"God bless America!" - said Reis-ul-Ulema

Locked
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
kub lajkan wrote:
Ahmmed wrote:Opet ću ponoviti, mnogo što šta mi smeta kad je IZ BiH u pitanju.....No, porediti je sa vjerskim zajednicama, a posebno Srpskom pravoslavnom crkvom, iz koje više od deceniju nije bilo glasa razuma, koja je, što je dokumentirano, blagoslovila zločine nad onima koji nisu Srbi po njihovoj mjeri, koja je , bez ikakvih problema blagosiljala temelje srušenih džamija, kao mjesta na kojima su nikle pravoslavne crkve, koja je , najotvorenije moguće pozivala na progon i uništavanje svega onoga što nije u skladu svetosavljem.......pretjerano je i zamagljuje suštinu stvari, jer, definitivno, nisu svi podjednako krivi za ztlo koje se dogodilo BiH. Ili, Bosanac, možda , jesu?Hoćemo li o podjednakoj krivici i građanskom ratu? :D
A jel se smije :D bar maaaaaaaaalkice usporediti... recimo, kad vidimo da i Kacavenda i Ceric zive raskosno, u zemlji u kojoj je sramota biti bogat i debeo, i to raskosno zive tako sto, izmedju ostalog, od svakog umrlog uzmu po 50-100 maraka... jel smijemo tad reci da su oni po tome nalik, da prostis, ko jaje jajetu?

Ili cinjenica sto je Pravoslavna bila u ratu to sto je bila, a Islamska to sto je bila, podrazumijeva svaku zabranu, da prostis, uporedjivanja njih dvije?
Haj se malo raspitaj o tome koliko kosta umiranje "kod reisa" a koliko kod onih sto se izjasnjavaju kao "ostali" pa kad se raspitas- uporedi cijene pa mi javi... :-)
Kad vec pitas :-) U jednom malom gradicu u tvom i mom kantonu hodza nece ni raku da pusti da se kopa dok rahmetlijini ne uplate nekakav zaostatak prema IZ-u koji je valjda firma trebala uplacivati a nije :oops: Samo sto je u konkretnom slucaju taj zaostatak iznosio 2900KM... A onda isti taj hodza poziva ljude pred dzamijom da halale rahmetliji zemaljske dugove, ali interesantno da IZ nije bila spremna halaliti dug prema njoj :oops:

A da ne spominjemo da jedna Asmira nema kud, nema sta jesti, da ne spominjemo zdravstvene i sve druge probleme koje ima, dok se svakom mogucem hodzi i popu prvo kucerina napravi... A ne vidjeh da se trznula ni IZ pomoci Asmiri ali Boga mi ni SPC :oops:
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:
kub lajkan wrote: A jel se smije :D bar maaaaaaaaalkice usporediti... recimo, kad vidimo da i Kacavenda i Ceric zive raskosno, u zemlji u kojoj je sramota biti bogat i debeo, i to raskosno zive tako sto, izmedju ostalog, od svakog umrlog uzmu po 50-100 maraka... jel smijemo tad reci da su oni po tome nalik, da prostis, ko jaje jajetu?

Ili cinjenica sto je Pravoslavna bila u ratu to sto je bila, a Islamska to sto je bila, podrazumijeva svaku zabranu, da prostis, uporedjivanja njih dvije?
Haj se malo raspitaj o tome koliko kosta umiranje "kod reisa" a koliko kod onih sto se izjasnjavaju kao "ostali" pa kad se raspitas- uporedi cijene pa mi javi... :-)
Kad vec pitas :-) U jednom malom gradicu u tvom i mom kantonu hodza nece ni raku da pusti da se kopa dok rahmetlijini ne uplate nekakav zaostatak prema IZ-u koji je valjda firma trebala uplacivati a nije :oops: Samo sto je u konkretnom slucaju taj zaostatak iznosio 2900KM... A onda isti taj hodza poziva ljude pred dzamijom da halale rahmetliji zemaljske dugove, ali interesantno da IZ nije bila spremna halaliti dug prema njoj :oops:

A da ne spominjemo da jedna Asmira nema kud, nema sta jesti, da ne spominjemo zdravstvene i sve druge probleme koje ima, dok se svakom mogucem hodzi i popu prvo kucerina napravi... A ne vidjeh da se trznula ni IZ pomoci Asmiri ali Boga mi ni SPC :oops:
Pa zato i kazem....oduvijek se zna da ni umrijet nije jeftino....Znam da su prije ljudi u svojim cetrdesetim vec imali ustedjene pare za djenaze...Posto mnogo puta cujem ljude da se zale upravo na ovo i da to uzimaju kao neki argument protin IVZ-a....fino ti kazem- raspitaj se koliko kosta ukop u bilo kojem pokopnom drustvu a koliko preko "rahmeta"- ali ne preko mahalskih prica nego nazovi i pitaj.
E kad saznas cijene javi pa cemo ih zajedno prokomentarisat. A poslije toga se raspitaj gdje se to mejti odnosno mrtvi ljudi mogu besplatno ukopati pa mi i to javi...Ne pricaj napamet....
mostarac

Post by mostarac »

ejub wrote:
A ti imas mogucnost da selis ako ti se ovdje klima nesvidja
Iselio se ne iselio takve ko ti cemo opet posjetiti u gluho doba noci, kad-tad :D

Znas ono pokucamo na vrata i odvedemo oca na sluzbeni put :D

Prava je steta za neke oceve sto su se vratili sa tog puta, jer su kasnije tudju djecu poslali na put bez povratka
ejub

Post by ejub »

I usput kad vec provjeravaš vidi gdje se to na zemaljskoj kugli moze bez naknade vrsiti ukop ,odnosno gdje ti to vjerski covjek dolazi "nako" :shock:
mostarac

Post by mostarac »

ejub wrote:I usput kad vec provjeravaš vidi gdje se to na zemaljskoj kugli moze bez naknade vrsiti ukop ,odnosno gdje ti to vjerski covjek dolazi "nako" :shock:
al je zanimljivo da taj ukop u zemlji GLADNIH i zemlji ljudi bez DOMA kosta skoro dvije prosjecne plate. Bas onako merhametli kako smo i navikli od bandita :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote: Bice to dobro ,samo se ti nemoj previse nervirati
Reci to onima koji svako jutro rove po kontejnerima, dok se reis seta u Armanijevom odjelu... I onima koji placaju dadzbine IZ-u da bi jeli iz kontejnera a IZ nije spreman ni akciju da pokrene da im se pomogne, kamo li da izdvoji nesto para za njih... Odnosno, konkretno, reis...
ejub

Post by ejub »

mostarac wrote:
ejub wrote:
Iselio se ne iselio takve ko ti cemo opet posjetiti u gluho doba noci, kad-tad :D

Prava je steta za neke oceve sto su se vratili sa tog puta, jer su kasnije tudju djecu poslali na put bez povratka
E nema toga "druže" više.

Ja znam da vi patite za tim vaktom ali karina ,samo mozete sanjati o tome i gledati dokumentarce na tv.
I naravno sjecati se tite na njegov rodjendan
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
Reci to onima koji svako jutro rove po kontejnerima, dok se reis seta u Armanijevom odjelu... I onima koji placaju dadzbine IZ-u da bi jeli iz kontejnera a IZ nije spreman ni akciju da pokrene da im se pomogne, kamo li da izdvoji nesto para za njih... Odnosno, konkretno, reis...
Opet se nerviras i pricas o stvarima koje nisu u tvojoj "nadleznosti"
mostarac

Post by mostarac »

ejub wrote:
mostarac wrote:
ejub wrote:

Ja znam da vi patite za tim vaktom ali karina ,samo mozete sanjati o tome i gledati dokumentarce na tv.
1975. sam siguran da si mislio da ovog vakta nikad vise nece bit, a i 1941. godine u februaru ste bili poprilicno ubjedjeni da nas nema nigdje :D
Zato ne donosi zakljucke bez argumenata. Kazem ti, kad-tad :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote: Pa zato i kazem....oduvijek se zna da ni umrijet nije jeftino....Znam da su prije ljudi u svojim cetrdesetim vec imali ustedjene pare za djenaze...Posto mnogo puta cujem ljude da se zale upravo na ovo i da to uzimaju kao neki argument protin IVZ-a....fino ti kazem- raspitaj se koliko kosta ukop u bilo kojem pokopnom drustvu a koliko preko "rahmeta"- ali ne preko mahalskih prica nego nazovi i pitaj.
E kad saznas cijene javi pa cemo ih zajedno prokomentarisat. A poslije toga se raspitaj gdje se to mejti odnosno mrtvi ljudi mogu besplatno ukopati pa mi i to javi...Ne pricaj napamet....
Eto te ko i @ejub... Da nisam bio, gledao ocima svojim, svadjao se s tim istim hodzom, posmatrao kako sat pred ukop ljudi dobijaju dozvolu da kopaju raku, a hodza mrtav hladan, pa da se i zapitam... Ali dobro je, nek' ti znas. Vjerovacu tebi, svojim ocima i sebi necu... Cuj ne pricaj napamet :roll:
ejub

Post by ejub »

«Jedileri» d.o.o. Sarajevo čiji je osnivač Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, otpočelo je sa radom 01.oktobra 2004.godine. Dosadašnjim radom i postignutim rezultatima opravdalo je svoje postojanje. To pokazuje zadovoljstvo i čestitke velikog broja građana-korisnika usluga.
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo kao osnivač navedenog Društva, kroz svoju djelatnost kao i djelatnost ovog pokopnog društva, želi da olakša muslimanima. Tako korisnici usluga u slučaju preselenja na ahiret člana porodice, mogu da obave vjerski i tehnički dio usluga na jednom mjestu, na adresi Bistrik do broja 8, odnosno u neposrednoj blizini turbeta «Sedam Braće», po čemu je Društvo i dobilo naziv.
U kontekstu navedenog, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo donio je Odluku o članarini za finansiranje usluga ukopa i ovom prilikom citiramo dio navedene Odluke:
«Članarinu za finansiranje usluga ukopa može plaćati svaki musliman bez starosnog ograničenja. Starosna dob lica koja se učlanjuju utiče na uplatu pristupnice koja se plaća prilikom učlanjenja.
Članstvo za finansiranje usluga ukopa može biti: redovno i porodično. Redovnim članom se postaje potpisivanjem pristupne izjave, a porodični član postaju članovi uže porodice redovnog člana i to: bračni drug, djeca, pastorčad, te usvojena djeca do navršenih 18 godina, što znači da prava ostvaruju svi gore navedeni po osnovu jedne članarine.

Članarina za finansiranje usluga ukopa iznosi 26.00 KM godišnje.

Lice čija je životna dob od 40 do 45 godina plaća pristupnicu
za učlanjenje 50.00 KM.

Lice čija je životna dob do 45 do 50 godina plaća pristupnicu
u iznosu od 125.00 KM.

Lice čija je životna dob od 50 do 55 godina plaća pristupnicu 200.00 KM.

Lice čija je životna dob preko 55 godina plaća pristupnicu 230.00 KM.

Za članove Islamske zajednice čije je članstvo između 10 i 20 godina,
pristupnica u članstvo za finansiranje usluga ukopa umanjuje se za 20%.

Za članove Islamske zajednice 20 godina i više pristupnica se umanjuje 40%.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo
Bistrik do broja 8, Sarajevo
Tel. ++(387 33) 712-800; 712-810

Vjersko-prosvjetna služba
Kračule 23, Sarajevo
Tel: (387 33) 238-602
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:
ejub wrote:I usput kad vec provjeravaš vidi gdje se to na zemaljskoj kugli moze bez naknade vrsiti ukop ,odnosno gdje ti to vjerski covjek dolazi "nako" :shock:
al je zanimljivo da taj ukop u zemlji GLADNIH i zemlji ljudi bez DOMA kosta skoro dvije prosjecne plate. Bas onako merhametli kako smo i navikli od bandita :D
Ma ocigledno ni ti ni BosanaC nemate pojma o cemu pricate...Po vasoj logici- reis treba iz svog djepa da placa dzenaze ljudima....Haj bas da vidimo koliko ces ti platiti- posto tebi ne treba ni reis ni efendija da ti prouci...
I po tvojoj LOGICI....komad zemlje, usluge ljudi koji lopatama iskopaju rupu 2x1 m, nisan...treba da kosta MANJE od dvije mjesecne plate? :shock:
Problem je sto ti koji tako pricaju nikako ne mogu da skontaju da ce jednog dana zaista umrijeti....pa se ne sjete na vrijeme stediti pare...ono markicu po markicu- ili uplacivati u IVZ- po marku mjesecno (postoji i ta mogucnost) nego kad neko umre ...jao koliko ovo kosta....Ja clansku "Rahmetovu" vec imam....jer mi koji ZNAMO svjesni smo da mozemo na onaj svijet u svakom momentu....a ti sjedi, palamudi- pa kad umres ostavi svojoj djeci da kukaju ko sto ti kukas kako je sve skupo...
I nisam cula da si se raspitao koliko kosta ukop u ostalim pogrebnim drustvima- djaba?!
ejub

Post by ejub »

mostarac wrote:
ejub wrote:
mostarac wrote: Iselio se ne iselio takve ko ti cemo opet posjetiti u gluho doba noci, kad-tad :D

1975. sam siguran da si mislio da ovog vakta nikad vise nece bit, a i 1941. godine u februaru ste bili poprilicno ubjedjeni da nas nema nigdje :D
Zato ne donosi zakljucke bez argumenata. Kazem ti, kad-tad :D
E do tada si donji "druze"
Samo ti sanjaj :lol:
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

dobri moj fair life a i ostali forumashi meni su vazda govorili da je blagoslov nesto fino.. moliti se Uzvisenom za necije spasenje, za oprost, samilost..

sta u tome ima loseg.. :?

plaho se rastuzim kad vidim da nam nije i nikad nece biti dosta ujedanja za srce, omalovazavanja, prezira...

zaboli me suza moje nane, koja sahrani petoro svoje djece u ovom ratu.. ponosan sam na njene istinske rijeci molitve "ne dozvoli veliki Boze, da se ovo dogodi ni mom najvecem neprijatelju! Ti si samilostan i onaj koji oprasta, pa oprosti nam grijehe nase i blagoslovi nas sve! amin!"

iako ociti gubitnik u ovom poslednjem ratu nikad nije djelila ljude na pravoslavce, katolike, muslimane, crnce, bjelce, paroke, popove, reise ili sta ti ja vec znam na sta se vec oduvijek i pogotovo danas dijelimo, nebi li bili bar malo bolji tj. manje losiji od tih nakih drugih.. sram nas bilo..

i jos nesto za kraj

Blagoslov na sve nas...

:(
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote: Pa zato i kazem....oduvijek se zna da ni umrijet nije jeftino....Znam da su prije ljudi u svojim cetrdesetim vec imali ustedjene pare za djenaze...Posto mnogo puta cujem ljude da se zale upravo na ovo i da to uzimaju kao neki argument protin IVZ-a....fino ti kazem- raspitaj se koliko kosta ukop u bilo kojem pokopnom drustvu a koliko preko "rahmeta"- ali ne preko mahalskih prica nego nazovi i pitaj.
Eto te ko i @ejub... Da nisam bio, gledao ocima svojim, svadjao se s tim istim hodzom, posmatrao kako sat pred ukop ljudi dobijaju dozvolu da kopaju raku, a hodza mrtav hladan, pa da se i zapitam... Ali dobro je, nek' ti znas. Vjerovacu tebi, svojim ocima i sebi necu... Cuj ne pricaj napamet :roll:
Fino te pitam- koliko bi to kostalo para u bilo kojem drugom pokopnom drustvu? Djaba?!
Nema bolan NISTA djaba na ovom svijetu...Jel ti mislis da je biti efendija, kupati mejte, kopati rake, klanjati dzenaze...zanimanje na volonterskoj osnovi?! Sta mislis od cega bi ti ljudi zivjeli?- od tvoje sadake?! Pa pomrli bi i oni i njihova djeca da cekaju da im neko nesto udijeli...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
_BosanaC wrote:
Jel' tebi svejedno gledati ovo sto napisah?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:
Fino te pitam- koliko bi to kostalo para u bilo kojem drugom pokopnom drustvu? Djaba?!
Nema bolan NISTA djaba na ovom svijetu...Jel ti mislis da je biti efendija, kupati mejte, kopati rake, klanjati dzenaze...zanimanje na volonterskoj osnovi?! Sta mislis od cega bi ti ljudi zivjeli?- od tvoje sadake?! Pa pomrli bi i oni i njihova djeca da cekaju da im neko nesto udijeli...
Sve si rekla.
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Reci to onima koji svako jutro rove po kontejnerima, dok se reis seta u Armanijevom odjelu... I onima koji placaju dadzbine IZ-u da bi jeli iz kontejnera a IZ nije spreman ni akciju da pokrene da im se pomogne, kamo li da izdvoji nesto para za njih... Odnosno, konkretno, reis...
Ma šta kažes "skojevac"

Je li reis treba mozda da sagradi fabriku,pa da zaposli raju?
Mozda da hoda u bermudama-pocjepanim da kuka okolp ,da bude jadan pa da bude dobar reis?
Je li to
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
_BosanaC wrote: Reci to onima koji svako jutro rove po kontejnerima, dok se reis seta u Armanijevom odjelu... I onima koji placaju dadzbine IZ-u da bi jeli iz kontejnera a IZ nije spreman ni akciju da pokrene da im se pomogne, kamo li da izdvoji nesto para za njih... Odnosno, konkretno, reis...
Naravno TI bas sa 100% sigurnoscu mozes tvrditi da je kod Reisa ARMANIJEVO odijelo? Dakako - tu vrijednu informaciju je s nama podijelio Senad Fucking Avdic...bas mu hvala...da, ima i REJBAN naocale...iste one sto su BLUZ BRADRZ nosali....oblaci se jebo mater ko filmske zvijezde... :oops:
Ja opet ponavljam- Reis NIJE dobrotvorna ustanova. U Merhametovoj kuhinji se svaki dan dijele besplatni obroci za ljude koji su gladni...Reis je poglavar IVZ- a, a ne clan predsjednistva...i NE , reis NEMA carobni stapic!
mostarac

Post by mostarac »

amrino wrote:
mostarac wrote:
Ma ocigledno ni ti ni BosanaC nemate pojma o cemu pricate...Po vasoj logici- reis treba iz svog djepa da placa dzenaze ljudima....Haj bas da vidimo koliko ces ti platiti- posto tebi ne treba ni reis ni efendija da ti prouci...
I po tvojoj LOGICI....komad zemlje, usluge ljudi koji lopatama iskopaju rupu 2x1 m, nisan...treba da kosta MANJE od dvije mjesecne plate? :shock:
Problem je sto ti koji tako pricaju nikako ne mogu da skontaju da ce jednog dana zaista umrijeti....pa se ne sjete na vrijeme stediti pare...ono markicu po markicu- ili uplacivati u IVZ- po marku mjesecno (postoji i ta mogucnost) nego kad neko umre ...jao koliko ovo kosta....Ja clansku "Rahmetovu" vec imam....jer mi koji ZNAMO svjesni smo da mozemo na onaj svijet u svakom momentu....a ti sjedi, palamudi- pa kad umres ostavi svojoj djeci da kukaju ko sto ti kukas kako je sve skupo...
I nisam cula da si se raspitao koliko kosta ukop u ostalim pogrebnim drustvima- djaba?!
pa ja kazem da je sve to ista banda samo u drugim dresovima :D

A nisan ne izradjuje IZ, ako nisi znala. Oni doniraju onu drvenu tablu koja kosta cijelih 10 KM. zemljiste gradskog groblja je u mostaru konkretno drzavno, ali to ne smeta IZ da naplati plac, a raku kopaju radnici komunalnog preduzeca. Reis ne treba da placa dzenaze, ali ne treba ni da pljacka narod, sto on cini. Hatma dova kosta 200 KM, heeeeej 200 KM. A vidim sve sirotinja hodze i hodzice, kao i braca im po crkvama, pa prave dvore i vozaju najskuplja auta.
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:
amrino wrote:
mostarac wrote: al je zanimljivo da taj ukop u zemlji GLADNIH i zemlji ljudi bez DOMA kosta skoro dvije prosjecne plate. Bas onako merhametli kako smo i navikli od bandita :D
pa ja kazem da je sve to ista banda samo u drugim dresovima :D

A nisan ne izradjuje IZ, ako nisi znala. Oni doniraju onu drvenu tablu koja kosta cijelih 10 KM. zemljiste gradskog groblja je u mostaru konkretno drzavno, ali to ne smeta IZ da naplati plac, a raku kopaju radnici komunalnog preduzeca. Reis ne treba da placa dzenaze, ali ne treba ni da pljacka narod, sto on cini. Hatma dova kosta 200 KM, heeeeej 200 KM. A vidim sve sirotinja hodze i hodzice, kao i braca im po crkvama, pa prave dvore i vozaju najskuplja auta.
Opet ti kazem- nemoj da ti bude mrsko- kad vec toliko o tome razglabas...digni slusalicu i nazovi. Saznaj cijene ukopa i tam i vam...pa javi. Pusti mi mahalskih prica...reko ovaj kosta volko, onaj nolko...hatma volko, drvena tabla volko....Sve to, ukljucujuci i kupanje mejta, carsafe u koje se mejt umota, tabut, prekricac za tabut, kopanje rake, klanjanje dzenaze...Kazem ti- zovi- raspitaj se- pa nam javi!
mostarac

Post by mostarac »

ti imas problem sama sa sobom i ovo ti govorim najozbiljnije, jer ne citas sta ljudi pisu. Meni su katolicka crkva i islamska zajednica i SPC isto i tu nema tam i vam, jer je to meni jedna banda i sva tri dijela te bande pljackaju narod i neko nije bolji samo zato sto pljacka manje. Ista je to pogana ekipa na sve tri strane.

Sto bi Pantic u tesnoj kozi rekao: "Sve to treba najurit motkom. I to govnjivom" :D
ejub

Post by ejub »

mostarac wrote:ti imas problem sama sa sobom i ovo ti govorim najozbiljnije, jer ne citas sta ljudi pisu. Meni su katolicka crkva i islamska zajednica i SPC isto i tu nema tam i vam, jer je to meni jedna banda i sva tri dijela te bande pljackaju narod i neko nije bolji samo zato sto pljacka manje. Ista je to pogana ekipa na sve tri strane.

Sto bi Pantic u tesnoj kozi rekao: "Sve to treba najurit motkom. I to govnjivom" :D
eVO DA TI POMOGNEM .i NECE MOCI SVE U ISTI KOS .JA ZNAM DA BI TI TO HTIO ALI STVARNOST I CINJENICE SU DRUGACIJE

«Jedileri» d.o.o. Sarajevo čiji je osnivač Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, otpočelo je sa radom 01.oktobra 2004.godine. Dosadašnjim radom i postignutim rezultatima opravdalo je svoje postojanje. To pokazuje zadovoljstvo i čestitke velikog broja građana-korisnika usluga.
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo kao osnivač navedenog Društva, kroz svoju djelatnost kao i djelatnost ovog pokopnog društva, želi da olakša muslimanima. Tako korisnici usluga u slučaju preselenja na ahiret člana porodice, mogu da obave vjerski i tehnički dio usluga na jednom mjestu, na adresi Bistrik do broja 8, odnosno u neposrednoj blizini turbeta «Sedam Braće», po čemu je Društvo i dobilo naziv.
U kontekstu navedenog, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo donio je Odluku o članarini za finansiranje usluga ukopa i ovom prilikom citiramo dio navedene Odluke:
«Članarinu za finansiranje usluga ukopa može plaćati svaki musliman bez starosnog ograničenja. Starosna dob lica koja se učlanjuju utiče na uplatu pristupnice koja se plaća prilikom učlanjenja.
Članstvo za finansiranje usluga ukopa može biti: redovno i porodično. Redovnim članom se postaje potpisivanjem pristupne izjave, a porodični član postaju članovi uže porodice redovnog člana i to: bračni drug, djeca, pastorčad, te usvojena djeca do navršenih 18 godina, što znači da prava ostvaruju svi gore navedeni po osnovu jedne članarine.

Članarina za finansiranje usluga ukopa iznosi 26.00 KM godišnje. Lice čija je životna dob od 40 do 45 godina plaća pristupnicu
za učlanjenje 50.00 KM.

Lice čija je životna dob do 45 do 50 godina plaća pristupnicu
u iznosu od 125.00 KM.

Lice čija je životna dob od 50 do 55 godina plaća pristupnicu 200.00 KM.

Lice čija je životna dob preko 55 godina plaća pristupnicu 230.00 KM.

Za članove Islamske zajednice čije je članstvo između 10 i 20 godina,
pristupnica u članstvo za finansiranje usluga ukopa umanjuje se za 20%.

Za članove Islamske zajednice 20 godina i više pristupnica se umanjuje 40%.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo
Bistrik do broja 8, Sarajevo
Tel. ++(387 33) 712-800; 712-810

Vjersko-prosvjetna služba
Kračule 23, Sarajevo
mostarac

Post by mostarac »

a ako nije clan (a 99% ljudi nije) to sve plati odjednom i uz to jos plati svu dodatnu opremu, tj. tabut ili sanduk, mora donirat i tepih, mora platiti jos masu drugih stvari, a to u konacnici iznosi oko 600 KM za islamsku zajednicu i oko 200 KM za komunalno preduzece
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:ti imas problem sama sa sobom i ovo ti govorim najozbiljnije, jer ne citas sta ljudi pisu. Meni su katolicka crkva i islamska zajednica i SPC isto i tu nema tam i vam, jer je to meni jedna banda i sva tri dijela te bande pljackaju narod i neko nije bolji samo zato sto pljacka manje. Ista je to pogana ekipa na sve tri strane.

Ne- ti imas problema sam sa sobom- jer ti nisam rekla da pitas koliko kosta ukop "u crkvi"- nego koliko ce te doci ukop ako NE pripadas ni jednim ni drugim a ne trecim "lopovima" kako ih ti nazivas- nego koliko ce te doci ukop ako si ATEISTA ili OSTALI - ako se ukopavas u NEUTRALNOM ukopnom drustvu....da vidimo ka ovdje krade....Jer ako ste vec poceli trabunjati o tome kako REIS krade jadne ljude i kako se ne mogu ni ukopati baz para- pa da vidimo gdje se to covjek na kugli zemaljskoj MOZE ukopati bez para.
Hajde- raspitaj se pa javi!!!
Locked