Normalno da nisu, ovo je najiskrenije što novinar može biti. Neko ko logički i nepristrano razmišlja, ali nije pritisnut bilo kakvim pravilima. Nego ono ispali narodski - on je pakaš i još će se izvući. To je srž. Neki su prosto jednakiji. Mogli su pričati još sat vremena, najbitnije su rekli na samom startu.Chmoljo wrote: ↑11/01/2022 20:06Ništa ljudi slagali nisu.
O da, duuuuuugo se pričalo o tome zašto Novak nije voljen kao Federer ili Nadal. Nikako ljudima nije jasno kakotako uspješan sportaš može biti tako nesimpatičan
Pa se nalazili razni razlozi, od temperamenta, do toga što nije zapadnoevropljanin jer samo oni mogu vrhunski i najveći.
Na kraju se odgovori sami ponude.
Ja sam na njega bljucnuo sebi u usta onda kada se javljao video linkom da upotpuni ugođaj i formalnog gubitka Kosova. Ne mogu reći da sam navijao protiv njega, jer me je jednostavno bolio hurac. Ali da mi je nesimpatičan, na to imam potpuno pravo, a da mi se ne nabija na nos.
I to iz potpuno nacionalističkih razloga - ondje gdje je mogao napraviti otklon od srbovanja, nije ga napravio. Dapače. Vidjevši koliki mu je čača kreten, jasno je da bi to svakako išlo teže, ali obzirom da smo na svojoj koži osjetili šta znači srbovanje, oprostite, ali imam potpuno pravo da mi se ne dopada zbog toga. Kao i Bora Đorđević ili Glogovac.
Na kraju krajeva, jel Milan Gurović povlačio kanafu na Hreši? Čak su mi pvi lokovi i pošteniji. Ovaj je pomalo sa svima. I nije protiv vakcine, ali mantra je ista. I priznaje uslove za učešće na turniru, i vrda. I srbuje, i dobar je sa svima. Nije napo čovjeka, nego kameru, što bi rekla naša lokalna poslovica.
Vidjevši da puši priču o piramidama i čakrama, onda mi je bilo čak malo i žao, ali ba, odjebite sa tim dokazivanjem širokogrudnosti i toga da ga moramo voljeti da bi sebi dokazali da nismo isti.
On je doduše dokazao da je najviše od svega ono što mu rekoše ovi novinari: šupak.
Ali bar je nešto dobro proizašlo iz svega ovoga - definitivno je razriješio dilemu zašto nije omiljen iako je vrhunski sportista i jedan od najboljih ikada.
Meni Đoković tako nekako niti smrdi niti miriše. Više nisam toliko zaokupljen tenisom da bi me i bilo toliko briga. Ja sam nešto najbolje i najljepše što ta igra ima ponuditi već vidio tako da sad gledam ponekad čisto da ostanem u toku. U ovom konkretnom slučaju, tenis nije važan. Sve titule, pohvale, karijera... To nije tema. Stvar je u tome da postoji zakonska osnova da ga se krivično goni, bilo zbog falsifikovanja dokumenata, bilo zbog narušavanja javnog zdravlja. I vjerovatna mogućnost da se ništa od toga neće desiti je ono što nervira i zato ne mogu biti na njegovoj strani. Kako kažu kolege - arsehole is gonna get away with it.