Ivo Lola wrote:
ti si otiso od teme sa tim sto ti smeta sto nam je more blize nego tebi... i kreno u patetiku...
evo ako hoces istu stvar da ti kazem na manje patetican nacin... igrom slucaja mi je to struka

geografski polozaj bih je znatno bolji od svih zemalja srednje i sjeverne evrope u smislu klimatskih prilika
Tuzla npr. godisnje ima 1900 suncanih sati dok malme ima 1550, minhen 1750...
kolicina padavina je takodje manja nego u ovim gradovima
Geodiverzitet je znatno izrazeniji, od reljefnog do flore i faune... which means, imamo bogatiju prirodu od zivotinjica do biljkica, a i blize more i planine pogodne za turizam...
P.S da se razumijemo rado bi ja to mijenjo za tvoju platu... ali nemoj brate mili urinirati i po ono malo dobrih stvari koje ovdje postoje, ipak je ovo i tvoje i ti si ovde nasto
Ovo nema veze sa objektivnoscu i realnim stanjem. Dakle, ovo sto ti pises je obicni patriotizam. A meni nekako prelazi pomalo i u patetiku.
Vani sam bio u gradovima, gdje u sred grada imas oaze sa drvecem, usvari citav grad je planski uredjen i zasadjen drvecem. Zelenilo, setalista, da se reklasiras. Prirode kakve mi ne da nemamo nego ne mozemo ni prismrdit. Pa pogledaj Alpe? Pogledaj Finsku sa 100k jezera, Norveske fjordove da ne nabrajam dalje... Previse se mi zanosimo, a to je problem jer raja nije makla odavdje, generalno smo zatvorena nacija i ranije bili i naravno odrasli tako da smo nauceni da je nasa priroda najljepsa, netaknuta...bla bal...istina je, mi imamo lijepu prirodu, ali nista vise ni manje nego bilo koja druga zemlja...
S tim da mi svoju prirodu unistavamo. Kad si zadnji put bio na Igmanu? Prosetaj malo pa ces vidjeti. Sleperi i sleperi drveca svakodnevno odozgo "silaze". Koliko zasadimo novog drveca? Imali izvor na vrelu Bosne, sta je s tim sad? Zaboravi da ces se napiti vode s tog izvora vise ikad.
Je li o ovoj Tuzli pricas?
http://zrak.ekoakcija.org/tuzla
Kakva ti korist od 1900 sati sunca kad ne smijes izaci na to sunce, jer ces fasovati najmanje bronhitis, upalu pluca i eventualno rak.
Dakle, zrak je nezdrav. Sam procitaj sta to znaci, a mozda i znas. I sta se radi povodom toga? VELIKO NISTA. Pa znas sta bi u jednom Minhenu uradili da im se ovo desi i sta rade kad se ovo desi?

Kod nas je sasvim normalno da udises rak. Ono, jebaji ga.