"Trojka"

Post Reply
A_A_AKCIJA

#326 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Cvancika wrote: 26/07/2023 12:37 Sto ne kazes nista za odbranu,
Ministar odbrane je Helez.

Ministstva se dijele na federaciju i rs. Lajčakovi zakoni su tako propisali.

Umjesto sigurnosti se dobila trgovina i komunikacije, jer je bitno za ove prioritete EU.

Ovaj saziv VM ima najviše ministara koji dolaze iz pro BiH stranaka. Dakle, ništa se nije dalo nego je došlo do rotacije na dva ministarstva.
Cvancika

#327 Re: "Trojka"

Post by Cvancika »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 13:02
Cvancika wrote: 26/07/2023 12:37 Sto ne kazes nista za odbranu,

Umjesto sigurnosti se dobila trgovina i komunikacije, jer je bitno za ove prioritete EU.

Ovaj saziv VM ima najviše ministara koji dolaze iz pro BiH stranaka. Dakle, ništa se nije dalo nego je došlo do rotacije na dva ministarstva.
Sigurnost sam mislio halali, u drugom postu sam pogresno napisao.
A_A_AKCIJA

#328 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Cvancika wrote: 26/07/2023 13:04
A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 13:02

Sigurnost sam mislio halali, u drugom postu sam pogresno napisao.
Dakle, jasno ti je da nikako proBiH snage ne mogu imati više od četiri ministarstva, sa ovim omjerom snaga u parlamentima i domu naroda.

Iz rs mora biti četiri, od čega je ministar za raseljena lica Bošnjak, a tri su SNSD
Trojka je dobila tri iz federacije
HDZ dva plus premijer.
Cvancika

#329 Re: "Trojka"

Post by Cvancika »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 13:10
Cvancika wrote: 26/07/2023 13:04 Sigurnost sam mislio halali, u drugom postu sam pogresno napisao.
Dakle, jasno ti je da nikako proBiH snage ne mogu imati više od četiri ministarstva, sa ovim omjerom snaga u parlamentima i domu naroda.

Iz rs mora biti četiri, od čega je ministar za raseljena lica Bošnjak, a tri su SNSD
HDZ dva plus premijer.
Jasno, zanimalo me samo da li postoji jos nesto mimo toga pa i tu moraju neke rotacije. Misljenja sam i dalje da je sigurnost za trgovinu i komunikacije greska, ali ne u fazonu izdajaaaaa otese nam sve, ali vrijeme ce pokazati. :D
A_A_AKCIJA

#330 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Cvancika wrote: 26/07/2023 13:28
A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 13:10

HDZ dva plus premijer.
Jasno, zanimalo me samo da li postoji jos nesto mimo toga pa i tu moraju neke rotacije. Misljenja sam i dalje da je sigurnost za trgovinu i komunikacije greska, ali ne u fazonu izdajaaaaa otese nam sve, ali vrijeme ce pokazati. :D
Jeste, imaš još i dogovorenu rotaciju na premijeskoj poziciji VM, da se smjenjuju svaki saziv Bošnjak, Srbin i Hrvat.

Samo treba biti realan.

Nemam problem sa realnom kritikom.

Imam problem kada se Trojci prebacuje bilbord u Srebrenici i kreten Karamatić.
BHCluster

#331 Re: "Trojka"

Post by BHCluster »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 12:59
BHCluster wrote: 26/07/2023 12:38

Vi moras sa Dodikom jer nemate izbora? Bravo! A mozda zatvor? Cuj tu se prica zavrsava?! Ovim napisanim si opravdao decenije sdO pljacke. Zar je tesko kupiti zemlju i napraviti zgradu a da nije vezano sa Dodikovim kriminalom? Fuj!

Jeste, u Banjoj Luci je nemoguće.

Guglaj malo pa ćeš vidjeti.

Tender za zgradu raspisan 2007. Niko nije ispunjavao u više puta.

Ured za reviziju UIO naložio da moraju kupiti zgradu.
Stanivuković htio pokloniti zemlju, pa ga ušutkao Dodik.

Većina procedure završena još 2022. I to je cijena bila 100 miliona.

I na kraju Trojka kriva :D
Naravno da je Trojka kriva jer sav taj Dodikov kriminal amnestira, sta vise pokusava prodati pricu kako je to patriotizam. Trojka pored amnestiranja Dodikov kriminala s ovim potezom je amnestirala i sdO. Pravna drzava zdravo.
A_A_AKCIJA

#332 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

BHCluster wrote: 26/07/2023 15:30 Naravno da je Trojka kriva jer sav taj Dodikov kriminal amnestira, sta vise pokusava prodati pricu kako je to patriotizam. Trojka pored amnestiranja Dodikov kriminala s ovim potezom je amnestirala i sdO. Pravna drzava zdravo.
Dakle, kad vas našutam argumentima, vratimo se na šuplju, retoriku, narrative, amnestiranja...

Bezveze verglaš. Za vakta SDA gotov tender.
BHCluster

#333 Re: "Trojka"

Post by BHCluster »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 15:33
BHCluster wrote: 26/07/2023 15:30 Naravno da je Trojka kriva jer sav taj Dodikov kriminal amnestira, sta vise pokusava prodati pricu kako je to patriotizam. Trojka pored amnestiranja Dodikov kriminala s ovim potezom je amnestirala i sdO. Pravna drzava zdravo.
Dakle, kad vas našutam argumentima, vratimo se na šuplju, retoriku, narrative, amnestiranja...

Bezveze verglaš. Za vakta SDA gotov tender.
Ne lazi nikav ti argument nemas osim da opravdavas Trojkino amnestiranje Dodikovog kriminala i korupcije. sdO botovi vam samo mogu biti zavidni na poslu koji rOdite.
dulekrele

#334 Re: "Trojka"

Post by dulekrele »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 12:15
dulekrele wrote: 26/07/2023 11:43 Jel to opravdanje da im date još.
A šta je to još?

Gukni golube više, nemoj mi šuplje.

Šta još?

Državna institucija kupila zgradu u Banjoj Luci. Jel to nenormalno da državna institucija kupi zgradu za poslovanje? Šta je tu rs dobila?

Ako ćeš mak na konac, vlada rs je izgubila mjesečnu rentu od skoro 100.000 KM koliko bi naplaćivala za iznajmljivanje prostora UIO. Taj milion KM godišnje bi išao u budžet rs direktno.
Nije problem zgrada vec od koga je kupljena i na koji nacin.
Dalje, sracunaj koliko bosnjackoj komponenti pripada direktorskih mjesta a koliko je dobila sa trojkom. Jasno ti je da svima 1/3 nije postena podijela. Bosnjaci moraju imati veci broj direktorskih mjesta. Vukoja, UIO, Vlaisavljevicka, (ne)rad parlamenta FBiH, podanicki odnos prema Dodiku i covicu itd. Sa merakom cu docekati pad trojke na sljedecim izborima a nikada u zivotu nisam glasao za zelenu bandu niti cu.
A_A_AKCIJA

#335 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

dulekrele wrote: 26/07/2023 17:38 Dalje, sracunaj koliko bosnjackoj komponenti pripada direktorskih mjesta a koliko je dobila sa trojkom. Jasno ti je da svima 1/3 nije postena podijela. Bosnjaci moraju imati veci broj direktorskih mjesta. Vukoja, UIO, Vlaisavljevicka, (ne)rad parlamenta FBiH, podanicki odnos prema Dodiku i covicu itd.
Direktorska mjesta agencija na državnom nivou nisu fer raspoređena. To je aranžman prije Trojke i tako je definirano zakonima, raznim dogovorima...

Sigurno će se insistirati da se ovo izmjeni, ali nema šanse da se to uradi danas.

Mjesta uposlenika su definirana popisom, i tu opet fali skoro 1000 Bošnjaka. Znam, zvuči otrcano, ali je SDA kriva za to. Da danas odlučiš to promijeniti, treba dugo vremena. Moraš otpustiti ljude, raspisati konkurse, čekati žalbe...

Vlaisavljević je odvratna spodoba, ali je izbor HDZ koji moraš poštovati. Dok god HDZ ima glasove koje ima i dom naroda, to je tako. Nemoguće je promijeniti dok neka proBiH stranka ne dobije dovoljno glasova da ubaci svoje Hrvate u domove naroda.

"Podanički odnos" je izmišljotina SDA, jer nemaju nikakve druge argumente. U čemu se ogleda taj odnos? Samo u izmišljotinama SDA. Nema niti jedne realne osnove.

Brutalna je činjenica da Trojka nije popustila milimetra ni HDZ-u ni Dodiku.

Gledaj činjenice i mjeri učinke. Samo se to pika.
SDA galama je samo plač za foteljama.
palermo

#336 Re: "Trojka"

Post by palermo »

dulekrele wrote: 26/07/2023 17:38
A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 12:15

A šta je to još?

Gukni golube više, nemoj mi šuplje.

Šta još?

Državna institucija kupila zgradu u Banjoj Luci. Jel to nenormalno da državna institucija kupi zgradu za poslovanje? Šta je tu rs dobila?

Ako ćeš mak na konac, vlada rs je izgubila mjesečnu rentu od skoro 100.000 KM koliko bi naplaćivala za iznajmljivanje prostora UIO. Taj milion KM godišnje bi išao u budžet rs direktno.
Dalje, sracunaj koliko bosnjackoj komponenti pripada direktorskih mjesta a koliko je dobila sa trojkom. Jasno ti je da svima 1/3 nije postena podijela. Bosnjaci moraju imati veci broj direktorskih mjesta. Vukoja, UIO, Vlaisavljevicka, (ne)rad parlamenta FBiH, podanicki odnos prema Dodiku i covicu itd. Sa merakom cu docekati pad trojke na sljedecim izborima a nikada u zivotu nisam glasao za zelenu bandu niti cu.
Ako ne budes glasao za SDA kako mislis docekati pad Trojke ??
emirolini

#337 Re: "Trojka"

Post by emirolini »

Trojka je veca izdaja nego kompletna vladavina SDA kriminalaca i hodza. SDA su kriminalci ali ovi izdajnici su ih nadmasili i to debelo nadmasili.
dulekrele

#338 Re: "Trojka"

Post by dulekrele »

palermo wrote: 26/07/2023 17:53
dulekrele wrote: 26/07/2023 17:38
Ako ne budes glasao za SDA kako mislis docekati pad Trojke ??
Za zelenu mafijasku organizaciju nikad.
Nisam iznenaden za trojku s obzirom da su im politicki imbecili na vodecim mjestima. Intelektualno podkapacitirani bez muda i stava. Sto opet nije iznenadenje s obzirom da su nip-u sve trulez sda.
Last edited by dulekrele on 26/07/2023 19:32, edited 1 time in total.
Hakiz

#339 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 17:51

Gledaj činjenice i mjeri učinke. Samo se to pika.
Juče mu dadoše 100 milona.

Danas: https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... /230726126

Eto ti činjenice i učinci. Pa pikaj.
-Chesterfield-

#340 Re: "Trojka"

Post by -Chesterfield- »

A_A_AKCIJA wrote: 26/07/2023 17:51
dulekrele wrote: 26/07/2023 17:38 Dalje, sracunaj koliko bosnjackoj komponenti pripada direktorskih mjesta a koliko je dobila sa trojkom. Jasno ti je da svima 1/3 nije postena podijela. Bosnjaci moraju imati veci broj direktorskih mjesta. Vukoja, UIO, Vlaisavljevicka, (ne)rad parlamenta FBiH, podanicki odnos prema Dodiku i covicu itd.
Direktorska mjesta agencija na državnom nivou nisu fer raspoređena. To je aranžman prije Trojke i tako je definirano zakonima, raznim dogovorima...

Sigurno će se insistirati da se ovo izmjeni, ali nema šanse da se to uradi danas.

Mjesta uposlenika su definirana popisom, i tu opet fali skoro 1000 Bošnjaka. Znam, zvuči otrcano, ali je SDA kriva za to. Da danas odlučiš to promijeniti, treba dugo vremena. Moraš otpustiti ljude, raspisati konkurse, čekati žalbe...
Trojka treba da zgužva te papire - kojekakve SDA dogovore ( nema potrebe ni da ih pročita) i baci u kantu za smeće.

Valjda bi normalno bilo da novi igrači imaju svoje zahtjeve.

Ne moraju nadomjestiti tih 1000 Bošnjaka. Za uhar bi bilo 999... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#341 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

emirolini wrote: 26/07/2023 19:03 Trojka je veca izdaja nego kompletna vladavina SDA kriminalaca i hodza. SDA su kriminalci ali ovi izdajnici su ih nadmasili i to debelo nadmasili.
Bas tako. Sjo sta nam rade
pemanapemani

#342 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

Dali Dodiku 70 miliona za zgradu drzavne institucije.

Ako je to sve sto su dali Dodiku, onda je to dobro.

SDA i DF mu nisu dali milione za zgradu, ali su mu ispod stola dali puno vise miliona za ostalo.
U javnosti halabuka i odbrana drzave zabranom zgrade drzavne institucije u BL, a u stvarnosti Dodiku pare MMF, vecina u DN..

Ne branim trojku i ne podrzavam ih u ovom odnosu sa Dodikom i Covicem. Ne znam da li cu vise uopce glasati na izborima, ali mi ide na neku stvar licemjerje SDA i DF.

Sutis na reviziju, kriminal, opsttrukciju povratka, ne u NATO ako nece Srbi, Komsicevu lijenost i nerad..., i to 20 i kusur godina, a prozivas ljude koji rade 7 mjeseci i vucicevski ih svakodnevno optuzujes za izdaju.

U tri pm, ako su ovi iz trojke toliki izdajnici, kako tvrde veci od Abdica, zasto se onda ne skupi 100 hiljada gradjana nekoliko puta, izvrsi pritisak na Schmidta i vlade na razlicitim nivoima i smjene takvi neopjevani izdajnici?
zavrzlama

#343 Re: "Trojka"

Post by zavrzlama »

Cim sda fanovi kritikuju Trojku znam da je trojka na dobrom putu...

Ono sto cini sda luzerom je cinjenica da glavni igraci u trojci su bas oni koji su bili u sda pa su je napustili jer bas ti koji su bili pa napustili najbolje znaju ko je sda i kako ih dokusuriti dok su na postelji.. 8)

Ko se nakro nakro se,znam tesko to pada mladim sda kadrovima tamam dosli pred lonac a graha vise nema,nek idu kod baketa po obrok ;-)
Student_u_Ostavci

#344 Re: "Trojka"

Post by Student_u_Ostavci »

Pa naravno da su na dobrom putu. Poltronski odnos prema Čoviću i Dodiku ti garantuje da će te oni opet izabrati da prave vlast s tobom. Kud ćeš bolji put od toga?! :izet:
palermo

#345 Re: "Trojka"

Post by palermo »

zavrzlama wrote: 26/07/2023 22:43 Cim sda fanovi kritikuju Trojku znam da je trojka na dobrom putu...

Ono sto cini sda luzerom je cinjenica da glavni igraci u trojci su bas oni koji su bili u sda pa su je napustili jer bas ti koji su bili pa napustili najbolje znaju ko je sda i kako ih dokusuTiti dok su na postelji.. 8)

Ko se nakro nakro se,znam tesko to pada mladim sda kadrovima tamam dosli pred lonac a graha vise nema,nek idu kod baketa po obrok ;-)
Trebao si samo dodati a HNS-ovi hvale, ...
I onda.ono, znam da.jw trojka.na dobrom.putu...

Tek ttafa ti post dobija na vjerodostojnosri...
emirolini

#346 Re: "Trojka"

Post by emirolini »

_BataZiv_0809 wrote: 26/07/2023 21:55
emirolini wrote: 26/07/2023 19:03 Trojka je veca izdaja nego kompletna vladavina SDA kriminalaca i hodza. SDA su kriminalci ali ovi izdajnici su ih nadmasili i to debelo nadmasili.
Bas tako. Sjo sta nam rade
Ja ba

hahahahahah ahahahaha ahahahha :run:
zavrzlama

#347 Re: "Trojka"

Post by zavrzlama »

palermo wrote: 26/07/2023 23:08
zavrzlama wrote: 26/07/2023 22:43 Cim sda fanovi kritikuju Trojku znam da je trojka na dobrom putu...

Ono sto cini sda luzerom je cinjenica da glavni igraci u trojci su bas oni koji su bili u sda pa su je napustili jer bas ti koji su bili pa napustili najbolje znaju ko je sda i kako ih dokusuTiti dok su na postelji.. 8)

Trebao si samo dodati a HNS-ovi hvale, ...
I onda.ono, znam da.jw trojka.na dobrom.putu...

Tek ttafa ti post dobija na vjerodostojnosri...
Imali neko bolji od trojke kakva god da je....

Napad/kritika na trojku nije napad na bosnjake i Islam i to nama probih snagama i treba...pametnim dosta...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#348 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

James O'Brien: Način da zaustavimo Dodika je da smanjimo njegovu kontrolu novca
dok ameri i ojropljani zavrću pipu, korisni idioti ga finansiraju i održavaju u životu iz naših džepova :-)
Adriatic

#349 Re: "Trojka"

Post by Adriatic »

Uđeš u koaliciju sa najvećim rušiteljima države i onda pitaš a šta sam zgriješio? :-)
Hakiz

#350 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

JoseMujica wrote: 27/07/2023 11:30
James O'Brien: Način da zaustavimo Dodika je da smanjimo njegovu kontrolu novca
dok ameri i ojropljani zavrću pipu, korisni idioti ga finansiraju i održavaju u životu iz naših džepova :-)
Nama, zapravo, trojci je nezaobilazan, amerima i ojropljanima nije :mrgreen:
Post Reply