Nisam ja to tek tako naveo, kao sto i sam kazes, mislis da se radi kao sto se radi za svake izbore, ja sam malo vise upucen u to sta ko radi u opcini i sigurno ti kazem da su se Naše Stranke prepali svi. Drugo, Našu Stranku nisu osnovali bivsi ovi ili oni politicari, ovakvi ili onakvi, to je jedan apsolutno novi tim ljudi koji apsolutno nemaju nijedne sive a kamoli crne mrlje u dosadasnjem radu. Prikljucili joj su se ljudi iz raznih ne-vladinih i gradjanskih organizacija, obicni mladi, ambiciozni, obrazovani i sposobni ljudi koji zele djelovati i raditi konkretne stvari, koji zele da pokrenu ovu drzavu naprijed, koji ce imati hrabrosti da prihvate realnost situacije kakva kod nas vlada, ali koja nuzno ne znaci da mi svi zbog toga moramo trpjeti jad i bijedu, korupciju, kriminal, stele itd itd. Sadasnje ustavno uredjenje BiH jeste nakaradno, ali nije kocnica za napredak u svim segmentima. To je cista obmana gradjana sadasnjih vladajucih partija kojima ovakvo stanje ustvari odgovara. To je moje misljenje o ovoj stranci. Dovoljno mi je bilo da procitam njihov statut i program, procitao sam vise inteviewa naseg velikog uvazenog gospodina Tanovića, koji je za jedan trenutak vremena učinio više nego svi ovi sadasnji politicari za 13 godina. Taj trenutak je sijala od srece i ponosa citava drzava. Da li je moguce da neko moze da sumnja u savrseno dobre namjere takvoga covjeka? Ako jeste, nama nikad nece biti bolje i mi onda zasluzujemo ono sto "imamo", bolje rec nemamo. Zbog svega ovoga, ja znam za koga cu glasati, duboko vjerujuci u ono sto su nam napisali.
Jos samo da dodam jednu stvar: vezano za ovu pricu "svaki pocetak je tezak", "skupa je to igračka". Ne slazem se s tobom uopste. Ja mislim, kako sam shvatio iz onoga sto sam procitao o Nasoj Stranci, da ona nije osnovana da bi bila sama sebi cilj, da preuzme glasove biraca i onda da se ponasa isto kao i svaka druga partija. Tu je da bi pokrenula stvari s mrtve tacke, bas mene briga da li ima 5, 10 ili 1000 stranaka u kojima fakticki na papiru stoji odlican program. Problem je u tome sto ga ne sprovode u djelo. Svi pricaju, uzimaju pare iz budzeta i ne rade skoro nista. Da je sve kao na papiru ovo bi bila bajka od drzave. Dakle, to da li ce i kada i koliko procenata vlasti imati Nasa Stranka zavisi od ljudi koji su spremni da mijenjaju "navike glasanja" za svoje bolje sutra. Stranka je sredstvo da bi se postigao cilj - bolja buducnost svih u BiH.
Uh, da me cuju ovi iz Nase Stranke, mozda bi i oskara osvojio

[/quote]
Prvo, SDP se ne boji Nase stranke iz razloga sto to ni po kom osnovu ne mogu biti neprijatelji SDP-a. Mozda sam vilenjak ali danas u BiH jednostavno su svi protiv SDP-a tako da bi jos i Nasa stranka bilo malo previse. Ovo vezano za ovo prvo.
Drugo: S obzirom da si ti upucen vjerovatno znas i da je Fadil Sero (jedan od osnivaca Nase stranke) dugo bio predsjednik OO SDP BiH Centar Sarajevo i donedavno clan Glavnog odbora SDP-a. Također, upućen si pa znas, da je predsjednik Nase stranke, Bojan Bajić već bio kandidat na izborima ispred SDP-a i da je također donedavno bio član Glavnog odbora SDP-a. Sto se tice konstatacije da su u Nasoj stranci citat:"ljudi iz raznih ne-vladinih i gradjanskih organizacija, obicni mladi, ambiciozni, obrazovani i sposobni ljudi koji zele djelovati i raditi konkretne stvari, koji zele da pokrenu ovu drzavu naprijed, koji ce imati hrabrosti da prihvate realnost situacije kakva kod nas vlada, ali koja nuzno ne znaci da mi svi zbog toga moramo trpjeti jad i bijedu, korupciju, kriminal, stele itd itd" - Da li mislis da se ja i 80 000 clanova SDP-a BiH vec godinama borimo za nesto drugo? Dobijali smo batine po Sarajevu, Banja Luci, Mostaru samo zato sto zelimo drugaciju drzavu. Nemoj to zaboraviti (10 najtezih godina). Na kraju krajeva mozes o tome pitati i gore pomenute drugove koji su bili sa nama rame uz rame na 2% glasova. U namjere Danisa Tanovica ne sumnjam ni najmanje - ovo je najiskrenije. Ali ne zaboravi da se neko ovdje borio za te ideale i prije nego se Danis Tanovic vratio iz Francuske.
Opet te citiram: "Ja mislim, kako sam shvatio iz onoga sto sam procitao o Nasoj Stranci, da ona nije osnovana da bi bila sama sebi cilj, da preuzme glasove biraca i onda da se ponasa isto kao i svaka druga partija. " To su iluzije. Pa gdje se kandidovao nacelnik Nase stranke? Zasto ne u Banja Luci, Mostaru, Neumu, Capljini, Doboju, Kalesiji, Trebinju, Banovicima.... Centar, Stari Grad, Novi Grad, Vareš - Pa čiji su načelnici tu? Iz ZABIH ili SDA?! Ne vjerujem. Dakle moje pitanje u prethodnom postu je bilo šta ako Denis uzme 1000 glasova i doprinese da SDA dobije načelnika. Ako je tebi znak jednakosti izmedju SZBiH-SDA-i SDP-a onda ne moras ni odgovarati.
Napisao si i ovo: "Dovoljno mi je bilo da procitam njihov statut i program "(Nasa stranka) pa onda ovo "bas mene briga da li ima 5, 10 ili 1000 stranaka u kojima fakticki na papiru stoji odlican program. Problem je u tome sto ga ne sprovode u djelo."
Evo ti program SDP-a pa malo proanaliziraj:
http://www.sdp.ba/Default.aspx?categoryid=27&sub1=4
Reci u cemu se sustinski razlikuje od programa Nase stranke.
I na kraju da se potpuno slozim sa tobom: "Stranka je sredstvo da bi se postigao cilj - bolja buducnost svih u BiH" - upravo tako.
Dakle, ako me ne uspijes ubijediti u suprotno ja glasam za be homo-sapiense. ZA COVJEKA!
Pozdrav