e ovo je zabijanje
Pravda za Ramba!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Bodkin
#327 Re: Pravda za Ramba!
Amber je neko ko je u ovom slucaju rambo
Ona je maltretirala
Tom logikom podrzavaj ramba i kad naleti jack trbosjek, ne kolutaj ocima
-
Daft Haruki
#328 Re: Pravda za Ramba!
De ba odrastimrgreen wrote: ↑14/03/2023 22:34 procitala sam izjavu ove svinje i muka mi je.
da je seksualno uznemiravanje i ono koje traje jednu sekundu zna svaka djevojcica, djevojka i zena koju je neki potpuni stranac nekom prilikom lupio po dupetu, ili se naslanjao spolnim organom u tramvaju (sarajevska klasika), a ta sekunda i osjecaj gadjenja se zauvijek pamti.
onda ide momenat "ona je kriva" - kako si se obukla, da li si licemjerna, jesi li ga iznervirala necim, dovela ga u neugodnu situaciju, bilo je slucajno, bezazleno, drugarski nikako seksualno - pa je onda opravdano.
ako nesto kazes - luda si i imas dijagnozu.
onda otvoris komentare i forum pun muskaraca koji takav osjecaj nasilja nad vlastitim tijelom vjerovatno nikad nisu dozivjeli, pa odobravaju ovakve postupke.
"trajalo je sekundu", zlo mi je.
Samim tim stavom pravo seksualno uznemiraavanje podistavas. Pretrpi tranvaj. Zapravo i ne moras . Prebi smrada.
Ako mozes. Ali ne mozes. Zato se izbori sa tim kako znas i umjes. Ali glumiti zrtvu nemoj Boga ti.
Jbt zamisli da si s druge strane jednom.
Da ti neko pakuje uznemiravanje tebi ni na kraj pameti . Ti mozda imas neke najljepse teznje ili samo sklop okolnosti
Jbt svaka medalja ima dvije strane.
Al svako cita guzovi,stipanje =perverznjak jer je tako logicno
-
John Cleese
-
no_sikiriki
#330 Re: Pravda za Ramba!
Kako nešto što je pogrešno može biti uslovno pogrešno? U zavisnosti od toga kome se dešava?
Evo npr. da ja sad saznam da neko Karadžića ili Plavšićku siluje u zatvoru.
Da li bi mi bilo žao njega/nje?
Ne bi.
Da li bi to i dalje bilo pogrešno i nedopustivo?
Bi.
- Haris.ba
-
HelaS
#332 Re: Pravda za Ramba!
Naslov teme ne odgovara.
Ili da pokretač teme stavi upitnik umjesto uzvičnika, ili da mijenja naziv teme. Ovakav, implicira da je Rambo krivo optužen, a očito je da nije.
Ili da pokretač teme stavi upitnik umjesto uzvičnika, ili da mijenja naziv teme. Ovakav, implicira da je Rambo krivo optužen, a očito je da nije.
- Chmoljo
#333 Re: Pravda za Ramba!
a ne, ne. Depp je bio zlostavljač dok nije stisno jajca, iskoristio resurse i mogućnosti koje je imao i okrenuo priču koju mi sada pričaš.
nalijetali su i gori od jacka. ja ne znam koliko je vas i ko je od vas, ali ja jesam sjedio sa takvim žrtvama. bolje rečeno uz njih. takve stvari je teško odglumiti i bol je tako lako vidjeti i ne ostavlja prostora za naknadna tumačenja i nakon nekoliko dekada.
opet kažem kao što sam prije, možda sam i zbog toga ciničan prema ovakvim slučajevima, ali ostaje mi dojam da je izdramatizovano. i taj dojam nije formiran nakon njegovog oglašavanja, nego njenog inicijalnog.
njegovo mi je razjasnilo samo da je on neotesana sirovina.
- Chmoljo
#334 Re: Pravda za Ramba!
pa da. ali ne podržavaš ih jer su postali žrtve silovatelja, zar ne?no_sikiriki wrote: ↑14/03/2023 23:12Kako nešto što je pogrešno može biti uslovno pogrešno? U zavisnosti od toga kome se dešava?
Ne bi.
Bi.
- Chmoljo
- dale cooper
#336 Re: Pravda za Ramba!
Da li njeno oglašavanje, nekako mijenja ono što je on uradio ili to opravdava?Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 23:15a ne, ne. Depp je bio zlostavljač dok nije stisno jajca, iskoristio resurse i mogućnosti koje je imao i okrenuo priču koju mi sada pričaš.
nalijetali su i gori od jacka. ja ne znam koliko je vas i ko je od vas, ali ja jesam sjedio sa takvim žrtvama. bolje rečeno uz njih. takve stvari je teško odglumiti i bol je tako lako vidjeti i ne ostavlja prostora za naknadna tumačenja i nakon nekoliko dekada.
opet kažem kao što sam prije, možda sam i zbog toga ciničan prema ovakvim slučajevima, ali ostaje mi dojam da je izdramatizovano. i taj dojam nije formiran nakon njegovog oglašavanja, nego njenog inicijalnog.
-
Hakiz
#337 Re: Pravda za Ramba!
Tramvaj kao lokacija predatorstva:
Uđeš tako u tramvaj, staneš na dobro mjesto, gledaš svoja posla.
Na nekoj od narednih stanica uđe jato i skontaju članice jata da je mjesto na kojem si ti najbolje. Sjate se oko tebe. Jedna ti se prisloni guzovima. Njen plan je da ti, od straha da te ne napadnu kako si perverzan i da si joj ga prislonio, napustiš to dobro mjesto i prepustiš ga njoj.
#MeToo
Uđeš tako u tramvaj, staneš na dobro mjesto, gledaš svoja posla.
Na nekoj od narednih stanica uđe jato i skontaju članice jata da je mjesto na kojem si ti najbolje. Sjate se oko tebe. Jedna ti se prisloni guzovima. Njen plan je da ti, od straha da te ne napadnu kako si perverzan i da si joj ga prislonio, napustiš to dobro mjesto i prepustiš ga njoj.
#MeToo
-
mrgreen
#338 Re: Pravda za Ramba!
sta znaci glumiti zrtvu? osjecati se sokirano, potreseno, zgadjeno i javno o tome govoriti?Daft Haruki wrote: ↑14/03/2023 23:08 Samim tim stavom pravo seksualno uznemiraavanje podistavas. Pretrpi tranvaj. Zapravo i ne moras . Prebi smrada.
Ako mozes. Ali ne mozes. Zato se izbori sa tim kako znas i umjes. Ali glumiti zrtvu nemoj Boga ti.
shvatam da taj osjecaj nikad nisi dozivio, pa ne mozes ni da se poistovjetis, ali ako si spreman staviti se u poziciju pocinioca, zasto ne mozes na isti nacin pokusati se staviti u poziciju te zene?
cak i ako je luda, manipulativna, iritantna, licemjerna, zeljna promocije - mozemo li osuditi cin diranja tudjeg tijela bez dozvole? nista u njenom karakteru i licnosti ne moze to da opravda.
"pretrpi, izbori se" ne sumnjaj da je svaka zena naucila i da pretrpi i da se izbori. danas se stvaraju uslovi da o tome i progovorimo, ali onda tek ide paljba.
citam kao seksualno uznemiravanje - i da logicno je i ne nije uredu, bez obzira na karakter te zene, stvarnu ili percipiranu korist koju ona moze izvuci i bez obzira da li je sekundu ili pet.
zamisljam. inicijalno sam procitala samo da je nazvao glupacom i misleci da se samo to desilo smetalo mi je sto je to okarakterisala kao seksualno uznemiravanje. proslo mi je kroz glavu koliko je lako nanijeti stetu nekome laznim navodima, a navodi i stetu kasnijim stvarnim zrtvama nasilja kada progovore. medjutim, onda se rambo sam oglasio i otklonio svaku sumnju.Daft Haruki wrote: ↑14/03/2023 23:08 Jbt zamisli da si s druge strane jednom.
Da ti neko pakuje uznemiravanje tebi ni na kraj pameti . Ti mozda imas neke najljepse teznje ili samo sklop okolnosti
Last edited by mrgreen on 14/03/2023 23:25, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#339 Re: Pravda za Ramba!
ne znam bogami koji put, ali evo da probam:dale cooper wrote: ↑14/03/2023 23:19Da li njeno oglašavanje, nekako mijenja ono što je on uradio ili to opravdava?Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 23:15
a ne, ne. Depp je bio zlostavljač dok nije stisno jajca, iskoristio resurse i mogućnosti koje je imao i okrenuo priču koju mi sada pričaš.
到目前为止写了一百万次 - 不合理。
他的行为没有争议,因为它有争议。 她的帖子是需要关注的,但不是受害者。
P.S. ko te jebe, muči se sa tim šta sam mislio da kažem
- ¤ jelena ¤
#340 Re: Pravda za Ramba!
Biti popularna i poznata po tome što te Rambo ''štipnuo'' za guzu?!
Pojma nemam ko je novinarka, ali evo pretpostaviću sve najbolje - da je pametna, obrazovana žena koja se školovala za posao novinara koji obavlja, da je radila na sebi godinama ili decenijama i vrijedno gradila svoju karijeru.
Nekom ko odgovara ovom opisu, popularnost zasnovana na štipanju za dupe i stečena preko noći nije ni uspjeh niti satisfakcija,
nego uvreda još veća od one koju je doživjela samim tim činom i nešto što će ostati trajno vezano za njenu ličnost u očima mase.
Tipičan primjer je pomenuta Severina.
Ona sutra i da Pulicera dobije, neki mozgovi će je pamtiti po tome što je Rambo uhvatio za dupe i time dao nemjerljiv doprinos njenom uspjehu.
Nego, sve to na stranu, meni nije jasno o kakvom svršenom činu pred koji je doveden Rambo zbori?
Ako ne želi da učestvuje u nekoj ogavnoj emisiji iz čvrsto zacrtanih etičkih razloga, ko njega može prisiliti?
Grupa lokalaca koja želi da ga vidi u toj emisiji?
Dovoljno je bilo spomenuti njegovo ime u okviru te humanitarne akcije da se privuče veliki broj učesnika ako je to bio cilj
i toliko.
Sve u svemu, bespotreban i glup način da postigneš nešto, bilo šta. ''Đe sam bio, šta sam radio, kako sam se...''
Brdo para mu uzet i sve dat u humanitarne svrhe.
Pojma nemam ko je novinarka, ali evo pretpostaviću sve najbolje - da je pametna, obrazovana žena koja se školovala za posao novinara koji obavlja, da je radila na sebi godinama ili decenijama i vrijedno gradila svoju karijeru.
Nekom ko odgovara ovom opisu, popularnost zasnovana na štipanju za dupe i stečena preko noći nije ni uspjeh niti satisfakcija,
nego uvreda još veća od one koju je doživjela samim tim činom i nešto što će ostati trajno vezano za njenu ličnost u očima mase.
Ona sutra i da Pulicera dobije, neki mozgovi će je pamtiti po tome što je Rambo uhvatio za dupe i time dao nemjerljiv doprinos njenom uspjehu.
Nego, sve to na stranu, meni nije jasno o kakvom svršenom činu pred koji je doveden Rambo zbori?
Ako ne želi da učestvuje u nekoj ogavnoj emisiji iz čvrsto zacrtanih etičkih razloga, ko njega može prisiliti?
Grupa lokalaca koja želi da ga vidi u toj emisiji?
Dovoljno je bilo spomenuti njegovo ime u okviru te humanitarne akcije da se privuče veliki broj učesnika ako je to bio cilj
i toliko.
Sve u svemu, bespotreban i glup način da postigneš nešto, bilo šta. ''Đe sam bio, šta sam radio, kako sam se...''
-
no_sikiriki
#341 Re: Pravda za Ramba!
Pa ovdje se ne radi o tome da ja ili drugi "podržavaju" nju, nego o tome da ne podržavamo ono što je on uradio.Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 23:17pa da. ali ne podržavaš ih jer su postali žrtve silovatelja, zar ne?no_sikiriki wrote: ↑14/03/2023 23:12
Kako nešto što je pogrešno može biti uslovno pogrešno? U zavisnosti od toga kome se dešava?
Ne bi.
Bi.
Da nije sam priznao šta je uradio i napisao onako debilan tekst opravdanja, ne bih podržavala nikoga, nego bih se pitala šta li je tu bilo, nakon njenih optužbi.
Ovako ne moram da se pitam, jer je sve rekao.
Bezuslovno reći da to što je on uradio nije u redu ne znači da mislimo da je ona bajna i sjajna. Mi ne znamo kakva je ona i to nije uopće relevantno. Relevantno je samo to što je on uradio.
-
John Cleese
#342 Re: Pravda za Ramba!
Kakve to tacno "najljepse teznje" bi mogle rezultirati nezeljenim i nedozvoljenim pipkanjem necije zadnjice i kakav bi to "sklop okolnosti" trebalo kriviti za zbivanja te vrste?Daft Haruki wrote: ↑14/03/2023 23:08 Jbt zamisli da si s druge strane jednom.
Al svako cita guzovi,stipanje =perverznjak jer je tako logicno
I zar ti ponudjeno objasnjenje sramotnog ponasanja o kojem ovdje pisemo ne izgleda, blago receno, neuvjerljivo?
-
Hakiz
#343 Re: Pravda za Ramba!
Dabogda šćeri...¤ jelena ¤ wrote: ↑14/03/2023 23:23 Biti popularna i poznata po tome što te Rambo ''štipnuo'' za guzu?!
Grupa lokalaca koja želi da ga vidi u toj emisiji?![]()
i toliko.
- dale cooper
#344 Re: Pravda za Ramba!
Ajde ba ne seri, odgovori ako hoćeš, ako nećeš ignoriši.Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 23:23ne znam bogami koji put, ali evo da probam:dale cooper wrote: ↑14/03/2023 23:19
Da li njeno oglašavanje, nekako mijenja ono što je on uradio ili to opravdava?
到目前为止写了一百万次 - 不合理。
他的行为没有争议,因为它有争议。 她的帖子是需要关注的,但不是受害者。
P.S. ko te jebe, muči se sa tim šta sam mislio da kažem![]()
-
mrgreen
#345 Re: Pravda za Ramba!
no_sikiriki wrote: ↑14/03/2023 23:25 Mi ne znamo kakva je ona i to nije uopće relevantno. Relevantno je samo to što je on uradio.
- Haris.ba
#346 Re: Pravda za Ramba!
Ne znam zasto, ali ovaj me slucaj podsjeti na jedan davni slucaj.
Gdje je jedan glumac placao ljudima da udare po straznjici prolaznice i to snimao kao humoristicku emisiju. Epilog je navodno bila nekakva tuzba, i neki sitan novac.
Ne vidim da taj glumac ima nekih problema u svom poslu.
Gdje je jedan glumac placao ljudima da udare po straznjici prolaznice i to snimao kao humoristicku emisiju. Epilog je navodno bila nekakva tuzba, i neki sitan novac.
-
Hakiz
#347 Re: Pravda za Ramba!
Spomenuo sam to, samo me ignorišu.Haris.ba wrote: ↑14/03/2023 23:28 Ne znam zasto, ali ovaj me slucaj podsjeti na jedan davni slucaj.
Dragan Marinković Maca.
- qlface
#348 Re: Pravda za Ramba!
Da sam iznenađen ovim postupkom idola kvaziurbanih ublehaša, nisam. Rambo je neko koga slušaš sa 14 godina kada furaš flegma muziku u kojoj se psuje, jedini koji ga nakon tog godišta gotive su ljudi mentalno zapeli u tim godinama.
Da je bilo kakav guzohvat za javne hajke, nije, i svako ko se takmiči u šok reakcijama i onesvješćivanju je preosjetljiva cancel tetka. Banalnost svega dokazuje i sama Lejla koja je, kao friška žrtva napada i nosilteljica traumatičnog iskustva, prvo poletila na instagram da sere o feminizmu i peca lajkove, i tek naknadno obećala da će eventualno i u policiju.
Oboje su paćenici, on za polovnim mesom, ona za pažnjom.
Da je bilo kakav guzohvat za javne hajke, nije, i svako ko se takmiči u šok reakcijama i onesvješćivanju je preosjetljiva cancel tetka. Banalnost svega dokazuje i sama Lejla koja je, kao friška žrtva napada i nosilteljica traumatičnog iskustva, prvo poletila na instagram da sere o feminizmu i peca lajkove, i tek naknadno obećala da će eventualno i u policiju.
Oboje su paćenici, on za polovnim mesom, ona za pažnjom.
-
Bodkin
#349 Re: Pravda za Ramba!
Pa to i jeste tvoj problem. Sto na osnovu nekih slucajeva po defaultu imas problem sa zenama koje izadju u javnost.Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 23:15a ne, ne. Depp je bio zlostavljač dok nije stisno jajca, iskoristio resurse i mogućnosti koje je imao i okrenuo priču koju mi sada pričaš.
Ona je upravo uradila sto je ** No links ** uradio, a to je da je iskoristila resurse i mogucnosti.
Jel glumi ili ne nije bitno. Niti je tvoje ili moje da uopste raspravljamo. Zasto? Jer je jednostavno ne samo pogresno nego i za stoc u nos da dira zene, on ili bilo ko drugi, na taj nacin
Sve da je najveca drama od stare grcke
- dale cooper
#350 Re: Pravda za Ramba!
Nisam ni znao za to, ali je isto za svaku osudu.Hakiz wrote: ↑14/03/2023 23:32Spomenuo sam to, samo me ignorišu.Haris.ba wrote: ↑14/03/2023 23:28 Ne znam zasto, ali ovaj me slucaj podsjeti na jedan davni slucaj.
Dragan Marinković Maca.
Činjenica da nema problema samo govori da o tome da Rambo nema šta da brine.