Novak Đoković

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Riddle

#301 Re: Novak Đoković

Post by Riddle »

Chmoljo wrote: 11/01/2022 20:06Ništa ljudi slagali nisu.

O da, duuuuuugo se pričalo o tome zašto Novak nije voljen kao Federer ili Nadal. Nikako ljudima nije jasno kakotako uspješan sportaš može biti tako nesimpatičan

Pa se nalazili razni razlozi, od temperamenta, do toga što nije zapadnoevropljanin jer samo oni mogu vrhunski i najveći.

Na kraju se odgovori sami ponude.

Ja sam na njega bljucnuo sebi u usta onda kada se javljao video linkom da upotpuni ugođaj i formalnog gubitka Kosova. Ne mogu reći da sam navijao protiv njega, jer me je jednostavno bolio hurac. Ali da mi je nesimpatičan, na to imam potpuno pravo, a da mi se ne nabija na nos.

I to iz potpuno nacionalističkih razloga - ondje gdje je mogao napraviti otklon od srbovanja, nije ga napravio. Dapače. Vidjevši koliki mu je čača kreten, jasno je da bi to svakako išlo teže, ali obzirom da smo na svojoj koži osjetili šta znači srbovanje, oprostite, ali imam potpuno pravo da mi se ne dopada zbog toga. Kao i Bora Đorđević ili Glogovac.

Na kraju krajeva, jel Milan Gurović povlačio kanafu na Hreši? Čak su mi pvi lokovi i pošteniji. Ovaj je pomalo sa svima. I nije protiv vakcine, ali mantra je ista. I priznaje uslove za učešće na turniru, i vrda. I srbuje, i dobar je sa svima. Nije napo čovjeka, nego kameru, što bi rekla naša lokalna poslovica.

Vidjevši da puši priču o piramidama i čakrama, onda mi je bilo čak malo i žao, ali ba, odjebite sa tim dokazivanjem širokogrudnosti i toga da ga moramo voljeti da bi sebi dokazali da nismo isti.

On je doduše dokazao da je najviše od svega ono što mu rekoše ovi novinari: šupak.

Ali bar je nešto dobro proizašlo iz svega ovoga - definitivno je razriješio dilemu zašto nije omiljen iako je vrhunski sportista i jedan od najboljih ikada.
Normalno da nisu, ovo je najiskrenije što novinar može biti. Neko ko logički i nepristrano razmišlja, ali nije pritisnut bilo kakvim pravilima. Nego ono ispali narodski - on je pakaš i još će se izvući. To je srž. Neki su prosto jednakiji. Mogli su pričati još sat vremena, najbitnije su rekli na samom startu.

Meni Đoković tako nekako niti smrdi niti miriše. Više nisam toliko zaokupljen tenisom da bi me i bilo toliko briga. Ja sam nešto najbolje i najljepše što ta igra ima ponuditi već vidio tako da sad gledam ponekad čisto da ostanem u toku. U ovom konkretnom slučaju, tenis nije važan. Sve titule, pohvale, karijera... To nije tema. Stvar je u tome da postoji zakonska osnova da ga se krivično goni, bilo zbog falsifikovanja dokumenata, bilo zbog narušavanja javnog zdravlja. I vjerovatna mogućnost da se ništa od toga neće desiti je ono što nervira i zato ne mogu biti na njegovoj strani. Kako kažu kolege - arsehole is gonna get away with it.
Dr. Kuca

#302 Re: Novak Đoković

Post by Dr. Kuca »

Budala lik. Procita negdje da za prijatelja ima devo, koje grli 😂
Dead Man Walking

#303 Re: Novak Đoković

Post by Dead Man Walking »

konami666 wrote: 11/01/2022 20:25 Kad čovjek procita komentare rekao bi da u Bosni nikad niko nije prekršio niti jedan zakon ili pravilo ikada, toliko poštenja izvire da mi nikako nije jasno kako u jednom takvom super razvijenom i naprednom prepoštenom društvu toliko lopovluka i kriminala. A Đoković je GOAT dok ne dođe neki bolji teniser :thumbup:
Kakve Bosna ima veze sa ovim? U Bosnu dolazi kako mu je qrcu cejf kod svog jarana da se nadise ozona u tunelima piramide, i u Bosni bi ovo proslo bez problema. Zbivanja su u Australiji ako nisi primjetio, a u Bosni i na Balkanu generalno bi ovo proslo ko halva.
breuer

#304 Re: Novak Đoković

Post by breuer »

e da je nama jedan Novak...
Blek Stena

#305 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

ultima_palabra

#306 Re: Novak Đoković

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote: 11/01/2022 20:53
ultima_palabra wrote: 11/01/2022 20:50

Rezultati bili gotovi istog dana u 8 navecer, pise crno na bijelo.
Moze reci da nije procitao email, ne radi wi-fi, bager kopao i presjekao kabl pred kucom, telefon hakovan... :skoljka:

Al' sekunda mu je falila da ih izlevati za Spaniju, tek je sad izaslo na vidjelo :D
I niko da ne javi Novaku Djokovicu da ima koronu :D
Palmalma

#307 Re: Novak Đoković

Post by Palmalma »

Blek Stena wrote: 11/01/2022 21:23
Ovo sto spominje Nadala na 1:55,
zar Nadal nije vakcinisan, a samim tim u svakoj zemlji, pa i u Australiji, su drugacija pravila?
karanana

#308 Re: Novak Đoković

Post by karanana »

i sad zbog njegovog falsificiranog testa posljedice mogu snositi ljudi koji trebaju da putuju ali im zemlje nece prihvatiti test iz srbije ili cak ni potvrde o vakcinaciji.

pa zar mu nije bilo lakse da falsificira potvrdu o vakcinaciji? ali valjda je u pitanju javno stajaliste o vakcinaciji jer da je falsificiro vakcinaciju samo bi on znao da je nije primio, a to nije fazon kada je javno mnjenje i uzor velike grupe raje u pitanju.
azurna_obala

#309 Re: Novak Đoković

Post by azurna_obala »

Lik je kreten obični...još jedan od dokaza velike srpske žrtve, svi su krivi, samo on nije, svi su protiv njega ..trebali su ga nogom nabiti iz te jebene Australije, pa nek u velikoj Srbiji glumi Isusa i Spartaka s razlogom
Edin H.

#310 Re: Novak Đoković

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote: 11/01/2022 21:24
Edin H. wrote: 11/01/2022 20:53

Moze reci da nije procitao email, ne radi wi-fi, bager kopao i presjekao kabl pred kucom, telefon hakovan... :skoljka:

Al' sekunda mu je falila da ih izlevati za Spaniju, tek je sad izaslo na vidjelo :D
I niko da ne javi Novaku Djokovicu da ima koronu :D
Jako su nemarni u Institutu za Javno Zdravlje “Dr. Milan Jovanović - Batut” :oops:
karanana

#311 Re: Novak Đoković

Post by karanana »

pored tolikih lopina i falsifikatora na sve strane on amatere nasao da mu rjesavaju papire i odrade malverzaciju punu rupa.
svima noga. ionako ih je hrpa pijavica na platnom spisku.
JohnnyS

#312 Re: Novak Đoković

Post by JohnnyS »

karanana wrote: 11/01/2022 22:03 pored tolikih lopina i falsifikatora na sve strane on amatere nasao da mu rjesavaju papire i odrade malverzaciju punu rupa.
svima noga. ionako ih je hrpa pijavica na platnom spisku.
Rekoh jučer, trebao je nekog iz Hercegovine uzeti za srediti papire
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#313 Re: Novak Đoković

Post by Chmoljo »

Asima.

Gdje ćeš bilo koga do Asima.

On bi odmah Scotta završio.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#314 Re: Novak Đoković

Post by ajdamo »

13 stranica teme,a ni slova o tenisu :lol:
Leverage

#315 Re: Novak Đoković

Post by Leverage »

Pravo čudo, obzirom da se ovih dana dešava to što se dešava.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#316 Re: Novak Đoković

Post by konektovan »

ajdamo wrote: 11/01/2022 22:12 13 stranica teme,a ni slova o tenisu :lol:
Pa tema je Novak,..a Novak nije samo tenis.
konami666

#317 Re: Novak Đoković

Post by konami666 »

Dead Man Walking wrote: 11/01/2022 21:19
konami666 wrote: 11/01/2022 20:25 Kad čovjek procita komentare rekao bi da u Bosni nikad niko nije prekršio niti jedan zakon ili pravilo ikada, toliko poštenja izvire da mi nikako nije jasno kako u jednom takvom super razvijenom i naprednom prepoštenom društvu toliko lopovluka i kriminala. A Đoković je GOAT dok ne dođe neki bolji teniser :thumbup:
Kakve Bosna ima veze sa ovim? U Bosnu dolazi kako mu je qrcu cejf kod svog jarana da se nadise ozona u tunelima piramide, i u Bosni bi ovo proslo bez problema. Zbivanja su u Australiji ako nisi primjetio, a u Bosni i na Balkanu generalno bi ovo proslo ko halva.
Pa sudeći po komentarima ovdje rekao bi čovjek da ima itekako veze. Upalili se svi ko žmigavci.
Laertes

#318 Re: Novak Đoković

Post by Laertes »

konektovan wrote: 11/01/2022 22:14
ajdamo wrote: 11/01/2022 22:12 13 stranica teme,a ni slova o tenisu :lol:
Pa tema je Novak,..a Novak nije samo tenis.
Més que tennis :mrgreen:
DonieBrasco

#319 Re: Novak Đoković

Post by DonieBrasco »

Kad ce se znati konacna odluka za ovog lika ?
ultima_palabra

#320 Re: Novak Đoković

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote: 11/01/2022 19:43
ultima_palabra wrote: 11/01/2022 17:36 Cuj Nigel Farage u posjeti Beogradu :-) Svijet se definitivno podijelio po ideoloskim linijama nakon Brexita i izbora Trumpa, a Covid je to zacementirao.
Hm malo elaboriraj dodatno :hm:
Pa globalizirali su se pokreti sa obje strane. Ne bi mi bilo cudno vidjeti Djokovica na Trumpovom skupu za par godina.
necko_hz

#321 Re: Novak Đoković

Post by necko_hz »

E čuj javio se Skaka i pita jesu li konačno pustili Džumhura :mrgreen:
Ateista

#322 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

ultima_palabra wrote: 11/01/2022 20:50
Edin H. wrote: 11/01/2022 20:47

I u Engleskoj je dva tri, nekada i vise ako saljes postom, brze ako odes licno da se testiras.
Ali mislim da su brzi u manjim zemljama poput Srbije.
Rezultati bili gotovi istog dana u 8 navecer, pise crno na bijelo.
Ako ima dokaz za to to je druga prica. Moze se jos vaditi ba to da nije procitao ali to je ofirno.
Ja i dalje mislim da je test lazan, i podrzavam motive zbog kojih je to uradio, ne podrzavam ako je stvarno zarazen hodao.
Leverage

#323 Re: Novak Đoković

Post by Leverage »

DonieBrasco wrote: 11/01/2022 22:37 Kad ce se znati konacna odluka za ovog lika ?
Glavno kad rekoše ima 4 sata da odluči, al' može i kasnije :lol:
Blek Stena

#324 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

Prvo dok vide u kakvoj je formi :D
darius_maximus

#325 Re: Novak Đoković

Post by darius_maximus »

Ateista wrote: 11/01/2022 18:15
darius_maximus wrote: 11/01/2022 17:03

Kad si bogat, možeš i pišat' po sirotinji, a oni ćete voliti i navijati za tebe.
A Novak baš igra za raju, ali nije zanemario taktiku.
Malo Marš na Drinu, malo Halid, malo piramide, malo Hrvatska, malo Draža, malo anti-vax i pokrio si čitav Balkan.
Neko spomenu našeg DžekA, ali on nije ovako dobro razradio ovo, džaba. Procentualno, više njega po Bosni mrze neg' Noleta.
Što ti je paradoks.
To su vec sasvim druge stvari, sto bogati generalno pisaju po sirotinji, njegove cetnicke izjave (ako su tacne, ne pratim pa ne znam), slikanje sa Osmanagicem i slicne stvari, sa tim se ne slazem, ovdje govorim samo o nacinu na koji se popisao po njihovim mjerama.

Sto se tice toga da je prekrsio neki zakon Srbije, to stoji jer ili je bio sa drugima pozitivan ili je lazirao test, a i jedno i drugo je kaznjivo. Krsenje izolacije ne podrzavam, dok falsifikovanje takvih dokumenanata za potrebe izbjegavanja vakcine i mogucnosti putovanja podrzavam jer su uzrok za to nebulozna pravila i propisi, ali isto tako mislim da treba u Srbiji da odgovara, cisto zbog toga sto je poznat i sto zakon treba da bude isti prema svakom, kad vec nije bio dovoljno oprezan da se ne skonta.
Dragi Ateisto, ne možeš i podržavati izvršenje krivičnog djela i tražiti da se kazni počinilac.
Nije ni tvoje, ni Noletovo, ni moje, da određujemo šta su nebulozna pravila i propisi, pogotovo u tuđim zemljama.
Nekome je nebulozno što ne smiješ proći kroz crveno u tri ujutro ili stati pod sva četiri na ulici da "samo nešto uzmeš s trafike", nekome je nebulozno što ne možeš organizovati borbe pasa, nekome je nebulozno što ne možeš u džamiju u cipelama, a opet ta pravila, propisi i zakoni postoje.
Njemu ako su Covid potvrde nebulozne, onda je mogao ne izvaditi potvrdu i sjediti kući, kao što su mnogi drugi ljudi uradili.

Pošto su kod nas empatija i briga za drugog/bližnjeg postali strani i nepoznati osjećaji, ne čudi toliko naša sklonost kršenju pravila, jer je svakome njegova guzica najbitnija.
Međutim, kada bi svi malo zastali, pa razmislili šta bi značilo kada bi svi počeli kršiti pravila i zakone koja smatraju nebuloznim, shvatili bi da bi nešto godilo njihovoj guzici, a nešto i ne bi.

Nije toliko sada ni bitno, jer je Nole odlučio da je njegova guzica bitnija od guzica miliona Australaca, pa neka mu oni kažu šta misle o tome.
Na ovim prostorima sigurno neće doći do osuda, jer se to ovdje "razumije".
Post Reply