A_A_AKCIJA wrote: ↑26/07/2023 10:55
Možeš li konkretno napisati šta je to Trojka dala HDZ ili SNSD-u?
Da je štetno za državu?
Da već nije uređeno da mora tako Daytonom, zakonima, nekim aktima ...
Da se nije dobilo nešto zauzvrat (direktor jedne firme za direktora druge)
Evo, na primjer, kako bi ti ovu zgradu UIO u Banjoj Luci riješio? Jel misliš da ima išta da nije pod kontrolom Dodika tamo? Jel dobro da je državna institucija dobila zgradu?
Ni u ludilu im niste smjeli dati ministartvo sigurnosti, do dana danasnjeg ne razumijem zasto je doslo do toga? Jel i tu mora rotacija ili sta?
Po meni nije ni najveci problem u tom davanju nego u relativizaciji i pravdanju ponasanja dodika i covica i dogovora koji se prave sa njima. A godinama proveli napadajuci zelene zohare za isto. Nisam ja pricao o rekalsaciji, o evropskom dodiku, hdzu i bum onaj juce prica o slobodnom teritoriju, i kakvih budalastina su sve izrekli u zadnjih pola godine. Cemu prica kako da ce se takvi likovi promijeniti i saradjivati? Kad je ocito sve stavr trgovine, doslovno u oci te gleda i laze kad kaze da je drugacije.
I evo ovaj Dinin post o ovoj zgradi, cuj nece pripadati dodiku tamo gdje on postavi kadar? Pa na papiru nece, al u praksi ce oni raditi iskljucivo za njegvoe interese tako cemu presmijesna prica kako je to sve ok i drzava ce nesto profitirati iz ovoga?
I najgore od svega bilo kakvo misljenje suprotno od postupaka centrale oznacavate kao sdfa, sokantno mi je da ne vidite koliko ljudi koji su ovdje agitovali za trojku je promijenilo misljenje a vi samo u fazonu, ma sdfa botovi. Cudic je sdfa bot, Miletic, sad Irfan i Denis. Ma hajte molim vas.