Nije kriv Nole što su unijeli rezultate testa tek 26-og decentan u 14:21, deset dana nakon testa, tada su ga sigurno i obavijestili.Ateista wrote: ↑11/01/2022 23:00Ako ima dokaz za to to je druga prica. Moze se jos vaditi ba to da nije procitao ali to je ofirno.ultima_palabra wrote: ↑11/01/2022 20:50
Rezultati bili gotovi istog dana u 8 navecer, pise crno na bijelo.
Ja i dalje mislim da je test lazan, i podrzavam motive zbog kojih je to uradio, ne podrzavam ako je stvarno zarazen hodao.
Novak Đoković
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#326 Re: Novak Đoković
-
Osmi Socrates
#327 Re: Novak Đoković
Ma jasno je da čitava Đokovićeva priča smrdi od početka do kraja.
Jasno je i da čitava priča ide u srž korupcije države u Srbiji. Ne znam koju priču da uzmeš kao istinitu, sve ovo smrdi na korupciju.
Pazi, sad se vade na to da je prije downloadovao negativni test, koji je obavio 22. decembra, nego pozitivni test, koji je navodno obavio 16. decembra.
Jbmt logiku.
Prevarant čitavu Srbiju vuče za nos, a oni od njega nacionalističku ikonu prave. Zapravo, ne znaš šta je gore od svega toga.
Indikativno je da Vučić šuti, i da on vjerovatno zna da je prevarant pokušao da prevari.
Jasno je i da čitava priča ide u srž korupcije države u Srbiji. Ne znam koju priču da uzmeš kao istinitu, sve ovo smrdi na korupciju.
Pazi, sad se vade na to da je prije downloadovao negativni test, koji je obavio 22. decembra, nego pozitivni test, koji je navodno obavio 16. decembra.
Jbmt logiku.
Prevarant čitavu Srbiju vuče za nos, a oni od njega nacionalističku ikonu prave. Zapravo, ne znaš šta je gore od svega toga.
Indikativno je da Vučić šuti, i da on vjerovatno zna da je prevarant pokušao da prevari.
-
Osmi Socrates
#328 Re: Novak Đoković
Inače, testovi imaju redne brojeve. Ti brojevi se ne mjenjaju downloadovanjem.
Redni broj negativnog testa (22. decembra) dolazi prije rednog broja pozitivnog testa (navodno 16. decembra).
Udri jače, manijače
Redni broj negativnog testa (22. decembra) dolazi prije rednog broja pozitivnog testa (navodno 16. decembra).
Udri jače, manijače
- Blek Stena
#330 Re: Novak Đoković
Mali od Srbije udario na fer raspodjelu bogatstva pa, na kratko, zavrsio sa migrantima iz Irana
Noleta za sva 3 clana predsjednistva!
Noleta za sva 3 clana predsjednistva!
-
Osmi Socrates
#331 Re: Novak Đoković
Takvo razmišljanje ga je i dovelo da postane sitni prevarant i crv koji traži rupe u pravilima umjesto da je gospodin čovjek.
- Leverage
#332 Re: Novak Đoković
https://www.klix.ba/sport/nogomet/djoko ... /220111165
Čuj džiberskog fola, sudija rek'o nema nejasnoća, ne pitajte mene

Koja seoska varalicaIpak, prema riječima Srđana Đokovića sve je već riješeno i ne postoji nikakva bojazan u oba slučaja.
"Cijela situacija u vezi sa Novakom Đokovićem je zatvorena presudom australijskog suda. Da je bilo nejasnoća kojim se bave pojedini novinari presuda bi bila drugačija", rekao je Srđan Đoković za RTRS, dodavši:
"Australijski sud i nezavisni sudija je za sedam sati ispitivanja svih činjenica utvrdio da nema nikakvih nejasnoća i da je Novak slobodan da uđe u Australiju i bavi se svojim poslom", zaključio je Novakov otac.

- ultima_palabra
#333 Re: Novak Đoković
Sudija je presudio tako zato sto ovi nisu ispostovali proceduru na aerodromu (nisu sacekali jutro da moze nazvati advokate i Tennis Australia). Ovi imaju jos pofino osnova na osnovu kojih ga mogu deportovati ako hoce.
- karanana
#334 Re: Novak Đoković
Pa evo vec je u izolaciji i do pocetka turnira jos 6-7 dana, da je sad ima, prebolio bi je.
Znaci ostaje. Mos mislit koje ce pare donijeti openu to sto ce ostati i igrati vs da ga protjeraju.
Znaci ostaje. Mos mislit koje ce pare donijeti openu to sto ce ostati i igrati vs da ga protjeraju.
- ultima_palabra
#335 Re: Novak Đoković
Politicarima je bitniji njihov rejting od bilo kakvog turnira i para. Sad je pitanje kakva je njihova procjena i sta oni smatraju da je manje losa opcija.
-
swanfilter
#336 Re: Novak Đoković
Mislio Nole, ko sam, sta sam, ja igram. Kad je vidio da bas i nece proci, vadi papire na vrat, na nos. A greske se desavaju ...
Sto se Ausija tice, ispit im je ovo. Drzava im mozda i najrestriktivnija po pitanju Covida. Fakticki jucer mlatili svoje građane, a sad cijeli slucaj sa ovom seoskom varalicom ...
Sto se Ausija tice, ispit im je ovo. Drzava im mozda i najrestriktivnija po pitanju Covida. Fakticki jucer mlatili svoje građane, a sad cijeli slucaj sa ovom seoskom varalicom ...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
- ultima_palabra
#338 Re: Novak Đoković
Eno pravda se na Instagramu da nije znao kad se slikao sa djecom.
Vecinsko raspolozenje u Australiji je da ga se deportuje.
Vecinsko raspolozenje u Australiji je da ga se deportuje.
Now unlikely a decision will be made on Djokovic's visa today. His legal team has filed further legal submissions relevant to the potential cancellation of his visa
"Naturally, this will affect the timeframe for a decision," spokesman for Immigration Minister Hawke says
@theage
- skafiskafsnjak
#339 Re: Novak Đoković
Ev ga kaze vidio test kasnije
Jarane bolje ti je suti , ne ukopavaj se vise
Jarane bolje ti je suti , ne ukopavaj se vise
-
costacurta
#340 Re: Novak Đoković
Gdje sad onaj što pita jel to Noleta napadamo samo zato što je Srbin?Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, sada kada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu".
Pravo pitanje je Jel ga ti jarane braniš samo zato što je Srbin, a nema veze što je il lažirao test ili zaražen bio među djecom?
-
Karikaturist
#341 Re: Novak Đoković
Ja sam mislio Australija ozbiljna zemlja. Majstore, ako neces nekoga da primis i ako te nije briga za imidz nakon toga samo ga okrenes na isti avion nazad. Sta pravis dramu oko toga.
Plus Novak nece osvojiti AO.
Plus Novak nece osvojiti AO.
-
Osmi Socrates
#342 Re: Novak Đoković
Mislim da će ministar imigracije protjerati Novaka. Ima i on svojih komplikacija oko toga, ali, u biti, mislim da mu je situacija ovakva.
Prvo, nema nikakve veze koliko je ova vlada popularna ili ne. Oni su bili dosta nepopularni i prije ovoga, i imaće ubrzo veoma tijesne izbore. Ova odluka, ma kakva bila, neće to ni pogoršati ni poboljšati. Nikakve veze nemaju ni neke insinuacije o oduzimanju Grand Slama, jer, vjerovali ili ne, većina Australaca baš i nije nešto zainteresirana za to.
Veoma je nizak prag koji ministar mora zadovoljiti da ga protjera. U principu, samo mora zadovoljiti standard da Đoković može biti (a ne jeste) rizik za javno zdravlje. On to može biti jer je nevakcinisan, a ove slike iz Beograda sa djecom dok (navodno) čeka rezultate testa i druga javna pojavljivanja mu može dodatno poslužiti kao dokaz.
Drugi standard je da je u javnom interesu da se Đoković protjera. Ove slike iz Melbournea gdje se plemenska suluda rulja sukobljava sa policijom mu mogu poslužiti kao dokaz. Mada, za ovo i ne mora pružati neke pretjerano jake dokaze.
Ako bi ministar odlučio da ga protjera na osnovu ovog laganja oko putovanja, koliko mogu da razumijem, taj bi razlog ostavio Đokoviću pravo 14 dana da odgovori na to. Ne vjerujem da će se odlučiti za to, jer nikome nije u interesu da Đoković počne igrati na turniru, jer ako se to desi mogućnosti za prekidanje njegovih mečeva i sukobi između plemenske rulje, antivaksera, teoretičara zavjere i ostalih Australijanaca su veoma mogući.
Ono što nije pomoglo Đokoviću tokom čitave ove budalaštine je njegova pomahnitala porodica, srpski poludjeli mediji i poneki političari. Vučić se na vrijeme ušutio doduše, vjerovatno zato što zna da je test lažiran.
Naravno da nijedan političar to neće spomenuti ali gomila gluposti koje su izgovorili (pogotovo porodica) za veoma kratko vrijeme je sigurno razbjesnila vladu Australije. Porodica je ovo pretvorila u politiku, a ne vlada. Na kraju su nebulozno likovali zbog odluke sudije. Brđana ne možeš naučiti kada mu je vrijeme da shut the fuck up.
Nije pomogao ni Đoković. Mogao se bilo kad oglasiti javno pozvati na smirivanje situacije, međutim, on je uvijek takav. Svako nacionalističko buncanje zbog njega prešuti. Jednostavno, čovjek je bez kičme i ko god ga podržava, bilo kakvo đubre, on to prihvati. Ministar lako i to može navesti kao razlog zašto je u interesu javnosti da se Đoković deportira. Nije nikako pomogao smirivanju situacije, a kao svjetska zvijezda je mogao. U ovom zadnjem Đokovićevom saopštenju on se zahvaljuje australskoj vladi, ali to mi više liči na lizanje guzice kada su stvari dovedene do vrhunca, nego neka iskrenost.
Svejedno, mislim da će ga Ministar protjerati. Odigraće se kakav-takav turnir. Poslije turnira, vjerovatno slijedi policijska istraga same organizacije turnira, i tad će mnoge stvari izaći na vidjelo. Direktor turnira je vjerovatno već određen da bude glavna meta te istrage. On je vjerovatno gotov, kao i ona predsjednica teniskog saveza, koja nijednu izjavu nije dala otkad je ovo počelo. U zavisnosti šta istraga otkrije, tek onda Đoković može imati legalnih problema oko lažnog testa na osnovu kojeg je ušao u Australiju, recimo.
Anyway, ovaj zadnji dio je kako bih ja to uradio. Dosta stvari tu smrdi.
Đoković bi trebao biti krivično gonjen i u Srbiji, ali, to se vjerovatno neće desiti, osim ako onaj koji je krivotvorio test ne odluči da se igra sa svojom glavom, ili ako Vučić odluči da pusti porodicu Đoković niz vodu. Male šanse.
Prvo, nema nikakve veze koliko je ova vlada popularna ili ne. Oni su bili dosta nepopularni i prije ovoga, i imaće ubrzo veoma tijesne izbore. Ova odluka, ma kakva bila, neće to ni pogoršati ni poboljšati. Nikakve veze nemaju ni neke insinuacije o oduzimanju Grand Slama, jer, vjerovali ili ne, većina Australaca baš i nije nešto zainteresirana za to.
Veoma je nizak prag koji ministar mora zadovoljiti da ga protjera. U principu, samo mora zadovoljiti standard da Đoković može biti (a ne jeste) rizik za javno zdravlje. On to može biti jer je nevakcinisan, a ove slike iz Beograda sa djecom dok (navodno) čeka rezultate testa i druga javna pojavljivanja mu može dodatno poslužiti kao dokaz.
Drugi standard je da je u javnom interesu da se Đoković protjera. Ove slike iz Melbournea gdje se plemenska suluda rulja sukobljava sa policijom mu mogu poslužiti kao dokaz. Mada, za ovo i ne mora pružati neke pretjerano jake dokaze.
Ako bi ministar odlučio da ga protjera na osnovu ovog laganja oko putovanja, koliko mogu da razumijem, taj bi razlog ostavio Đokoviću pravo 14 dana da odgovori na to. Ne vjerujem da će se odlučiti za to, jer nikome nije u interesu da Đoković počne igrati na turniru, jer ako se to desi mogućnosti za prekidanje njegovih mečeva i sukobi između plemenske rulje, antivaksera, teoretičara zavjere i ostalih Australijanaca su veoma mogući.
Ono što nije pomoglo Đokoviću tokom čitave ove budalaštine je njegova pomahnitala porodica, srpski poludjeli mediji i poneki političari. Vučić se na vrijeme ušutio doduše, vjerovatno zato što zna da je test lažiran.
Naravno da nijedan političar to neće spomenuti ali gomila gluposti koje su izgovorili (pogotovo porodica) za veoma kratko vrijeme je sigurno razbjesnila vladu Australije. Porodica je ovo pretvorila u politiku, a ne vlada. Na kraju su nebulozno likovali zbog odluke sudije. Brđana ne možeš naučiti kada mu je vrijeme da shut the fuck up.
Nije pomogao ni Đoković. Mogao se bilo kad oglasiti javno pozvati na smirivanje situacije, međutim, on je uvijek takav. Svako nacionalističko buncanje zbog njega prešuti. Jednostavno, čovjek je bez kičme i ko god ga podržava, bilo kakvo đubre, on to prihvati. Ministar lako i to može navesti kao razlog zašto je u interesu javnosti da se Đoković deportira. Nije nikako pomogao smirivanju situacije, a kao svjetska zvijezda je mogao. U ovom zadnjem Đokovićevom saopštenju on se zahvaljuje australskoj vladi, ali to mi više liči na lizanje guzice kada su stvari dovedene do vrhunca, nego neka iskrenost.
Svejedno, mislim da će ga Ministar protjerati. Odigraće se kakav-takav turnir. Poslije turnira, vjerovatno slijedi policijska istraga same organizacije turnira, i tad će mnoge stvari izaći na vidjelo. Direktor turnira je vjerovatno već određen da bude glavna meta te istrage. On je vjerovatno gotov, kao i ona predsjednica teniskog saveza, koja nijednu izjavu nije dala otkad je ovo počelo. U zavisnosti šta istraga otkrije, tek onda Đoković može imati legalnih problema oko lažnog testa na osnovu kojeg je ušao u Australiju, recimo.
Anyway, ovaj zadnji dio je kako bih ja to uradio. Dosta stvari tu smrdi.
Đoković bi trebao biti krivično gonjen i u Srbiji, ali, to se vjerovatno neće desiti, osim ako onaj koji je krivotvorio test ne odluči da se igra sa svojom glavom, ili ako Vučić odluči da pusti porodicu Đoković niz vodu. Male šanse.
- uglavnomja
#343 Re: Novak Đoković
fama oko testa se lako rijesi - seroloski test da se utvrdi da li je bio zarazen 
- Riddle
#344 Re: Novak Đoković
Auu sad je njegov tim kriv.
-
Karikaturist
#345 Re: Novak Đoković
Svi su krivi samo on nije.

- sinuhe
#346 Re: Novak Đoković
Zavalio je on ovim i Srbiju i 'regiju'. To sto su mu izdali lazan nalaz ce osjetiti svako ko se zaputi u Australiju.
- Haris.ba
#347 Re: Novak Đoković
Mozda jedno glupo pitanje? Sto je Novak odlucio da se prebaci da zivi u Marbelju? Znam da je tamo vrijeme i zimi ok, i navodno zbog djece i skole, i blizu ostala familija.
Ali, Spanija ima ne bas male poreze.
I Marbelja kakva god bila, meni je uvijek bila narkomanski grad pun kriminalaca.
Ali, Spanija ima ne bas male poreze.
I Marbelja kakva god bila, meni je uvijek bila narkomanski grad pun kriminalaca.
-
NediM17
#348 Re: Novak Đoković
Haj ne lupetaj, mislim na ovog serologa.
Last edited by NediM17 on 12/01/2022 09:18, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#349 Re: Novak Đoković
Vijesti stižu jedna drugu.
Neki tvrde da je istraga oko krivotvorenja Đokovičevog pozitivnog covid testa u toku.
To povlači za sobom krivično gonjenje i do pet godina zatvora. Ta bi kazna mogla biti i duža jer je rezultate tog testa dostavio i na sudu, tokom prvog saslušanja.
Neki tvrde da je istraga oko krivotvorenja Đokovičevog pozitivnog covid testa u toku.
To povlači za sobom krivično gonjenje i do pet godina zatvora. Ta bi kazna mogla biti i duža jer je rezultate tog testa dostavio i na sudu, tokom prvog saslušanja.
Last edited by Osmi Socrates on 12/01/2022 09:20, edited 1 time in total.
-
Dead Man Walking
#350 Re: Novak Đoković
Kakva sreca u nesreci za Novaka da se bas 14.12 odigra ta utakmica na kojoj se zarazio i da mu se datumi tako poklope da ipak odleti za Australiju. Pa jos mu ne jave na vrijeme da je fasovo tako da uspije jos par stvari pozavrsavati prije leta, te u neznanju skoknuti i do Spanije.