Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#301 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:31
Bloo wrote: 14/03/2023 22:27

Fali mozda jedna malecna zavisna recenica ili objekat ili nesto slicno.
IzvinjaJem se na nanesenoj dusevnoj boli. :D Kuca se brzo i ne pismeno. :D
Ja sam mislila na to da mi djeluje kao direktni prevod sa engleskog jezika. But sure...sutra ću objaviti u svim novinama da si mi nanijela duševnu bol, i ako te kad vidim, dobićeš po guzici...
Danas sam komunicirala na 3 jezika i definitivno mi je kurslus u glavi.
Halali.

Guza spremna. :trep1:
mrgreen

#302 Re: Pravda za Ramba!

Post by mrgreen »

procitala sam izjavu ove svinje i muka mi je.

da je seksualno uznemiravanje i ono koje traje jednu sekundu zna svaka djevojcica, djevojka i zena koju je neki potpuni stranac nekom prilikom lupio po dupetu, ili se naslanjao spolnim organom u tramvaju (sarajevska klasika), a ta sekunda i osjecaj gadjenja se zauvijek pamti.

onda ide momenat "ona je kriva" - kako si se obukla, da li si licemjerna, jesi li ga iznervirala necim, dovela ga u neugodnu situaciju, bilo je slucajno, bezazleno, drugarski nikako seksualno - pa je onda opravdano.

ako nesto kazes - luda si i imas dijagnozu.

onda otvoris komentare i forum pun muskaraca koji takav osjecaj nasilja nad vlastitim tijelom vjerovatno nikad nisu dozivjeli, pa odobravaju ovakve postupke.

"trajalo je sekundu", zlo mi je.
dale cooper

#303 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 14/03/2023 22:31
dale cooper wrote: 14/03/2023 22:29
Do 2004, kada je seks snimak izašao u javnost, je već objavila 8 albuma, nakon toga još četiri. Kao što rekoh već dovoljno afirmisana.
Pomoglo joj je u smislu da je kasnije radila sa autorima koji su joj pravili veće hitove što joj je proširilo publiku dodatno.
Ali imala je već korijene u muzičkoj industriji u Hrvatskoj.

Opet, velika je razlika između ova dva slučaja, i nisu za poređenja.
Ovaj je spontan.

Severinin ima scenario, knjigu snmanja, režiju, cijelu produkciju.
I što je najvažnije, jedan je sa pristankom, drugi nije.
no_sikiriki

#304 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Bloo wrote: 14/03/2023 22:34 Danas sam komunicirala na 3 jezika i definitivno mi je kurslus u glavi.
Halali.

Nisam Idris, ali mogu poslužiti, a? :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#305 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:16

jašta je, od Ante okani me se, postala diva. od Minee do Tereze (Kesovije, ne Majke) u par koraka :D
Do 2004, kada je seks snimak izašao u javnost, je već objavila 8 albuma, nakon toga još četiri. Kao što rekoh već dovoljno afirmisana.
Pomoglo joj je u smislu da je kasnije radila sa autorima koji su joj pravili veće hitove što joj je proširilo publiku dodatno.

eto, fala ti što si potvrdio da joj je pomoglo, a da nije odmoglo.

i ova je producirala već nekih emisija (valjda). sada je CV bogatiji. može iskoristiti, može joj pomoći za kvalitetniji angažman. nije joj se desilo nešto ko Severini da može iz temelja uzdrmati privatni život, nije joj desila toliko grozna stvar da ima doživotne traume.

to što gospoĐŽa no sikiriki karikira sa milionima, možda ne zna za novinarke koje su radile opscenije stvari za bolju platu. bat jebiga, moramo podržavati da je najgora, jer žena...
Bloo
Globalna šefica

#306 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:35
Bloo wrote: 14/03/2023 22:34 Danas sam komunicirala na 3 jezika i definitivno mi je kurslus u glavi.
Halali.

Ma zazmirit cu. :cry:
Chmoljo

#307 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:32
Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:28

naravno da ima. osim ako je plata od pola miliona mjesečno tebi masna prilika. ako je tako, izvinjavam se unaprijed vašoj visosti.
de, Boga ti, get real... :lol:
hihi, haha, huhu
Hakiz

#308 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

Sara03 wrote: 14/03/2023 22:30
Hakiz wrote: 14/03/2023 21:58

Uvijek me fascinira pretpostavka da onaj koji je oštećen može ostvariti pravdu ili osvetu tako što će krivac biti pretučen. Kao da svi koji napadaju su, zapravo, slabići i da osvetniku dodatnu snagu daje to što nastupa u pravednom bijesu.

Šta ako taj kojem bi poslala nekoga da ga razbije bude jači od onoga koga ti pošalješ i ima zajebaniju raju, pa osim onoga šta se tebi dogodi i onaj ili oni koje pošalješ dobiju degenek. Napadaču dođe šlag na tortu.

Naravno, to je nemoguće (sic), ali za ljubav diskusije pretpostavimo.
Ja samo znam šta bi moj momak uradio, onako instinktivno i bez moje inicijative. Ali nešto sumnjam da razumiješ dinamiku muško-ženskog odnosa, pa ne bih dalje o tome. Isto tako, nije debil i ne bi išao na megdan dvojici, trojici. To se dešava samo u fikciji.

No, ako punoljetna i uračunljiva osoba, samoinicijativno dodirne nekoga, dakle bez njegovog ili njenog pristanka, onda nema potrebe da bude pizda i saziva raju. Sve se može riješiti u četiri oka i po zaslugama, kad već sistem (sporo ili uopće) neće.
Razumijem ja da bi on spontano krenuo da odbrani tvoju čast. Samo pitam šta kada bi mu vrata otvorio 2 metra visok i 100 kg težak šampion borilačkih vještina. Ili sa pištoljem u ruci 1,5 m i 50 kg ludak kojem je pucati u nekoga kao popiti čašu vode? To što se boriš za pravednu stvar ti ne garantuje uspjeh.

A na forumu je to gotova stvar "Joj šta bih mu ja uradio".

To biti pizda. Pa, ne znam. Možda bi nekome bio merak ići u tuču 1:1 da se dokazuje. Glupost. Bolje biti pizda nego na traumi ili pod zemljom.
Chmoljo

#309 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 22:35

u tom argumentu nije bitan voljni momenat nego percepcija javnosti. ti si to naveo.
Hakiz

#310 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/03/2023 22:35
Hakiz wrote: 14/03/2023 22:31

Ovaj je spontan.

Severinin ima scenario, knjigu snmanja, režiju, cijelu produkciju.
Pa, to i rekoh.
no_sikiriki

#311 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:39
no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:32

de, Boga ti, get real... :lol:
hihi, haha, huhu
Neće ti spasti kruna sa glave ako priznaš da su novinari jadno plaćeni na Balkanu. :mrgreen:
Chmoljo

#312 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:42
Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:39

hihi, haha, huhu
Neće ti spasti kruna sa glave ako priznaš da su novinari jadno plaćeni na Balkanu. :mrgreen:
pogledao sam šta sam napisao. ne kažem da neko ima pola miliona, ali na jačim televizijama imaju izuzetno dobre plate. tako da motiva za vaginalnu manipulaciju ima. možda ne u navedenom slučaju, ali podsmijavati se da je neko spreman izdramiti bolji angažman me dovodi do dileme jesi li svjesna svijeta oko sebe?
John Cleese

#313 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 14/03/2023 22:25
John Cleese wrote: 14/03/2023 22:22

Ali katkad je tako neodoljivo efikasno :| :D
I to neki combo nasilja iz filmova Dobermann i American History X i tako dalje...
Ali na zalost, nisam u mogucnosti. :D
Pa moze biti i indirektno - Colombiana:"Eat!" :D
Ili:"Bite!" (Da, da, gledao sam nedavno opet Momke iz Brazila :lol: )
John Cleese

#314 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:35
Halali.

:lol:
no_sikiriki

#315 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:44
no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:42

pogledao sam šta sam napisao. ne kažem da neko ima pola miliona, ali na jačim televizijama imaju izuzetno dobre plate. tako da motiva za vaginalnu manipulaciju ima. možda ne u navedenom slučaju, ali podsmijavati se da je neko spreman izdramiti bolji angažman me dovodi do dileme jesi li svjesna svijeta oko sebe?
Govorili smo konkretno o ovom slučaju, i ti to znaš.
Ne znam šta podrazumijevaš pod "jače televizije", niti "izuzetno dobre plate", ali očito se tvoji podaci ne poklapaju sa mojim.
Što naravno znači, da nema tu dileme, ja sam moralna vertikala, živim u svom svijetu, nemam pojma, bla bla, got it. :mrgreen:
Chmoljo

#316 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:50
Govorili smo konkretno o ovom slučaju, i ti to znaš.
Ne znam šta podrazumijevaš pod "jače televizije", niti "izuzetno dobre plate", ali očito se tvoji podaci ne poklapaju sa mojim.
Što naravno znači, da nema tu dileme, ja sam moralna vertikala, živim u svom svijetu, nemam pojma, bla bla, got it. :mrgreen:
aa mensplejning. đe ću se ne složiti. da si muško ne bih to reko.

jel tako?
Bodkin

#317 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:38

i ova je producirala već nekih emisija (valjda). sada je CV bogatiji. može iskoristiti, može joj pomoći za kvalitetniji angažman. nije joj se desilo nešto ko Severini da može iz temelja uzdrmati privatni život, nije joj desila toliko grozna stvar da ima doživotne traume.

to što gospoĐŽa no sikiriki karikira sa milionima, možda ne zna za novinarke koje su radile opscenije stvari za bolju platu. bat jebiga, moramo podržavati da je najgora, jer žena...
Ja ba, dobro za nju i za karijeru. Trebale bi se zene cesce naguziti i dovoditi debile kao rambo da ih opale. Preko noci dobiju ime i karijera eksplodira :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#318 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 22:52 Trebale bi se zene cesce naguziti i dovoditi debile kao rambo da ih opale. Preko noci dobiju ime i karijera eksplodira
Otisla od kuce
zivjeti na stanu
grijesnim zivotom
skrpljivala si hranu

Trosilo je dvadeset
ljudi dnevno
a to je njoj bilo
sve svjedno

Mislila je, doc'e
i njoj prilika
htjela je prevarit'
nekog bjednika

cngcnagccng

:D
dale cooper

#319 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Stvar je što ti ne vidiš ovdje poentu. Šta da je ovdje bila neka niže rangirana članica ekipe? Neko ko radi, lupam, na cateringu i koji
ne bi imao apsolutno nikakve šanse da ovo iskoristi za nekakav lični napredak?

Niko ne govori da je ovo što je Rambu uradio jednako silovanju. Ali stvari, u mnogim drugim slučajevima, krenu od štipkanja, lupkanja
pa završe na mnogo gore načine. Zato je bitno osuditi i učiniti neprihvatljivim u društvu bilo kakvo nedolično ponašanje i sasjeći u
korijenu da ne bi došlo do tih gorih stvari.
no_sikiriki

#320 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:51 aa mensplejning. đe ću se ne složiti. da si muško ne bih to reko.

jel tako?
Nije tako. Bi ti.
Ti si ipak Chmoljo, a who is I, ili bilo koji drugi forumaš/ica? :mrgreen:
John Cleese

#321 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Sara03 wrote: 14/03/2023 22:30 Isto tako, nije debil i ne bi išao na megdan dvojici, trojici. To se dešava samo u fikciji.
Zasto - debil? :D
I oprosti, ali nije tacno da se desava samo u fikciji :D
Chmoljo

#322 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 22:57
Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:51 aa mensplejning. đe ću se ne složiti. da si muško ne bih to reko.

jel tako?
Nije tako. Bi ti.
Ti si ipak Chmoljo, a who is I, ili bilo koji drugi forumaš/ica? :mrgreen:
e drago mi je što misliš tako. jer se uvijek muškima više nagovorim. ne diskriminišem po polu kad me nervirate :D
Chmoljo

#323 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 22:52

Ja ba, dobro za nju i za karijeru. Trebale bi se zene cesce naguziti i dovoditi debile kao rambo da ih opale. Preko noci dobiju ime i karijera eksplodira :thumbup:
samo ti podržavaj najgore. kad zapadne Amber Heard ne kolutaj očima.
Chmoljo

#324 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 22:56 Stvar je što ti ne vidiš ovdje poentu. Šta da je ovdje bila neka niže rangirana članica ekipe? Neko ko radi, lupam, na cateringu i koji
ne bi imao apsolutno nikakve šanse da ovo iskoristi za nekakav lični napredak?

Niko ne govori da je ovo što je Rambu uradio jednako silovanju. Ali stvari, u mnogim drugim slučajevima, krenu od štipkanja, lupkanja
pa završe na mnogo gore načine. Zato je bitno osuditi i učiniti neprihvatljivim u društvu bilo kakvo nedolično ponašanje i sasjeći u
korijenu da ne bi došlo do tih gorih stvari.
hvala bogu pa živimo u društvu gdje nema gorih stvari :D tako je i Murga u školi govorio: ako krenete sa marihuanom, završićete na heroinu. :D

vidim ja poentu. nego vi ne vidite bezuslovnu podršku.

a svaka bi trebala biti uslovna u svakom aspektu ljudskih odnosa, osim kada govorimo o nemoćnim, onima koji se ne mogu brinuti o sebi i maloljetnim.
Bloo
Globalna šefica

#325 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

:mrgreen:

Image
Post Reply