SFF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#326 Re: SFF

Post by julisiz es grant »

arijan@ wrote:fizionomijom mi nije bash izgledao kao novinar
Majke ti, šta ti ovo znači? Kakvu to fizionomiju moraju imati novinari? Da li ti, recimo, Senad Pećanin svojom fizionomijom izgleda ko novinar?
kEN0

#327 Re: SFF

Post by kEN0 »

mislim da je marija karan zvjer...

Image
Image
Last edited by kEN0 on 19/08/2008 15:48, edited 1 time in total.
karanana

#328 Re: SFF

Post by karanana »

keno de popravi sliku da je i ja vidim.

da mi nije kakav rod, ona karan, ja karanana

edit: evo sad vidim sliku....uh, bem ti misha.....pa dobro, ljepota je zajednicka ali i da mi je rod, zaplatila bi.
jennisjoplin

#329 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

karanana wrote:keno de popravi sliku da je i ja vidim.

edit: evo sad vidim sliku....uh, bem ti misha.....pa dobro, ljepota je zajednicka ali i da mi je rod, zaplatila bi.
mene više interesuje kako održava stikle da se onako sjaje a nigdje praske na njima :lol:
suncica24

#330 Re: SFF 2008

Post by suncica24 »

Meni jehappy-go-lucky uljepsao dan.
Diiivan film. ENHARA! :)
Definitivno treba pogledati!
karanana

#331 Re: SFF

Post by karanana »

jennisjoplin wrote:

mene više interesuje kako održava stikle da se onako sjaje a nigdje praske na njima :lol:
ja bi joj ih polizo...pa onda na gore
uh, sa teme SFF odosmo na sport i fudbal, politiku a sad ljubav & sex
jennisjoplin

#332 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

karanana wrote:
jennisjoplin wrote:

mirce je kriva, spomenu plavu boju i crvenu :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#333 Re: SFF

Post by mIRCerka »

ja pricah o promotivnim materijalima sto su dijelili :D
jennisjoplin

#334 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:ja pricah o promotivnim materijalima sto su dijelili :D
ja i crvenu kapu :lol: sto samo nerece kapu :mrgreen:
mIRCerka

#335 Re: SFF

Post by mIRCerka »

jennisjoplin wrote:
nije kapa vec Sheshir, ko kauBojski :D
moracu se slikat s onim cudom na glavi :D
jennisjoplin

#336 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:
jennisjoplin wrote:
nije kapa vec Sheshir, ko kauBojski :D
moracu se slikat s onim cudom na glavi :D
sto prije, please i bez akreditacije molim :lol:
in33sa

#337 Re: SFF

Post by in33sa »

Imal ko jaci? sesir, lepeza, prigodna ambalaza

Image

tu su i mentol bombone

Image

:D
ludacha

#338 Re: SFF

Post by ludacha »

karanana wrote:meni je u petak bilo super. samo brate cvancika za ulaz to je malo previse.
:)
da si zgodan kO ja ušO bi dzabe :D a jeS vala bilo dobro
mIRCerka

#339 Re: SFF

Post by mIRCerka »

in33sa wrote:Imal ko jaci? sesir, lepeza, prigodna ambalaza

Image

tu su i mentol bombone

Image

:D
imam ja i japanke NOKIA i majicu pored svega toga lalalalalala i crvenu torbicu HT ERONET lalalalala
karanana

#340 Re: SFF

Post by karanana »

e mirci, ovaj brko na tvom avataru, jeli ti to jaran ili nesto? jeli mi se cini ili je moguce da sam ga vidio na forumashkom raftingu u subotu?
julisiz es grant

#341 Re: SFF

Post by julisiz es grant »

karanana wrote:e mirci, ovaj brko na tvom avataru, jeli ti to jaran ili nesto? jeli mi se cini ili je moguce da sam ga vidio na forumashkom raftingu u subotu?
Ja znam lika koji je u glavu isti ovaj Mircerkin. Svaki put kad vidim ovaj avatar trzne me :D . A malo liči i na pokojnog Johna Bonhama.
Blue room

#342 Re: SFF

Post by Blue room »

FESTIVAL JE JEDINI PERIOD GODINE KADA JE U OVOM GRADU LIJEPO ZIVJETI !
Nazalost tako je. Crveni tepih , dotjerani ljudi, ciste ulice, okolni kafici koji su puni sretnih mladih ljudi, koncerti, zurke, prijemi - ono sto su popratne pojave ovog dogadjaja , zapravo su sjajni . Da ne govorimo o filmovima, gostima, projektima kao sto je Talent Kampus i Cinea Link . Danas mladi ljudi iz regije, ovdje u Sarajevu imaju priliku biti na predavanju Migh Leea ili Terry Georga. To je nezamislivo i studentima na nekim prestiznim filmskim skolama. Kada je rijec "o papcima s akreditacijama " , akreditovani su gosti , studenti Akademije, filmski radnici, ucesnici festivala, novinari te sponzori ali ne oni koji rade za kompanije -partnere vec ljudi koji su obezbjedili si Golden akreditacije vlastitim novcem. SFF tim je sastavljen od mladih i obrazovanih ljudi a sto se tice gospodina Purivatre da postoje jos dva covjeka u gradu sa menagerskim sposobnostima kao sto su njegove , vjerovatno bi imali mnogo vise razloga zvati se kulturnom metropolom.Strasno je sto neki mediji i korisnici foruma kritikuju ovaj dogadjaj koji odusevljava najvece umjetnike sedme umjetnosti iz regije i svijeta. Strasno je jer to je tendencija koja nas gura na dno u kaljuzu primitivizma i duhovnog kokuzluka pod krinkom antagonizma jet setu. Sarajevo kao glavni grad MORA pristati na jet set ma sta ga cinilo . Nema vise price ko je raja taj je Tito . Nismo svi jednaki i nismo svi raja, na zalost tako je -to je kapitalizam.Strasno je sto se nakon fetivala "opet sve vrati u normalu " : Zeljo - Sarajevo, cevapi i pita, gore -dole Ferhadijom , kafa i cigare i mahalanje, posao koji devedeset posto ljudi radi lijevom nogom i "sjedi "na Forumima po cijeli dan ili igra pasijansa, fakultet koji devedeset posto studenata razvalaci kao zvaku kukajuci kako je tesko poloziti ispit "ako nisi mamim ili tatin sin " sto je izlizana papanska fora, kina koja su neuslovna i u kojima igraju fimovi koji su se vec pojavili na Siranu i svi su ih vec pokupovali i vidjeli kuci, prazna pozorista sa jedva jednom premijerom u sezeoni , isprazna politicka sranja ,depresivne vijesti, dvije aktuelne kafane pune petkom i subotom raje koja se "nacuga " uz jedan te isti cd koji se vrti vec pet godina i stalno kukanje kako su nam krivi neki drugi ljudi koje obicno zovemo jet -set ili "mamini i tatini sinovi ". A krivi smo mi -jer mi zasluzujemo Sarajevo Film Festival a oni kojima smeta - za njih su brate male sredine iz kojih su i pohrlili ovamo bez crvenih tepiha, bez svjetski priznatih gostiju, kriticara, predavaca ,bez ambicija pa nek se vrate odakle su i dosli.
Ideja o osnivanju alternativnog festivala je odlicna i SFF je poceo tako ratnih godina, bez novca, sa velikom zelje da bude ono sto je danas - najprestizniji dogadjaj u regiji!
jennisjoplin

#343 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

Blue room wrote:FESTIVAL JE JEDINI PERIOD GODINE KADA JE U OVOM GRADU LIJEPO ZIVJETI !
Nazalost tako je. Crveni tepih , dotjerani ljudi, ciste ulice, okolni kafici koji su puni sretnih mladih ljudi, koncerti, zurke, prijemi - ono sto su popratne pojave ovog dogadjaja , zapravo su sjajni . Da ne govorimo o filmovima, gostima, projektima kao sto je Talent Kampus i Cinea Link . Danas mladi ljudi iz regije, ovdje u Sarajevu imaju priliku biti na predavanju Migh Leea ili Terry Georga. To je nezamislivo i studentima na nekim prestiznim filmskim skolama. Kada je rijec "o papcima s akreditacijama " , akreditovani su gosti , studenti Akademije, filmski radnici, ucesnici festivala, novinari te sponzori ali ne oni koji rade za kompanije -partnere vec ljudi koji su obezbjedili si Golden akreditacije vlastitim novcem. SFF tim je sastavljen od mladih i obrazovanih ljudi a sto se tice gospodina Purivatre da postoje jos dva covjeka u gradu sa menagerskim sposobnostima kao sto su njegove , vjerovatno bi imali mnogo vise razloga zvati se kulturnom metropolom.Strasno je sto neki mediji i korisnici foruma kritikuju ovaj dogadjaj koji odusevljava najvece umjetnike sedme umjetnosti iz regije i svijeta. Strasno je jer to je tendencija koja nas gura na dno u kaljuzu primitivizma i duhovnog kokuzluka pod krinkom antagonizma jet setu. Sarajevo kao glavni grad MORA pristati na jet set ma sta ga cinilo . Nema vise price ko je raja taj je Tito . Nismo svi jednaki i nismo svi raja, na zalost tako je -to je kapitalizam.Strasno je sto se nakon fetivala "opet sve vrati u normalu " : Zeljo - Sarajevo, cevapi i pita, gore -dole Ferhadijom , kafa i cigare i mahalanje, posao koji devedeset posto ljudi radi lijevom nogom i "sjedi "na Forumima po cijeli dan ili igra pasijansa, fakultet koji devedeset posto studenata razvalaci kao zvaku kukajuci kako je tesko poloziti ispit "ako nisi mamim ili tatin sin " sto je izlizana papanska fora, kina koja su neuslovna i u kojima igraju fimovi koji su se vec pojavili na Siranu i svi su ih vec pokupovali i vidjeli kuci, prazna pozorista sa jedva jednom premijerom u sezeoni , isprazna politicka sranja ,depresivne vijesti, dvije aktuelne kafane pune petkom i subotom raje koja se "nacuga " uz jedan te isti cd koji se vrti vec pet godina i stalno kukanje kako su nam krivi neki drugi ljudi koje obicno zovemo jet -set ili "mamini i tatini sinovi ". A krivi smo mi -jer mi zasluzujemo Sarajevo Film Festival a oni kojima smeta - za njih su brate male sredine iz kojih su i pohrlili ovamo bez crvenih tepiha, bez svjetski priznatih gostiju, kriticara, predavaca ,bez ambicija pa nek se vrate odakle su i dosli.
Ideja o osnivanju alternativnog festivala je odlicna i SFF je poceo tako ratnih godina, bez novca, sa velikom zelje da bude ono sto je danas - najprestizniji dogadjaj u regiji!
uh,uh,uh zamalo ne pomislih da te nije sam purivarta ili njegova uza obitelj platili, ali samo da si jos dodao na to kako ti isti koji dovedose sff u sarajevo ako ih krivo pogledas zabrane dodjelu akreditacija (grubo zabrane, ali u rukavicama ti kazu...)
Nismo svi jednaki i nismo svi raja, na zalost tako je -to je kapitalizam

tako je, ali to znaci kada te neko opauci kritikom, jer ima razlicito misljenje, ne znaci da si protiv njega, vec znaci da zbog nekog razloga vidi drugacije od tebe, i to je kapitalizam i to je dobro jer moras biti na oprezu, da se ne umislis. meni licno je smjesno kada pricamo o nekim velicinama koje dolaze kao na sff (jest' da se pusem sto mi to imamo a najblizi susjedi nemaju) ali ne vidjeh da dođoše novi ili isluzeni tipa bred pitt, tom kruz, stalone, kidman, sigal, istvud, itd a dođe neki k'o oskarovac. pa ljudi moji i danis tanovic je NAŠ OSKAROVAC pa koliko puta je pozvan, moje viđenje za one koji će se okomiti na mene, i to je KAPITALIZAM :razz: :razz: :razz:
kEN0

#344 Re: SFF

Post by kEN0 »

karanana wrote:
jennisjoplin wrote:

pa sff je all in one, ne znam zasto ga ne volite!
johnnykola

#345 Re: SFF

Post by johnnykola »

ima li sta gore od zamalo pa
odrzanog koncerta thompsona u
zetri u povodu desete obljetnice
dolaska pape jovana pavla u sarajevo?
ima! film valcer sa bashirom.
za sta li je ono dobilo
tolike nagrade po festivalima?
zamzija

#346 Re: SFF

Post by zamzija »

Naravno da plaća. Mislim da dobiju oko 20 KM za jedan dan.
Nedavno sam pričala sa prijateljem koji radi za SFF, tj volontira. Radi čovjek po cijeli dan i noć, kad šta zatreba uskoči. I pitam ga ja : "Pa jesi li ti normalan, radiš ko konj, a ne dobijaš nikakav novac za to". Kaže on, meni je super, u centru sam zbivanja, vidim poznate ljude, jučer sam se slikao sa Đurom.
I to je ono s čime Purivatra manipuliše sa djecom, studentima: Budite sretni i zahvalni jer sam vam to omogućio, da budete u centru zbivanja i vidite sve značajne face".
U redu je festival, vrijedi otići pogledati razne filmove, ali meni smeta taj odnos prema ljudima, čisto izrabljivanje.
johnnykola

#347 Re: SFF

Post by johnnykola »

to su volonteri.
jedne godine je
i moj jaran bio.
rekli im da maknu
akreditacije i da idu pljeskati.
:-D

btw, vidimo se u sarajevu,
kratki, koji je picio prije
valcera s balmirom :-D
bejase dobar.
johnnykola

#348 Re: SFF

Post by johnnykola »

taj moj jaran je prije 3 godine
dobio 20 km za cijeli festival.
zamzija

#349 Re: SFF

Post by zamzija »

Biće onda da sam pogriješila, onda je 20 KM za cijeli festival :)
jennisjoplin

#350 Re: SFF

Post by jennisjoplin »

kEN0 wrote:
karanana wrote:

pa sff je all in one, ne znam zasto ga ne volite![/quote]

pa niko nije rekao da ne voli, iznose i drugo misljenje, jer misle svojom glavom a ne propagandnom, davanje drugog misljenja ne znaci odmah i mrznja, nevolja, anti-protivan itd, to samo znaci i drugi nacin arzmisljanja i da se nesto vidi sto drugi ne vide, ok :mrgreen:
Post Reply