko; može a ne mora, može da bude ali ne mora da znači i sl.
jeza u ledja

#338 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by jeza u ledja »

Do podne mislim da je Alija dijelio zemlju, a poslije podne ne mislim.
popajic

#339 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

Gojko Beric
Bosna je preživjela smrtnu opasnost koja joj je zaprijetila 90-ih godina prošlog vijeka i nisu joj potrebni nikakvi novi sukobi. Ali, oni koji tobože brinu o njenoj nedjeljivosti, prikupljajući jeftine populističke poene, prave se da ne vide stvarnost. Kao da ne znaju da je podjela obavljena u Dejtonu, uz potpise tadašnjih vladara rata i mira.

Republika Srpska je u etničkom smislu baš onakva kako joj ime govori, dok je Federacija sastavljena od monoetničkih oblasti kojima upravljaju nacionalističke stranke. Zemljom vladaju male nacionalne oligarhije, koje su se poslije rata uzdigle i koje se protive svakoj perspektivi koja bi dovela u pitanje njihovo bogatstvo, moć i vlast.

One ne žele istinske promjene, a oni koji žele da promijene sadašnje stanje beznađa - čine građansku manjinu koja živi u znaku bijesa i očajanja.
Beric rezimira mnoga nasa pitanja i frustracije!
Vecina nas,SA-X forumasa ,je upravo ova gradjanska manjina koja se ne miri sa postojecim stanjem,ali ga letargicno prihvata uz ispriku : nadmocno smo nadglasani troglavom azdajom.
Tako i sami ucestvujemo u daljem dijeljenju ovog Daytonskog Kvazimoda.
zonbirile

#340 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

popajic wrote:
Gojko Beric
FF0000]Zemljom vladaju male nacionalne oligarhije, koje su se poslije rata uzdigle i koje se protive svakoj perspektivi koja bi dovela u pitanje njihovo bogatstvo, moć i vlast.
[/color]
One ne žele istinske promjene, a oni koji žele da promijene sadašnje stanje beznađa - čine građansku manjinu koja živi u znaku bijesa i očajanja.

Samo bih još dodao,da ne bi bijes i očaj eksplodirao,nađen je ispušni ventil u tolerisanju svih oblika nezakonitosti i kriminala.Napravljen je prešutan deal između nacionalne plutokracije,kleronaciokracije,i bezvlašča,pa ko se snađe.Što sve neminovno vodi na dno,nije bitno,jer dno će prvo dotači pošteni,"nesnalažljivi"sloj,i još dugo im držati glave iznad govana u kojima se gušimo.Stanje treba dovesti do pucanja po svim šavovima,priče o reformama,čak i korijenitim u ovakvoj postavci,ovakve zemlje su nemoguće.Stvari su dovedene do apsurda,do krajnjih granica,tu nema reforme,tu je potreban prevrat u doslovnom značenju.
tošo

#341 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by tošo »

Moram se uključit i u ovu temu, tko je djelio Bosnu? Svi su je djelili i jedni i drugi i treći.Naj više krivice imaju oni koi su potpisali Dejton, kad su Četnici bili na koljenima da se nije potpisalo još mjesec 2 sad sigurno nebi bilo tzvrs.Neki spominju i Hrvate , ja koliko znam a bio sam učesnik rata koi me koštao stradanja ni od jednog Hrvata nisam čuo da je protiv Bosne a bio sam 28 mjeseci u Rovu dak nisam strada, možda u nekim djelovima je se to spominjalo ali u mom kraju nije.Za sukob H-M krive su obadvije strane a tu kost su najvjerovatnije ubacili drugi koima je to bio cilj da se olakša četnicima a ovi nasjeli iz toga su naj više koristi imali Srbi.Na kraju oprostite na izrazu ebem Federaciju i TZV rs ZA MENE SAMO POSTOI BOSNA ,AL BOSNA BEZ Talibana Vehabija :thumbup: Četnika Ustaša ,Sve njih treba protjerat iz Bosne.žIVJELA BIH!
osa

#342 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

tošo wrote:Moram se uključit i u ovu temu, tko je djelio Bosnu? Svi su je djelili i jedni i drugi i treći.Naj više krivice imaju oni koi su potpisali Dejton, kad su Četnici bili na koljenima da se nije potpisalo još mjesec 2 sad sigurno nebi bilo tzvrs.Neki spominju i Hrvate , ja koliko znam a bio sam učesnik rata koi me koštao stradanja ni od jednog Hrvata nisam čuo da je protiv Bosne a bio sam 28 mjeseci u Rovu dak nisam strada, možda u nekim djelovima je se to spominjalo ali u mom kraju nije.Za sukob H-M krive su obadvije strane a tu kost su najvjerovatnije ubacili drugi koima je to bio cilj da se olakša četnicima a ovi nasjeli iz toga su naj više koristi imali Srbi.Na kraju oprostite na izrazu ebem Federaciju i TZV rs ZA MENE SAMO POSTOI BOSNA ,AL BOSNA BEZ Talibana Vehabija :thumbup: Četnika Ustaša ,Sve njih treba protjerat iz Bosne.žIVJELA BIH!
polako jarane, tek došao a već .ebeš sve po spisku.
ja progovorila

#343 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by ja progovorila »

kv99 wrote:
jajce32 wrote:http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 9&Itemid=2

Biznis.ba: Nedavno ste izjavili da BiH treba biti uređena kao država sa tri entiteta. Nevjerovatno je kako se ta vaša izjava poklopila sa onim što se u BiH počelo dešavati nakon vašeg intervjua, mislim na Prudski sporazum i razoktorivanje nekih detalja vezano za njega. Izgleda da je ta izjava pala na vrlo plodno tlo, ali da jedini Dodik to sada smije javno reći.

Tuđman: Republika Srpska je legalni entitet u Bosni i Hercegovini, bez obzira koliko se ta činjenica s moralnog ili nekog drugog stajališta osporava. Zato je poželjno da predstavnici druga dva naroda progovore o konačnom ustavnom rješenju Bosne i Hercegovine. Što prije o tome počnu i Hrvati i Bošnjaci razgovarati prije će se doći do samoodrživog rješenja za Bosnu i Hercegovinu. Moje je mišljenje da je razborito polazište za te razgovore tzv. Cutileirov plan, tj. dogovor o načelima ustavnog uređenja BiH. Taj dogovor potpisali su vođe sva tri naroda u ožujku 1992. kao uvjet međunarodne zajednice da BiH bude priznata kao država.
Pa Jajce32 da je do treceg entiteta gdje su BiH Hrvati u vecini to bi se vec moglo davno napraviti ali je problem sto se trazi "malo" vise od toga, zar ne ? Reci mi da se i stvori treci entitet da li bi i Jajce /VItez/Busovaca/Gornji Vakuf/Novi Travnik u njemu ( tj mesta gdje je je unajboljem slucaju 50/50 a u nekim je cak i Bosnjacka vecina) ? I onda bi dosli na istu poziciju kao i jeseni 1992 , a svi znamo kako se tada ta avanutra zavrsila...lose i za jedne i za druge. Federacija ma kakva losa bila ipak daje osjecaj sigurnosti za Bosnjaka u Stocu i za BiH Hrvata u Bugojnu a bez toga...Da li bi se ti volio zrtvovati da se stvori treci entitiet pa ostao u "Bosnjackom " entititetu gdje bi bio bas prava manjina u "moru " Bosnjaka ili bi se selio u Zapadnu Hercegovinu iz Jajca ?
Zna se ko je Bosnu htio sebi i prije Austro-ugarske!!!!
elSaik

#344 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by elSaik »

Do kad ćemo da se dijelimo? Što se ne počnemo širiti? Velika Bosna... :oops:

Image
Fair Life

#345 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Fala ti sayonara, fala...

Ipak, kad spominjes Aliju ne spominji Bosnu i Hercegovinu i Bosance.

Ne trpaj rahmetliju gdje mu nije mjesto.
Last edited by Fair Life on 31/01/2009 00:15, edited 1 time in total.
popajic

#346 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

@Sayonara
Sve si ti u pravu. Mi smo bas bili u poziciji da ni s kim ne pregovaramo, odnosno da ne pristanemo da sjedimo za stolom sa ljutim neprijateljima i medjunarodnim zvanicnicima. Ko ga .ebe, stvarno nismo trebali. Imali smo artiljeriju kojom smo ih mogli skrsiti kad smo htjeli, drzali smo ih u okruzenju u nekoliko enklava i mogli smo ih prziti kako smo htjeli. Pa i te medjunarodne supke smo trebali uzet za uho, dovesti do granice i nogom piknuti u guzicu, jer kakva smo sila bili ni NATO nas nije mog'o prepast'. I sta smo mi tu imali pregovarati i biti zaracena strana, kada u stvari mi nismo zaracena strana, nego smo ... ravnica. I ne znam sto su iz Sarajeva svako malo kukali da im treba primirje, kad je bilo hrane u izobilju, a cetnici ih nisu imali cime ni gadjati. Ne znam koji .urac sjedosmo i u Dejtonu da pricamo kad nas je bilo krenulo ... haman na puskomet smo od Banja Luke bili ... a onda smo ih mogli jos iz Gorazda i Sarajeva napiciti da usima otresaju. I stvarno je glupo ovo sto ne pristadosmo da se ukine SDS (ako nas je vec nek'o pit'o da mi samo klimnemo glavom, a oni ga ukinu ... cijeli rat su nas tako i pitali ... sta vi mislite da mi vama damo oruzje ... mi klimasmo glavama, al dzaba). Kako SDS ode u opoziciju i dodje SNSD bas smo nekako progledali i lakse disemo, a nacionalizam zamijeni tolerancija i pomirenje. I zaista nismo trebali praviti planove u vlastitoj avliji ... sta mi imamo racunati koje parce zemlje ce nam ostati i gdje cemo od genocida skloniti to naroda sto ostade. Otkud smo na to imali pravo kada nam je Ustav RBiH garantirao Republiku. Kak'e veze ima sto su nas napali sa dvije strane, kada smo imali Ustav ... heeeeeeej Ustav smo imali.

Pope ... ostavi se palamudjenja. Usvojio si sve recepte beogradsko - zagrebacke kuhinje, zacinjene SDP-ovim dnevno - politickim zacinima. Nisi ishlapio, ali pamtis sto ti je volja i sto ti treba. Rahmetli Alija Izetbegovic nije pokleknuo nikada, ni kada bi mnogi od nas zalutali. Sacuvao je suverenitet i teritorijalni integritet BiH, sto nam je bio osnovni cilj u borbi sa sto puta jacim neprijateljem. Sacuvao je obraz Armije RBiH na nacin da je to jedina "zaracena strana" kod koje zlocin, logor i genocid nisu bili cilj, niti pravilo. Isti taj Holbruk danas ga vise cijeni nego ti, ali to ovdje neces da citiras. I ne samo on. Ali valjda je to prokletstvo Bosnjaka, jer njima nikada niko nije valjao ... od pisaca i umjetnika do drzavnika. Mesa nam je otisao Beogradu, Mak Zagrebu ... i za Danisa Tanovica smo culi kad je otisao vani. Takvi smo mi. Ili najveci dio nas.
Ti si ziva reklama za : u sve mi diraj samo ne u "nase" lopuze, u "nase" naci,turbo-vjerske,palamudlije.
Ako je armija BIH ikad bila sposobna da oslobadja teritorije to je bila 1995. Ne stigose. Potpisa se podjela.
I sad zamisli,bas taj dio u kojem monstrumi izvrsise genocid,u Dytonskoj trgovini teritorijama - dade se Karadjicu.I to
95-e covjece,kad je izginulo maltene sve sto je moglo izginuti !!! Sto nas onaj kojim se zaklinjes ne podijeli 92,da se bar zive glave spase?
SDS se nikako nije smio ukinuti,jer u tom slucaju ne bi bilo opstanka ni SDA feudalcima,a sam ti se Alija hvalio kako ima dobre odnose sa Krajisnikom.Heeej.95, uveliko se zna ko je i kakav je Krajisnik,a on i Alija u sred Daytona razmjenjuju poklone.Nije Alija pokleknuo nikada ????? :-) :-) :-) Jok,ja sam !
Usvojio si sve recepte beogradsko - zagrebacke kuhinje, zacinjene SDP-ovim dnevno - politickim zacinima.
Nikakve veze nemam sa ovim kuhinjama,sto ne bih mogao reci za one koje ti grcevito branis.
Ne poistovjecuj Armiju BIH sa Alijom.Mnogi su zivote dali za sasvim drugaciju BIH od ove sadasnje.A njihove porodice kuckaju kraj s krajem ,boli danas nekog briga za njih!Dok je mladost ginula po sarajevskim padinama ,svercovalo se sa cetnicima na veliko,bogatilo se na muci naroda...daj,popusti sa hvalospjevima.Meni suplju vise niko ne moze prodavati.
...jer takvom soju pripadas, tek osuo paljbu da je kojim slucajem rekao da ce rata biti i da jedva cekamo da pukne. Takvim ljudima tesko je ugoditi.
He,tacno,zajeban sam neki soj ( :-) )- ne jebem ni 5% ni cetnike,ni ustase,a bogami ni balije !
I to ne zbog SDP-a nego zbog mojih roditelja i gradjanske,a ne plemenske orijentacije.
Sayonara i tebi !
elSaik

#347 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by elSaik »

sayonara wrote:
Fair Life wrote:Fala ti sayonara, fala...

Rahmetli Alija Izetbegovic je prvi predsjednik nezavisne BiH i tvorac moderne bh drzave. Ako imas problema s tom cinjenicom izvoli okrenuti koloturu, vratiti vrijeme i promijeniti fakte :)
Nije tvorac ničega. Bosne je bilo i prije i poslijeg njega. To što je on bio pogrešan čovjek u pogrešno vrijeme nema nikakve veze sa stvaranjem BH države, a nadasve ne nekakve moderne.
Fair Life

#348 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

sayonara wrote:
Fair Life wrote:Fala ti sayonara, fala...

Rahmetli Alija Izetbegovic je prvi predsjednik nezavisne BiH i tvorac moderne bh drzave. Ako imas problema s tom cinjenicom izvoli okrenuti koloturu, vratiti vrijeme i promijeniti fakte :)
Ti si sayonara pokvaren i bezobrazan do srzi.
Ovakve gluposti mozes pricati Turbanu, Air Ramizu i slicnima... meni ne.

Alija izetbegovic nikad nije bio Predsjednik drzave BiH. Alija Izetbegovic je bio predsjednik Predsjednistva drzave BiH.

A to da je on tvorac moderne drzave BiH moze samo zatucanko poput tebe tvrditi.

Tesko je danas vidjeti na prostoru "one" predratne BiH uopste ikakvu drzavu BiH a kamoli MODERNU DRZAVU BiH. Nemoj vise krmeljav dolaziti na forum. Prethodno se umij, progledaj, pogledaj oko sebe...
popajic

#349 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

@Sayonara,
Sayonara,
I sam Alija je govorio da nam je nametnut nepravedan mir, ali smo ga podrzali u tome da je i nepravedan mir bolji od rata. U tom smislu on nije pokleknuo, jer je uvijek bio covjek tolerancije i mira,
ali i kad je bio najslabiji lupio je sakom o sto i rekao da necemo nestati, jer se sa drzavom nikada nije kockao.[
/quote]

Govoris li ti o Aliji ili o Tiletu ? :-) :D
Meni moji pricali o ratu ??? Kakve ti nebuloze prosipas kad se pomoli samo I od istine !
Po tebi 2 god. SDP-a sjebale i opljackale zemlju,a 20 god. tvojih jahaca Apokalipse napravile boziji raj na zemlji ?
Stvorili drzavu,mozes mislit :-) :-) :-)
Ne dangubi sa mnom,fataj se lopate i izgradnje Reisovih dvora dok se on plaza u Davosu.
E,jesam ters i ne soj :x
wizzard

#350 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by wizzard »

:bih:

svaka cast sayonara.

po komentarima na ovaj post, vidis sta te ceka sa komunistima na vlasti.
Post Reply