nisam iz Sa pa ne mogu preporučiti ortodonta, neka se neko javi;selena26 wrote:Veliki pozz!!!
Moj zubar mi je preporucio da nosim fiksni aparatic na obje vilice.![]()
Planiram staviti estetske bravice,koje su bolje poculan ili plastika??
Znima me da li mi mozete preporuciti nekog ortodonta,osim Demirovica jer sam cula da se kod njega dugo ceka.
Bitno mi je da je prijatan/na i da se moze popricati sa njim/njom otovreno,te kakva ste vi imali iskustva i naravno cijene??
Cula sam o dr Hatidzi Foco,da li je neko od vas bio kod nje i kako vam se cini???
Vidim da pisete o separatorima,da je bolno stavljanje,kako se uopste stavljaju,jeli puno boli,mrzim bol![]()
Molim vas pisite sve sto mislite da bih trebala znati!!!
ja nosim na gornjoj vilici estetsku-safirnu, na donjoj običnu metalnu. keramičku ne preporučujem, jako sam zadovoljna sa safirnim, nikad ni jednu bravicu nisam odlijepila, strgala i ništa slično, ne mijenjaju boju vremeno, baš su kao staklo, zubi se dosta ispravili već nakon prva tri mjeseca, evo nakon skoro godinu skoro pa su izravnali se totalno;
separatori su svarno najbolnija stvar u cijeloj priči, ali sreća pa ih nosiš samo jedan dan. to su gumice koje se stave na kutnjak da bi se napravio prostor za naticajne prstena oko kutnjaka koji drži žicu. kako da ne boli kad napravi mjesto za 24 sata. ali tableta protiv bolova može spasit stvar. ja sam izdržala bez tablete, jer mrzim tablete