To što govoriš za potrošni materijal i redovno servisiranje, tu se slažem za sva vozila, ne samo Passat i VW...
A ovo što si stavio Audija u rang za Bentleyem i Lamorghinijem, samo mogu reć
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovo je bilo malo provociranjedrndalo wrote:@nowayvw
Nije tebi bilo namijenjeno, nego @sabanss, koji je boldirao kvalitet, a ostali su smece...
Iako ih nije vozio...Al' to mu je isto...
Gdje si ovo procitao? Molim te da mi copy/paste dio teksta gdje poredim ova tri branda.mišmaš wrote:Evo opet Blobija doktora nauka, šta ima doktor![]()
To što govoriš za potrošni materijal i redovno servisiranje, tu se slažem za sva vozila, ne samo Passat i VW...
A ovo što si stavio Audija u rang za Bentleyem i Lamorghinijem, samo mogu reć![]()
Ili se ne znaš izražavati ili brzo zaboravljaš doktoreBlobi wrote:...apsolutno ne tvrdim niti mislim da je Volkswagen taj koji ima najbolja i najkvalitetnija auta. VW to nije niti pretenduje tome, za takve stvari imaju Audi, Bentley, Lambo, itd...
Ja te opet pitam, u kojem to dijelu teksta si procitao da eksplicitno poredm Audija sa Bentleyem? Molim te da mi nadjes taj dio. Dozvoli da ti pojasnim svoju izjavu. Rekao sam da VW nije brand od kojeg treba ocekivati luksuz i najbolju zavrsnu obradu. Medjutim, za takvo nesto imaju Audi, Bentley, itd. Eh sad, ako si ti iz mog teksta nekako povezao da poredim Audija sa Bentleyem, to je dakle problem tvoje krive interpretacije procitanog.mišmaš wrote:Ili se ne znaš izražavati ili brzo zaboravljaš doktoreBlobi wrote:...apsolutno ne tvrdim niti mislim da je Volkswagen taj koji ima najbolja i najkvalitetnija auta. VW to nije niti pretenduje tome, za takve stvari imaju Audi, Bentley, Lambo, itd...
U pravu si, ja nisam ni tvrdio da su to losa auta, malo precijenjena na nasim prostorima, jer je to ipak "Golf iz Ceske"...sabanss wrote:O kvaliteti vozila dovoljno govori prodaja, svaki proizvodjac ima svoju trzisnu nisu i kupce, ukoliko ih nema propada. VW je napravio fantstican posao sa grupacijom uspjevajuci prodati svakome ono sto zeli i smjesno je tvrditi da VW nije ni do koljena Renaultu ili Citroenu odnosno da je Sandero bolje auto od Fabie ili nekog drugog auta kako to neki vole predstaviti ovdje. VW i pored visoke cijene ima dobru prodaju sto znaci da ta auta nesto i vrijede, Fabia i Octavia su dva vjerovatno najprodavanija modela u BiH. Mislim da to nije zbog zaglupljenosti Bosanaca
Kontam ja fino šta si ti rekao, ali blasfemično je porediti "luksuz i najbolju završnu obradu" Audija i Bentleya. Ako me pratiš, hoću reći da u tom luksuzu i klasi u kojoj je Bentley, Audi jednostavno nema šta tražiti... Možda kao Phaeton, BMW recimo 7 i tako to, ali gdje su Rolls Royce i Bentley - Audi nema mjesta. Nego da se vratimo na temu doktore, otišli smo preširoko...Blobi wrote:Ja te opet pitam, u kojem to dijelu teksta si procitao da eksplicitno poredm Audija sa Bentleyem? Molim te da mi nadjes taj dio. Dozvoli da ti pojasnim svoju izjavu. Rekao sam da VW nije brand od kojeg treba ocekivati luksuz i najbolju zavrsnu obradu. Medjutim, za takvo nesto imaju Audi, Bentley, itd. Eh sad, ako si ti iz mog teksta nekako povezao da poredim Audija sa Bentleyem, to je dakle problem tvoje krive interpretacije procitanog.
Pa sto me onda zaj** ako razumijes? Audi se ne "kolje" za klijentelu sa Bentleyem, vec sa Mercedesom i BMW-om. Bentley i Rolls, to i ptice znaju.mišmaš wrote:Kontam ja fino šta si ti rekao, ali blasfemično je porediti "luksuz i najbolju završnu obradu" Audija i Bentleya. Ako me pratiš, hoću reći da u tom luksuzu i klasi u kojoj je Bentley, Audi jednostavno nema šta tražiti... Možda kao Phaeton, BMW recimo 7 i tako to, ali gdje su Rolls Royce i Bentley - Audi nema mjesta. Nego da se vratimo na temu doktore, otišli smo preširoko...Blobi wrote:Ja te opet pitam, u kojem to dijelu teksta si procitao da eksplicitno poredm Audija sa Bentleyem? Molim te da mi nadjes taj dio. Dozvoli da ti pojasnim svoju izjavu. Rekao sam da VW nije brand od kojeg treba ocekivati luksuz i najbolju zavrsnu obradu. Medjutim, za takvo nesto imaju Audi, Bentley, itd. Eh sad, ako si ti iz mog teksta nekako povezao da poredim Audija sa Bentleyem, to je dakle problem tvoje krive interpretacije procitanog.
Skoda je cijenjena i van BiH (bilo mi je zanimljivo citati komentara britanaca o Felici recimo), to je primjer kako napraviti od unistenog brenda opet giganta, za takvo sto kapa dole VW-u! Nije slucajno da se mogu prepoznati slicnosti odnosa Renault-Dacia i VW-Skoda. Problem je sto ovdje masa ljudi tvrdi da je Golf precijenjen i nula u odnosu na Renaulta, Citroena, Peugeota ili nedaj Boze Daciu. Ja to vidim kao kompleks, isti onaj koji postoji kod vlasnika G2D koji tvrde da je to najbolje auto za Bosne. Jeste ali ako ti je plata 450 KM...drndalo wrote: U pravu si, ja nisam ni tvrdio da su to losa auta, malo precijenjena na nasim prostorima, jer je to ipak "Golf iz Ceske"...![]()
Kad smo vec kod prodaje, ne mislis li da je upravo dobra prodaja Sandera u zadnje vrijeme pokazatelj da su ponudili dosta auta za pristojnu kolicinu para ? Koliko ce to u totalu biti, zavisi i od raspolozivih kolicina iz fabrika, te narudzbama uvoznika u predprodaji (planiranju), ali ce prednost Skode u odnosu na Dacia-u biti prepolovljena...
Sto se osjecaja za volanom tice, ja se slazem da je meni Fabia ugodnije, jer volim tvrdje podesene automobile, Fabia mi je cak i simpaticna. U isto vrijeme, Sandero daje "vise auta" (prostranoscu gledano) od Fabia-e, za manje para... Ili ono sto bi rekli:"Value for money..."
Naravno, time ne kazem da ga ja moram kupiti, ili ti... Za svoje pare imas pravo kupiti sta god hoces...
Haj sad napiši koji ljudi, da ne bude da pričaš napamet.sabanss wrote:Problem je sto ovdje masa ljudi tvrdi da je Golf precijenjen i nula u odnosu na Renaulta, Citroena, Peugeota ili nedaj Boze Daciu. Ja to vidim kao kompleks, isti onaj koji postoji kod vlasnika G2D koji tvrde da je to najbolje auto za Bosne. Jeste ali ako ti je plata 450 KM...
Treba li izmišljati novu vodu što se tiče stare tehnologije? Ovdje govorimo uglavnom o motorima koji su stara tehnologija i koji su dokazani. O autima koji imaju vješanja godinama isprobana. Možda i zato što nemamo šta novo reći o tim stvarima pričamo o kvaliteti plastike oko volana.AdnanSA wrote:O kvalitetu jednog automobila sudim kada sjednem u primjerak sa 200 000 km.
Mrsko mi citati stare teme. Uglavnom moglo se procitati da je Clio udobniji od Passata, Ceed bolji od Golfa, da je Audi k**ac od auta jer je to isto Skoda i slicne nebuloze.Haris.ba wrote:Haj sad napiši koji ljudi, da ne bude da pričaš napamet.sabanss wrote:Problem je sto ovdje masa ljudi tvrdi da je Golf precijenjen i nula u odnosu na Renaulta, Citroena, Peugeota ili nedaj Boze Daciu. Ja to vidim kao kompleks, isti onaj koji postoji kod vlasnika G2D koji tvrde da je to najbolje auto za Bosne. Jeste ali ako ti je plata 450 KM...
Ima ljudi koji kupuju nova auta, nije u tome stvar. Pogledajmo stvar sa druge strane.Haris.ba wrote: Možeš uzeti golfa sa 30 konja slabijeg sa otrilike istom opremom za iste pare. Vjerovatno većina našega naroda bi uzela prije golfa nego i30. Al pogledaj cijenu i30 iz Koreje.
P.S.
Prosjek starosti auta u BiH je skoro 20 godina. A ja ovdje o novim autima
Pricam o mahalskoj procjeni sigurnosti koja je bitna kod preprodaje tog GolfaJimmy_The_Saint wrote: sabane, jel' pričaš o EURO NCAP ili imaju neka mjerila sigurnosti nedostupna nama potrošačima azijatske robe?
Najveca glupost koju sam cuo u zivotu! Mislim, stvarno... Ne mogu vjerovat da je neko ovo napisao. Prava "rekla kazala" prica. Pa retrovizor nije bio dodatna oprema ni na G1. Sta sve neces cut ovdje...respo wrote:jest da smo otislo previse od teme
al da spomenem samo pricu momka koji je kupio novi polo u salonu prije mozda otprilike 2 godine jeli ista situacija sada ne znam
doplatio je covjek pepeljaru, drugi retrovizor, rezervni mali tocak, jos nekih sitnica koje koliko znam kod ostalih proizvodjaca dobijes kao standardnu opremu
koliko je ovo tacno ne znam ako on laze lazem i ja
trebam li napomenuti da vise ne vozi vw polo nego fiata grande punto
e da se bar malo vratim temi
ja daciu gledam kao skodu
logan=felicia
sandero=fabia
samo je razlika lansiranja u jedno 10 godina u odnosu na oba modela otprilike