ZLOCINI TITOVIH PARTIZANA U DRUGOM SV. RATU

Post Reply
danas

Post by danas »

PPS

da razimiramo --najgori titIn zlocin i grijeh je sto je koca bio ministar vanjskih polova? :? :? :D
luciferino

Post by luciferino »

ibro dirka wrote:
luciferino wrote:
ibro dirka wrote: Mensecini da ti zaboravljas da su i za tite bili, a bogami i poslije. A bili su bogami i puno prije tite.
Muslimani ili Nesvrstani? Gubiš se ibro...treba svima odgovoriti, a nije ibro stonoga.
Jok bolan, muslimani, cekici i nakovnji. A bilo je i tad drvenarije.
Ja ne tvrdim da nisu bili...ja kažem da bi bili malo više bez njega. ;) Vrati se i pogledaj. Uvijek postoji gore od goreg. Neka kolonizatora, kapitalisti su to.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ibro dirka wrote:
mIRCerka wrote:ibro, a bogam i jos neki, malo manje
seres, psu, keru, jebo ti ja mater sine, i slicno, kutura dijaloga vam je gora nego na vadzejdzej temi, ja fakat sama ne mogu stic cijeli forum.

Nemojte da moram sve pozakljucavat pa tabirit, necu do kurban bajrama stic..
Mirci, a gdje tacno Ibro ovo rece ili napisa?
ne samo ti, jos neki od sagovornika, a negdje procitah PEKINEZER pa da skrenem paznju prije nego vi skrenete temu.

Kao sto rekoh, sama niti mogu niti zelim cistiti cijeli forum :D

A vi da ste imalo obrazli, pomogli biste nakon prvog upozorenja vec :D

Hvala na paznji :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

ibro dirka wrote:Ne merem Zavatoni i sa tobom i tvojim mahalskim etiketama stic, a kamoli njihovim. vidis da me svi vole, prava je jagma :D

To ti je inace tako, i to je upravo mentalitet o kom govorim, a koji se treba polako mijenjati. Lako cemo onda i sa Titom i sa Lepim.
Zbog tolike ambicije da budeš superioran u diskusiji si napravio cirkus od sebe.

A čaršija ti je k'o čaršija. Ne možeš ti protiv te čaršijske politike. Vazda je to tako bilo i vazda će biti. Valjda takva gradnja. Niske ograde između avlija, a visoke prema ulici, šta li...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

danas wrote:
ibro dirka wrote:
danas wrote: koliko ja znam, koca je svo vrijeme ostao quite powerful, pa nemam pojma o cemu ti... :-) :D

PS jes, doci ce... ne lipsi magarce do zelene trave... pa bilo je manje gladnih pod titom nego sad... al neise...
U zaaaapeeeckuuuuu, u zaaaaapeeeeckuuuuu. :D A onda poce i javno sa i o nekakvim tamo liberalima, anarholiberalima i dobi tac. Meki :D

P.S. Ne vjerujem da je pod titom bilo manje gladnih 12 godina nakon rata, a i tad je truman svoja jaja slao :P
dzaba ga ibraga :D bio je i ostao koca titIN partizan (ne budi ti lijeno, pa de pogledaj naslov teme) te i dalje stoji da ti od ante i draze ne bi kruha vidio :wink:

PS a slali su i sad, kako nasa braca evropljani, tako i braca arapi :D :D -- i to slase malo vise od trumanovih jaja... a pod titom ne prodavahu bubrege da prehrane djecu... aj vozga sad, dosta sa tobom prodangubih... :D :D
osta partizan jer i ne meres nazad (to je bilo prije majkla dzej ramadonovskog :D), za ovo "titin" nisam bas siguran.

P.S. Tad nije bilo transplantacija, nije Tito jos bio izmislio :D A da je ne gladnih, vec mrtvih od gladi bilo ce ti vec neko drugi dokazati.
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:
ibro dirka wrote:
seres, psu, keru, jebo ti ja mater sine, i slicno, kutura dijaloga vam je gora nego na vadzejdzej temi, ja fakat sama ne mogu stic cijeli forum.

ne samo ti, jos neki od sagovornika, a negdje procitah PEKINEZER pa da skrenem paznju prije nego vi skrenete temu.

daj bona, pusti nas da se koljemo...
pitt

Post by pitt »

navali narode.....bombona, zvaka, kikirikija....izvol'teeeeee :D:D

Image
ibro dirka

Post by ibro dirka »

mIRCerka wrote:
ibro dirka wrote:

Pekinezer si procitala na drugim temama a ne ovoj :wink: Dalje, sta cu kada volim psice skoro kao ti macice, pa ih tako od milja i sortiram. Bas su slatki :P
Last edited by ibro dirka on 11/10/2007 16:15, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Zavatoni wrote:
ibro dirka wrote:Ne merem Zavatoni i sa tobom i tvojim mahalskim etiketama stic, a kamoli njihovim. vidis da me svi vole, prava je jagma :D

To ti je inace tako, i to je upravo mentalitet o kom govorim, a koji se treba polako mijenjati. Lako cemo onda i sa Titom i sa Lepim.
Zbog tolike ambicije da budeš superioran u diskusiji si napravio cirkus od sebe.

A čaršija ti je k'o čaršija. Ne možeš ti protiv te čaršijske politike. Vazda je to tako bilo i vazda će biti. Valjda takva gradnja. Niske ograde između avlija, a visoke prema ulici, šta li...
Hoce, za nadati se u manjem omjeru, cim shvate da ima nesto i izvan te carsije a carsije rijetko prezivljavaju.

Sto se cirkusa tice, dobro dosal, odavno je tako i na ovoj temi. Mada, odoh uskoro, pa se opet vratite ozbiljnoj i argumentovanoj diskusiji, bez uvreda, etiketiranja i zachatavanja -- kao i obicno. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ibro dirka wrote:
mIRCerka wrote:
ibro dirka wrote: Mirci, a gdje tacno Ibro ovo rece ili napisa?

Pekinezer si procitala na drugim temama a ne ovoj :wink: Dalje, sta cu kada volim psice skoro kao ti macice, pa ih tako i sortiram. Bas su slatki :P
Jah ibro, evo naglabamo o tome nekoliko postova vec, nidje veze s temom.
Moja molba i upozorenje su za sve diskutante, ko ti je kriv kad si mi prvi podletio pod misha.
Manite se vrijedjanja, cak i izmedju redova ono "sine sta napravih od tebe" u smislu opcenja sa majkom.

sad return to d tema inace :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:

zar ti ono jos ne ode, da ne dangubis sa mnom? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:

ne mogu sestro ...koljite se temom, nemojte si matere pominjat niti se nisko vrijedjati, pa to je cini mi se trece pravilo po redu...

Nemojte jubim vas, plakacu :(
tita mi (cisto da se zna moja strana u temi)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

da se vratimo !

U Španiji koja je demokratska država - dio zapadne civilizacije i tako dalje i tako bliže, nikome ne pada na pamet da se obračunava sa onima koji su govorili "No Pasaran". Španija namjerava da se definitivno obračuna sa fašistima. :)

ŠPANCI UKLANJAJU SVE SIMBOLE VEZANE ZA GENERALA FRANKA

MADRID , 11. oktobra (Tanjug) - Spomenici, imena ulica i drugi simboli u čast generala Franciska Franka i njegove 40 godina duge vladavine, biće uklonjeni, u pokušaju da se oda pošta žrtvama španskog građanskog rata, saopštila je danas vladajuća Socijalistička partija Španije.

Socijalistička partija je za nacrt zakona o osudi Frankove diktature i uklanjanju simbola koji se za nju vezuju dobila podršku šest manjih stranaka, ali ne i dve glavne opozicione stranke - konzervativne Narodne partije i levičarske partije Katalonskih nacionalista.

Nacrt zakona će suprotstaviti špansku vladu Rimokatoličkoj crkvi, jer pored toga što se od centralnih, lokalnih i regionalnih vlada zahteva da uklone simbole Frankove vladavine, isti zahtev upućen je i crkvi, uz upozorenje da bi mogla da izgubi državne subvencije, prenela je agencija AP.

Neke katoličke crkve u Španiji i dalje drže spomen-ploče na kojima su imena i slike Frankovih boraca, poginulih u građanskom ratu, vođenom od 1936. do 1939. godine, uz natpis: "Poginuo za Boga i Španiju".

Španska vlada finansira Rimokatoličku crkvu plaćanjem veroučitelja, a Sspanci odvajaju za crkvu od poreza na prihod.

Posle Frankove smrti, 1975. godine, u Španiji je uvedena demokratija, suđenja za počinjene ratne zločine nije bilo, tako da je tema zvana "Franko" ostavljena po strani, kao tabu, da bi se izbegli sukobi, a postigli politički kompromisi i jedinstvo, podsetile su agencije.

Ukoliko nacrt zakona bude usvojen u španskom parlamentu, to će biti prva zvanična osuda Frankovog režima, uoči opštih izbora u Španiji, zakazanih za mart 2008. godine.

Očekuje se da će donji dom parlamenta glasati o nacrtu zakona 30. oktobra.

(Kraj)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Matere mirci niko ne spominje sem Bosanca na ovoj temi i forumu. Skida moje komentare drugima (ne cak ni njemu) sa jednog drugog foruma kojeg mnogo volis :D

Zato ne lijepite mi te etikete, nema vise dje stat. A nisam drvenarija ko neki pa da mi se i prime. :P
ibro dirka

Post by ibro dirka »

valterbranisarajevo wrote:da se vratimo !

U Španiji koja je demokratska država - dio zapadne civilizacije i tako dalje i tako bliže, nikome ne pada na pamet da se obračunava sa onima koji su govorili "No Pasaran". Španija namjerava da se definitivno obračuna sa fašistima. :)

ŠPANCI UKLANJAJU SVE SIMBOLE VEZANE ZA GENERALA FRANKA

MADRID , 11. oktobra (Tanjug) - Spomenici, imena ulica i drugi simboli u čast generala Franciska Franka i njegove 40 godina duge vladavine, biće uklonjeni, u pokušaju da se oda pošta žrtvama španskog građanskog rata, saopštila je danas vladajuća Socijalistička partija Španije.

Socijalistička partija je za nacrt zakona o osudi Frankove diktature i uklanjanju simbola koji se za nju vezuju dobila podršku šest manjih stranaka, ali ne i dve glavne opozicione stranke - konzervativne Narodne partije i levičarske partije Katalonskih nacionalista.

Nacrt zakona će suprotstaviti špansku vladu Rimokatoličkoj crkvi, jer pored toga što se od centralnih, lokalnih i regionalnih vlada zahteva da uklone simbole Frankove vladavine, isti zahtev upućen je i crkvi, uz upozorenje da bi mogla da izgubi državne subvencije, prenela je agencija AP.

Neke katoličke crkve u Španiji i dalje drže spomen-ploče na kojima su imena i slike Frankovih boraca, poginulih u građanskom ratu, vođenom od 1936. do 1939. godine, uz natpis: "Poginuo za Boga i Španiju".

Španska vlada finansira Rimokatoličku crkvu plaćanjem veroučitelja, a Sspanci odvajaju za crkvu od poreza na prihod.

Posle Frankove smrti, 1975. godine, u Španiji je uvedena demokratija, suđenja za počinjene ratne zločine nije bilo, tako da je tema zvana "Franko" ostavljena po strani, kao tabu, da bi se izbegli sukobi, a postigli politički kompromisi i jedinstvo, podsetile su agencije.

Ukoliko nacrt zakona bude usvojen u španskom parlamentu, to će biti prva zvanična osuda Frankovog režima, uoči opštih izbora u Španiji, zakazanih za mart 2008. godine.

Očekuje se da će donji dom parlamenta glasati o nacrtu zakona 30. oktobra.

(Kraj)
Sa dobrim dijelom ovih sto vikase no pasaran, i krivim i neduznim, su se spanci davno obracunali, jos pod tim Frankom. Sada je red na fasistima, i tako i treba.

Kod nas je obratno, mada je i fasista preostalo, uglavnom iz SK opet predjose u staru raju. Dakle, na ovaj nacin potpuno neuporedivo.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ibro dirka wrote:Matere mirci niko ne spominje sem Bosanca na ovoj temi i forumu. Skida moje komentare drugima (ne cak ni njemu) sa jednog drugog foruma kojeg mnogo volis :D

Zato ne lijepite mi te etikete, nema vise dje stat. A nisam drvenarija ko neki pa da mi se i prime. :P
Sto bi ja tebi lijepila etikete :D

Ja cu tebe na hljeb i vodu :D

a ne pratim ja tamo politiku, samo prljavo rublje :D

Hajd s mirom (peace ne Miro) i nastavite sa TEMOM.
Over and out here
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Sa dobrim dijelom ovih sto vikase no pasaran, i krivim i neduznim, su se spanci davno obracunali, jos pod tim Frankom. :?

Imaš jednu osobinu, svojstvenu nekim ljudima koji se periodično pojave na ovom forumu i isto tako nestanu jer ljudi više ne žele s njima diskutovati - odnosno nemaju o čemu.

osobina se zove: ja moram biti svakom loncu poklopac" odnosno moja mora biti posljednja pa makar izvalio neku nebulozu zbog koje će mi se svi ljudi smijati.

Sjećam se nekih nickova kao što su bili: Sherlock Holms Freak with Laptop itd. koji su imali iste komplekse kao i ti. ( da možda nisi njihov klon?)

Uglavnom njihov cilj je bio razbiti diskusiju na svakoj temi, da bi se samozadovoljavali čitajući postove podrške dva ili tri forumaša sa nekih 5 ili 10 postova koji su se svodili jedino na:

Podpisujem :thumbup:

Upravo si ti to uradio sa ovom temom koja više nema nikakve veze sa svojim naslovom.

Ali ako tebi predstavlja zadovoljstvo da tvoja bude "zadnja" pa makar bila i "nebuloza" onda ću ti ja pružiti to zadovoljstvo. Jer sam siguran da ćeš, veoma brzo, pošto ti više nikome nećeš biti interesantan i početi diskutovati sam sa sobom - nestati kao što si se i pojavio.

Eto u pravu si

Potpisujem :thumbup:

A ja se povlačim :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

valterbranisarajevo wrote:Sa dobrim dijelom ovih sto vikase no pasaran, i krivim i neduznim, su se spanci davno obracunali, jos pod tim Frankom. :?

Imaš jednu osobinu, svojstvenu nekim ljudima koji se periodično pojave na ovom forumu i isto tako nestanu jer ljudi više ne žele s njima diskutovati - odnosno nemaju o čemu.

osobina se zove: ja moram biti svakom loncu poklopac" odnosno moja mora biti posljednja pa makar izvalio neku nebulozu zbog koje će mi se svi ljudi smijati.

Sjećam se nekih nickova kao što su bili: Sherlock Holms Freak with Laptop itd. koji su imali iste komplekse kao i ti. ( da možda nisi njihov klon?)

Uglavnom njihov cilj je bio razbiti diskusiju na svakoj temi, da bi se samozadovoljavali čitajući postove podrške dva ili tri forumaša sa nekih 5 ili 10 postova koji su se svodili jedino na:

Upravo si ti to uradio sa ovom temom koja više nema nikakve veze sa svojim naslovom.

Ali ako tebi predstavlja zadovoljstvo da tvoja bude "zadnja" pa makar bila i "nebuloza" onda ću ti ja pružiti to zadovoljstvo. Jer sam siguran da ćeš, veoma brzo, pošto ti više nikome nećeš biti interesantan i početi diskutovati sam sa sobom - nestati kao što si se i pojavio.

Eto u pravu si

Bravo, vrlo argumentovano kokodakanje. Ako te to o komunistima u Spaniji jos uvijek buni, proguglaj malo i vidi ko je tamo, za razliku od SFRJ, do tada bio na vlasti, sta su jos tokom gradjanskog rata radili komunistima itd.

Do tada ti je stvarno i bolje da se opet povuces. Nije poenta ni postirati clanke koje ocito ne razumijes.
danas

Post by danas »

kako ti se da drobit 'voliko, allaha ti :D :D :D :lol: :lol: :lol:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

danas wrote:kako ti se da drobit 'voliko, allaha ti :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Ne volim kad pseudokomunisti ovako "blate" Franka pa ga svojim zasucu, sta cu. :D Tu sam ja za te rabote, a ne oni da ga sebi iz kornera zabijaju :D
danas

Post by danas »

ibro dirka wrote:
Ne volim kad pseudokomunisti ovako "blate" Franka pa ga svojim zasucu, sta cu. :D Tu sam ja za te rabote, a ne oni da ga sebi iz kornera zabijaju :D
i sta ono bi -- najgori grijeh je sto koca ostade samo ministar vanjskih poslova, jel? :lol: :lol: :lol:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Postao je i Lepi, to mu bi prva fuMkcija :D Al ga Aljo ne skloni tako brzo i efikasno, kao Tito svog Kocu. :D :P

A i jedno i drugo bi manje zlo bilo, pa ti vidi...
zlatan01

Post by zlatan01 »

valterbranisarajevo wrote:Sa dobrim dijelom ovih sto vikase no pasaran, i krivim i neduznim, su se spanci davno obracunali, jos pod tim Frankom. :?

Eto u pravu si

Meni lici na FX900/Dzeno...To su oni,ups...onaj sto ce napisati udzbenik o SUS motorima...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

evo jos jednog turbo dizel analiticara :lol: :lol:

drzite se teme, lijepo vam je mirci rekla. :shock: :D
pitt

Post by pitt »

besposlen ..... :-) :-)
Post Reply